KD
אם אתה רוצה ריתוך יפה (אפילו יפהפה) אתה יכול לרתך עם זיקה 18 (E-7024).
האלקטרודה מיועדת בעיקר לריתוך מיכלים, והמראה החיצוני של הריתוך מדהים...
(לא מתאים לפחים דקים...)
אחלה מבצע, זה נהדר שיש לזיקה נציג פה.
הזמנתי מחברה שעובדת עם זיקה אלקטרודות מסוג Z611 ומעבר לכך שלא היה במלאי אמרו לי גם שיש בעיה אמיתית להשיג.
אתה יכול לעזור לי למצוא ספק שניתן לרכוש זאת ממנו ( וכמובן במשלוח כי אם אני מגיע למרכז אני כבר אלך לחנות למוצרי ריתוך )?
הייתי משתדרג ואילו רק בשביל האופציה לרתך 6010 , אלקטרודה הרבה יותר שימושית ,הריתוך אולי פחות "יפה" חיצונית אבל זה בקטנה.
ולכן אני מחפש להתנסות באלקטרודה כזאת , כי כמו מוטי ואיציק אני אוהב את הAC הפשוטה שלי שלא עושה בעיות ולא דורשת שום תיקון או אחזקה.
KD
אם אתה רוצה ריתוך יפה (אפילו יפהפה) אתה יכול לרתך עם זיקה 18 (E-7024).
האלקטרודה מיועדת בעיקר לריתוך מיכלים, והמראה החיצוני של הריתוך מדהים...
(לא מתאים לפחים דקים...)
Last edited by jonesy; 11-07-07 at 20:29.
בן צבי - מערכות בניה מתקדמות
1-700-70-10-37
לא רוצה ריתוך יפה ,6013 בסדר גמור - רוצה לרתך לכל הכיוונים עם אפשרות להפסיק באמצע בחלק מהמצבים וכל שאר היתרונות של 6010.
בעיקרון אני לא רוצה לקנות רתכת אלקטרונית , כי הקפיצה הבאה שלי מרתכת AC היא למיג לא חושב שרתכת אלקטרונית מצדיקה את המחיר שלה ( כי בסופו של יום זה אותו הסיפור GIVE OR TAKE , לפחות מבחינתי ).
וזה לא שלא ניסיתי , אני משאיל הרבה מחבר את הפרוניוס שלו ( בזמנו עלתה כמעט 4 אלף שקל ).
אבל תודה רבה על הטיפ!
אגב פחים דקים , אז מה הפיתרון באמת לפחים דקים ? ( בכל זאת יש כאן מישהו מזיקה אני מאמין שהוא יעזורOriginally Posted by jonesy
)
אני עובד עם רתכת AC 160A אם זה משנה
אור
לגבי זיקה 611
כפי שבטח ידוע לכם האלקטרודה מיועדת לריתוך צנרת וריתוך כללי ומתאימה לריתוכים שעוברים צילומי רנטגו.
611 הינה אלקטרודה שהותאמה לשימוש בזרם חילופין ועומדת בתקן E-6011
מצורף דף טכני מתוך המדריך הטכני של זיקה.
זיקה 611 מגיעה בקטרים של 2.5 ו 3.25 מ"מ והזרם הדרוש הוא בין 60 ל 125 אמפר (כתלוי בקוטר)
אם תשאיר לי פרטים בהודעה פרטית אשמח ליצור קשר ולסייע בהפניה לספק מורשה שמחזיק במלאי.
(במידה ואתה מאזור הצפון אתה כמובן מוזמן לקפוץ אלינו ואף לקבל סיור...)
מאחר והוזכר לך שימוש באלקטרודה מתקן E7018 אציין שאכן ייתכן ומתאימה לך אלקטרודה Z4 שעומדת בתקן זה ומיועדת לריתוך מיכלי לחץ, מיכלי דלק, אוניות, קונסטרוקציות וצנרת.
האלקטרודה מיועדת בעיקר לעבודות שבהן לא ניתן לעשות שיחרור מאמצים לאחר הריתוך.
את Z4 ניתן להשיג בקטרים שנעים בין 2.5 ל 6 מ"מ הזרם הדרוש הוא בין 75 ל 330 אמפר (ושוב.. כתלוי בקוטר)
מצורף דף טכני לאלקטרודה זו.
לגבי ריתוך פחים דקים, התגובה המיידית היא להמליץ לרתך ב CO2 אבל אם תיתן יותר פרטים לגבי סוג הפח (נירוסטה... ברזל...? ) עובי קצת יותר מדוייק וכמובן תנאי השטח והעבודה הסופית של הפחים בכלל... אפשר יהיה להתכנס לפיתרון כולל ומדויק.
אני כמובן כאן כדי לעזור בזה !
לכולכם אני יכול להמליץ בחום על אלקטרודה מסוג Z-2100 מסדרת אלקטרודות לאחזקה שמיועדת לריתוך פלדות פחמן לצרכים כלליים על פלדה מלוכלכת מגולוונת צבועה או רטובה.
על סדרת אלקטרודות זו נרחיב בדיון נפרד.
לסיכום:
אני חייב לכם תשובה לגבי ריתוך פחי דקים אבל אשמח לקבל עוד פרטים כדי להמליץ על הפתרון המדויק.
לגבי אופציות רכישה של Z611.. כפי שאמרתי - אם תיצור קשר תקבל מענה מהיר אמין ומקצועי.
* צפו להפתעות נוספות שאנו מתכננים לכם !
בברכה,
רועי
קבוצת זיקה
קבוצת זיקה בע"מ
www.zika.co.il
לפחים דקים מומלץ בקטלוג של זיקה - Z26 למיטב זכרוני , אבל מצד שני אי אפשר להשיג נגיד בעובי של 1.6 כמו 6013 אחרות.
אבל הבעיה בפחים דקים היא שאם מדובר על 1 מ"מ נגיד אין אופציה לעשות את זה לא ב"פיקים" מתמשכים( של כמה מ"מ בפעם אחת ) , ועם השלאקה זה בלתי אפשרי לעשות את זה כראוי.
אבל עם אלקטרודות עם ציפוי צלולזה לריתוך בכל המצבים אפשר לעשות את זה בכיוון למעלה כי השלאקה יורדת למטה והכמות שלה היא הרבה יותר נמוכה.
לי זה עובד אבל זה סיוט להדליק כל אחת מהאלקטרודות האלו כשהשטח קר וגם האלקטרודה.
רועי , אני מחכה לתשובה מהספק על סוף השבוע הזה ( מחר ) אם אין אני אצור קשר איתך.
Z26 אכן מיועדת בין השאר לריתוך פחים דקים אבל אני עדיין מחכה לפירוט מדוייק של סוג הפח והשימושים וכו'...
ואם ציינת את Z26 ניתן להשיג בקוטר של 2 מ"מ (אומנם לא 1.6 אבל עדיין קוטר קטן.. )
לשרותכם תמיד,
רועי
קבוצת זיקה בע"מ
קבוצת זיקה בע"מ
www.zika.co.il
מה השימוש ה"רישמי" של e6013 ? (זה פשוט מה שיש לי במחסן)
(רתכת טיפשה של 180 משהו - הרתכת הישנה של נקסוס)
ורציתי לציין שזה מאוד יפה שנציג רציני שבקיא בחומר מעיז להכנס פה לגוב האריות ויפה שעוד לא טרפתם אותו :-)
אני מאוד מרוצה מהשירשור הזה באופן אישי.
צועניה ..
גוב אריות... או לא גוב אריות אנחנו בזיקה יודעים להעריך ידע מקצועי וברור לנו שכאן ישנו כזה.
אנו נעזר בכם ואתם תעזרו בנו וזו המטרה של כולם לא?
ולשאלתך....
אני מצרף דף המסביר כיצד לקרוא את התקן , מה המשמעות של המספרים והאותיות ב E6013.
הבנה של המספרים יכולה לתת מידע רב על האלקטרודה.
בכל מקרה, E6013 הוא התקן לאלקטרודות ברזליות בעלות ציפוי רוטילי אורגני ומיועדת לריתוך בכל המצבים ( זוכר את ה 1 מה 6013...? זו המשמעות שלו .. כל המצבים)
לשם חידוד הנתונים:
חוזק המתיחה והקריעה נמדד ב KSI - כך ש 60KSI מייצג 60,000 פאונד לאינצ' מרובע
הכוונה לכוח שנדרש לשבירת נקודת הריתוך.
אני מצרף דף טכני של אלקטרודה Z11 הנפוצה לריתוכי ברזל שחור סטנדרטי.
ובנוסף דף עזר המסביר כיצד יש לקרוא (ולהבין) את הדף הטכני של זיקה.
לגבי הסחורה שיושבת במחסן כבר תקופה... הייתה התייחסות קודמת לעניין וחשוב להבהיר,
אלקטרודה שספגה לחות נפגעת ! הדבר בא לידי ביטוי בהתנהגות בעת הריתוך (נדבקת וכו'.. )
וכמובן גם לאחר הריתוך ! מבחינה מכנית והתנהגות חומר הרתך.
ולגבי הרתכת שלך... לא הגיע הזמן לשדרג את עצמך ?![]()
כאן לכל שאלה...
רועי
קבוצת זיקה בע"מ
Originally Posted by גיא
Last edited by zika; 12-07-07 at 20:47.
קבוצת זיקה בע"מ
www.zika.co.il
הבנתי
תודה
לגבי הרתכת ... שמע, זאת גם גדולה עלי. אצלי ריתוך זה בקושי תחביבון. וזאת עושה את המלאכה מעל ומעבר.
למשל העבודה האחרונה היתה לתקן את הרגליות של הטרמפולינה של הילדים של גיסתי ....
לקנות בשביל דברים כאלו רתכת co זה טיפונת overkill .... לא ? :-)
צועניה ..
אבל רתכת אלקטרודות קטנה של 4.3 קילו... שעובדת על נתיך "ביתי" של 16 אמפר זה תפור לעבודות האלו ... לא ?
אני צוחק... כל אחד והשימושים והצרכים שלו ואנחנו בזיקה מנסים להתאים בדיוק את הפתרון הנכון לצורך הנכון.
Originally Posted by גיא
קבוצת זיקה בע"מ
www.zika.co.il
פח 2 ממ ,הבעיה באמת היא כמו ש KD2 אמר זה ריתוך של פיקים מתמשכים בשביל לא ליצור חורים וכאלה , ואם אלקטרודה והשלאקה בלתי אפשרי .Originally Posted by zika
על איזה אלקטרודה אתה ממליץ והאם באמת יש אלקטרודה שמוציאה פחות שלאקה ?
אור
בגדול אנחנו ממליצים לריתוך פח דק לעבוד עם חוט CO2.
ואם לא אז בוודאי שרצוי אלקטרודה בעלת קוטר נמוך וזרם נמוך ( בדיוק מהסיבה שהזכרת.. לא לעשות חורים)
ביום ראשון אני אשאל את מהנדס המפעל איזו אלקטרודה לטעמו הכי מומלצת בכל זאת למי שאין לו אפשרות לעבוד עם מכונת CO2.
וכמובן כמו שכבר אמרתי... אתה מוזמן לנסות את Z26 שמיועדת לפחים דקים.
סופ"ש מצוין !
בברכה,
רועי, שריתך היום כמה שעות.....
Originally Posted by or65
קבוצת זיקה בע"מ
www.zika.co.il
אני מצטרף לשאלה החשובה של ריתוך אלקטרודה של חומר 2 מ"מ, זו לא בעייה תיאורטית היא אמיתית, פרופילים קטנים עשויים מ2 2.5 מ"מ ואני מרתך אותם עם אלקטרודה 2.5, וכמובן חודר אותם... אז נכון שאני מקבל מבנה מספיק טוב בשביל מה שאני צריך, אבל אם יש דרך נכונה לרתך פרופילים בעובי 2 מ"מ עם אלקטרודה ורתכת AC פשוטה, אשמח מאד ללמוד וליישם במיידי.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
נמרוד, 2 מ"מ זה לא חומר דק! אין שום בעיה לרתך 2 מ"מ עם אלקטרודה 6013 2.5 מ"מ, גם עם רתכת AC.Originally Posted by נמרוד
אם אתה רוצה לראות איך עושים את זה, אתה מוזמן לסיבוב אצלי בבית המלאכה.
מוטי.
בן צבי - מערכות בניה מתקדמות
1-700-70-10-37
ג'ונסי, אני לא אגיע בקרוב לבית המלאה, אבל אשמח לקבל כאן כמה טיפים חשובים... סביר להניח שאני מפספס משהו עקרוני.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
בוקר טוב נמרוד,Originally Posted by נמרוד
בגדול לא הבנתי את הבעיה... לרך פח 2-2.5 מ"מ.... ???
אני כמעט ולא משתמש אצלי באלקטרודות 2.5 מעדיף את ה 3 ומשהו ממ.
ומרתך כמעט הכל איתם, השימוש באלקטרודות הדקות גורם לחימום האלקטרודה אצלי ואני מבזבז הרבה אנרגיה בריתך... עברתי ל3 ומשהו ממ אלקטרודות ...ואין לי יותר בעיה...
פחים ממש דקים ...ישר עובר ל CO2 שלי
שבת שלום
מי אמר מווווווווווווווווו.... ולא קיבל???
נמרוד,
כשאתה עובד עם 2.5 מ"מ על כמה אמפר אתה מכוון את הרתכת ?
בעקרון אתה אמור לעבוד על זרם של בין 60 ל 100 אמפר.
אבל... אתה מוזמן לנסות לעבוד על זרם כמה שיותר נמוך ושעדיין יאפשר לך הצתה ועבודה נוחה.
אתמול עשיתי ניסוי דומה עם פרופיל מגולוון בעובי דומה לשלך.
מהניסיון שלי עבודה עם 50-60 אמפר נותנת קשת חשמלית מאוד מאוד מתונה ורגועה שמאפשרת שליטה מדויקת וללא חדירה לתוך הפרופיל ( כמובן כתלוי גם בתנועה ... )
מעבר לכך יש חשיבות גם לעומס העבודה, הכוונה לכמות הריתוכים שאתה מבצע על אותו פרופיל בזמן נתון. ריתוך מסיבי מחמם את הפרופיל וגורם לו להיות חדיר בעת הריתוך הבא.
בברכה,
רועי
Originally Posted by אבו שפם
קבוצת זיקה בע"מ
www.zika.co.il
משהו בהגדרה שלי דפוק ועל זה סליחה מראש .
נמרוד אתה מדבר על פרופיל בעובי 2.5 ממ ?
רק עד לפני כמה זמן ריתכתי כאלה בכמויות גבוהות ביותר על 90 אמפר .
אי אפשר להמשיך את כל האורך של הריתוך ובגלל זה נגיד עם האורך של כל צלע הוא 5 סמ אז עושים 2.5 סמ +- הולכים לסוף וחוזרים למה שרותך כי עושים את הכל לרוב נוצר חור ( לפחות על אמפר כזה ) .
אור
2 מילימטר זאת לא בעיה אני מרתך אותם על 70 אמפר עם 2.5(יותר בטוח להוריד לכיוון ה60).
2 וחצי מ"מ זה עולם אחר למרות שמדובר על חצי מ"מ הבדל ( יצא לי לרתך מלא על פרופילים כאלו , זה העובי שאני משתמש בו בכל העבודות האחרונות שלי - קרוב ל150 מטר רץ של ברזל).
אני לא סובל ריתוך קר ורגוע , המוטו שלי הוא שאם זאת לא מלחמה הריתוך לא חודר מספיק!
עם מגלוון זה שונה לגמרי צריך הרבה זרם כדי לפרוץ את הגילוון , בגלל זה מגלוון אני מרתך רק עם אלקטרונית וZ610 ועדיף לכיוון מעלה , כך אפשר לעצור מתי שרוצים ( הזרם כמעט תמיד יהיה חזק מידי לריתוך מתמשך על כל החיבור , במיוחד אם הוא גדול ).
אם יש לכם אלקטרונית תנסו את מה שכתבתי בהודעה הקודמת , זה עבד לי טוב על 1 מ"מ.
מראש אני אומר לכם שזה יהיה מאוד איטי ודביק כשהאלקטרודה קרה, זה עובד אבל זאת ממש לא הדרך הנכונה.
צריך להשלים עם העובדה שצריך מיג.
אני מקווה להשתדרג בקרוב.
שמרו על קשר