מהפעם האחת שנסעתי על אקספלורר ועוד אחת על ג'ימי- עצתי לך- חבל להעמיד אותם בהתמודדות כרכב טיולים.
אלו רכבים עדינים למדי בחלקם התחתון ובעלי התנהגות מכבידה ולא מהנה על כביש.
בעצם אולי האקספלורר פחות עדין בגחון. הוא עדיין SUV שמרגיש גדול ושוקל גדול וצריך לשפוך דלק כדי להזיזו ממקום למקום. היכרתי אמריקאי ששירת כסייר בגבול מקסיקו, הוא סיפר שהממשל קונה רכבים מכל יצרניות הרכב האמריקאיות כמדיניות, כך הוא צוות לפורד אקספלורר כרכב פטרול לשטח (נגד שב"חים ומבריחים). הוא תיאר את הכלי כלא ג'יפ- אך מספק מאוד כרכב להסיע את המשפחה על השביל אל ה- CAMPING GROUND.
את הטראנו אינני אוהד כי הוא מרגיש לי כמו טרקטור מדי. מצד שני- כרכב יומיום וג'יפ לשימוש לא אתגרי הוא אפשרות שעונה יפה על השאלות.
עם טרופר יש לי נסיון של כשלוש מאות ק"מ נהיגה בארצנו- רק על הכביש. בעליו שטייל איתו טען שגחונו כשל מכונית ובכך יש להתחשב בשטח. לי על הכביש הרכב הרגיש מספיק טוב כרכב לנהוג בו. בוודאי שהוא עונה על צרכי מקום למשפחה.
דיסקברי אינני מכיר באופן אישי אך הייתי מפנה אותך אל אפשרות החיפוש באתר- תוכל להגיע לכמה שרשורים עשירים מאוד בפירוט על הדרך הנכונה לבחור כזה רכב. ברוב המקרים הוא מתואר כרכב שעונה בדיוק על מה שהגדרת כצרכיך.
עד כאן מה שיצא לי להכיר.
ωξψε ςμ χωψ