Close
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Default תקלה בכננת - זקוק לייעוץ או להכוונה לבעל מקצוע בצפון

    כננת רמזי REP6000.

    תו"כ חילוץ כבד יחסית (סמוראי אחר שקוע לחלוטין בבוץ), חדלה הכננת לגלול אחרי משיכה של כ-3 מטרים. המנוע עדיין פעל והגיב, לא היה רעש של טחינת חלקים, כן נשמע רעש של הציר מסתובב.
    הגעתי הבייתה (אחרי חילוץ החבר, כמובן) ופתחתי את הגיר. בדקתי שהמנוע אכן עובד ושהציר המרכזי אכן מסתובב, ואכן כך. וידאתי שלמות של כל הגג"שים, חלקים וכד', ואכן נדמה שהכל תקין, חוץ מעניין אחד: הגג"ש האחרון, הקטן שנכנס בתוך הפלנטה החיצונית ביותר ובעצם הוא שמניע את הכל, איננו נכנס עמוק מספיק לציר כדי להתפס עליו. כל שאר הגג"שים הפנימיים יותר עגולים מבפנים, רק הגג"ש הזה מסוגל להתפס על הציר. ההנחה שלי היא שהציר או החלק הפנימי בגג"ש (או שניהם) נשחקו. קשה לי להיות בטוח, משום שאינני בטוח איך זה אמור להיות במקור (אפילו לאחר השוואה לגיר של רמזי אחרת). כמו כן אם דוחפים את הגג"ש הקיצוני פנימה יותר מאשר מתאפשר כשהמערכת מורכבת, הוא תופס את הציר באופן מושלם.
    אני פוסל אופציה של הרכבה מוטעית הן משום שכבר הרכבתי את הגיר הזה לא פעם בעבר, הן משום שהפעולה המכאנית היא פשוטה ונוסתה גם ע"י אחרים, באותה התוצאה שאני קיבלתי.

    האופציה היחידה הנותרת היא קלאץ' לא תקין, ואותה עוד לא בדקתי. האם בחיבור הקלאץ' הציר נע כלפי חוץ, ומתחבר לגג"ש האחרון, או שהוא רק מנתק את כל הבית המסתובב של הגיר מגוף הגלילה? זכרוני אומר שהאופציה השנייה היא הנכונה (תיקנתי את הקלאץ בעבר), לכן עוד לא בחנתי אפשרות זו.

    שורה תחתונה, הציר מסתובב, הפלנטות לא.

    אני זקוק לעזרה ממישהו שיכול לאשש את סברתי לגבי מהות התקלה, או למצוא את התקלה במידה וטעיתי בהערכתי. אם אין כזה, אודה לכם על הפנייה לבעל מקצוע בצפון שיוכל לעשות כן.

    תודה,

    אלון.

  2. #2

    Default

    טוב, זה גם לא הקלאץ'.

    אף אחד לא רוצה שאני אבוא להתחל אצלו איזה שעה בזמן שהוא בודק מה מת לי שם?

  3. #3

    Default

    אתה מוזמן.
    אבל, יש לי אפס נסיון עם תיקון כננות, המקסימום שתוכל להיעזר בי, זה בהגיון מכני ובנכונות לעזור.

Similar Threads

  1. המלצה לבעל מיקצוע
    By oren13 in forum פורום רכב שטח 4X4 כללי
    Replies: 0
    Last Post: 15-04-11, 12:14
  2. מתלבט בין שתי רתכות אלקטרוניות-אשמח להכוונה
    By אסף ב in forum פורום הבונים + הנדסת ג'יפים
    Replies: 12
    Last Post: 08-09-10, 14:08
  3. לכננת נישלפת .אשמח להכוונה:
    By doodoog in forum פורום רכב שטח 4X4 כללי
    Replies: 9
    Last Post: 11-12-07, 05:50
  4. זקוק להכוונה מהחבר'ה המנוסים.
    By neon in forum פורום ג'יפאים מתחילים + יעוץ לפני קנייה
    Replies: 8
    Last Post: 27-09-04, 09:45
  5. זקוק להכוונה מהמנוסים פה
    By neon in forum פורום ג'יפ סיקס CJ
    Replies: 1
    Last Post: 26-09-04, 07:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •