אני אסביר קצת יותר את התהליך עכשיו שיש תמונות. את קצות הסרן הישן חתכנו חיתוך גס, שאין לו משמעות, ועם דיסק ניקינו והורדנו גרדים.
כדי למרכז את שני הספינדלים החדשים בדיוק מול הדיפרנציאל, חרטנו ג'יג, או תותב. מוט פלדה מלא, באורך כמעט 2.50 מטר, עם חלק מרכזי חרוט למידה המדויקת של מיסבי הדיפרנציאל, וחלקים חיצוניים חרוטים למידה המדויקת של תוך הספינדל (למעשה מיסב הסיכות שבתוך הספינדל). חלק ניכר מהבוקר הראשון נדרש כדי לשייף, ידנית, את השטחים על התותב כדי לאפשר מעבר דרך שני מיסבי הדיפרנציאל, ועם זאת שההתאמה תהיה מדויקת, ללא חופש.
בעייה שנתקלנו בה בשטח, היא איך ללחוץ את המיסבים החוצה? בדיעבד הייתי צריך לחשוב על זה מראש ולהוסיף כלי פשוט שמורכב משני צינורות חרוטים עם הברגה. אני אעשה את זה לפעם הבאה, זה ישלים את ערכת בניית הדיפרנציאל. אבל המחרטה לא הייתה זמינה והקדשנו עוד הרבה זמן למציאת אלתור סביר, אותו אתם יכולים לראות בתמונה. מוט הברגה זהה בצד שני, והאומים לוחצים ונועלים את המיסבים בכוח כדי למרכז את התותב.
אחרי שהתותב ממורכז ונעול במרכז, הלבשנו את הרכיבים החיצוניים - ספינדלים, תושבות קליפרים, ואת המתאמים שנחרטו בדיוק למטרה זו. את הכיוון ימינה שמאלה והסימטריות ביצענו על סמך סט ספינדלים נוסף שעמד ליד הסרן, קומפלט עם נאבות, ציריות והספול. השארנו חופש של כ3 מ"מ לצד עבור הציריות. בנוסף פילסנו, פחות או יותר, את תושבות הקליפר ביחס לסרן האחורי (הן פונות אחורה). כשכל הכיוונים - מרכוז, מרחק, סימטריות, וזוית קובעו, ואדים תפס את המתאמים לצינורות הסרן בפיקים ואחר כך ריתך אותם תפר מלא, על התותב. רק אחרי שהעסק התקרר לגמרי, פירקנו את התותב, והוא השלים את הריתוך הפנימי:
בסיום השלב הזה קיבלנו סרן מורחב, ממורכז ומתפקד. השלב השני שהושלם למחרת זה הבנייה של כל הקונסטרוקציה עליו, שמטרתה לתת את כל התושבות בצורה מדויקת, ולחזק את הסרן בצורה משמעותית לכפיפה.
שמחתי לשמוע היום שלירן הרכיב את המכלולים בתוך הסרן והעסק מסתובב יפה... השלב הבא שגם אותו צריך ללמוד מהתנסות זה כיוון קורונה פיניון כמו שצריך.
לגבי הריתוך - לירן ענה. לגבי התושבות - מתאימות לגיאומטרית המתלה הספציפית שתכננתי. לגבי חוזק הציריות - ברוך צודק לגמרי והבהרתי את זה לצוות, ציריות משומשות זה בסדר בשביל לגלגל את הרכב, אבל ציריות מחוזקות וחדשות הן חובה. מוטב מוקדם מאשר מאוחר. הבעייה בציריות "מקוריות" משומשות היא שאנחנו לא יודעים מה היה כיוון הסיבוב המקורי שלהן... וציריה שהסתובבה תחת אביר צבאי בכיוון אחד כמה שנים, ותסתובב עכשיו בכיוון ההפוך, החוזק שלה יורד בעשרות אחוזים, ואין לנו שום דרך לדעת את זה מראש - זה הימור של 50/50. מבחינתי, אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג ציריות כאלו מקוריות אבל חדשות, ששכבו במחסן באיזה ימ"ח - זה כבר צעד חשוב מאד.
למי ששאל - הצינורות המקוריים של הסרן הם אכן משקל מיותר. אבל בתור בנייה ראשונה של סרן, הלכנו על פשוט ובטוח. תותב המרכוז מאפשר לי בפעם הבאה לבנות סרן מאפס בהתבסס אותם מכלולים חיצוניים וביצה ללא צינורות. מה שאני לא מתכוון לעשות.... את הסרן הבא נבנה כמו שצריך, מביצה נפרדת של פורד 9 אינץ', עם התאמות של התותב. אז הסרן יבנה כולו מפחים, מאפס, והוא ישקול חצי מהסרן הזה.
ωξψε ςμ χωψ