μΰ.
λιεεο δριαεα ωμ ωϊι ιφιΰεϊ δθψπρτψ ζδδ, ξλιεεο (ϊηωεα ςμ ζδ μψβς) ωαρψπιν δχεψεπδ πξφΰϊ αΰεϊε φγ.
χΰτιω?
δλμ ωθειεϊ
ברוך, הרעיון של שימוש בפורטל של האמר כV-Drive הוא רעיון טוב. יחידה קומפקטית, יכולה לשבת קרוב ליציאה של גיר+מנוע אחוריים, והופכת את הכיוון באופן טבעי - כך שאין צורך להפוך את הסרן האחורי. קראתי דיון תיאורטי על הנושא פעם בRDC, אם אני זוכר העלו את הבעייה של הווצרות חום. הוא אמנם נועד לעבוד בגלגל, במומנטים גבוהים מאד, אבל במהירות נמוכה יחסית, באפליקציה של היפוך תנועת מנוע הוא יעבוד במהירות גבוהה פי 2-3 מזו שהוא תוכנן לה ועלולה/צפויה להיות בעית קירור משמעותית. בכלל בעיות קירור מאפיינות גם את הV-drive הימיים המוסבים שמשתמשים בהם בטרופי-טראקס, לי לא ברור עד הסוף למה זה צריך להיות כך אבל ממה שאני קורא זו ההתמודדות העיקרית שם.
לא הבנתי איך יחידת ההפחתה של ההאמר עוזרת באפליקציה של 4X4, האם אתה הולך לשים שתי יחידות פורטלים בנוסף לטרנספר רגיל הפוך כדי לחסוך בהיפוך סרנים? או שאני סתם מתבלבל מכל ההיפוכים האלו...
-----------------
לגבי נושא המשקל - אני רואה שזה הופך כאן לאידיאולוגיה... רפי, נתת דוגמא מעניינת עם המיני של החבר:
מה אתה אומר על מכונית פורמולה אחד אופיינית ששוקלת 650 ק"ג ויש לה 700+ כ"ס? מה שונה בין שתי הדוגמאות? רמז: משהו עגול ושחור....בקיצור ולעניין רכב ששוקל כ- 850 ק"ג עם מנוע של כ- 400 כ"ס.
בסיבוב הראשון הרכב המשיך ישר ונכנס בעץ.
ומה לגבי מכוניות מסלול על שלט רחוק, שוקלות קילוגרמים בודדים, יחס הספק דומה או טוב יותר משל אותה פורמולה אחת... לפי התיאוריה שלך לא יכול להיות שהן נוסעות בכלל.
--------
אבל מה אכפת לי, רוצים - משקל זה טוב. לצערך ברוך התערבת איתי שהשלדה של הTT תשקול פחות מ600 קילו, אני מכריז על נצחון טכני אלא אם אתה מתכוון להפשיט ולשקול אותה תוך 14 יום, ולא, אני דורש להיות מוזמן למסעדה באיכות גבוהה שבה נדון על פרטי ההתערבות הבאהואתה יודע שאני מאחל לך את כל ההצלחה שבעולם, תענוג לעקוב אחרי הפרויקטים שלך, מוזרים יותר או פחות, ותמיד מקוריים.
ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988
μΰ δβςϊι μψΰω ωψωψϊ δξζεο λγι μδιεϊ φξηεπι!
ξητω ψελω μζεβ λμιεϊ αξφα θεα,λεμμ ςαεγδ...
בעקרון, יחידת ההפחתה של ההאמר עובדת במהירות פי 2.7 אם שמים אותה לפני הדיפ'.
אם שמים אותה לפני סרן "רגיל" בג'יפ, היא תעבוד פי 3.5-4.5 יותר מהר.
אין בעיית התחממות ממשית, אלא אם מדובר ברכב כביש או באחה שנוסעים במאמץ מרחקים ארוכים.
במקרה כזה שמים רדיאטור שמן וגם שמן סינטטי באיכות גבוהה יותר.
אגב, היחידה הזאת היא לא כל כך קלה - משקלה כשל טרנספר כבד, אי שם בסביבת ה - 50ק"ג.
לא, ממש לא. פשוט עניתי לבחור ששאל שאלה עקרונית - איך הופכים כיוון סיבוב.
כתבתי לו שאני הפכתי את הסיבוב ע"י חיתוך הביצה בסרן שלי וחיבורה מחדש לאחר סיבוב 180 מעלות, דבר שהביא את הקורונה להיות בצידו השני של הפיניון, ועקב כך היפוך הכיוון.
האופציה ל 4X4 אצלי, תושג ע"י שימוש בטרנספר, כאשר היציאה שהולכת ברגיל קדימה, הולכת אצלי אחורה, ואילו היציאה שהולכת אחורה, יוצאת אצלי קדימה ממש במרכז, ועל כן מתאימה לחיבור ישיר לביצה(כמו של קינג, למשל), אם אחליט לעבור בשלב כלשהו למתלים נפרדים מקדימה עם הינע 4X4.
אני מקווה שהסברתי את עצמי.
כאן אתה צודק - לא שקלתי את השילדה, ועל כן האשם נופל אצלי. אבל אתה יודע שבכל מקרה, התערבות או לא, אשמח להזמין אותך למסעדה על חשבוני, ובהזדמנות זאת לדון איתך על הא ועל דא, כולל הרכב החדש.
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על הפרגון ועל המחמאות, בשרשור באחה חצרים ובכלל, גם כאשר הן מסוייגות או מחויכות, וגם כשיש בצידן ביקורת.
δλμ ωθειεϊ
אני לא יודע אם אתה זוכר שכשסיפרת לי על הפרויקט הזה, הזכרתי לך שעברו תחת ידי "רק" ארבעה מיני'ס וקבעתי כבר אז בלי לראות את הרכב הזה, שהוא לא יצליח לפנות....
אבל אם אתה חושב שאם המיני הזו היתה שוקלת 2 טון ולא 800 ק"ג, היא כן היתה מצליחה לפנות?... אז אתה טועה.
זה לא רק משקל אלא גם בסיס גלגלים וצורת ההנעה.
רכב עם הנעה קדמית ו-400 כ"ס על בסיס גלגלים כל כך קצרצר ושילדה כל כך עתיקה ולא מתוחכמת פשוט לא יצליח לפנות.
גם האריזה המקורית של המנוע הזה - הונדה סיוויק של תחילת שנות ה-90, בקושי פונה עם מנוע VTI סטנדרטי (160 כ"ס). אז עם 400 כ"ס? בתוך שילדת מיני???.....
למיני-קופר הסדרתית הכי חזקה היו קצת פחות מ-80 כ"ס. זה פחות או יותר הגבול העליון מבלי לפגוע בהתנהגות הפנומנלית של הרכב הזה, שהיא נייטרלית לגמרי. ככל שתעלה בהספק, (ונהגתי בחיי על כמה מיני'ס משופרים מאוד), תתחיל לסבול מתת-היגוי שילך ויתחזק יחד עם העלייה בכו חהמנוע, ומלחימת הגה פרועה בכל האצה.
במציאות, גרסאות המסלול של BMC הצליחו לסחוט עד 137 כ"ס ממנוע סדרה A המקורי של המיני, אבל הן היו משודרגות לאין-ערוך מבחינת מתלים ושילדה וגם אז נדרשו כמה מהשמות היותר מיתולוגיים של עולם המירוצים בשנות ה-60 וה-70 כדי להשתלט על הגמד הרשע הזה.
כדי לשלוט בעדרים של מאות סוסים כאלה, מחברים אותם לגלגלים אחוריים (לא תמיד גם הסידור הזה עובד - החיפושית המיתולוגית של "מוסך רון" עם מנוע אימפרזה טורבו ו-250 כ"ס היתה יוצאת מהמקום בווילי פראי.... מי דיבר בכלל על היגוי....) כפי שאתה בטח מכיר היטב מאיזה אוטו יפני "אנמי ורופס" שבמסגרת העבודה שלך אתה נוהג בו קצת ובעיקר -ב"עדינות" - אם אתה גם רוצה אוטו שפונה היטב, מספרי סוסים כאלה עדיף לחלק לכל ארבעת הגלגלים....
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
διι πξψεγ
χεγν λμ μΰ δαπϊι ΰϊ δψξζ
λΰωψ ΰπε αεπιν ΰϊ δξλεπιεϊ ωμπε, εΰπι ΰεξψ λεμπε !, ΰπηπε ξϊιιηριν μημεχϊ ξωχμ, μξωχμ διαω/ψθεα, μβεγμ φξιβ, μξψεεη βμβμιν εςεγ εςεγ εςεγ.
ξιωδε ξΰιϊπε δλπιρ τςν ΰϊ δψλα μξπδψϊ ψεη μφεψκ αγιχϊ ΰειψεγιπξιεϊ, ξιωδε τςν αγχ λεωψ δφξγδ μλαιω.
εμλο ΰπι αΰ εΰεξψ.
αϊπΰιν ωΰπηπε αεπιν ΰϊ δψλαιν ιω ηωιαεϊ βγεμδ μιηρ ξωχμ λ"ρ.
δμεεΰι ειλεμπε μαπεϊ ΰϊ δψλαιν ωμπε λξε τεψξεμδ 1 ΰε γεξιδν.
ψτι
φξιβν ψτι. φξιβιν.
ΰαμ μΰ ψχ. ΰπι ςγιιο θεςο ωξιπι ςν δπςδ χγξιϊ ε-400 λ"ρ μΰ ϊφμιη μτπεϊ βν ςν φξιβι τεψξεμδ 1.
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
ΰπι ηεωα ωμτψειιχθ ςφξε ςεγ ξςθ ιδιδ γιεο ηγω. ΰζ ψχ δςψδ αςπιιο δξιπι - εαλμμ - δχεπαπφιδ διΰ ωΰι ΰτωψ μδεψιγ ιεϊψ ξ 200 λ"ρ μχψχς αδπςδ χγξιϊ. αηιιν δΰξιϊιιν ΰϊν ψεΰιν ωζδ πλεο- ιω ξλεπιεϊ δπςδ χγξιϊ ξςθεϊ ξΰεγ ςν ιεϊψ ξ 200 λ"ρ, εβν ΰζ ιω αχψϊ ΰηιζδ ωμξςωδ ξεπςϊ ξλμ δλη μδβις μφξιβιν.
ΰρσ.
"scars are tattoos with better stories"
ΰιο ϊλπιϊ. ηιιν. πχεγδ.
δχξτψ - VW TYPE 2 1978 | δθπγψ - διιμχρ 2008
400 כ"ס ממנוע הונדה vtec מוגדש
זה נבדק או שהנתון הזה "עף לאויר "
*** שאלה מעניינת (נגיד...), אבל לא קשורה לשרשור. תודה, המערכת ***
ιεϊψ ξΰωψ μκ ζδ αθεη...:|
φιθεθ:
τεψρν αξχεψ ςμ ιγι ηπο βεμεξαχ![]()
ψλα ψΰμι φψικ μδιεϊ δλι χμ ωΰτωψ , δλι ηζχ ξαπιϊ ωΰτωψ εςν δλι δψαδ λ"ρ εξεξπθ ωΰτωψ.
.
διι ηπο
μγςϊι δΰιωιϊ θςεϊ βγεμδ αιγκ.
ψλα χμ ξημιχ αριαεα.
ψλα χμ ξτψτψ αιφιΰδ ξδξχεν.
ψλα χμ "ξΰαγ" διβει.
εςεγ εςεγ εςεγ.
ΰδ δαπϊι , ΰζ ΰπι φψικ μδερισ ςεγ ΰιζδ 500 χ"β μαΰβι ωμι πλεο ?
ϊβιγ ψτι ξδ ωϊιϊ λωλϊαϊ ΰϊ ζδ ? μχη μι ωαες μδβια λιεεο ωπιριϊι μαγεχ ΰιτδ αΰξϊ θςιϊι ΰαμ λπψΰδ ωαΰξϊ διιϊ ωιλεψ.
ψλα ψΰμι αξιγεϊ ωμ θψετι θψΰχ ΰε αΰβι χμΰρ 1 μΰ ιλεμ μδιεϊ χμ ξγιι, δεΰ δψι βγεμ, 3 ξθψ μτηεϊ αιο δρψπιν, 220 ρ"ξ μτηεϊ αιο δβμβμιν δψι δεΰ ιωχεμ αιο 1700 μ 2000 χ"β + αλμ ξφα εμΰ αβμμ ωδεριτε με ξωχμ αλη ΰμΰ αβμμ ωαψζμιν ωεχμιν .
ΰζ ξδ ςγισ ? θψετι θψΰχ ςν 300 λ"ρ ωωεχμ 2000 χ"β ΰε 2500 χ"β ?
διι ηπο
ϊηωεα ςμ ζδ.
θψετι θψΰχ ΰξψιχΰι ΰξιϊι, ςεμδ αριαεαϊ 200K$ εφτεπδ.
απει ξλψεξεμι, ΰμεξπιεν εωΰψ ξϊλεϊ ΰχζεθιεϊ.
λξδ ωεχμ ???
ΰσ ΰηγ μΰ ιεψγ ξξξεφς ωμ λ- 2300 χ"β.
ΰϊδ ηεωα ωδν μΰ ιλμε μαπεϊ ΰεϊν ιεϊψ χμιν ?
λπψΰδ ωμΰ δξφΰπε ΰϊ δβμβμ, ελπψΰδ ωξδ ωΰπηπε μεξγιν δΰξψιχΰιν λαψ ωληε
ΰαμ αθεη ωδν μΰ θεςιν !
ϊηωεα ςμ ζδ.
ψτι
לטרופי טראק אמריקאי ששוקל 5000 פאונד יש מנוע ביג בלוק עם הספק של 750-800 כ"ס. כפליים ויותר מהרכב של ברוך, שמשקלו דומה (לפי השמועות, נתון רשמי מעולם לא פורסם). גם שמה לא כולם מודעים לחיסכון במשקל באותה מידה. ברור מאליו שבעולם האמיתי לגיטימי להשתמש בפלדות פשוטות, ופחים עבים וזמינים, וכן הלאה. אבל כל זה למרות תוספת המשקל שהם גוררים איתם, ולא בגללה. אין מה להתבייש בעודף משקל, אבל גם לא להפוך אותו לאידיאולוגיה!
תכנון נכון (ומנצח)? תסתכל שוב על טנדר הטויוטה PPI של איבן סטיוארט מלפני 15 שנה. עדיין מכונית המירוץ לשטח המרשימה ביותר, לדעתי, ועבורי מודל לחיקוי. בנויה כמובן בטכנולוגיות ועלויות שלעולם לא אוכל להתקרב אליהן... חפש שם צינור מיותר.
בכל מקרה רפי, מה אתה מנסה להגיד? שאם אפשר לחסוך במשקל אתה לא תנסה לעשות זאת? שאתה חושב שצריך להוסיף משקל בכוונה? אני לא יורד לסוף דעתך.
ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988
ωξψε ςμ χωψ