כל הדיון הזה רק חיזק את דעתי שאם אחליף את ה 228 זה יהיה למשהו גדול יותר.
כל הקומפקט הזה טוב למי שיש לו אפשרות לקנות כמה נשקים שהוא רוצה. במדינות אחרות. אצלנו, שיש רשיון רק לאחד ושבאופן מעשי הוא כמעט תמיד יהיה 9 ממ - כמה שיותר כדורים במחסנית וקנה כמה שיותר ארוך.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
למה הגלוק 17נפל?
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
"רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."
מה זאת אומרת נפל ?
גלוק 17 מצוין רק שהוא גדול יותר מה 19 וכבר קשה להסליק אותו על הגוף.
לי היתרונות שלו (דיוק וחזרה לכוונות מהירה יותר) לא שווים את חוסר הנוחות וקושי בהסלקה.
חוץ מזה שלא חובב גלוק אבל זה כבר סיפור אחר.
זה הכלי שמעניין אותי כמחליף לזה , כן כן חזרה למתכת במקום פולימרי (90 גרם הבדל ו230$ ).
רענן
הדוקטור....
להתנגד למוצר שמשדרג לך את הטווח האפקטיבי וקצב האש בהרבה, ברמה של 1500-2000 שקל, זה פשוט לא הגיוני.
האירועים האלו כל כך מורכבים, שאתה צריך לגייס כל יתרון שאתה מוצא, כי אתה הולך לירות כל כך הרבה יותר גרוע ממה שאתה חושב.
התפיסה שלך ושל אחרים פה לגבי איך אירוע כזה נראה, היא לא המציאות.
במציאות ב7/10 (עזוב שניה את היקף האירוע, אני מדבר על המחבלים שיכולתי לראות בעין) היו מלא רמות של מחבלים ומלא מלא תרחישים.
ואני מדבר שניה רק על הגנה, בלי להתפרע.
בהרבה מאותם תרחישים, זה יכל להיות דיל ברייקר, אפילו רק מחלון הבית.
בדיוק כמו שחלק מהפעמים הדבר האחרון שהיית צריך זה לירות.
לא הייתה שום חוקיות ואנשים הצליחו ונכשלו בכל הגישות, אפילו רק ביישוב שאני התגוררתי בו.
אבל כשהחלטת לירות, בשום שלב מחסנית של 30 ויכולת לירות פי נגיד 5 יותר מהר, הייתה חיסרון.
אני מוסיף לכם עוד את העובדה שחלק מהמחבלים (גם בעתיד) באים עם קרמי, ואז כבר לא מספיק לירות למרכז מאסה, אתה צריך הרבה יותר דיוק גם רק ב30 מטר.
זה הקשה עלינו מאוד באותו יום מזורגג.
שוב, פנטזיות על 100 מטר וכאלו, נחמד במטווח באקדח טוב וארוך, כשרועדות לך הביצים במתקפת טרור אמיתית, זה סתם דיבורים.
בדיוק מה שאני מנסה להגיד.
ואם הגעת למצב שאתה כל כך נונשלנט, והצלחת לנתב אותם לשטח הריגה שאתה מעדיף בו דווקא אקדח ולא ערכת הסבה שארוכה ממנו בפיפס אבל עם חמש נקודות אחיזה, תשלוך אותו מהערכה, זה לוקח שניה וחצי.
אבל כנראה שלא תהייה כזה נונשלנט ( אלא אם אתה דוקטור צ'אק נוריס) ואתה תירה ברגע שתראה אותו בעין, יהיה המרחק מה שיהיה, ויהיה יתרון ענק לערכת הסבה.
אלוהים נותן אגוזים למי שצריך לשבור לו את השיניים
כן צודק.
בתאכלס יש לאקדחים איזה יתרון רק ממש בתוך או צמוד לבית.
וזאת קרבה שאני לא רציתי שהם יגיעו אליה בכלל, בגלל רימונים ומטענים שיש להם, ואין לך.
וכתלות בתנאי השטח והחלון שאתה יכול לעבוד ממנו, זה יכול להיות 20-30 מטר ביניכם, ממך לקצה החנייה, ממך לשביל הגישה, ממך לאיזה נקודה טובה ברחוב או בחורשה שמאחורי הבית.
וזה רק מהבית, בלי לצאת.
ולפעמים יש יותר ממחבל אחד אלא חוליה (גם בתרחישים פשוטים יותר שבאו רק 10 מחבלים והחליטו שהבית שלך נחמד להם).
עכשיו גם היית מעדיף רק אקדח ?
אז אני אקח ערכת הסבה, מחסנית 30, וכוונת השלכה, תודה.
ומה קורה אם השכן שלך זועק לעזרה ? וצריך לצאת שניה לרחוב ואז אליו ? שיימות כי זה לא מתאים לי לתרחיש ?
אלו דברים שקרו לנו.
זה לא תרחישים מסודרים ופשוטים ומנותחים כאלו, זה ברדק.
פעם פעם, החשיבה הייתה שצריך רק להחזיק אירוע כזה כמה דקות וכוחות הביטחון יגיעו באמת לטפל בו.
זה היה ממממממממ.......פעם.
אני במקומכם משקיע בשנים הקרובות בבונקר עם פתח נסתר מתחת לממד.
ומטענים כיוניים.
כי אני לא יכול לדמיין מה יהיה בפעם הבאה רק שזה יהיה יותר גרוע.
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
אסף, הפעם הבאה תהיה בתל אביב...
כמה דקות נסיעה אתה ממחסום חוצה שומרון בשבת לפנות בוקר? אילו כוחות בטחון חוצצים בינך לבינם ?
יש את פתח תקווה בדרך.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
לא הייתי בונה מעץ
מזל שכבר יש לי שכן חוצץ ביני לבין כפר קרע
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
מי רוצה לחיות ככה ?
למה ?
זאת לא ההגדרה המדוייקת של "תברח" ?
לעוטף ולצפון כרגע חוזרים מי שאין לו כסף לעזוב,
והמון יענים שחושבים שאיכשהו זה יפסח עליהם פעם הבאה.
ונגיד משתחל איזה אחוזון לא רלוונטי של אידיאולוגים.
עם הקודקודים הנוכחיים, גם בדרגי הביניים, לא יעופו.....
אין מה לחזור לגבולות.
חוסר אחריות כלפי המשפחה שלך !
kd2, אני מבין שחוויתה את 7.10 על בשרך, מצטער לשמוע מקווה שאתה מחלים נפשית ופיזית, השימוש במילה מחדל 7.10 זה הקטנה של האירוע כאילו מדובר באיזה טעות אנוש קטנה ושטותית.
אני באמת מצטער שחוויתה את זה, שאר תושבי העוטף, ובכלל שכולנו חווינו את זה, גם אני עשיתי מאז אוק 23 למעלה מ170 ימי מילואים ולא חסרים עוד בהמשך.
אני מאמין שכל מי שמצא את עצמו בלחימה מול רמת פלוגה \ גדוד שסוגר לך על הבית לא היה מתנגד לערכת הסבה \ מאג \ מרכבה סימן 4 באותו רגע
ואני חושב שצריכים להיות זהירים ולסכם שכמו בהרבה דברים בחיים יש הרבה אמיתיות וכל מקרה לגופו, האם יש פתרון אחד שהוא הכי טוב והכי צודק? ממש לא.
אני אישית חושש שערכות הסבה וכוונות אופטיות באות על מחיר של תרגול תרגול ותרגול שבעייני שווה הרבה יותר מכול אלה, ואפילו מעינקות לאוחז בנשק תחושת רמבו שהוא יכול לצאת לשדה מול 10 מחבלים עם רובים ארוכים והוא מוריד את כולם. ולכן אני שוב ממליץ שלא נדע אם משהו כזה יקרה, עדיף עוד לפני זה, שכול אחד יכיר את הסביבה שלו, את השטח, איפה יש נוקדות שליטה, מאיזה חלון רואים אזורים ולהפך מאיזה אזורים רואים את מי שעומד בחלון
שאם הבני בליעל יפתיעו שוב (והם כנראה יפתיעו - כי הם עומדים במילה שלהם כמו טיוטה) אז לפחות תהיו מתורגלים ותכירו את השטח יותר טוב מהם, בתקווה שתצליחו להכניס אותם לאיזה שטח הרג עם משפך שאין להם ברירה אלה להכנס אחד אחד וככה הסיכוים שלכם לשרוד את האירוע גדולים יותר
מעולם לא השתמשתי בערכת הסבה, אבל שמעתי וראיתי ביוקרות שמדברות על מעצורים, סירבול, ולכן אני נגד, לגבי כוונות אופטיות, אני חושב שמי שמוריד את הכוונות ברזל ונשאר רק עם האופטי זה סכנת נפשות, לך תדע מתי יגמרו הסוללות או איזה הדף של רימון או רסיס יפגע בעדשה והלכה לך הכוונות, אז אם בעתיד אתקין כזאת אז רק אחת שלא מבלטת את הכוונות ברזל המקוריות שתמיד יהיה לי גיבוי
וכמובן ממליץ לכולם ללכת לקנות את ה100 כדורים שמגיע לכם מאז העדכון לחוק, והכי חשוב ליצור קשר עם השכנים החמושים להכיר, לתרגל, ולסגור ביחד תוכניות מה עושים במידה והרוע שוב דופק לנו בדלת, אצלנו לדוגמא סגרנו כי במידה ומשהו מרתחש מוציאים רכבים וחוסמים את הגישה לשכונה, מכשירי קשר יש לרובנו אז תקנו עוד 2-3 ושיהיה לחלק לשכנים לסגור תדר, במידה ולא יהיה חשמל \ תקשורת.
וכן זה לא חיים, אבל אנחנו כבר עשור אם לא יותר בתוך תקופה קשה ושחורה, שכנראה בעתיד הנכדים יקראו ויגידו אז זאת הייתה מלחמת העולם השלישית.
כוונת השלכה לא הופכת אף אחד לצלף. את חוק המכוון קל ללמוד ולהפנים והוא לא הסיבה שבגללה אנשים לא פוגעים טוב.
- ככל שהמרחק בין הכוונות קצר יותר כך קשה יותר להבחין בסטייה מהאמצע או לחילופין - כל סטייה בין הכוונות מתורגמת לזווית הטייה גדולה יותר של הקנה. זאת הסיבה לעדיפות של קנה ארוך יותר מבחינת דיוק בטווחים קצרים ולא משהו אחר. כוונת השלכה מבטלת את החיסרון הזה.
- המרחק הקצר בין העין לכוונות לעומת המרחק למטרה יוצר קושי לדלג בין שני המוקדים. כדי לדייק אנחנו צריכים להתמקד בתמונת הכוונות על חשבון חדות המטרה, זה עובד סבבה במטווח קליעה למטרה קבועה, אבל כשהמטרה זזה או שאנחנו זזים ביחס אליה או שהיא מאיימת או שאנחנו מחפשים אותה - העין תימשך אליה גם אם לא נרצה. כוונת השלכה מבטלת את הבעיה הזאת - הנקודה מושלכת למרחק ונמצאת באותו מוקד עם המטרה. הירי עם שתי עיניים פקוחות ואין סיבה לעצום עין, הראייה המרחבית לא נפגעת.
הנ"ל חוסך לנו זמן, מאפשר לירות מהר יותר מבלי לפגוע בדיוק כתוצאה מאיכות תמונת הכוונות.
לגבי אמינות - כוונות מאליאקספרס זה לגמרי קישוט, אפילו לאירסופט. כוונות שמיועדות לנשק חם ובטח כוונות צבאיות הן אמינות מאד ודי עמידות. להבדיל ממה שנהוג לחשוב, אין משמעות לנקיון העדשה - גם אם היא כוסתה בבוץ או סגורה עם מכסה מלפנים, עין ימין תראה את הנקודה ועין שמאל את המטרה, לא תרגישו בהבדל.
אז למה אני לא נושא כזו כוונת על האקדח ?
- כי כדי להיכנס מהר לתמונת כוונות עם אקדח, נדרשת אחיזה אופטימלית. היד ששולפת את האקדח צריכה להתלבש בדיוק במקום הנכון כדי שהוא ישב בזווית הטבעית הנכונה וכשיופנה למטרה הכוונות יהיו מיושרות איתה. תקראו לזה "הצבעה", כי תכלס אם זה המצב לא צריך להביט אפילו בכוונות, הן שם. במציאות אנחנו לא בוחרים את הסיטואציה והשליפה לא תמיד מושלמת, לא משנה כמה נתרגל וכשהאקדח לא נשלף טוב, הרבה יותר קל להבחין בכוונת ברזל קדמית מאשר למצוא את הנקודה וזה עוד לפני סיטואציות של ירי ביד חלשה או בכל מני תנוחות שאנחנו לא רגילים אליהן. בתחרויות ירי אני נהנה מיתרונות כוונת ההשלכה , מה גם שככל שעוברים את גיל 40 קשה יותר להתמקד לקרוב, בתחרויות אנחנו משתמשים בנרתיקים שמתאימים לשליפה אידאלית ומהירה וגם מתרגלים יבשים לפני - עדיין קורה שמאבדים זמן יקר על חיפוש הנקודה לפני שמתקנים את האחיזה.
דעתי האישית בלבד היא שכל הטקטיקנים ומומחי הלוחמה זעירה על המקלדת בוודאי מבינים בתחום יותר ממני.
אבל כשיש לי ביד אמצעי שאיתו אני יורה במטווח הרבה יותר מהר והרבה יותר מדויק, גם בטווחים של 20 מטר וגם בטווחים של 50-60 מטר, אני אשים את האקדח בתוכו. בטח ובטח כשכמות האימון שיש לי על נשק עם חמש נקודות אחיזה היא לאין שיעור גדולה יותר מזאת שאי פעם אשיג על אקדח.
נ.ב.
אם להצטרף למועדון גיבורי המקלדת,
rpg אני מעדיף שירו עלי כשאני בחוץ, ולא בתוך בית.
לשאלה המקורית - לילד יש S&W mp2. 0, הדגם היותר קומפקטי, והוא מאוד מרוצה.
בכל הביקורות שראיתי היו רק שבחים, במידה הוא מתאים לך ליד וכו ...
בדיוק יצאתי מהמטווח.
יריתי בארבעת האקדחים שעניינו אותי, ה365 היה הכי מוצלח ונוח בפער.
אסיים את התהליך בשבוע הבא לאחר שאעביר את האקדח שלי ליד הבאה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
שמרו על קשר