Close
ςξεγ 3 ξϊεκ 15 ψΰωεοψΰωεο 12345613 ... ΰηψεοΰηψεο
ξφιβ ϊεφΰεϊ 41 ςγ 60 ξϊεκ 297
    ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

αψιψϊ ξηγμ ϊβεαδ μδεγςδ: λπβγ λμ δριλειιν - τψειιχθ ηγω ωμ ψλα ξιψεφι ξγαψ

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι נמרוד φτιδ αδεγςδ
    לטרופי טראק אמריקאי ששוקל 5000 פאונד יש מנוע ביג בלוק עם הספק של 750-800 כ"ס. כפליים ויותר מהרכב של ברוך, שמשקלו דומה (לפי השמועות, נתון רשמי מעולם לא פורסם ).
    מילא זה שאתה לא יודע כמה הרכב שוקל( ), אבל אתה גם לא יודע כמה סוסים המנוע שלו משחרר... , וזה ממש לא מעט על אף כל מה שתשמע ותקרא פה ושם.

בכל מקרה רפי, מה אתה מנסה להגיד? שאם אפשר לחסוך במשקל אתה לא תנסה לעשות זאת? שאתה חושב שצריך להוסיף משקל בכוונה? אני לא יורד לסוף דעתך.
    אני אתרגם קצת את רפי - חנן אמר למעלה שהוא חשב תמיד שכמה שיותר קל וכמה שיותר חזק, זה הכי טוב.

מה שרפי מנסה להגיד הוא שלדעתו, וגם לדעתי, משקל = אחיזה, והרבה כ"ס מחייבים הרבה אחיזה, ולכן חייבת להיות קורלציה בין המשקל לבין הכ"ס שיש למנוע(דהיינו יחס משקל:הספק).

יחס נמוך מידי(דהיינו הרבה מאד סוסים על מעט מאד משקל), הוא לא בהכרח דבר טוב, בעיקר בסיטואציות שהוזכרו על ידו, ולדעתי הוא יכול להיות לעיתים קרובות ממש רע.

זה ענין שגם אתה מאשר אותו, שכן התשובה הראשונית שלך היתה - כן, אבל בטרופי טראקס האמריקאים יש מנוע של 750-800 כ"ס, כלומר = יחס המשקל הספק שם, מאפשר משקל עצמי גבוה. ולא רק שהוא מאפשר משקל עצמי גבוה, הוא די מחייב משקל כזה - אתה יכול לנסות לתאר לעצמך איך היה טרופי טראק כזה מתנהג בשטח עם אחיזה גרועה, כמו כורכר וחול למשל, עם משקל עצמי של 1.5 טון ו- 800כ"ס. לעניות דעתי, הסדנאות בארה"ב היו יכולות לייצר על נקלה רכבים כאלה במשקל עצמי נמוך. מענין למה הם לא(לי זה די ברור).

נכון שככלל, ובגלל העובדה שאי אפשר לבנות רכב חזק לראלי במשקל מאד נמוך, זאת בעיה די תיאורטית ובד"כ יש מחסור בסוסים לעומת עודף בקילוגרמים, אבל זה לא משנה את העיקרון הנ"ל
    לפיו דרוש יחס אופטימאלי ולא יחס טוטאלי, וזה לבטח לא עושה את "העיקרון מאילת" לנכון או הגיוני.
    δλμ ωθειεϊ

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι μιψο ραψεα φτιδ αδεγςδ
    διι ψτι, ΰν ΰϊδ αεπδ ψλα ςν 800 λ"ρ +- ΰζ μμΰ ρτχ ΰϊδ ζχεχ μψλα ηζχ αδϊΰν.
    μιψο, λη δξπες μΰ χεας λξδ ηζχ φψικ μδιεϊ δψλα, αθη μΰ αψλα ψΰμι.

ξδ ωχεας ΰϊ ηεζχ δωιμγδ εξαπδ δψαα, δεΰ δλεηεϊ δτεςμιν ςμιδ, ελη δξπες δεΰ δχθο ωαδν αψλα λζδ.

ηευ ξζδ, θψετι θψΰχ ΰξψιχΰι μΰ ιεψγ ΰσ τςν ξ2400 χ"β, μξψεϊ ωπιϊο μαπεϊε μμΰ αςιδ βγεμδ ξιγι αξ,ωχμ πξεκ αδψαδ.

μιγιςϊκ, βν δαιβ αμεχιν ωμδν, δςωειιν λεμν ΰμεξιπιεν λεμμ δαμεχ, χμιν λξε ρξεμ αμεχ, ΰν μΰ χμιν ιεϊψ, εαψεψ μημεθιο ωΰηγ δωιχεμιν δηωεαιν αθψετι θψΰχρ δεΰ ξωχμ ςφξι ξϊελπο ξψΰω εΰζ χαιςϊ ξπες ηζχ ξρτιχ, εμΰ μδιτκ.
    δλμ ωθειεϊ

ηαψ ψωεν
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Apr 2005
    ξιχεν
    λτψ ραΰ
    δεγςεϊ
    669

διι ηπο

λγι μδξηιω ΰϊ γαψιι ελεεπϊι, ΰωψ δεςαψε ιτδ ς"ι δφτψγς - ϊεγδ μριπβεψ , ΰϊο γεβξΰ ξςπσ ΰηψ.
    χη ΰϊ ξψεφι δγψβ.
    ψλα χμ ξΰεγ ςν ξπες ςϊιψ λεηεϊ ρερ ωδμεεΰι ςμιπε.
    ΰϊδ ηεωα ωδεΰ ιελμ μαφς ριαεα ?
    δψλα περς ψχ αχε ιωψ (400 ξθψ) εβν τδ, ςν λμ δξπες δχγξι ωμε, δηζιϊ ξϊψεξξϊ αΰεειψ.
    ςλωιε αεΰ παπδ ψλα ψΰμι ςν ΰεϊε ιηρ ξωχμ/λ"ρ ωμ ψλα δγψβ.

ξδ ΰϊδ ηεωα ωιχψδ ?

δργπΰεϊ αΰψδ"α αχμεϊ ιλεμεϊ μαπεϊ ψλα ςν λξδ χ"β τηεϊ, ΰαμ λπψΰδ ωδν ιεγςιν μξδ δν μΰ ςεωιν ζΰϊ.

λξδ ωεχμ δθψετι-θψΰχ ωμ VW ?
    ΰϊδ ηεωα ωαϊχφια δζδ μΰ ιλμε μχφυ λξδ χ"β ?

ςλωιε ηωαεο τωεθ.

αψλα ωμ αψεκ ξπες ξαψζμ - αψλαιν δΰξψιχΰιν ξπες ΰμεξπιεν.
    αψλα ωμ αψεκ ϊ"δ ψβιμδ - αΰξψιχΰιν ϊ"δ ξηεξψιν ΰχζεθιιν.
    αψλα ωμ αψεκ ρψο ΰηεψι ρθπγψθι ξηεζχ - αΰξψιχΰιν ρψπιν ΰχζεθιιν μξιπιδν.
    αψλα ωμ αψεκ ωιμγδ ξτμγδ ψβιμδ ςν τηιν - αΰξψιχΰιν ωμγεϊ λψεξεμι ςν ΰμεξιπιεν.

εςγιιο δψλα ωμ αψεκ ωεχμ λξςθ λξε ψλα ΰξψιχΰι !!!

λπψΰδ ωδν ιεγςιν μξδ δν ξβιςιν μξωχμιν δμμε.

ψτι

תנו לי לנסות להבין את ההגיון שלכם. למרותו שכתבת רפי בבירור:

הסדנאות בארה"ב בקלות יכולות לבנות רכב עם כמה ק"ג פחות, אבל כנראה שהם יודעים למה הם לא עושים זאת.
    הייתי רוצה לחפור ולהבין את הטיעון. אתם מתייחסים לכך שטרופי טראק מסוימים שוקלים כך-וכך קילוגרמים. המשקל הזה גבוה לדעתכם, ואתם לא מוצאים איפה הוא מתחבא - למה הרכב שמולכם בתמונות שוקל לצורך העניין 2300 ק"ג - ,ולכן מסיקים שהמשקל שם בכוונה - כאילו יכלו בוני הרכב לבנותו קל יותר לו רצו, אבל החליטו בכוונה להוסיף משקל מיותר.

עד כאן אני מבין נכון?
    ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
    διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι רפאל φτιδ αδεγςδ
    קח את מרוצי הדרג.
    רכב קל מאוד עם מנוע עתיר כוחות סוס שהלוואי עלינו.
    אתה חושב שהוא יוכל לבצע סיבוב ?
    הרכב נוסע רק בקו ישר (400 מטר) וגם פה, עם כל המנוע הקדמי שלו, החזית מתרוממת באוויר.
    עכשיו בוא נבנה רכב ראלי עם אותו יחס משקל/כ"ס של רכב הדרג.

מה אתה חושב שיקרה ?

מקודם מיני עם מנוע 400 כ"ס, ועכשיו מכונית דראג? מה הדוגמאות המוזרות האלו אמורות להסביר? מכונית דראג לא נבנתה כדי להסתובב, היא נבנתה למטרה מאד מוגדרת. נתתי לך כבר דוגמא למכונית עם יחס משקל הספק בלתי אפשרי לטענתך - מכונית פורמולה אחד.

ואם לחזור לנושא, בוא נדמיין טרופי טראק ששוקלת יבש 1600 ק"ג ומורידה לקרקע 550 כ"ס. יכול לעבוד או לא?
    διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988

ηαψ ψωεν ηπο βεμεξαχ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2005
    ξιχεν
    ΰιμϊ
    δεγςεϊ
    3,380

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι δφτψγς φτιδ αδεγςδ
    εαψεψ μημεθιο ωΰηγ δωιχεμιν δηωεαιν αθψετι θψΰχρ δεΰ ξωχμ ςφξι ξϊελπο ξψΰω εΰζ χαιςϊ ξπες ηζχ ξρτιχ, εμΰ μδιτκ.
    εεΰμΰχ αψεκ ΰν ϊψΰδ μι ξΰιτδ ΰϊδ ωεΰα ΰϊ δπϊεο (δξετψκ δζδ μγςϊι) , ΰπι ξαθιη μκ ριαεα ααΰβι...:shock:

אני מצטרף לשאלה של חנן - "משקל עצמי מתוכנן מראש" - מה זאת אומרת? מתוכנן לפי אילו שיקולים?

ואני מפסיק עם השאלות, אותן הדגשתי באדום. דיון כזה כדי להשאר רציני כמו שהוא צריך להתנהל לאט ובשיקול דעת, לא בשיטת הפינג-פונג. קחו את הזמן לחשוב.

ιω λΰο πχεγδ ηωεαδ ξΰεγ αγιεο, ωδιΰ ωβειδ ξδιρεγ, εΰπι ξϊτμΰ ωςμϊδ.

ξδ ωψτι ξπρδ μδβιγ δεΰ ωμγςϊε, εβν μγςϊι, ξωχμ = ΰηιζδ, εδψαδ λ"ρ ξηιιαιν δψαδ ΰηιζδ,
    δξωτθ δζδ ξϊηιμ ψς. πλεο ωδψαδ δρτχ, αωαιμ ωιβις μχψχς, φψικ δψαδ traction, ΰε αςαψιϊ ϊΰηιζδ. ςγ λΰο δλμ αργψ, ΰαμ ξωχμ = ΰηιζδ???
    ΰϊν ιεγςιν (εΰπι ιεγς ωΰϊν ιεγςιν, λι ΰν ϊςωδ ηιτεω ϊξφΰ γιεο ωδπεωΰ ςμδ αε) ωδϊΰηιζδ διΰ ιεϊψ ξξωχμ. θιτδ πηζεψ μπερηΰεϊ, ϊΰηιζδ = λεη πεψξμι ςμ δβμβμ X ξχγν ηιλεκ. ζδ αϊΰεψιδ, λι γεεχΰ δηιλεκ δεΰ αςιιϊι μδβγψδ, ΰαμ πςζεα. ξδ ωξθψιγ ΰεϊι ζδ ωΰϊν λεϊαιν ωμγςϊλν δλεη δπεψξμι ςμ δβμβμ δεΰ ψχ ξωχμ. δμε, ζε μΰ ξλεπιϊ δπςδ χγξιϊ! αξλεπιϊ δπςδ χγξιϊ, δϊΰηιζδ μδΰφδ διΰ δξωχμ, τηεϊ δλεηεϊ ωπγψωιν μδιβει (ΰε μδιτκ), εμλο ξλεπιϊ δπςδ χγξιϊ μΰ ιλεμδ μδςαιψ μχψχς ιεϊψ ξ200 λ"ρ αδΰφδ. ΰαμ ζε αγιεχ δριαδ ωξλεπιεϊ ΰξιϊιεϊ ξωϊξωεϊ αδπςδ ΰηεψιϊ. ΰτιμε αδπςδ ΰηεψιϊ ςν ξϊμιν πτψγιν ΰτωψ μιιφψ ιεϊψ ΰηιζδ ξΰωψ δξωχμ αμαγ, ΰαμ αξλεπιϊ δπςδ ΰηεψιϊ ςν ρψο ηι, ΰτωψ μδβγιμ ΰϊ δϊΰηιζδ τι λξδ! μων ξδ ΰϊδ ξϊλπο ξϊμδ μ LIFT ΰν μΰ μων λκ? μγςϊι, δΰετθιξμι αιο λεη εδϊπδβεϊ δεΰ anti-squat ωμ 80%, ςλωιε ΰπι ωεμη ΰϊλν (ψτι εαψεκ) μςωεϊ ωιςεψι αιϊ ςν ξηωαεο (ΰπι ιεγς ΰϊ δϊεφΰδ, εμλο ξετϊς ωΰϊν ξϊςμξιν ξλκ) - λξδ (αΰηεζιν) ΰϊδ ξψεειη αϊΰηιζδ ιεϊψ ξξωχμ δψλα, ςν δπϊπεο δζδ (ωμ 80% ) ? ελξδ ϊψεειη ΰν ϊβγιμ ΰϊ δLIFT ςεγ ιεϊψ?

αχιφεψ, μςωεϊ ΰιγιΰεμεβιδ ξςεγσ ξωχμ ζδ ξεζψ αςιπι (λο, ωξπιν ιεϊψ ωξηιν, αργψ ).

ΰρσ.

(ξφΰϊι τϊψεο μαςιϊ δΰηιζδ ωμ δχθπες ωαϊξεπδ. δπιρειιν αιπϊιιν ξφμιηιν. δαηεψ τπει μδωλψδ ΰν ΰψζ ΰαψξεα μΰ ωεχμ ξρτιχ εϊφθψλε ιεϊψ ΰηιζδ αξιψεφιν δχψεαιν)
    "scars are tattoos with better stories"
    ΰιο ϊλπιϊ. ηιιν. πχεγδ.
    δχξτψ - VW TYPE 2 1978 | δθπγψ - διιμχρ 2008

ηαψ ψωεν
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Apr 2005
    ξιχεν
    λτψ ραΰ
    δεγςεϊ
    669

היי לכולם

אסף

אני פחות חזק בנוסחאות ולכן אשאיר לברוך לענות על כך - אם ירצה.

נמרוד.

כוונתי בדוגמאות שנתתי הייתה להראות כי היחס בין משקל הרכב לכ"ס הינו אינדבדואלי עבור ייעוד הרכב.
    למטרת מרוצי דראג צריך רכב קל מאוד ועתיר כ"ס. זאת מכיוון שרכב זה נוסע 400 מטר בקו ישר, רכב זה בעל צמיגים מיוחדים אשר מורידים את הכח לאספלט.למטרות אחרות צריך רכבים אחרים.
    גם בדוגמא שלך, נמרוד, אתה רק מחזק את דבריי. קח את אותו רכב פורמולה 1 שלך, בא נתעלם ממרווחי גחון ועוד מריעין אבל כן שים לו צמיגי שטח, האם הרכב הזה יהיה מסוגל לבצע סיבוב אחד בציר כורכר כדוגמאת ציר הגז או בסיבוב בדיונה כדוגמאת אזור צאלים, ואני חוזר ואומר בא נתעלם מאי יכולת העבירות של הרכב, אני מדבר רק מבחינת אחיזת הרכב בקרקע.

חנן

אני לא בא ואומר, בא נבנה רכב ששוקל שני טון ונרכיב מנוע של 100 כ"ס. מצד שני אני לא בא ואומר, בא נבנה רכב ששוקל טון ונרכיב לו מנוע של 800 כ"ס.

אני בא וטוען כי יש צורך ביחס מסויים, כמובן בהקשר של מרוצי ראלי-רייד שבהם עסקינן אנחנו, של משקל הרכב לעומת כ"ס של המנוע שלו.
    יכול להיות שאם נוריד 100 ק"ג זה טוב או לא אבל אנחנו מדברים על העיקרון.
    ולדעתי העקרון אומר "קל זה לא תמיד יותר טוב".

עד כאן.

נמשיך מחר

לילה טוב
    רפי

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

ואם לחזור לנושא, בוא נדמיין טרופי טראק ששוקלת יבש 1600 ק"ג ומורידה לקרקע 550 כ"ס. יכול לעבוד או לא?
    זה אתה שתמיד אומר - למה להמציא? בוא נראה מה עובד בעולם. אי אפשר להתוכח עם מה שעובד.

עכשיו תראה לי חיה כזאת שנראית כמו רכב ראלי/מירוצי מדבר ששוקל 1500 ק"ג עם 800 כ"ס.
    אם תראה משהו כזה שקיים, עובד ומנצח, אני מרים ידיים ומוותר.

ובבקשה אל תכניסו לי מילים לפה - לא אמרתי שאחיזה היא אך ורק משקל ולא ניסתי ליצור אידיאולוגיה של עודף(!!) משקל(מאיפה זה בא?!?) ולא אמרתי עוד כמה דברים שציטטתם למעלה. כל מה שאמרתי הוא שיש חשיבות רבה ליחס משקל:הספק, ויש נתונים אופטימאליים בהקשר זה, כאשר יחס נמוך מידי איננו טוב כפי שגם יחס גבוה מידי איננו טוב.

מישהו מכם חולק על זה?
    δλμ ωθειεϊ

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι חנן גולומבק φτιδ αδεγςδ
    וואלאק ברוך אם תראה לי מאיפה אתה שואב את הנתון (המופרך הזה לדעתי) , אני מבטיח לך סיבוב בבאגי...:shock:
    אני אעשה איתך עסקה שונה במקצת - אם אתה תפסיק להפריח בדותות ועקרונות לופט גישעפט, אני אתן לך סיבוב בטרופי טראק שלי...:twisted: :roll:

חוץ מזה. רציתי להזכירך כי אני כבר די זקן(חוץ ממכוער), כך שלא בטוח שאספיק לעשות סיבוב בבאגי שלך בגלגול הנוכחי....
    δλμ ωθειεϊ

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι πξψεγ φτιδ αδεγςδ
    ΰπι ξφθψσ μωΰμδ ωμ ηπο - "ξωχμ ςφξι ξϊελπο ξψΰω" - ξδ ζΰϊ ΰεξψϊ? ξϊελπο μτι ΰιμε ωιχεμιν?
    λιδεγι θεα, ΰπι ΰςπδ ςμ δωΰμδ αωΰμεϊ - δΰν μγςϊκ ΰτωψ μαπεϊ θψετι θψΰχ ωιωχεμ 1600 - 1800 χ"β?
    δΰν διπκ ηεζψ ακ ξο δχαιςδ λι δθψετι θψΰχ ωμι, δωεχμϊ 2380 χ"β(ΰε εει, δπϊεο πηωσ ψωξιϊ!!) λαγδ ξιγι, εδιϊδ ιλεμδ μωχεμ λξδ ξΰεϊ χ"β τηεϊ?
    δλμ ωθειεϊ

ηωαϊι ςμ ιϊψεο μβεσ λαγ -
    ωιτεψ διηρ αιο δξωχμ δξεχτυ εδμΰ ξεχτυ.
    μχφυ ξωχμ ξδξϊμιν πψΰδ μι ΰϊβψ δψαδ ιεϊψ βγεμ ξΰωψ χιφευ ξωχμ ξβεσ δψλα.

ΰεμι ψλα χμ ξιγι ξψβιω χετφπι εξτεζψ ?

ΰαμ αΰξϊ ωζδ μΰ ξπιριεο
    αγψκ

כיהודי טוב, אני אענה על השאלה בשאלות - האם לדעתך אפשר לבנות טרופי טראק שישקול 1600 - 1800 ק"ג?
    כן. התשובה בעמוד הראשי של האתר. . האם אתה או אני יכולים לבנות כזה רכב? לא. ונראה שגם רוב בוני הTT האמריקאים של היום. לא בתקציב של 300K דולר. האם לא צריך לשאוף לכך? האם לא נכון לקבל השראה ממה שנראה בלתי אפשרי? כל אחד ודרכו.

האם הינך חוזר בך מן הקביעה כי הטרופי טראק שלי, השוקלת 2380 ק"ג(או ווי, הנתון נחשף רשמית!!) כבדה מידי, והיתה יכולה לשקול כמה מאות ק"ג פחות?
    שמע, אם הייתי יודע שאתה רגיש לנושא המשקל שלך כמו אישה, תאמין לי שלא הייתי מתחיל

הרכב שבנית יכול היה לשקול פחות, בוודאי. אני חושב שברור שאתה יכול לקצץ,בוודאי כשאתה מתחיל עכשיו שוב לבנות רכב חדש. ק"ג ועוד ק"ג מצטרפים למאות. אפשר לפתח כאן רשימה אם תרצה. ברורים לי גם השיקולים שלך בהרבה מקומות, אני באמת לא כותב את הדברים מתוך ביקורת, אלא מתוך שותפות לאותו מצב קיומי ששם אותנו במדינת ישראל ובלי מליונים מיותרים לבזבז על תחביב.

אני חושב ברוך שהנקודה בסופו של דבר ברורה לי ולך - אבל אני בספק עם רפי קלט אותה, אז אני אכתוב אותה בבירור -

אין "משקל טוב". אין יחס הספק/משקל נמוך מדי. פחות משקל יותר הספק - תמיד יותר טוב. והמגבלות האמיתיות, שלא מאפשרות לנו לבנות רכב דומה לטויוטה PPI, הן לא מגבלות אחיזה, הן מגבלות של חוזק מבנים, של חומרים, והן אופייניות למירוצי השטח. במכוניות פורמולה, במהירויות של 200+ קמ"ש, מתחילה להיות בעייה של אחיזה - ואז עוברים לפאזה הבאה שמישהו כאן הזכיר - אוירודינמיקה, שמאפשרת להוריד הספקים דמיוניים, וזה עוד אחרי שרוב רובן של העזרים היעילים ביותר נאסרו לשימוש במירוצים במהלך השנים... משקל הוא הדבר האחרון שנדרש.

ורפי, אני מתכוון למה שכתבתי באופן אבסולוטי, כל ק"ג של משקל שאתה מוסיף אמנם מגדיל את האחיזה אבל בדיוק באותה מידה הוא מגדיל את ההתנגדות ולכן נדרשת יותר אחיזה כדי להתקדם מול ההתנגדות המוגדלת... המשקל פשוט מתבטל בשתי הצדדים של הנוסחאות, זה הכל. אבל גם אם איזנת את המשקל עם הספק נוסף, המשקל מתווסף לכל משוואה של חוזק, על כל זרוע, בורג ומסב, ודורשת חלקים גדולים וכבדים יותר, שמוסיפים עוד משקל מיותר רק כדי שלא ישברו... מעגל קסמים.

מי שרוצה לקחת את העצה (שחשבתי שהיא ברורה מאליה) שיקח, ומי שלא - גם טוב. במיוחד אם הוא מתכוון להתחרות מול המכונית שאני תכננתי

ηαψ ψωεν ηπο βεμεξαχ's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2005
    ξιχεν
    ΰιμϊ
    δεγςεϊ
    3,380

[quote=δφτψγς;234681]ΰπι ΰςωδ ΰιϊκ ςρχδ ωεπδ αξχφϊ - ΰν ΰϊδ ϊτριχ μδτψιη αγεϊεϊ εςχψεπεϊ μετθ βιωςτθ, ΰπι ΰϊο μκ ριαεα αθψετι θψΰχ ωμι...:twisted: :roll:

μΰ ιεγς ςμ ΰιζδ αγεϊεϊ ΰϊδ ξγαψ ΰαμ ΰπι ςγιιο ξηλδ ωϊραιψ μι ΰϊ ξδ ωλϊαϊ ""ξωχμ ςφξι ξϊελπο ξψΰω" αΰξϊ ξςπιιο ΰεϊι μγςϊ ξΰιτδ δαΰϊ ΰϊ ζδ ΰπι ςγιιο θεςο ωψλα ψΰμι φψικ μδιεϊ δλι ηζχ ξαπιϊ,δλι χμ ωπιϊο εαςμ λ"ρ ψαιν λλμ δπιϊο, δξψλιαιν ωμ λεηεϊ ρερ εηεζχ ξαπι ιβψξε ξςφξν μξωχμ δλι χθο αξχψδ δθεα εδλι βγεμ αξχψδ δψς. δξωχμ δλι θεα μΰ ιδιδ ΰσ τςν τηεϊ ξ 1500 χ"β . μξδ ? λλδ. ΰϊ δϊωεαδ δξγειχϊ μξφα ωΰπι αεψ ωωλξεπι ξπρδ μδραιψ ,ξραιψ πξψεγ αϊωεαδ δχεγξϊ.

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι δφτψγς φτιδ αδεγςδ
    ηευ ξζδ. ψφιϊι μδζλιψκ λι ΰπι λαψ γι ζχο(ηευ ξξλεςψ), λκ ωμΰ αθεη ωΰρτιχ μςωεϊ ριαεα ααΰβι ωμκ αβμβεμ δπεληι....
    πωξδ !

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι πξψεγ φτιδ αδεγςδ
    ΰπι ηεωα αψεκ ωδπχεγδ αρετε ωμ γαψ αψεψδ μι εμκ
    ΰλο. αρετε ωμ γαψ ΰπηπε(λξςθ) ϊξιγ ξρλιξιν.

δγαψιν αψεψιν εδγιεο απχεγδ ζΰϊ ξιφδ ΰϊ ςφξε.

ΰπι ξχεεδ ωαχψεα ιδιδ μι ηεξψ εϊιςεγ ςμ δαπιδ δηγωδ, εδωψωεψ ιηζεψ μξρμεμε δξχεψι.
    δλμ ωθειεϊ

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι ηπο βεμεξαχ;234703
    [COLOR=black
    ΰπι ςγιιο ξηλδ ωϊραιψ μι ΰϊ ξδ ωλϊαϊ "[/COLOR]"ξωχμ ςφξι ξϊελπο ξψΰω" αΰξϊ ξςπιιο ΰεϊι μγςϊ ξΰιτδ δαΰϊ ΰϊ ζδ ΰπι ςγιιο θεςο ωψλα ψΰμι φψικ μδιεϊ δλι ηζχ ξαπιϊ,δλι χμ ωπιϊο εαςμ λ"ρ ψαιν λλμ δπιϊο.
    ΰπι ψεΰδ ωςμ ΰσ ξιφει δγιεο, πωΰψϊι ηιια μκ ϊωεαδ.

ΰωϊγμ μδωια αφεψδ ωμ ξαηο ΰξψιχΰι:

δξιφεαιωι 4X4 ςν βμβμ "32 ωπιφη ΰϊ δγχΰψιν αωπιν δΰηψεπεϊ, ωχμ λ - 1900χ"β εδιδ με ξπες ωδτιχ 270 λ"ρ, λμεξψ ιηρ ξωχμ:δρτχ ωμ 7:1.
    ξγες μγςϊκ μΰ παπδ δψλα μτι δ"ςχψεο δΰιμϊι" δχεας λι φψικ μαπεϊ δλι χμ ωΰτωψ ςν δλι δψαδ λη ωΰτωψ?

ΰ. λι αξιφεαιωι μΰ ιγςε ΰικ μαπεϊ ΰϊ δψλα χμ ιεϊψ.

α. λι αξιφεαιωι μΰ ιγςε ΰικ μιφψ μψλα ΰε μξφεΰ μψλα ιηιγϊ λη δξτιχδ ιεϊψ ξ - 270 ρεριν.

β. λι αξιφεαιωι μΰ ιεγςιν μαπεϊ ψλα ψΰμι πλεο.

γ. λι αξιφεαιωι μΰ ωξςε ςμ δ"ςχψεο δΰιμϊι".

δ. λμ δϊωεαεϊ πλεπϊ.
    δλμ ωθειεϊ

ו. כי תקנון הFIA מכתיב משקל מינימום ורסטריקטור ביחס לנפח שביחד מקבעים יחס משקל/הספק מקסימלי שאפשר להגיע אליו...

ηαψ ψωεν δφτψγς's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    ϊμ ΰαια
    δεγςεϊ
    2,208

ו. כי מיצובישי בנו רכב ששוקל בדיוק את משקל המינימום שמוכתב על ידי תקנון הFIA והשתמשו ברסטריקטור למנוע בדיוק כפי שכתוב באותו תקנון...
    נו, ושוב תשובה בשאלה - מיצובישי לא היו יכולים להוציא עם הרסטריקטור הזה יותר מ 270 סוסים??

ואם זה נכון, לא היו יכולים לקצץ עוד במשקל הילוד??

תרשה לי לפקפק כאן במסקנה הזאת העולה מתשובתך.

אבל כמו שאמרנו, בוא נעזוב זה ונמשיך בשרשור הבניה החדשה.
    δλμ ωθειεϊ

ηαψ ψωεν
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Apr 2005
    ξιχεν
    λτψ ραΰ
    δεγςεϊ
    669

διι πξψεγ

"ςγ ωπϊ 98' δεπς δθπγψ αξπες V6 χθο ιεϊψ, ςν δρτχ ωμ λ-350-300 λ"ρ. ζδ δρτιχ λγι μχηϊ ΰϊ ΰιαο μπιφηεο διρθεψι ααΰηδ 1000 ωμ ωπϊ 1993 - πιφηεο λμμι, ξδιψ ιεϊψ α28 γχεϊ αμϊι-ιΰεξπε ξδΰετπεςο δξπφη, μΰψι ψερμψ δΰβγι. δτςν δΰηψεπδ ωδψλα δξδιψ αιεϊψ μΰ διδ ΰετπες διιϊδ 1973. δδιωβ μΰ ωεηζψ ωεα ςγ διεν."

μχεη ξϊεκ δλϊαδ ωμκ.

ΰν δψλα δζδ ςν ξπες 350 λ"ρ μχη ΰετπεςο α-28 γχεϊ επιφη αλζε χμεϊ, ξγες ςν 550 λ"ρ δεΰ μΰ μχη ΰετπεςο εςεγ διδ με χωδ μπφη ξϊηψδ ΰηψ (πλεο ΰπι μΰ ξλιψ ΰϊ δψλα δωπι). δψι μτπι δϊΰεψιδ ωμλν δςμιδ αλ"ρ διιϊδ ΰξεψδ μδιιθια ςν δψλα !

λπψΰδ λι διηρ ωμ 350 λ"ρ ςμ ξωχμ ωμ 1700 χ"β διδ δξϊΰιν αιεϊψ ελΰωψ δεριτε λ"ρ (επλεο ΰεμι δξωχμ βν ςμδ χφϊ αβμμ βεγμ δξπες) ζδ λαψ "ςωδ μΰ θεα" μψλα.

ελο ΰρσ
    ΰπι ιεγς εξαιο λι μΰ δλμ ζδ ξωχμ !.

ψτι

ςξεγ 3 ξϊεκ 15 ψΰωεοψΰωεο 12345613 ... ΰηψεοΰηψεο

πεωΰιν γεξιν

1. ρψο χγξι αψλα ξιψεφι ξγαψ - ηεξψ μξηωαδ
    ςμ ιγι δφτψγς ατεψεν τεψεν δαεπιν + δπγρϊ β'ιτιν
    ϊβεαεϊ: 75
    ςγλεο ΰηψεο: 17-02-10, 00:25
  2. ϊελπιϊ αςψευ ΰβε ςμ ξιψεφι ωθη
    ςμ ιγι lizard ατεψεν ρτεψθ ξεθεψι
    ϊβεαεϊ: 0