שכחתם באיזה מדינה אתם חיים. את המשטרה וחברות הביטוח לא מעניין איזה קילו כבד יותר, ואיזה קוטר יש לכל דגם של נוצה... אלא רק מה כתוב ברשיון - "פלדה" או "נוצות". אם ברשיון כתוב 265/75/16 אז זה מה שצריך להיות מוטבע על הצמיג במציאות. זה שהם בתכל'ס כמעט אותו דבר? לא מעניין אף אחד...
אם אתם חושבים שזה שטויות, ושתוכלו להסביר לשופט (שאין לו שום ידע טכני, וצדק או אמת לא מעניינים אותו, אלא רק מה כתוב בחוק, שחור על גבי לבן. וכדי לקבל ייעוץ טכני הוא לא יקשיב לכם אלא רק לבוחן משטרה או מהנדס רכב שרק הם מוסמכים מבחינתו לתת תשובות בעניין הטכני) אז שיהיה לבריאות.
כאן מאוד קל להתחכם, וזה גם לא עולה כסף. בבית המשפט זה קצת יותר קשה, ואני מה לעשות, לא מקל ראש בזה.
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
חיים,
קודם כל תתחדש, זה מה יש עכשיו..
עכשיו לת'כלס,
לדעתי אתה מפסיד הרבה עם פרופיל AT, בשטח שאתה נוסע, לבד וברכב כבד יחסית אתה רוצה את הצמיג הכי עמיד שאתה יכול לשים וזה רחוק מלהיות המקרה בצמיג הזה- יש כאן אזכורים על הדגם הזה אם אני זוכר נכון ולא לטובה.
בקשר לאחיזה, אני בטוח שהרווחת אחיזה בכביש אבל חד-משמעית איבדת אחיזה בשטח ואני לא בטוח שאתה יכול לכמת את זה כ-20%, לדעתי הרבה יותר ודוקא היכן שאתה צריך את היכולת דוקא כי אתה מטייל לבד.
לדוג' מעבר הנחל שהיה בתחילת "מעלה נוף", מעבר כזה עם צמיגים כאלו ידרוש הרבה יותר גז והחלקה כדי להתקדם והצמיג הזה לא בנוי למעמס כזה כמו צמיגי שטח אחרים.
לפחות תתחיל לסחוב 2 ספיירים כגיבוי.
δδπΰδ ωαΰιθιεϊ..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
שלמה קוק כתב....
צמיגים - אישית לא הייתי הולך על משומשים. המלצתי, רכוש 4 צמיגים חדשים דגם G90 של גודייר שנמכרים בזיל הזול בחברת המזרח כ- 500 ש"ח לצמיג. צמיג צר יחסית ,אבל גבוה (קוטר 32 אינצ') עם פרופיל אגרסיבי מאד וקשוח מאד, עם עמידות יוצאת דופן פשוט בלתי ניתן להשמדה. טוב מאד בכל סוגי השטח ובעיקר בבוץ. ניתן להוריד הרבה אויר בלי חשש. אלו הצמיגים שיש לי על הדיפנדר וגם היו לי כאלו על הדיסקברי שלי. החיסרון - אחיזה בכביש רטוב שואפת לאפס והמראה הצר והלא אופנתי שלהם...מי שהוא שראה את הדיסקברי עם הצמיגים האלו שאל אותי בתמיהה "למה הרכבת צמיגים של אופנים על הדיסקברי ?" - מאחר ואני יודע שהפוזה זה הדבר האחרון שמעניין אותך..לך על זה ולא תתחרט.
שלמה אני לא זוכר שביער חדרה בבוץ הצמיגים היו כאלו כוכבים:mrgreen::twisted:
ιωψΰμ 20011 τιΰεγμιζν αδιϊβμξεϊε
7 ξμιεο ςαγιν ωμ 7 ξωτηεϊ
ωξεμιχ
δζιλψεο ωμκ μΰ ξωδε...διδ ψχ χθς ΰηγ αρεσ ωςξγϊι αξχεν θεαςπι εδϊημϊι απριςδ αδιμεο ψΰωεο πξεκ...ςεγσ λεη/ ξεξπθ = δϊητψεϊ ααευ αξχεν.
ΰπι ξζλιψ μκ ΰϊ δπημ/ ςξχ δαευ ωων ςαψϊι ξιιγ ΰηψιικ μμΰ αςιδ ελμ διϊψ δϊαηαωε..δρετδ, δθψετψ (ΰν ΰπι μΰ θεςδ ) εςεγ.
ηευ ξζδ βν απιϊεη δξωτθι ωμκ ΰϊδ θεςδ. ΰαπ"ψ (ΰιβεγ μαιθεη πτβςι ψλα) λαψ μΰ χιιν εαλμ ξχψδ δεΰ ξςεμν μΰ ϊιτχγ λβεσ ωξτφδ πτβςιν λωΰιο αιθεη. λπψΰδ ωδϊλεεπϊ μχψπιϊ - χψο μτιφει πτβςι ϊΰεπεϊ γψλιν ωχιιξϊ ξΰζ εξϊξιγ εωζδ ΰλο ϊτχιγδ μτφεϊ πτβςι βεσ αϊΰεπεϊ γψλιν λωΰιο αιθεη.
δθςεϊ δπερτϊ ωμκ διΰ - ωωιπει ξαπδ ΰιπε ςιμδ μδιςγψ λιρει αιθεηι ςμ τι τεμιρϊ αιθεη δηεαδ λωξγεαψ απτβς βεσ φγ ωμιωι λκ ωαξχψδ λζδ βν ΰν ιω φξιβιν ωΰιπν ψωεξιν αψιωιεο εηιιν τεβς ημιμδ αβετε ωμ φγ ωμιωι λμ ωδεΰ ιω αιθεη ηεαδ ωξλρδ ζΰϊ !!!
αζξπκ δηετωι ϊςιιο αςπιιο ζδ αρςισ 15 (β) μτχεγϊ αιθεη ψλα ξπεςι.
ψχ ωιξε μα.
ξγεαψ αδχθπϊ χεθψ δφξιβ α-5 ςγ 10 ξ''ξ........ΰτιμε μΰ αδβγμδ.
πιψΰδ μι ωξξω πιρητϊν.
ΰτιμε ωετθϊ - μΰ ωετθ - ιλεμδ μδαιο ωΰιο μςιπιο δζδ λμ ξωξςεϊ θλπιϊ.ξδ ςεγ ωψεηα δρεμιδ βγμ.
ΰπι ξχεεδ ωααγιχδ ιρεγιϊ ωμ δψλα ωμι ,ζδ δξλριξεν ωιϊβμδ.
99% ξςελψι-δγιο ξεφιΰιν ων ψς μλμ διϊψ.
"אפילו שופטת - לא שופט - יכולה להבין שאין לעינין הזה כל משמעות טכנית.מה עוד שרוחב הסוליה גדל."
חיים כנראה שאתה ואני לא "חיים" באותה מדינה.
צדק הוא כוכב בשמיים שמתרחק לאט לאט אבל בטוח.
זה שאני חושב כמוך לא ישנה .זה רק הופך את שנינו ל-2 נאיבים עם תקווה בלב.
בכל מקרה החלטת , ביצעת אז..... תהנה ותמשיך "להתעלל" ברכב - אין ספק שאתה עושה משהו שאתה אוהב.
μΰ δβςϊι μψΰω ωψωψϊ δξζεο λγι μδιεϊ φξηεπι!
ξητω ψελω μζεβ λμιεϊ αξφα θεα,λεμμ ςαεγδ...
ועכשו לעינין האמיתי.
הצמיגים ייבדקו היום בתנאי דיונות אמיתיות ,ונראה את התוצאה הראשונה.וקודם הם ינוסו ללא הורדת אוויר בלחץ 38 PSI.
בשבוע של שבועות הם יבקרו בנגב המרכזי ,באזור רמת רות והר ספון. כאן יבוא לביטוי הכושר הסלעי שלהם במגוון מצבים.
בגדול אלה שני המבחנים הקיצוניים מכל צד,היות ובעקרון אני מאוד משתדל לבסס את הרכב כ''רכב מסעות'' ולא כ''רכב עבירות''.
ברור גם שהגדרות מילוליות לא תמיד עובדות בשטח ולעיתים הצורך המעשי גורם לגלישה ואפילו קיצונית מההגדרה שקבעת לעצמך.
היום אבשל בשטח חריימה טריפוליטנית עם ברבוניות - משהו שטרם נוסה על הכדור הקטן שלנו.וזה הולך שגעון עם חלה טריה ,פריכה הנבצעת מהגוש ללא סכין.........
שכחתי רק להוסיף שאבקר על החוף בג'אסר א זרקא בכדי למצוא חתיכה קטנה של רשת דייג שאני מקווה לאתר זרוקה על החוף,לטובת ה''מדף'' שאני רוצה להצמיד לגג. פשוט לא ניתן לקנות בשום מקום חתיכה כל כך קטנה.
γεχΰ αγιεπεϊ δν ιλεμιν μδτϊις ΰεϊκ μθεαδ ΰαμ ζδ μΰ χπδ ξιγδ μιλεμεϊ ωθη.
δξΰξυ ςμ δφξιβ αγιεπδ μΰ γεξδ μωθη "χωδ" εδλεεπδ αδβγψδ "χωδ" διΰ μΰ ξγψβεϊ ωμ ξθψ ΰμΰ ηεξψ βμν χωδ=ρμς ωιεφψ χφεεϊ ηγιν βν ΰν ζδ "ψχ" ΰαπιν ςμ δωαιμ ωιεφψεϊ ΰϊβψ μΰ τωεθ μρεμιδ εαθη μγετο.
ψξϊ ψεϊ διΰ ξεχν θεα αϊεψ γεβξΰ, δωαιμ ωμ δψ ρτεο δεΰ γεβξΰ ςεγ ιεϊψ θεαδ.
δδπΰδ ωαΰιθιεϊ..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
πϊηιμ αθεα επριιν αψς.
δφξιβιν περε διεν αγιεπεϊ ωμ χιρψιδ εαγψλιν ξρεμςεϊ ωμ δλψξμ δγψεξι.ηευ ξπριςϊ λαιω ξδιψδ ςμ λαιω 2.
ΰιπι ιεγς ξδ ϊδιδ δςξιγεϊ ωμδν αςϊιγ ,ΰαμ διεν δϊεφΰεϊ δφγιχε μημεθιο ΰϊ δαηιψδ. ΰξπν δφξιβιν δΰμδ δν ηφι τεζδ ξδχεγξιν - MT/R - ΰκ ςν τεζδ μΰ περςιν απεηιεϊ.
δξδιψεϊ βγμδ αΰετο ξωξςεϊι αγψλι δςτψ, δγιεπεϊ εαωαιμιν δξρεμςιν. ςμ δλαιω διιϊι ηιια μψρο ΰϊ δψλα - ξδ ωμΰ διιϊι ψβιμ με. αλμμ μΰ δεψγϊι ΰεειψ αγιεπεϊ εδεΰ πρς αργψ αξχεξεϊ ωδεΰ διδ ωεχς μημεθιο ςν δφξιβιν δχεγξιν. αΰν διιϊι ξεψιγ ΰεειψ μηφι ,δψλα διδ ξψησ ςμ δγιεπεϊ. ΰπρδ ΰεϊε αςϊιγ αηεμεϊ ςβεψ.
βν δψςω ωμ δφξιβιν ιψγ μηφι εδψλα ''ιεωα'' θεα ιεϊψ ςμ δλαιω. αφξιβιν δχεγξιν ωιψγε ξδεεΰζ διδ αδν ημχ μΰ ςβεμ αβμμ ςξιγδ αξχεν μξςμδ ξωπδ,εζδ δχτιυ ΰϊ δψλα απριςϊ λαιω.ηπο ''δχερν'' ωπρς ΰηψι αλαιω 6 δαηιο αζδ μψΰωεπδ.ςλωε δϊετςδ πςμξδ εδπριςδ ξξω μιξεζιπιϊ.
δλι δετϊςϊι αγψλιν δξρεμςεϊ ωμξψεϊ 38 μηυ ΰειψ δεΰ ξξω ψυ ςμ δγψγψϊ εδρμςιν αΰηιζδ ξφειπϊ.βν λΰο δεψγϊ δμηυ διϊδ ςεγ ιεϊψ ξβδφϊ ΰϊ δξδξεψεϊ, ΰαμ δρϊτχϊι αϊεφΰδ δθεαδ ,βν ξϊεκ ςφμπεϊ μδεψιγ ΰειψ.
εςλωε μαωεψεϊ δψςεϊ.
μΰηψ ξιμει γμχ ιψγϊι ςν δψλα ξγψβδ πξελδ ωμ ξγψλδ ϊεκ τπιδ ωξΰμδ.ξιγ ωξςϊι γτιχδ αφμιμ θψβι ηζχ ξΰεγ ξλιεεο δρψο δΰηεψι.ςφψϊι μαγεχ ΰϊ δψλα ελξεαο ωμΰ ξφΰϊι λμεν.
δξωλϊι απριςδ εδψλα πρς λψβιμ ΰκ αωϊι τςξιν περτεϊ ωξςϊι τςν περτϊ ΰϊ δψςω δξημιΰ δζδ αςεφξεϊ ιεϊψ πξελεϊ. ξζδ δρχϊι ωμΰ πωαψδ φιψιδ, ΰκ ζδ ιαγχ ξηψ.
διεϊ εΰπι πςεμ ςμ μεχψιιθ ηωαϊι ωιϊλο εδριτεψ πξφΰ ων. ΰκ ΰιο μι ξρτιχ ιγς αλγι μΰαηο ΰϊ δϊετςδ.
αθεη ωζδ μΰ ςχα ωαιψϊ δφιψιδ μτπι ωαεςιιν λι λμ δημχιν δεφΰε ξδρψο ααθηεο ξεημθ.
ΰζ ΰιτδ λμ δξεξηιν ωιςψιλε ΰϊ ξφαι μχψΰϊ δξρς αο ιεξιιν αωαεςεϊ?
ξπριεο (μωξηϊι μΰ ωμι) ςν μεχψιιθ, ωαιψϊ φιψιδ ιλεμδ μβψεν πζχ μπςιμδ εαμι χωψ μδεφΰϊ λμ δωαψιν.
βιΰ
δ-ψγψ
ρελο αιθεη μλμ ρεβι δαιθεη εδτϊψεπεϊ δτιππριν.
τιψχϊι διεν ΰϊ ωϊι δφιψιεϊ δΰηεψιεϊ αϊχεδ μξφεΰ ΰϊ ΰηϊ ξδο ωαεψδ,μδημισ ΰεϊδ αξιιγι εμγςϊ ωδψλα ξελο μωαεςεϊ.
μφςψι ωϊι δφιψιεϊ ωμξεϊ λκ ωδαςιδ λπψΰδ ιεϊψ ψφιπιϊ εΰεμι διΰ απςιμϊ δμεχψιιθ ΰε ιεϊψ βψες ξζδ - αρθμιθιν.
ΰιο μι αψιψδ ΰμΰ μφΰϊ μθιεμ ςν ιγιςδ ωϊδιδ αςιδ μΰ χμδ αξδμλε, ΰν ιωαψ ξωδε αγιτ' δΰηεψι.
αλμ ξχψδ ΰπι ξϊλεπο μηζεψ αζηιμδ ςμ δφιψ δχγξι αμαγ ΰεμι αΰξφς δθιεμ,ΰαμ ΰπι μΰ πωΰψ ααιϊ αιεξιιν δΰμδ λωΰϊν ξθιιμιν αξζβ ΰεειψ ξςεμδ.
διεν χπιϊι μαο ωμι ειθΰψδ 93 λτμθτεψξδ μωιτευ α-10K ςν ξπες ηγω αο 4 ηεγωιν ωχψδ με ξωδε εδαςμιν ξλψ ΰεϊε ''μμΰ ξπες''.
ςλωε φψικ μαπεϊ βν ΰεϊδ ξηγω επιψΰδ ωΰτϊη ωψωεψ ατεψεν ρεζεχι.
ηαψδ, ΰπι ξφις μδιζδψ ξδΰιωιεϊ δξλπδ ΰϊ ςφξδ ατεψεν ϊηϊ δλιπει "ψηρ ηιιν". μΰ ξο δπξπς ωζδε ξψβμ ΰιψΰπι ωξπρδ μδβις ΰμ χδιμεϊ ψαεϊ αΰψυ δχεγω ς"ξ μΰρεσ ξιγς μχψΰϊ ξϊχτϊ θιμιν ςϊιγιϊ...:shock:
εαξιμιν ΰηψεϊ, ηιιν- πεληεϊκ ατεψεν ρεζεχι ϊδιδ ξςπιιϊ αιεϊψ μτεψεν εΰπι ξηλδ αχεφψ ψεη!!!
χη ξχμ χη ϊψξιμ..., δι δβ'ιτ δι δβ'ιτ...
ηιιν
ψαεϊ πλϊα ςμ λκ ωδιιϊ φψικ μχπεϊ γιτπγψ (δψαδ ιεϊψ τψιχ εεψρθιμι ξγιρχε) εξωεν ξδ δςγτϊ μδτεκ γιρχαψι μγιτπγψ...
βν αξχψδ ωμ δειθψδ, μξδ μΰ μδϊηιμ ςν ρξεψΰι "ΰψεκ" ωαγεξδ μγιτπγψ, ξϊΰιν δψαδ ιεϊψ μωιτφεψιν ξδρεβ ωΰϊδ ξαφς?
When your options low, I lift you from belowϊβμι ΰικ δΰειψ ξηευ μςιψ ξψβιω ΰηψϊ...
ξφΰ ιηιγϊ ξζβο ,ψλα ιωο.
τψχ ϊεϊη χψεψ. εδμην ηιαεψιν ξπηεωϊ ,δϊΰν αψζ εδϊχο.
ηαψ μιφιΰεϊ ξιν ηξιν ,ξδξπες .
εγΰ, ψγιθεψ πηεωϊ.
ρεσ ξςωδ, αξηωαδ ϊηιμδ.
δωεψ δζεςν
διδ β'ιτ...
ξεεϊ μβπαιν
ωξψε ςμ χωψ