Close
тоег 2 оъек 2 шащепшащеп 12
оцйв ъецаеъ 21 тг 25 оъек 25
    збш шщен гшеш бшмй's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

бшйшъ озгм ъвебд мдегтд: дешгд одлбйщ тм чсреп

כל הזועקים על סינוור וכו' - עוד לא הפנמתם משהו בסיסי?
    נורות הקסנון כמוהן כצמיגים הגדולים, הקפיצים המוגבהים ושאר ירקות שבגינן הרשויות רודפות אתכם. אין שום הבדל.
    לרשות לא באמת אכפת אם תסתנוורו או לא. יש לה מטרה אחת מוצהרת - לגבות כמה שיותר כספים מהציבור. זו מטרה שמקדשת כל אמצעי.
    אם צמיגים גדולים באינץ' באמת היו מסוכנים, אם נורות מסוימות היו באמת מסנוורות, אם מישהו שם למעלה היה טורח לבדוק ולברר היטב אם זה באמת לא בטוח וגורם לתאונות? אבל למה לטרוח? הרבה יותר קל להטיל איסור גורף, לגבות בגינו קנסות וזהו.

ככה כל מערכת גדולה עובדת - ראו את הצבא כדוגמה. היותר ותיקים כאן בטח זוכרים את "מבצעי האכיפה" האוגדתיים? - "סיירות" של רס"רים שהיו יוצאים בטרנזיט ו"חוטפים" חיילים מתחנות הסעה, מסעדות דרכים וכו' בגלל שלא חבשו כומתה או משהו דומה? לפחות באוגדה 162 זה היה ככה בשנות ה-80. מה שמעניין זה שמבצעי האכיפה/חטיפה הללו נערכו רק כאשר אוהל המעצר באוגדה היה ריק, ולמפקד מחנה האוגדה לא היו עצורים-עבדים שיוכל לסנג'ר... כשלא מצאו חיילים ללא כומתה על הראש, או ללא גומיות במכנסיים, "חטפו" גם חפים מכל פשע. כבר מצאו איזה עבירה להדביק להם. אני יודע כי אני הייתי אחד ה"חטופים" הללו. מכיוון שהכומתה ישבה טוב טוב על הראש שלי, החולצה בתוך המכנסיים, הגילוח היה תקני, הנעליים היו מצוחצחות והגומיות במקומן, אז העבירה שהדביקו לי היתה ש"התנגדתי למעצר"... אז זה עיצבן אותי, אבל אחרי שהשתחררתי הבנתי שככה זה עובד גם באזרחות - רק תמירו את הכומתה בנורה או צמיג, ואת המעצר האוגדתי בקנס שמן + הורדה מהכביש.

האכיפה והענישה הם קולקטיביים, כי המטרה אינה הגברת הבטיחות (או המשמעת) אלא רק הגברת הגבייה (או לצורך העניין - איכלוס אוהל המעצר בכוח עבודה זמין וזול).
    אז מי שמתקין נורות קסנון - זו המדינה שלך, כאן אתה חי, וכאן זה לא חוקי ממש כמו צמיגי 33', הסבה למנוע V8 או התקנת מערכת גז פיראטית, ואל תשכח את זה. תמיד קיים סיכוי ששוטר יוריד אותך מהכביש.

המשטרע לא ממש אשמה, כי את ההוראות היא מקבלת מלמעלה - וזה כבר מזמן לא להילחם בפשיעה או בתאונות אלא אך ורק להתעלל בציבור ולמצוץ ממנו כסף. כן, לא רק בענייני צמיגים, קפיצים, הגאי ספורט או סגירת ארגז בטנדר, אלא גם דרך נורות למיניהן. ויותר מזה - אם פנקס הדו"חות לא התמלא די צרכו, כבר ימצאו סיבה מהתחת להוריד אותך מהכביש. אז פשוט להיזהר ולפקוח עיניים - כל שוטר, אשם או לא, הוא אויב.
    ма терд бфешен
    мщамеъ, чещйеъ, тцеъ, ъебреъ, ра мфреъ бд"ф

бг"л арй ма аедб мчзъ змч бщшщешй "ощишт/ъзбешт/едъчщешъ ащод еле' еле'" ае мзймефйп "алме мй/щъе мй/дърлме мй" абм арй ошвйщ щчцъ двжоре лап тн ддщъмзеъ.
    мвбй дощишд - дйа тещд бг"л аъ тбегъд раорд. тбегъд дйа малеу зечйн, емджлйшлн ма дн орсзйн аъ дзечйн. рлеп щмфтойн йщ очшйн щщеишйн ма обйрйн аъ дзеч ае ма аелфйн рлеп абм тм жд лбш шце ощфийн ашелйн ема фтн оецмзйн обзйръ дажшз дчип.
    аън обчщйн цешъ алйфд азшъ: жйоерйн мбгйчеъ еле' еле' абм аън аме щощмойн моталшйн лгй щйтбйше аъ дшлб дма-зечй щмлн иси ае щеошйн си цойвйн "ойезг миси". блк аън аме щоамцйн аъ дщйид мдъайн аъ тцод мжаъ щаън оъмеррйн тмйд.
    дитреъ щмлн, мвбй йтймеъ дъчреъ мщйфеш дбийзеъ, бгйеч азшй щчйбмън ге"з, дп лое щъцйве озчш щчрбйс ма оолш (ейщ озчшйн ламе) лщйтцше аълн тм жд.
    збшйн, йщ зеч ейщ ме ъфчйг богйрд. вн (еаемй бтйчш) ан деа ма ршад млн.жд дзеч аж жд од щътще, ма бвмм щойщде щам ан аън ослйойн айъе ае ма. ма ршад млн - ъъоегге тн дзеч ема ан аме щаелфйн аеъе.
    тн дитреъ мвбй дзчйчд арй бдзми ослйн абм ам ъщлзе щаме дрцйвйн щмлн, щаън бзшън мдйеъ дозеччйн щмлн ема зщбън лщдмлън мдцбйт од длйщешйн щбаоъ ргшщйн оозечч.
    бчйцеш - чзе азшйеъ, ае щод щлъб щмен зрек фтн йощйк мъъ аъ диеп бозежеъйре: "дцйбеш оиеоин емлп дцйбеш ощмн"....

зв щбетеъ щоз!

збш шщен UNIX's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2003
    ойчен
    чшйъ аере
    дегтеъ
    3,692

"дцйбеш оиеоин емлп дцйбеш ощмн"....
    мгтъй аошъ аъ длм бощфи азг , лщдаейб зжч оок ъцишу амйе
    лршад щоайш длй злн обйрре
    илрай олереъ лбйсд www.idangold.co.il

збш шщен гшеш бшмй's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

цйиеи рлъб бочеш тм йгй סער цфйд бдегтд
    בד"כ אני לא אוהב לקחת חלק בשרשורי "משטרע/תחבורע/והתקשורת אשמה וכו' וכו'" או לחילופין "אכלו לי/שתו לי/התנכלו לי" אבל אני מרגיש שקצת הגזמנו כאן עם ההשתלחות.
    לגבי המשטרה - היא עושה בד"כ את עבודתה נאמנה. עבודתה היא לאכוף חוקים, ולהזכירכם לא הם מנסחים את החוקים. נכון שלפעמים יש מקרים ששוטרים לא מבינים את החוק או לא אוכפים נכון אבל על זה כבר רצו משפטים ארוכים ולא פעם מוצלחים מבחינת האזרח הקטן.
    אתם מבקשים צורת אכיפה אחרת: זימונים לבדיקות וכו' וכו' אבל אתם אלו שמשלמים למעאכרים כדי שיעבירו את הרכב הלא-חוקי שלכם טסט או שומרים סט צמיגים "מיוחד לטסט". בכך אתם אלו שמאלצים את השיטה להתאים את עצמה לזאת שאתם מתלוננים עליה.
    הטענות שלכם, לגבי יעילות התקנות לשיפור הבטיחות, בדיוק אחרי שקיבלתם דו"ח, הן כמו שתציגו מחקר שקנביס לא ממכר (ויש מחקרים כאלו) כשיעצרו אתכם על זה.
    חברים, יש חוק ויש לו תפקיד במדינה. גם (ואולי בעיקר) אם הוא לא נראה לכם.זה החוק אז זה מה שתעשו, לא בגלל שמישהו שאל אם אתם מסכימים איתו או לא. לא נראה לכם - תתמודדו עם החוק ולא אם אלו שאוכפים אותו.
    עם הטענות לגבי החקיקה אני בהחלט מסכים אבל אל תשכחו שאלו הנציגים שלכם, שאתם בחרתם להיות המחוקקים שלכם ולא חשבתם כשהלכתם להצביע מה הכישורים שבאמת נדרשים ממחוקק.
    בקיצור - קחו אחריות, או שמה שכתב שלום חנוך פעם ימשיך לתת את הטון במחוזותינו: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"....

חג שבועות שמח!
    כמה פוליטיקלי קורקט בתגובה אחת...
    "יש חוק ויש לו תפקיד" - מזמן לא שמעתי בדיחה טובה יותר, במיוחד כאן בישראל. את החוק מחוקקים בני אדם ולא כוח עליון. במקרה שלנו - אותם בני אדם שיושבים בכנסת ומחוקקים את החוקים הם לא בדיוק מודל לחיקוי, ושלא כמנהגי התנסחתי בעדינות יתרה.... ישבו הגאונים הללו והחליטו מה שהחליטו, וזה נופל עלינו כאבן ריחיים לדיראון עולם... "חוק הוא חוק". אין ספק. והכי גרוע - אין לנו מה לעשות כנגד זה.

טסטים ומאכערים - את השיטה סער, לא אנחנו המצאנו. מה בסך הכל רצינו? שינהגו בנו כפי שנוהגים בבעל רכב בכל מדינה נאורה יותר או פחות. אבל לא כאן. במדינת ישראל השיטה גורסת שיש להקשות ככל האפשר את חייו של האזרח - אולי כדי שתשומת לבו תהיה נתונה לצרות היומיום הקטנות כמו טסטים ולא לפשלות החמורות באמת של השילטון?...:roll: כשלא מתאפשר לך לסגור מרפסת, לסדר עניינים במשרד ממשלתי או להעביר את רכבך טסט בדרך הישרה והחוקית, אין לך ברירה ואתה פונה לתחום האפור - מאכערים וכו'. היום זה הגיע למצב שכבר אי אפשר בכלל להסתדר ללא מאכער.

"אלה הנציגים שלכם" - אז מצטער, אבל אלה לא הנציגים שלי, לא בחרתי בהם. לא בחרתי ראש ממשלה שמקבל מתחת לשולחן מעטפות עם כסף, שממנה גנב קטן לתפקיד שר אוצר ואיזה אוויל עילג שנכשל בתפעול משקפת פשוטה - לתפקיד שר ביטחון.
    אם אתה כבר נכנס לנושא הבחירות, אני מודה שכבר כמה וכמה מערכות בחירות אני מצביע נגד ולא בעד - מעניש את זה שכשל וסרח. כי למרבה הצער רק ככה אנחנו יכולים להיפרע מדגנרטים כמו האדונים אולמרט את מופז את דיכטר וממפלגת הכנופייה שלהם. לפני כנופיית קדימה, הענשנו את הליכוד, לפניו בעטנו במפלגת העבודה. מה קיבלנו? זרקנו את הנבלה וקיבלנו במקומה טרפה, וחוזר חלילה. מה זה משנה איזה פתק נדחוף למעטפה הקטנה ביום הבוחר? תמיד נקבל את אותם פרצופים מאוסים, את אותן תובנות עקומות ובעיקר - את אותה "שיטה", ואלה הם שגורמים לחיים כאן להיראות כמו שהם נראים.
    אז אל תגיד לי ולאף אחד אחר כאן "קח אחריות". אחריות על מה ועל מי בדיוק? אני מסרב לקחת אחריות על התאונות שהמדינה הזו עוברת בעקבות כל מערכת בחירות! כי אם זה היה תלוי בי, כמה עשרות טובות מבין 120 חברי הכנסת הפושעים שמחוקקים כאן חוקים, היו תלויים בכיכר העיר על ווים של עופות, נמרחים בזפת ונוצות ומשוגרים מכאן בקטפולטה רומאית לאלף ואחד עזאזלים, וגם הפעם התנסחתי בעדינות יתרה... לצערי אקט שכזה אינו מקובל במדינה דמוקרטית, ולכן נמשיך לקבל מהנבחרים שלנו עוד ועוד "חוקים" שיש לאכוף כדי למלא את הקופה.

שים לב טוב טוב - עד כאן אף מילה על משטרע! הבעיה היא שבכביש אתה לא נתקל במופז ודיכטר אלא בשוטרים שאוכפים את החוקים. ולכן ברמה המיידית - כל שוטר, בין אם טוב בין אם רע, הוא אויב שממנו אתה צריך להיזהר. ואתה יודע - לא יעזור לך כמה שתהיה צדיק תמים, בסופו של דבר כל אחד חוטף משוטר - גם אתה תחטוף. מעניין איך ייראה שרשור הזעם שאתה תפתח כאשר תקבל הורדה מהכביש על משהו - ולא משנה מה, הם כבר ימצאו.

ברוך - אם אתה חושב שמה שמאיר עושה מקנה לו חסינות, אתה טועה.
    ма терд бфешен
    мщамеъ, чещйеъ, тцеъ, ъебреъ, ра мфреъ бд"ф

збш шщен UNIX's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2003
    ойчен
    чшйъ аере
    дегтеъ
    3,692

гшеш жд дйд бзцй деоеш
    лм оймд щлъбъ мвбй догйрд бсмт
    арй лбш ма оцбйт йеъш вн ллд , од жд ощрд ой ййбзш ? дщйрей дйзйг щаъд ошвйщ жд ъойг йдйд мштд .
    илрай олереъ лбйсд www.idangold.co.il

тоег 2 оъек 2 шащепшащеп 12

рещайн геойн

1. дешгд одлбйщ
    тм йгй shoosh63 бфешен фешен сежечй Suzuki
    ъвебеъ: 7
    тглеп азшеп: 12-12-10, 15:56
  2. дешгд одлбйщ гзеу
    тм йгй вйм 89 бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 1
    тглеп азшеп: 03-06-09, 20:43
  3. дешгд одлбйщ