אכן כן, אנחנו עם-חרא. לא אוהב לשלם.
לגלות לך משהו? גם הצרפתים לא אוהבים לשלם.
גם האיטלקים. על ההולנדים הקמצנים אין מה להוסיף. ואני לא אגיד לך מה אני חושב על הגרמנים ומה צריך לעשות להם (ולנשים שלהם) אפילו היום בשנת 2009 - אבל אצלם אין כבישי אגרה אז נעזוב אותם כרגע בצד.
אף אחד לא אוהב לשלם.
אבל כשצריך לשלם, לפחות לעשות את זה בצורה נוחה שלא תשאיר מקום לסימני שאלה ולספקות. בחו"ל אתה יכול להתקין מכשיר שדומה לפסקל וברור שהוא משתלם יותר למי שנוסע הרבה, או פשוט לשלם במקום. בשביל זה יש תחנות תשלום ביציאות שבכל מחלף, ושם יש הרבה יותר מחלפים... השיטה הישראלית של משלוח חשבונית בדואר מזמינה בעיות והיא מתוכננת ככה מראש - כי הרוב באמת כמוני - נוסעים מזדמנים בכביש שנכנסים אליו פעם ביובל, ומתוך עיקרון לא רוצים להיות לקוחות קבועים של גנבים כמו "דרך-ארץ", גם אם זה יעלה עוד 5 שקלים. אז למה לא לתקוע לנו קצת קנסות אם מותר ואפשר? ואם תעבור דירה? ואם אתה גר בדירה שכורה? ואם מישהו נסע ברכב שלך? לאן יגיעו החשבוניות? לספר לך כמה זמן עובר במדינת ישראל בשנת 2009 עד שמחשבי משרד הפנים/מס הכנסה/האוצר/העיריה/הבנקים/משרד הרישוי וכו' וכו' מעדכנים כתובת חדשה? כמה דואר שכולל חשבוניות של כביש 6 המשיך להגיע לכתובת הישנה חודשים אחרי שעברתי דירה ועדכנתי את הכתובת בכל משרד ממשלתי ומוסד ציבורי שרק אפשר לחשוב עליו?
זו שיטה עקומה שאני חותם לך שתוכננה כך מלכתחילה כדי שיהיה בלאגן ובשילוב מדיניות הקנסות שאין לה תקדים, יוכלו לקרוע לך את הכיס... או שתהיה כל הזמן במעקב צמוד ותתקשר אליהם לפני שהופקה חשבונית, או שתעשה מנוי ותהיה לקוח שלהם.
מה שמרתיח כאן זה היד-אחת שההון והשלטון עושים יחדיו נגד האזרח. בא איזה מיליארדר ומוכן לבנות כביש ברמה אירופאית שאנחנו כמשלמי מיסים הגבוהים בעולם על רכב וכל הנלווה אליו, היינו צריכים לקבל מהמדינה חינם-אין-כסף. ואז המדינה נותנת לו הלוואות ומענקים, עורבת לו על כל הפסדיו אם יהיו כאלה, ומאפשרת לו לשדוד את הלקוחות בכוח ולנהל את הכביש כמו מדינה בתוך מדינה, עם מערכת של חוקים ותקנות דרקוניים והזויים שאין להם אח ורע במדינה מתוקנת.
זה עניין עקרוני אייל, אבל מעם שהלך כמו צאן למקלחות ושמאמין כל שלוש-ארבע שנים מחדש לאותם פוליטיקאים שקרנים שכשלו שוב ושוב, אתה לא יכול לצפות לשום סוג של חרם צרכנים או מחאה. כמו שכתבתי בתחילת התגובה - עם חרא. ולא כי לא רוצים לשלם - אלא כי שותקים ומשלמים כל מחיר.
מגיע לנו.
שמרו על קשר