כנראה היתי מסטול שכתבתי את ההודעה הקודמת.:?
הקוטר של הברקסים הוא 305 מ"מ ולא 330 מ"מ.
ערב צחיח,
אביחי.
הכל טוב ויפה..
רק בעיה אחת, אין שום חישוק מקורי. כרגע הרכב נועל חישוקים 13" שהשאלו מאיזה פיג'ו 309.
ואני צריך לקחת בחשבון את הברקסים שיורכבו מקדימה בתום הפרוייקט- 4 בוכנותיים, מה שעושה אותם עבים בטירוף.
מכל מה שהסברת (ותודה רבה!) אני הסקתי אפשר לייצור לעצמי "המלצת אופסט", כך שאני מפרק גלגל
מאחור ששמה זה בעיתי כי המבנה (שלדה) הוא יותר קרוב מקדימה אפילו- הבעייה עם החישוקים הקודמים היתה דווקא רק מאחורה!!
אז הסקתי שאפשר לקחת מקל ארוך וישר, ולהניח על הנאבה, ולקח סרגל או סרט מדידה, ולמדוד את המרחק
מהמקל אל הנקודה הקרובה ביותר.
וכמובן לקחת כמה מ"מ כמרווח ביטחון.
יעיל לדעתך?
הבעיה היותר גדולה שלי, זה הברקסים.
הם ממש עצומים בעובי שלהם, ואין לי מושג איך אני מצליח לחשב את האופסט ההמומלץ גם מקדימה.
למרות שיש עוד נתונים כמו צורת החישוק וכו'.
אני הולך על setup שונה לחלוטין,
אני כנראה הולך על חישוקיי 15X8.5 או אפילו 15X8 באם יהיה בעייתי למצוא את המידה הקודמת.
השאלה שלי, אם הברקסים החדשים יכנסו בכלל לחישוק 15". ליפי חישוב, קוטר החישוק במ"מ הוא 381 מ"מ.
הדיסקים שבאים עם הקאליפאר הם בקוטר 330 מ"מ, ועם מדרגה מאוד קטנה שבאה עם הקאליפר (ביחס לקליפארים רגילים).
אז נגזים ונאמר, קוטר כולל של 350 מ"מ.
לדעתך יכנס בחישוק 15"? אני יודע שהנתון שמסרתי (381 מ"מ הוא לא נתון -קוטר הקוער-,
אבל יש המון מרווח בין 350 מ"מ לבין 380 מ"מ)
מה דעתכם?
תודה רבה על התשובות, וסליחה על כאב בראש...![]()
שבת-שלום!
אביחי
אבל קשה לי
היה נעים, היה נחמד, היי שלום הנעה קידמית.
כנראה היתי מסטול שכתבתי את ההודעה הקודמת.:?
הקוטר של הברקסים הוא 305 מ"מ ולא 330 מ"מ.
ערב צחיח,
אביחי.
תיקון חשוב... :grin: 305 מ"מ יכנס בחישוק 15. אמנם זה תלוי באמת בקליפר, אבל תוספת הקוטר שהקליפר נותן היא משהו די קבוע, ואני יודע שדיסק 12 אינץ' (=305 מ"מ) נכנס בג'אנט 15 מבחינת הקוטר בלי בעייה. אבל הבעייה לא תהיה בקוטר, אם היא תהיה זה יהיה הפנים של הקליפר שפונות כלפי הגלגל, או אולי חלק אחר, אני ממש לא מכיר את המתלה הספציפי שלך.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
O.K
באמת היתי מסטול שכתבתי את ההודעה הקודמת.
רק עכשיו שמתי לב שכתבתי "אבל קשה לי"...לא יודע מאיפה זה בא.:???:
ונמרוד, אני ממש מודה לך, השכלתי בלא מעט.
אני אעדכן שיהיו חישוקים חדשים, ועל הדרך תמונה.
כנראה הקנייה תתעכב לעוד חודש\חודשיים בשל הזדמנות פז שנקרתה בדרכי שלשום.
(כמה כספים נשפכים על ה-ZX, אין לכם שמץ של מושג.)
תודה שוב,
אביחי.
שמרו על קשר