Close
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 20 מתוך 31

נושא: רמפה.

ברירת מחדל רמפה.

הג'יפ שלי די נמוך וכל עבודה תחתיו מאלצת זחילה מעצבנת.
    אני עומד לצקת רחבת בטון תחת הג'יפ וחזשבתי "על הדרך" לבנות רמפות ניידות (בגובה של כ-30-40 ס"מ) לאורך כל האוטו כדי שאפשר יהיה להציב אותן, לעלות עליהן ולטפל באוטו.
    שתי רמפות כמצויר למטה (סליחה על האיכות) שיכוסו הפלטות עץ.

מאיזה חומר צריך לעשות את זה בזנ"ט 4 מ"מ כל 0.3 מטר יספיק או אולי עדיף ברזל מרובע או פרופיל I?

http://www.pic4u.co.il/view/picture....d88fcc3696c741

לא רואים תמונה וצריך סיסמא להכנס לאלבום.

אני מציע לך לשקול פתרון של ארבעה "חמורים", או סטנדרים גבוהים - אתה מרים פינה-פינה עם הייליפט ומכניס אותם מתחת לשלדה. עם רמפות למיניהם אתה מוגבל לעבודות שבהן הגלגלים על הרכב, ורוב העבודות המעניינות הן בלי, והרבה עבודות קשות הופכות לקלות בלי גלגלים.

חבר רשום עירא's Avatar

ונשאלת השאלה הנוספת למה לא להשקיע עוד 2,500 ש"ח ולקנות ליפט זרועות פשוט?
    (ואם אתה הולך ברצינות על הכיוון הזה, אז אל תשכך ביציקת בטון לחפור יסודות לשני העמודים של הליפט)
    עירא
    Jeeps will get you through times of no women better than women will get you through times with no Jeeps

אני הבעיה - התלבלבתי בהכנסת התמונה.

חמורים סטנדרטיים עדיין משאירים את האוטו נמוך יחסית. אם אני רוצה את האוטו קצת יותר גבוה אז החמורים יגיעו לחצי מטר. אפשר לעשות אותם כל כך גבוהים? אם כן מאיזה חומר?

2500 ש"ח זה כרטיס כניסה, לינה וארוחת בוקר במולנה של הכלב (ועכשיו אני בר מזל כי אין שם כלב :oops: :oops: ) :!: :!:

עירא, הגעת כבר למצב נפשי ש2500 שקל זה לא כסף? זה סט צמיגים חדש, שתי נעילות, חצי מקיט 4:1 לטרנספר... :lol:

4 חמורים טובים מדמים לא רע ליפט. ככה עובדים בסדנאות הצבאיות הקטנות מאז ומתמיד. וגם קל מאד לבנות סטנדים...

הסטנדים בתמונה הם הנסיון הראשון שלי, ולמרות שהם עושים את העבודה, הם לא טובים - קצרים מדי. הייתי בונה אותם שוב ארוכים בהרבה - מרים פינה עם היליפט למקסימום, וזה הגובה שהייתי בונה את כל הארבעה. אלו שבתמונה הם בגובה 50 ס"מ, אפשר בקלות לבנות אותם 70 ס"מ ואפילו יותר. וזה כבר מצויין. אפשר כמובן לבנות אותם מתכוונים עם פרופיל בתוך פרופיל, שורת חורים ופין או בורג רציני שמחבר. זה למשקיעים.

מה העובי של הברזל המרכזי?

זה פרופיל 100X50 או 80X40, אני לא זוכר בדיוק. לא זוכר עובי - אבל זה עבה מספיק... העמוד עצמו יכול להחזיק פי כמה וכמה משקל בלחיצה. מה שחשוב זה התמיכה הצידית כדי שהעמוד לא יפול. בזנ"טים בצורת צלב קרס זה אולי לא הפתרון הקלאסי (משולשים), אבל עצלנות מולידה הברקות!!! (אם מותר לי להחמיא לעצמי :lol: )

ברזל 30*30 עובי 3.25 זה מספיק ?

עוד שאלה קטנה:
    חמורים של קראוונים (משולשים עם מוט הברגה) - זה מספיק?

ציטוט נכתב במקור על ידי אייל
    ברזל 30*30 עובי 3.25 זה מספיק ?
    בלי חישובים ובלי התחכמויות - לא.

קח פרופיל-אחושרמוטה בשביל העמוד. גם הרבה יותר נוח כי הוא רחב יותר מהשלדה - ואז כל מה שנותר זה לרתך שני פלאחים מהצדדים כדי ליצור עריסה לשלדה. אם תיקח פרופיל שקטן מהשלדה, תצטרך להתחכם יותר, לכופף צורת "ח" וכן הלאה.

Eyal,
    I just want you to know that whenever I work on my vehicle...I just sit in a "yeshiva mizrahit" under the car and work...
    :lol: :lol:
    p.s. I agree with nimrod, measure the maximum hight for these stands
    )using a hi'lift)
    and built them that hight.
    I choose not to choose life, I choose something else.

ITS A FULLSIZE THING...QUIT STEALING OUR PARTS !

תגדיר אחושרמוטה!!!
    אין לי מושג ירוק בדברים הללו. מבחינתי מה שתגיד - קדוש. אני הולך לחפש בברזליות את מה שתגיד :!: :? :?

אגב, אם מישהו רוצה להכנס בשותפות לנושא (כי בדר"כ ברזל בא ב-6 מטר).

ציטוט נכתב במקור על ידי אייל
    עוד שאלה קטנה:
    חמורים של קראוונים (משולשים עם מוט הברגה) - זה מספיק?
    בהתאם לעומס שרשום עליהם. הם עלולים להיות קצרים מדי - תבדוק.

הפתרון שנמרוד הציע נראה לי לא טוב משתי סיבות:
    המרכז של האיזור שנוגע בקרקע הוא באותו גובה כמו הקצוות של הבזנ"טים ולכן כל אבן או נקודה טיפה יותר גבוהה שתהיה מתחת למרכז תגרום לכל העסק להתנדנד, נכון יותר, לדעתי, לעשות רגליים שיורדות כלפי מטה.
    צריך שלוש רגליים ולא ארבע, כי עם ארבע רגליים, על משטח לא ישר בצורה מושלמת, העסק יתנדנד.

ציטוט נכתב במקור על ידי חנן א.
    הפתרון שנמרוד הציע נראה לי לא טוב משתי סיבות:
    המרכז של האיזור שנוגע בקרקע הוא באותו גובה כמו הקצוות של הבזנ"טים ולכן כל אבן או נקודה טיפה יותר גבוהה שתהיה מתחת למרכז תגרום לכל העסק להתנדנד, נכון יותר, לדעתי, לעשות רגליים שיורדות כלפי מטה.
    צריך שלוש רגליים ולא ארבע, כי עם ארבע רגליים, על משטח לא ישר בצורה מושלמת, העסק יתנדנד.
    צודק לגמרי. כמו שכתבתי, התכנון הזה נובע מעצלנות נטו. הייתי צריך להחליף סרן, ובשביל זה לייצר סטנדים, ואני עומד ב8 בערב מול הג'יפ והסרן ואין לי ממש חשק לעשות לא את זה ולא את זה... כל שכן להתחיל למדוד ולרתך מדויק... אז עשיתי את מה שרואים בתמונה. אני עובד על אדמה רכה ככה שהבעיות שחנן מתאר לא מפריעות. אם הייתי עושה את זה שוב, הייתי עושה אחרת - אבל הבעייה עם האלתור הזה, כמו אחרים, היא שהוא מוצלח מספיק בשביל להפוך לקבע.

אייל, אני מרים את הכפפה, אני אתכנן ואשרטט לך את הסטנד הביתי האולטימטיבי שגם קל וזול לייצור. תן לי יומיים-שלושה, ויהיו שרטוטים מושלמים לטובת כולם.

ברירת מחדל סטנדים

אני מציע שאת הבסיס לעשות מג'אנטים ישנים של רכב קטן - 13" או 14" ועליו להוסיף רק את העמוד שחודר עד הרצפה ומרותך באזור הגוז'ונים. הג'נטים לא עולים כלום והם מאוד יציבים כך שיש לקנות רק עמודים. כל עמוד מתאים בשני תנאים - אחת המידות לפחות 80 מ'מ והעובי לא פחות מ- 2.9 מ'מ.
    99% מעוכרי-הדין מוציאים שם רע לכל היתר.

חבר רשום t_uri's Avatar

אני ממלץ מאד להשתמש בשני ברזלים, אחד בתוך השני, כדי לאפשר שינוי גובה. בורג פלדה שעובר 'דוח' יאבטח את העסק בגובה המתאים. הסטנד הזה נפוץ מאד במוסכים (סטנד קטן, תלת-רגלי, בעל אורך משתנה)

אורי טל.
    Keep the dirty side down

שילדה, מנוע, גיר, Klune-V, טרנספר, סרנים, בודי, מסיכה ריתוך, דיסק 4.5"....

נקנה היום בל.כ. בעבור 50 זוזים האחד:
    http://www.lkltd.co.il/newstore/shop...842E774267B75E

חבר רשום גיא's Avatar

יש לי גם את ה 4 טון של ל.כ.

הבעיה איתם היא שהם נמוכים.

אם זה נמוך לי על ל"ר מה יהיה בסופה משופרת ? ....
    צועניה ..

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. משטח הרמה (רמפה) חשמלי הדראולי?
    על ידי amir2cv בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 7
    עדכון אחרון: 14-06-06, 00:46
  2. בניית או קניית רמפה/ליפט
    על ידי אומי5 בפורום פורום הבונים + הנדסת ג'יפים
    תגובות: 13
    עדכון אחרון: 10-02-05, 13:36

הרשאות פרסום