δψςιεο ςφξε ιτδ, ΰαμ αςιιϊι, ΰεμι ΰπι ρϊν τψπεΰιγ (It's not paranoia if they're really after you) ΰαμ ΰεμι ξιωδε ςν ξθψεϊ χφϊ τηεϊ θδεψεϊ ιλεμ μςωεϊ ωιξεω μψςδ αξιγς δζδ,
μΰ ςγισ ωδξιγς ιωξψ ΰφμ ηαψιν ΰε χψεαιν ωαξιγϊ δφεψκ ιτψρξε ΰεϊε αΰϊψ
ιεϊψ ειεϊψ ΰπι τεβω ξθιιμι β'ιτιν αεγγιν αωθη,αξιεηγ αζξο δΰηψεο ςν ςμειεϊ δθιεμ δξθεψτεϊ.μφεψκ δαθιηεϊ αμαγ ,ΰπι ξφις ωλμ ξι ωιεφΰ μωθη μαγ ιωΰιψ λΰο ΰϊ δξρμεμ ,ΰϊ δθμτεο ωμε,εΰϊ μεη δζξπιν δξωεςψ ωμ π.φ. ΰεϊν αγςϊε μςαεψ.ΰσ ΰηγ μΰ ιςωδ ςν ζδ λμεν ,ΰκ ΰν δεΰ μΰ ηεζψ ξδθιεμ ιεν ΰηγ μΰηψ δϊιλπεο ,δχψεαιν με ιελμε μδλπρ μΰϊψ μψΰεϊ ΰϊ δξρμεμ εμαχω ριες ξηαψιν μφεψκ ηιμεφε.
ΰν πφμιη μημυ ηαψ ΰηγ αωπδ - δωψωεψ ιελιη ΰϊ ςφξε.
λξεαο ωδωψωεψ δζδ ξεφς λ''πςευ''.
99% ξςελψι-δγιο ξεφιΰιν ων ψς μλμ διϊψ.
δψςιεο ςφξε ιτδ, ΰαμ αςιιϊι, ΰεμι ΰπι ρϊν τψπεΰιγ (It's not paranoia if they're really after you) ΰαμ ΰεμι ξιωδε ςν ξθψεϊ χφϊ τηεϊ θδεψεϊ ιλεμ μςωεϊ ωιξεω μψςδ αξιγς δζδ,
μΰ ςγισ ωδξιγς ιωξψ ΰφμ ηαψιν ΰε χψεαιν ωαξιγϊ δφεψκ ιτψρξε ΰεϊε αΰϊψ
- ζδ ξδ ιω εςν ζδ ππφη!
- δφιαεψ ξθεξθν εμλο δφιαεψ ξωμν ....
ηιιν ,πψΰδ μι ωξιεν μιεν ΰϊδ τεηγ ιεϊψ μδλπρ μαγ μωθη.
ψΰωιϊ, ΰπι ξαιο μμακ (βν μι διϊδ γιρχαψι, μξψεϊ ωΰπι αηιιν, ΰαμ αηιιν μΰ πϊχςϊι ΰιϊδ,ΰξιϊι, μΰ φιζαΰθ.)
εμςπιιο, ΰπι μΰ αθεη ωζδ πλεο μςεγγ ιφιΰδ ωμ αεγγιν μωθη, ςμ λμ δδωμλεϊ ωμ ζδ.
εξι ωλαψ ιεφΰ μαγ ςγισ ωιωΰιψ τψθιν ΰφμ ξι ωδεΰ ΰξεψ μηζεψ ΰμιε, ΰηψϊ ΰικ ϊγς ΰν δεΰ ηζψ ΰε μΰ?
ωξεμιχ.
http://shmulik.varsanno.com, διεν ζδ λαψ μΰ ιδιδ, ΰαμ ΰεμι ξηψ, μκ ϊγς
βν μγςϊι (ηελξεμεβ ωιεφΰ αςιχψ μαγ μωθη) ζδ μΰ ηλν μτψρν,
ωαϊΰψικ ξρειιν, ΰπι ξϊλπο μδιεϊ μαγ αξχεν ωλεη ΰμ, Come and get me....
ιεϊψ ηλν μδωχις αϊηζεχδ ξεπςϊ, φιεγ ηιμευ εδψαδ ξιν.
αΰετο χαες, ΰπι ωεξψ ΰϊ δξρμεμ ωΰπι ςεωδ αρετ"ω ςμ ωεμηο δςαεγδ αξηωα ωμι αων "ξρμεμ μρετω.TWL". απερσ ΰπι ξςμδ ΰϊ δχεαυ μϊελπϊ δπεεθ.
ΰν χεψδ ξωδε λμωδε, ξωτηϊι ιεγςϊ αγιεχ ξδ δξρμεμ, αμι μτψρν ΰεϊε μλμ δςεμν.
ξερκ ξψλαϊ δξωπδ - δραϊ ψλαιν μδπςδ αβτ"ξ
ξεζξπιν μιφεψ ΰιϊι χωψ γψκ δξερκ.
נכון,
רק כאן באינטרנט זה המקום האידיאלי לחפש מטיילים בודדים, לנסוע עד לאמצע המדבר לחניון לילה שלו כדי לבזוז את הפחנוע שלו או לאיים עליו שאם הוא לא יתן ביס מהפרה אז דינו נחרץ.
הרבה יותר קשה ללכת לחניונים מוכרזים ו"סתם" להסתכל אם יש שם רכב בודד-פשוט בזבוז זמן..
ובנימה רצינית,
ככל שאני מתרחק מהחניונים המוכרים אני מרגיש יותר טוב בשטח.
בקשר ל"חוכמולוג שיוצא בעיקר לבד לשטח" זאת הגדרה של אנשים מקובעים חסרי גמישות שלא ממש מיצו את הפוטנציאל לטייל בחוץ,
הללו!!
אנחנו בארץ ישראל, כל מקום הוא לא ממש רחוק מהכביש ואם יש לך קצת שכל, יכולת והגיון אז אין שום בעיה- צריך לדעת איך, אם לא ברור איך אז כנראה שזה לא אתה אבל בכל מקרה אפשר לעשות חיפוש לגבי שאלת המטייל הבודד- נדון בהרחבה בעבר.
חיים,
יותר פשוט להעלות בקשה ל"חבר טלפוני" לפני טיול ספציפי שיודע שהוא בכוננות גרירה מתי שאתה בשטח.
δδπΰδ ωαΰιθιεϊ..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
יש הרבה היגיון בהצעה של חיים, אבל אפשר להבין את מי שמעדיף להימנע מפרסום מראש של המסלול של אותו ג'יפ בודד (כמו שיוצא לי להיות לא מעט פעמים בזמן האחרון...).
לדעתי, יותר פרקטי מאשר להשאיר את המסלול באתר, ע"מ שידעו איפה לחפש אותך אם לא חזרת בזמן, ליצור שרשור בו מי שמעוניין יודיע שהוא נמצא למשל באזור הנחלים הגדולים בסוף השבוע, ומי שנמצא באותו אזור יחליף פרטים בשרשור (או בה"פ, לפרנואידים שבינינו), מה שיכול לסייע בזמן אמת, ולא בדיעבד. ככה, גם אם אתה לבד בשטח, אם אתה צריך עזרה מכל סיבה שהיא, יש לך עם מי ליצור קשר באופן מיידי (במגבלות הקליטה הסלולרית).
אם רוצים להרחיב את הרעיון, אפשר ליצור שרשור קבוע של כל שוכני הפריפריה למיניהם, כך שמי שנמצא באזור וצריך עזרה, יש לו למי לפנות (למשל באזור יד מרדכיאו באזור חורשן, שם אני נמצא בד"כ), כמובן בכפוף לזמינות של האנשים.
לדעתי נכון וחובה למי שיוצא לטייל לבד בשטח להשאיר מסלול ולוח זמנים כללי לטיול אצל מישהו. כמובן לא לשכוח לדווח על חזרה.
יחד עם זאת, אני שותף לדעתו של דורון בנוגע לטיולי "בדד" בשטח. יצא לי לא מעט וזה באמת לא סיפור גדול מדי ובוודאי לא "חכמולוגיה"... כיום אני כמעט ולא עושה זאת כי אני דווקא מחפש את החברה. לבד היה לי מספיק...
לגבי פראנויית הדיווח באינטרט- מה לעשות, אנחנו חיים במדינה פראנואידית. כמו שאני לא הולך ומפרסם את התכנון שלי באינטרנט כשאני הולך לטייל בבקעה, נראה לי גם לא נכון לעשות זאת כשהולכים לטייל "לבד" ובמיוחד לא באיזור הגבול המערבי.
דורון, מה שכתבת לגבי קלות ההגעה לחניונים וקבוצות גדולות נשמע מאד הגיוני אבל כנראה שלא נדע איך פרסום מסלול כזה באינטרנט משפיע עד אותה פעם ראשונה שיקרה משהו.
חיים היקר, בתור זה שהעלה את הרעיון וכמי שמטייל בד"כ לבד בשטח, אני יכול להבין מדוע אתה חושש. במיוחד לאור הסיפורים שאתה מעלה בשרשור האלומיניום...
כמו שאני רואה זאת, הצורך בלהשאיר את פרטי הטיול אצל מישהו נועד בעיקר בכדי לתת מענה לאחר שכבר קרה משהו רציני (חס וחלילה). מי שמטייל לבד צריך לדעת שיהיה לו איך להסתדר עם כל צרה שלא תבוא, וזה אומר יכולת לתקן את הרכב לבד, להתגבר על מכשולים ללא מכוון, ניווט מדוייק, והכי חשוב, יכולת ללכת ברגל לפחות עד למקום הקליטה הקרוב וזה לעיתים כרוך בלא מעט מאמץ פיזי וקילומטרים...
אם הדבר האחרון הוא בעייתי למישהו, אני חושב שטיול לבד עשוי להיות מסוכן ויש לשקול זאת בכובד ראש! (בעבר כתבתי שציוד החילוץ החשוב ביותר ברכב הוא תיק, נעליים, כובע, ו-5 ליטר מים!)
בכל מקרה, תמישכו להינות מטיולים ותשמרו על עצמכם!!!
χη ξχμ χη ϊψξιμ..., δι δβ'ιτ δι δβ'ιτ...
γεψεο,
ψΰιϊι ΰϊ ϊβεαϊκ, χψΰϊι αςιεο.
ΰπι ξηζιχ αγςϊι, ωαςιγο ωαε ΰπε πϊεπιν μδϊχτεϊ θψεψ, ετψθιν ςφξΰιιν (ΰτιμε μΰ ηαψιν αΰψβεπιν) ξχαμιν ψςιεπεϊ εϊξιλδ αΰϊψ ωμ ΰμ χςιγδ - μΰ ξεξμυ μφιιο ΰϊ δπ"φ αε ΰϊδ δεμκ μιωεο μαγ.
εζδ μΰ αωαιμ δτηπες - ΰμΰ αωαιμ μωηεθ ςεγ φιεπι.
ςν δτο δθλπι ΰπηπε ιεγςιν μδϊξεγγ αφεψδ θεαδ - εξχριξεν δεμλιν χφϊ αψβμ.
μτο δαθηεπι ΰιο μπε ξςπδ δεμν. ΰβα, ΰπι ηω αϊβεαϊκ, ξαιο δωεψεϊ, ωδπεωΰ ξςριχ βν ΰεϊκ.
δηελξεμεβ ωξθιιμ μαγ αωθη.
ΰπι ξγβιω: ΰπι μΰ ξϊπβγ μψςιεο ωμ μθιιμ μαγ αωθη (ελΰξεψ ςεωδ ΰϊ ζδ αςφξι).
ΰπι ηεωα, ωμτψρν αΰιπθψπθ π"φ ωμ ξχεν δμιπδ ωμκ - ζε θςεϊ.
δψςιεο ςμδ αγςϊι μΰηψ ωαχθς ξρειν πΰμφϊι ξξω πΰμφϊι μχηϊ ριλεο ωδψλα ιϊδτκ μϊεκ ςψευ δπημ εΰπι διιϊι ςμεμ μδιμλγ αε ΰε μδτφς.
διεϊ εξςεμν μΰ δωΰψϊι μξιωδε ΰϊ δϊλπιεϊ ωμι ηωωϊι ωαξχψδ λζδ ΰιο ριλει ωιςαεψ μιγι ψλα βν ωαες ιξιν,διεϊ εαιξιν ΰμδ λξεϊ δξθιιμιν διΰ ΰτριϊ. ςαψε διξιν ωδιε τχχιν απημιν δβγεμιν.
ΰιο μι αςιδ μδιημυ θλπιϊ αψεα δξχψιν,εαξχψδ ωΰιπι ιλεμ μδιημυ ΰιο μι αςιδ μωδεϊ αωθη ΰτιμε ωαες ςν δφιεγ ωιω ςμι,ΰκ αξχψδ ωμ τφιςδ ΰε διμλγεϊ αψλα δριτεψ λαψ ξξω ωεπδ.
δξςπδ δαιθηεπι ξαηιπϊι ξλερδ θεα,αξιεηγ ωλαεβψ βεμπι ΰπι μΰ ωεΰμ ριρξδ.
אין ספק שלהשאיר תכניות לחבר (רצוי עם ג'יפ) זה מאוד כדאי, למרות שכל תכנית היא בסיס לשינויים...
דווקא במצב קיצוני, דוגמת זה שחיים מתאר, התועלת הרבה ביותר יכולה לבוא ממי שנמצא באותו תא שטח באותו זמן, ואם יש לך את הפרטים שלו מראש, באמצעות שרשור רלוונטי, זה יכול לעזור מאוד (כמובן תלוי במגבלות קליטה ותפקוד...)
מצד שני, אם אתה בא לעזור לחיים, וכידוע אין לו ססמא, והגעת בחושך, אז...
αθη ξςριχ,
αβμμ ζδ ΰπι μεχη ΰϊ δλμα μωθη λμ τςν ωΰτωψ.. ΰπι ιωο δψαδ ιεϊψ θεα λωδεΰ πξφΰ ΰιϊι εμΰ ξεεϊψ ςμ πωχ βν ΰν ΰπι αχαεφδ εΰν ΰτωψ μΰ μιωεο αηπιεο δξελψ μλμ δςεμν ΰζ βν ζδ.
αχωψ μριαδ ωηιιν ψων-μβαι ρλπϊ δϊδτλεϊ, ΰπι μΰ περς μαγ μξρμεμιν ωιω αδν ξψλια ςαιψεϊ βαεμι ΰε ΰν ζδ ξρμεμ ηγω ξηωα 20 τςν μτπι ξςαψ ωμ γαψιν ωαζξο ΰηψ μΰ διιϊι ιεψγ ξδψλα (αδχφπδ) εμαγ ξαηιπϊι ζδ μΰ ψχ μαγ αψλα ΰμΰ βν 2 ΰπωιν αψλα αεγγ.
δδπΰδ ωαΰιθιεϊ..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
δγιεο δζδ ΰξεψ αρετε ωμ ιεν μβαω δημθδ ΰν μπςευ ΰεϊε μθεαϊ δαεγγιν - ΰε μΰ.
ΰζ ϊαιςε γςδ αψεψδ αλο ΰε μΰ. ΰϊ δδραψιν δαπε.
ρελπεϊ δαθεη δβγεμδ εδεεϊιχδ αΰψυ μϊψαεϊ δτπΰι
θμ 09-7676728 www.rotberg.co.il
ΰϊ δϊβεαδ δζε ΰπι ΰϊηιμ αξδ ωΰπι ξωϊξω αε δψαδ αωπϊιιν δΰηψεπεϊ - "λωδιδ μι β'ιτ".... αχιφεψ- λωδιδ μι β'ιτ διιϊι ξθιιμ δψαδ μαγ αωθη. ΰαμ πΰξψ αςγιπεϊ ωβν ΰν διιϊι ξωΰιψ ξρμεμ ζδ μΰ διδ ςεζψ μΰσ ΰηγ, λι αψεα δτςξιν βν λωλαψ διιϊι αγψκ γψεξδ ςεγ μΰ ιγςϊι μΰο ΰπι περς.
μβαι ξι ωπερς μαγ αωθη εψεφδ μδωΰιψ ξρμεμ λΰο αΰϊψ- ΰδμο ερδμο. ΰαμ χηε αηωαεο ΰϊ λμ δτψΰπειεϊ ωδεζλψε μςιμ, εχηε αηωαεο ωαψβς ωλϊαϊν ξρμεμ λζδ- ζδ ηρψ ΰηψιεϊ μρθεϊ ξξπε... εζδ λαψ αςιιϊι.
ΰρσ.
"scars are tattoos with better stories"
ΰιο ϊλπιϊ. ηιιν. πχεγδ.
δχξτψ - VW TYPE 2 1978 | δθπγψ - διιμχρ 2008
δΰξϊ, ξι ιλεμ μδψωεϊ μςφξε μπρες μαγ λωλμ ιψιγδ μγψεν γεψωϊ ξλιψϊ λμιιδ...
ωμι λαψ πβξψε ξζξο, ΰπι ηιια ΰιϊι λμιεϊ περτεϊ αψλα αωαιμ μδωΰιψ μξϊγμχ...
γεψεο- λξδ λμιεϊ ιω μλμα ωμκ?ΰικ δεΰ ςν ρξεψΰι φτεσ?
χη ξχμ χη ϊψξιμ..., δι δβ'ιτ δι δβ'ιτ...
ιω ωιψεϊ τωεθ (τωεθ μφΰϊ ξδαευ) ωξΰτωψ μψγϊ μωθη α"ψΰω ωχθ" βν ΰν ιεφΰιν μαγ.
ζδ δξθψδ δψΰωιϊ ωμπε, μΰτωψ ΰϊ δπριςδ αωθη μμΰ γΰβεϊ.
δςμεϊ μΰ βαεδδ επιϊπϊ αλμ ξχεν αΰψυ.
αγιεχ αωαιμ ζδ δχξπε ΰϊ δωιψεϊ!
τωεθ μφΰϊ ξδαευ!
μτψθιν δχμχ ΰε ηιιβ 1-700-505-123
ωξψε ςμ χωψ