נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ברשותי רכב מהסוג הזה בדיוק כולל העבר המשטרתי.
אין דגשים מיוחדים מעבר לכתבה המצוינת שקיבלת לינק אליה.
אבל יש לי כמה טיפים שלא צוינו בכתבה (טוב לכול דיפנדר)
1. בדוק שבוצע ישור קו טוב - צינורות מים חדשים או קרובים להיות כאלו. מכל מים שהוחלף ללבן (לשחור נטיה להתפוצץ אחרי כמה שנים). כלל בדיפנדר בדוק טוב את מערכת המים הדפנדרים רגישים לה.
2. בדוק חימום וקרור.
3. בדוק את כול מערכת החשמל שהכול עובד. עבר משטרתי אומר שהתעסקו עם החשמל שלו.
4. בדוק את מצב הפלסטיקה בתוך הרכב. חלקי פלסטיק שבורים של דשבורד קשה להשיג.
5. בדוק מצב ריפוד הגג. ריפוד נופל יעלה לך 1K
בגלל שהדיפנדר קצר מאוד נוח לנסוע איתו. הוא כמעת פריווט. הבעיה הגדולה שלו בתחום הנוחיות היא רעש המנוע החזק. בעיר זה לא כול כך מציק אבל בבין עירוני זה מתחיל להציק.
אישתך חיבת לנסוע איתו כדי לראות שהרעש לא מציק לה מדי. היו כאלו שניסו להפחית את הרעש (שלמה) עולה כ 2K אבל לא יודע את מידת ההצלחה...
אשר לסחירות הרכב.. נושא כאוב ביותר!!!
דיפנדרים כאלו עומדים חודשים ארוכים ללא דורש. גם קצרים וגם ארוכים. חלקם בגלל מחירים מופרזים בעליל. אבל יש גם כמה שלא. עלית מחירי הסולר כנראה עשתה את שלה.
דוגמא טובה. הדיפנדר הפרטי שלי. קניתי אותו במחירון (46K) לפני שנתים. הוא היה במצב טוב, אפילו טוב מאוד. אני השקעתי בו בישור קו מסיבי, תיקון ריפוד הגג, יצירת מושבים רוחביים, תאי איכסון, מתקן גלגל ועוד. החלפתי גם ל 4 צמגים חדשים. בנוסף קניתי 4 צמגי שטח חדשים. התקנתי נעילות ARB קידמית ואחורית + קומפרסור ומצבר מוגדל. בקיצור השקעתי מכול טוב.
לפני חודשים החלטתי שצריך להמשיך הלאה (מין שגעון פרטי שלי כול שנה שנתים להחליף רכב).
פרסמתי אותו במחיר ב 55K. המחירון שלו היום 44K. תוסיף 10K לנעילות וקומפרסור ולפחות עוד 5 למסביב ואתה מגיע ל 59. כלומר המחיר הוא מאוד סביר.
ההצעה הגבוה ביותר שקיבלתי היא 42!!! במחיר הזה אני פשוט לא מוכן למכור. עם כול השגעון שלי להחליף רכבים אני לא אאבד 13K ללא שום סיבה טובה.
והכי מעצבן שאנשים בכלל לא מתרשמים מכול התוספות! רק ממחיר הקניה. אותו בחור שהציע לי 42 הסכים שאוריד את הנעילות והעיקר שיקבל את הרכב ב 42. אבל זה לא מפתיע אותי. תמיד ישראלים חושבים שהם יתקינו בפחות כסף (-:
בקיצור זה המצב. נכון להיום אני מוכן להיפרד ממנו ב 50K ואין דורש. אז תעשה את החשבון שלך בנושא הסחירות...
שמרו על קשר