πλϊα αξχεψ ςμ ιγι
zamibc
שלום לכולם
חדש בפורום אבל אחרי שיפוץ FRAME OFF של חיפושית.
נכנסתי לפרויקט שיפוץ FRAME OFF של ג'יפ CJ 1957
כל הג'יפ פורק לחלקים וחלקי הפח כולם עברו ניקוי חול, מה שחשף הרבה רקבונות ברצפה, בכנפיים, במוטות חיזוק מתחת לרצפה ובשאר המקומות המועדים, לא היסטרי אבל יש די הרבה עבודה.
ללא תמונות, הרבה תמונות באיכות טובה והרבה תקריבים, התשובות הניתנות לך לגבי אפשרויות השיפוץ הן בערבון מוגבל, ולא ניתן לאמוד אומדן מדוייק.
השאלות הם:
1. לנסות לשפץ בשיטה הרגילה ע"י החלפת חלקים חלודים במתכת מגולוונת ולהלחים.
עם ידיים טובות, ראש חושב ורתכת CO2 אפשר לחולל נפלאות. צריך לתכנן כיפופים, צריך להזמין מתכות מכופפות, אבל התוצאה יכולה להיות מצויינת אם יש לך סבלנות. אם טעיתי, ואתה מתכנן שמישהו אחר יעשה את העבודה - מדובר בעלויות גבוהות מאד, של עשרות אלפי שקלים. אם בעצמך - באלפים בודדים.
2. לנסות לייבא את כל החלקים מפיברגלס - האם ידועה העלות? % המכס? מס קניה? וכ"ו
אלו שאלות כלליות. עלויות וקיום חלקים תאלץ לברר באינטרנט, כי ככל הידועו לי אף אחד מחברי הפורום לא ביצע זאת. המקום הנכון לבדיקת מיסים הוא באתר המכס והמע"מ, או ב-carsforum, בפורום האספנות.
3. אם יבוא חלקי פיברגלס מיהי החברה המומלצת?
4. האם יש מישהו בארץ שהכין תבניות ליציקת פיברגלס?
אני מניח שאולי לנתן פליישר מ"הנדסת חלומות" יש תבניות, באופן חלקי, ולאו דווקא זהות למקור. תצטרך לברר איתו.
5. האם זה מעשי להחליף את הפחים הצדדיים בגוף ולהחליף את החלקים החלודים.
כן, זה מעשי, לא מזמן עזרתי לחבר לשפץ CJ2 שהיה רקוב לחלוטין. הוחלפה רצפה, נבנה מחדש מכסה מנוע, הוחלפו מרבית קירות הצד, הוחלפו קורות חיזוק ומהמתכת המקורית נשאר מעט מאד.
6. איך שומרים שהג'יפ לא יחליד בעוד שנתיים שלוש אחרי כל ההשקעה.
עם צביעה זמנית אחרי כל חלק שמסתיים, וצביעה טובה על כל השכבות הנדרשות של יסודות, מקשרים וכד', וזיפות גחון טוב. הצבעים וסוגיהם תלויים כבר בסוג המתכת איתה אתה מתקן (שחור או מגלוון). אם תדע לברור מוץ מתבן, תקבל תשובות בקארספורום, או מבחור בשם erezjack, אם אני זוכר נכון, כאן בפורום.
7. האם ידוע למישהו על בעלי מקצוע בתחום הפחחות?
מעט מאד מוכנים להתעסק עם רכבי אספנות, כי מרבית הפחחים אוהבים ל"החליף כנפיים", שם מתח הרווחים שלהם גדול יותר. מרבית הפחחים כיום גם אינם יודעים כיצד לשחזר רכב. תשובות צפציפיות, שוב, אם תדע לברור מוץ מתבן - בקארספורום.
8. מה אתם מעריכים תהיה עלות הפחחות והצבע?
לצבע טוב, תוסיף עוד מעל 10,000 ש"ח לעלות הגבוהה שציינתי בסעיף 1.
תודה, ואודה אם מישהו יסכים לשוחח עמי בטלפון 054-5952139
שנה טובה
זמי בן-חורין
ωξψε ςμ χωψ