- .
, , ( ), .
, .
- .
, , ( ), .
, .
ערכתי קצת את ההודעה שלך
יונתן
ממש לא בקטע פלצני אבל ליפני לא מעט שנים התחבט בשאלה דומה אדם בשם ניוטון ,המסקנה שהוא הגיע אליה לדעתי פותרת את הבעיה שלכם (ויכול להיות שגם אני טועה כי אני לא ניוטון והמקרה המדובר שונה).
המסקנה היא אחד משלושת חוקי ניוטון - כח פעולה=כח תגובה,מכאן שבלימה בירידה =תאוצה בעליה,רוצה לאמר שמה שקורה בירידה ,קורה באופן זהה בירידה , ואם הבעיה בעליה ברורה לך אז זה גם מה שקורה בירידה .
מקווה שעזרתי .
, .:oops:
' " ":
... , .
אם עסקינן בפלצנות אז :
לפי חוקי ניוטן כאשר גוף מפעיל כוח על גוף מסויים אותו גוף מחזיר את אותה ההתנגדות של הגוף הדוחף זאת אומרת ש :
כאשר המנוע דוחף את הדיפראנציל הנעילה נינעלת , אותו דבר אמור לקרות גם כאשר הגלגלים דוחפים את המנוע , מפני שהמנוע מחזיר לדיפרנציאל בדיוק את אותו כוח שהדיפרנציאל נותן לו .
לא בדקתי את זה (זה יהיה ממש ארוך ) אבל זאת הערכתי.
ציטוט:
שאחראי על נעילה/שחרור הדיפ'. משמעות הדבר שאני מנסה לומר, זה כאשר אתה מאיץ בעלייה ע"י המנוע, הדיפ' נשאר נעול, כאשר אתה מאיט (תאוטה לא שווה תאוצה) הדיפ' משוחרר. זאת לדעתי גם הסיבה שכניסה לסיבוב על קלאץ' בכביש מבטיחה שהדיפ' יישאר פתוח.
המצב שאתה מתאר ברגע שיש קלאץ לחוץ זאת אומרת שאין כוח לאף כיוון לא למנוע ולא לדיםרנציאל מצב שיוצר לפי חוקי ניוטן שוב :
שקול הכוחות = 0 a (תאוצה) = 0 זאת אומרת בעיברית פשוטה כשאין כוח בשום כיוון או אם הכוחות שווים בשני הכיוונים אין תאוצה , כלומר אין מה שידחוף את הנעילה .
לכן כאשר הקלאץ לחוץ שקול הכוחות =0 כשהרכב על בלימת מנוע יש תאוצה שלילית או חיובית לא משנה אבל קיימת לכן הדיפראנציאל יחזיר את הכוח בחזרה למנוע והנעילה תינעל.
( שוב אציין שלא בדקתי את זה אך זה לפי חוקי פיזיקה בסיסיים)
, , . , .
.
נכון.
לדעתי, בירידה בהצלה עם רגל על הברקס, הגלגל בצד של האחיזה מקדים את זה שבאוויר. ז"א הפרשי מהירויות שגורמות לנעילה להשתחרר. נשאל אחרת, מה גורם לה להמשיך להיות נעולה במצב כזה?מספיק שאחד הגלגלים "יקדים" אותו.
אני לא טוען שאני בטוח במה שאני אומר, אבל ההגיון שלי אומר שהיא אכן משתחררת.
אשמח להסבר יותר מפורט מדוע היא לא משתחררת במצב כזה, לעומת סיבוב בכביש.
..., ' '...
., "" ?
, . , . . , , . , . .
.