בהחלט. חפש בחנויות אינטרנט. יש בקישורים של האתר כמה חנויות.נכתב במקור על ידי יוגב בן יעקב
ןכמה תעלה לי נעילה לסרן האחורי שלי ? יש לוקרייט שתתאים ל amc20 ?
יוגב
בהחלט. חפש בחנויות אינטרנט. יש בקישורים של האתר כמה חנויות.נכתב במקור על ידי יוגב בן יעקב
וצמיגים 33 בערך עולה סט ? צמיגים 7.50 16 יותר קטנים מ33 ?
יוגב
ביררתי על נעילה לוקרייט לamc הם רוצים 280 $ ומשלוח 96$ זה יקר לי !!! יש אולי משהו שמוכר נעילה חדשה או משומשת במחיר סביר??
יוגב
280$ ללוקרייט זה מחיר סביר. central4wd.com נותנים בדרך כלל מחירים טובים ויש לי נסיון טוב עם השירות שלהם. לא שווה לשלוח לארת, חכה שיהיה לך מישהו שיכול להביא לך את הנעילה מארה"ב (היא די קטנה וקלה).
חביבי ,בשלב זה או אחר אתה תצטרך לזרוק קיבינימט את הסרן שיש לך....השאלה אם זה יהיה עכשיו כשאתה צעיר ויפה ויש לך מוטיבציה לחפש סרן אחורי,או שזה יהיה עוד שנה אחרי שתשים נעילה(שעולה כסף) ואולי גם יחס העברה(שעולה עוד כסף)
לדעתי לך חפש סרן אחורי שמתאים לך,אם זה של וגוניר נחל פארן מלא בהם,השטח אש ליד נחל נמיה וכו' וכו'...
עדיף לבנות את הרכב מההתחלה בצורה טובה וחזקה מאשר לאלתר כל הזמן על התקלות.
הגבההת הרכב שלך היא סיפור לא קטן,כמו שרון כתב לך צריך להפוך את המשולשים מאחורה,אל תערגל קפיצים זה לא שווה כלום,אתה צריך קפיצים ארוכים יותר
בסרן הנוכחי(האחורי) אם תשים 33" יהיו לך רק צרות.
גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
הטלפון החדש שלי: 0544897064
ארז שיחקת אותה הבנת אותי כמו שרציתי!!! אני מעדיף לשנות את מה שאני יכול עכשיו ולא לאכול תקלות שאני בצבא! יש למשהו מושג עם סרן של ואגוניר אחורי וקדמי מתאימים לי ואיזה סרנים אלה? ארז תוכל לפרט לי יותר מה עליי לעשות ואיך עובדים על המשולשים?
יוגב
אם הבנתי נכון באיזה דגם של צ'רוקי מדובר אז הוא הגיע עם דנה 44 קדמי (ביצה בצד נהג - כמו סופה, מוכר את הסרן?) , AMC-20 אחורי, מעגל חלוקה של 6 ברגים (כמו של בלייזרים וSUV-ים יפנים). יצא לי לברר קצת לגבי הסרנים האלה בעבר ואם אני זוכר נכון יחס ההעברה היה 3.73:1 ... בדוק שוב את יחס ההעברה אצלך.
אין לי נסיון עם הAMC-20, אבל אני יודע שיש קיטים של ציריות מחוזקות אם אתה לא מעוניין להחליף סרן אחורי. לא יודע עד כמה זה משתלם, אני הייתי בודק אפשרויות להחלפת הסרן.
למה? תלוי ביחס ההעברה, בהנחה שבהתחלה אתה לא מתכוון להתחיל להחליף יחסי העברה.
אדי
סרנים של וונדורה 4X4 בנזין הם כמו שרון כתב (לדיזל יש דנה 60 קדמי, אני לא יודע מה יחסי ההעברה), יחסי ההעברה הם 4.1:1 או 3.73:1. היו לי בזמנו הצעות של 2 סרנים ב-2500 ש"ח. מעגל החלוקה הוא 8 ברגים וזה די בעייתי למצוא ג'נטים 15" מתאימים בארץ.נכתב במקור על ידי ron_gal
אני חושב שכדי שנוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר תחליט מה גודל הצמיג שאתה רוצה על הרכב ... משם אפשר להתחיל בצורה מסודרת.
אדי
אני ממש רוצה להעיף את הסרן האחורי קיבלתי עליו הרבה דעות לא טובות !! יש מצב שיש כלי עם שתי סרני דנה גדולים יותר שבסרן הקידמי הביצה יושבת בצד הנהג?? עם יש אז אני יכול להביא שתי סרנים כאלה ואז אני לא צריך להתעסק עם יחסי העברה??!!
יוגב
כמה עולים צמיגים 33 אינץ' או 35 אינץ' ?? הצבא עבד עם צמיגים כאלה ? ודרך אגב יש לי שתי סטים של ג'נטים 1: 15 שכרגע יש עליהם צמיגים 31 2: 16 עם צמיגים 7.50
יוגב
מה אתם ממליצים לעבוד על ה15 הרחבים או על ה16 הצרים? אני יכול להשיג צימיגים16 שהם מהצבא שה מקבילים ל33 או 35 ואיזה מידות אלו במספרים שהם לא אינצ'?
יוגב
יוגב,
לי אישית קצת קשה להכנס לדיון זה מכיוון והוא מפוזר לחלוטין, זה כמו סיפור בתוך סיפור בתוך סיפור.
כמו שאדי רשם לך, תתחיל עם הצמיגים ורק עפ"י זה יש להתחיל ולחשוב איך יתקדם הרכב.
ללא שום קשר, גם אני ממליץ לעבור אם אפשר לדנה 44 אחורי מכיוון והAMC נושא עימו מחלות ייצור שבארץ קשה לתקנם.
הוואגונירים שהציע ארז לא יעזרו לך, מה לעשות...הסרן הקדמי אצלהם הוא עם ביצה בצד נוסע ולא בצד נהג.
דנה 44 הינו סרן חזק יחסית וההתמודדות שלו עם צמיגי 33" היא הרבה יותר מאפשרית. קח בחשבון שנסיעה לא רגועה בשילוב נעילת דיפרנציאל קדמית עלולה לשבור לך צירייה בסרן הקדמי ויהיה לך קצת קשה למצוא ציריה חלופית.
בקיצור - לאט לאט, תקרא, תלמד, ורק אז תתחיל לחשוב לאיפה מתקדמים...ומה בדיוק אתה רוצה מהרכב בסוף.
זה רכב נהדר ובמחשבה תחילה - תוכל להגיע עימו רחוק רחוק...השאלה הדגולה היא האם אתה יודע היום ועכשיו מה אתה רוצה ממנו ???
בברכה,
אריק
I choose not to choose life, I choose something else.
ITS A FULLSIZE THING...QUIT STEALING OUR PARTS !
לאט לאט ידידי ,
אתה רץ מהר מידי (אפילו יותר מהר ממני שזה נדיר :? )
סרנים מפירוקים , יהיו חסרי תועלת גם כי הם חלשים , כתבתי את זה בתגובה הראשונה
שלי , הם ישנים ומגיעים עם 21 שיניים זחיחות , כלומר דנה 70 יהיה חלש כמו דנה 44
בערך , וכבד ממנו בהרבה , וכמובן נמוך ממנו (ביצה גדולה בהרבה).
אני מציע לך לחפש שירוקי / ואגוניר כמו שלי בפירוקים , שם תמצא סרן זהה לשלי דנה 44
אחורי שיתאים לך בדיוק.
לא הייתי פוסל על הסף גם סרן של 14BOLT חצי צף או אפילו צף.
אם תמצא סט כזה של סיירה או משהו דומה יהיו לך סרן אחורי מתאים ואם מקדימה דנה 44
(אפילו הפוך ביצה) יהיו לך יחסי העברה מתאימים לסרן שלך.
סט צמיגי 33" פשוט עולה כ 2500 ש"ח לפני מע"מ ,
ישנם צמיגים במידות שונות ועל ג'נטים שונים.
הבעיה , שבמצבו הנורמאלי של הרכב שלך לא תוכל להכנים את הצמיגים הגדולים מתחת
לכנפיים , הם יפגעו וישפשפו לך אותם.
זה דורש עבודה על הקפיצים , וזה ידידי עסק יקר ומסובך.
עצתי : חפש לך בשקט סרן / סרנים , סיים את הטיפול בהם.
אח"כ נעל את הרכב אחרוה / קדימה סע ככה , ושיהיה כסף לצמיגים טובים וטיפול בקפיצים
אז תעבור לטפל בהם. עד אז אני מקווה שאני אגמור את העבודה על שלי , ותוכל לדעת בדיוק
לפני מה אתה עומה (נכון ארז שאני אגמור את שלי ???)
רון.
שלי יותר גדול !!!
והרבה יותר ישן !!!
לא רון,הרכב שלך תמיד ישאר על הבלוקים....
יוגב את הסרן הקדמי שלך תשאיר,הוא מספיק חזק.האחורי צריך לעוף.
לא יודע מה יחס העברה בסרן שלך אבל עם דנה 44 אחורי או 14 בולט אתה יכול להשאר עם הגאנט 16 ולעבור למידה 900/16-זה מקביל ל36.5" צמיג שהצבא עובד איתו ומאוד זול במגרשי עודפי צמיגים של הצבא(כתצטרך נתן לך את הכתובת)סט צמיגים עולה פחות מ500 ש"ח....
זה מספיק טוב.
גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
הטלפון החדש שלי: 0544897064
ארז,
בלוקים ? אתה מתכוון לג'נטים שבגלל החבר שלך עד היום ללא צמיגים ?
אבל הסר דאגה מליבך !!! בקרוב נעשה טסט !!!
רון.
שלי יותר גדול !!!
והרבה יותר ישן !!!
השאלה: כמה עלה לך "הילד" ? בזמנו חיפשתי כזה, ולא מצאתי אפילו... ורון, שלך כבר "אספנות", נכון?
ואנדורה - רכב קרב מודרני!
תשובה לרון: ש ל י יותר גדול! וזולל הרבה יותר דלק!:-)))
אכן,
"אספנות" בפוטנציה ...
רון.
שלי יותר גדול !!!
והרבה יותר ישן !!!
"פוטנציה" למה??? :shock: לפי השנתון (73, אם אני זוכר נכון?), כבר שנה יכול להיות לך "אספנות"! ובמיקרה שלך (רכב שני רק לשטח, פחות או יותר, נכון), אין בכלל שאלה! לא חבל על הכסף? אלא אם בכלל לא שילמתה עדיין שנה הזקודמת... הלוואי ועליי, מה שאומרים (אם-כי אצלי הבעיה היא פחות אגרות, יותר דלק :? )...
ואנדורה - רכב קרב מודרני!
תשובה לרון: ש ל י יותר גדול! וזולל הרבה יותר דלק!:-)))
"פוטנציה" בגלל שכרגע הוא לא במצב נסיעה,
ולכן אין טעם ללכת למשרד הרישוי לשנות אותו לאספנות.
כאשר הוא יהיה מוכן , נהפוך אותו לאספנות ונשלם אגרה.
כרגע אני לא משלם אגרה , אין תשלום אחורה ברכבי "אספנות"
רון.
שלי יותר גדול !!!
והרבה יותר ישן !!!
שמרו על קשר