אני בעד הכרזת שמורות. גם כשזה גורם לי לעיתים לאי נוחות, בראייה ארוכת שנים אני מאמין שזה נכון.
אבל, בכל הכתבות ובמסמך הארוך שחתומה עליו רטג (ואליו צורפה המפה שמופיעה פה) לא היה כתוב בשום מקום שהסטאטוס שונה ל"מאושרת" ולא מוכרזת - וכאשר רוב האנשים לא בקיאים בהבדלים ולא יודעים איפה לבדוק כמו גולשי גיפולוג - זו הטעייה של הציבור. וזה מעצבן.
אגב, אני מנסה להבין מה יש בהכרזה הספציפית הזו שקיבלה כאלו כותרות וכתבות. מה המניע? מה אני מפספס?
אמר לי פעם פקח לשאלתי בנושא, שהם ״מתחילים להרגיל את הציבור שזו שמורה״.
הוסיף ש״מי שבקיא בדקויות ויודע שזה לא שמורה עדיין, אז הפרסום לא יפריע לו, אבל הם מרוויחים הפחתה בתנוע בשטח כבר כעת, והתחלת התנהגות של אנשים שזו שמורה״.
כנ״ל לגבי הצבת שלטי ״תחילת שמורה״ כמה קמ מתחילתה בפועל.
גניבת פינות בתחום האפור.
מה שמטריד לטעמי הוא לא ההכרזה של השמורה, אלא הדפוס בשנים האחרונות של סגירת השטח גם של שבילים ותיקים בשימוש, שבבת אחת נסגרים ומשאירים תוואי בודד לעיתים לכל המטיילים, קביעת חניון בודד (לרוב קטן מנפח המטיילים בחגים, ובמיקום מחורבן חשוף לרוח), ואז להגיד בהמשך שיש עומס בשטח.. כן.. אחרי שריכזתי את כולם לתא שטח מוגבל וציר מוגבל.
שמורה אחת מהמוצגות גם כך לא כוללת צירים רכובים, ולא יהיה שם פיתוח, וזה בעיקר תפיסת שטח.
חווארי הכיכר לדעתי הולך להיות הפסד משמעותי של שטח לטיול.
וזה עוד לפני שרוכבי האופניים יגלו שנסגרו להם סינגלים באזור.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
הבעיה בשמורות המוכרזות היא שלפי הפקחים, אסור לנוע שם על שבילים מסומנים במפה אלא אם הם שבילים שמסומנים בצבע. זה לא משאיר הרבה אופציות בתוך שמורה. לא יודע אם זאת גחמה של הפקחים ואם זה כבר נבחן בבית משפט.
בנוסף, לפי המפה והצמידות של השמורה לכביש, יעצור מאן דהוא בלילה את רכבו בצד לעשות פיפי או חס וחלילה מס-2 בשטח, יקבל 750ש"ח קנס. כבר יותר זול לקחת צימר ל 10 דקות ולהמשיך בנסיעה![]()
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
פעם כותרת כזו היתה אמורה להיות משמחת.
היום- ברור שזה עצוב.
זה לא שתא השטח הזה יזכה לאיזשהי עדנה או הגנה או שימור אמיתי.
וזה לא שינגישו לנו דרכים חדשות.
הכל הפוך.
זה אומר שנוכל לטייל פחות.
ושהטבע יהיה פחות נגיש.
אלו שמתעללים בטבע בכלל לא יודעים מה זה שמורה.
לאחרונה התוודעתי לנושאים נוספים שהרטג מנהל- וכמו בכל הגזרות זה פשוט גוף שלא עוזר לנו האזרחים בשום צורה.
חבל. עצוב. מרגיז.
כאב עובר ושב ...
יש דברים שאנחנו לא חייבים להסכים עם הגוף הזה, כמו שימור אוכלוסיית בעח/צמחיה שהיא אנדמית לא שטח ספציפי שאולי אפילו לא שמתם לב אליו..
בכל מקרה אני כבר לא בקיא במה שקורא שם ברטג ( כבר שנתיים לא פקח אזורי).
עדיין בעד סגירה לשמורות, קצת פחות נעים קצת מגביל אבל המטרה טובה והניהול קצת לוקה.
דא אני בחודש האחרון מטייל בשמורות ושטחים פתוחים באפריקה והפחד מהפקחים פה רודף מטיילים למרות שהחוקים מקלים יותר עם הגיפאים( חוץ מבצייד) ..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
טראנו 97->היילקס 95->פראדו בנזין 2003-> היילקס 2014-> CJ8 88-> סופה ארוכה
שמרו על קשר