ΰπι μΰ ξΰξιο ωδCV δξχεψι ωμ δθψχθεψεο ιχη ΰϊ δζεειεϊ εξδμκ δξϊμδ ωΰϊδ ψεφδ αιιηεγ ΰηψι ωϊψηια ΰϊ δαριρ βμβμιν.
δχιωεψ δαΰ ξραιψ ΰϊ δδαγμιν αιο CV ωεπιν
http://www.blindchickenracing.com/Ho...joints_101.htm
ςεξψ ωμεν
ΰν ΰϊδ ψεφδ, ιω μι ϊελπιεϊ λΰμε ωμ st2 αξβιψδ ωπιχπε μφεψκ απιδ ΰαμ πιωΰψε αϊεψ ϊελπιεϊ ξβιψδ αμαγ λι...
ΰν ΰϊδ ξςεπιο φεψ ΰιϊι χωψ εϊελμ μχαμ ΰεϊν.
054-4960630
ξωςδ 1 αφδψιν ςγ 5 ααεχψ
ωαες θεα
ςεξψ αςεεπεϊι ιφΰ μι μψΰεϊ ΰϊ δϊεξχΰψ δηγ ξεωαι πεϊο αψΰω μξιθα ξτμφεϊ δ4x4 δξτεΰψεϊ ωδιε αΰεϊδ ϊχετδ αΰψυ εζΰϊ αϊηψεϊ ςαιψεϊ εςεγ λζε ωξεψλαϊ αςιχψ ξξςαψιν θλπιιν ερμςιν ςπχιιν λξςθ αβεγμ δϊεξχΰψ
μμΰ ξεψΰ ετηγ δϊεξχΰψ τωεθ "πλπρ" αρμςιν ψΰω αψΰω εαβμμ δξωχμ δπξεκ δεΰ μΰ πωαψ ΰμΰ δϊψεξν επηϊ αφγ ωπι ωμδν
πλεο ζδ μΰ διδ ΰμβπθι ε"ςμ δθεψιν" ΰαμ ξδ ωδεΰ ςωδ αξλωεμ δρτφιτι ωεν λμι ςαιψεϊ ιιςεγι μΰ ιςωδ αςεγ 100 ωπδ
ςγ διεν ιω μι ΰϊ δηιεκ λωΰπι πζλψ αζδ
ϊιωΰψ ςν 4x2 - ΰξπν ϊιθψκ ιεϊψ θλπιχεϊ πδιβδ ΰαμ δηιεκ μΰ ιιψγ μκ ξδτπιν δψαδ ζξο ...
ιωψΰμ 20011 τιΰεγμιζν αδιϊβμξεϊε
7 ξμιεο ςαγιν ωμ 7 ξωτηεϊ
ΰζ ζδε, αβμμ ζδ ηωαϊι ςμ ϊιαϊ δςαψδ 4X4 ωμ ρξεψΰι εβιψ ωμ ρξεψΰι.
ΰπι ξξω μΰ αχιΰ αξλμεμι δςζ δζε εΰιο μι ξεωβ ΰν δν ξρτιχ χθπιν ελμιν. δν αθεη ιεϊψ λαγιν ξδξλμεμιν ωμ δΰετπες / θψχθεψεο (ΰε ωμΰ).
θεα, ΰιο ρτχ ωφψικ τδ δψαδ ξηωαδ. δτϊψεο δχμ δεΰ μμλϊ ςμ θψχθεψεο χεξτμθ. ΰαμ ζδ ξΰεγ ξβαιμ ΰεϊι ΰν ΰπι ψεφδ μρηεθ ςεγ ξδλμι. λμ ξλμεμ ξωτις ΰϊ δξλμεμ ωμΰηψιε.
πψΰδ μι ωΰπι ΰϊηιμ ΰν δβγψεϊ ξγειιχεϊ ωμ δωμγδ, βεγμ βμβμιν ψφειιν, ξδμλι ξϊμδ ελ'ε. ξων ΰπι ΰβζεψ ΰϊ δξλμεμιν δψφειιν.
בהצלחה בפרויקט, ניכר שאת מאילו שקודם כל חושבים - אני חושב שזו הדרך הנכונה יותר
אבל אם כבר חושבים - בדרך כלל הרעיון הוא לקחת רכב או מכלולים מתוך רכב מיצור סדרתי ולייצר ממנו משהו ספורטיבי ומהנה על ידי הפחתת משקל - ויתור על כל מה שלא דרוש, או בניית שלדה מאפס ולשים עליה מנוע ומכלולים "גדולים". זה כל הרעיון שמאחורי Hot Rods ומאחורי באגים מכל סוג פחות או יותר.
אתה לוקח כאן מכלולים של רכב ספורטיבי - טרקטורון - והולך להכפיל (במקרה הטוב) את המשקל עליהם. זה לא מסתדר לי בקנה אחד עם הדרישות שלך כמו שאני מבין אותן. ואולי לא הבנתי נכון, אתה יכול לטובת העניין לרכז את רשימת הדרישות שלך? מה אמורה להיות התוצאה של הבנייה?
ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988
ψΰωιϊ πξψεγ, ϊεγδ ςμ δξηξΰεϊ. ΰπι αδημθ ξωϊγμ.
ζδ ξωηχ ςγιο αιο δγψιωεϊ ωμι ξδλμι μαιο ωιχεμι ςμεϊ εωιχεμι ζξιπεϊ ημχιν.
λξεαο ωαςεμν ΰιγΰμι διιϊι ξιιφψ ψλα ωωεχμ 100 χιμε, ςν ξδμκ ξϊμδ αμϊι ξεβαμ εξπες ριμεο
μφςψι, ξδ ωιεμικ ΰεϊι, λπψΰδ, ζδ ωιχεμι ςμεϊ εζξιπεϊ. ξων ΰπι ΰπρδ μαπεϊ ΰϊ δψλα δλι θεα ωΰπι ιλεμ, αξρβψϊ δξβαμεϊ.
δϊχφια ςεξγ ςμ 20-25 ΰμσ. ξΰεγ ξεβαμ.
ιω δξεο φγχ αξδ ωΰϊδ ξφιιο μβαι δλτμϊ δξωχμ (λξεαο ωΰπι ΰπρδ μφξφν λξδ ωιεϊψ, ΰν ζδ ωιξεω αηεξψιν χμιν εΰν αΰετο δαπιδ). ΰαμ ιω λξδ ςχψεπεϊ ωξπηιν ΰεϊι.
λξε ωΰξψϊι, ζξιπεϊ. αψβς ωΰπι ξλπιρ ΰϊ πεωΰ 4X4 μξωεεΰδ, μτηεϊ ξαηιπϊι, ζδ πεψΰ (!) ξρακ ΰϊ λμ δςπιιο δδπγρι. "δλι χμ" αςεμν ζδ μχηϊ ξπες ΰετπες, μζψεχ ΰεϊε ςμ ωμγδ εχγιξδ, μςρχ. ΰαμ ζδ μΰ ξδ ωΰπι ψεφδ. ιωπε ριλει ραιψ ωΰπι ΰξφΰ, βν ΰν αξΰξφιν ψαιν, θψχθεψεο, αςμ πτη βγεμ, αξφα ξεωαϊ λμωδε, αξηιψ ραιψ.
ξςαψ μζδ, τεμψιρ RZR ξωϊξω αΰεϊε ξπες αγιεχ ωμ ρτεψθρξο 800. ψεα ξλμεμι δδπςδ ζδιν. δ RZR ξο δρϊν δψαδ ιεϊψ λαγ ξδθψχθεψεο. ΰζ λπψΰδ ωδξπες εδξλμεμιν ξρεβμιν μχηϊ δψαδ ξςαψ μθψχθεψεο. ξο δρϊν, μδϊωϊξω αξλμεμιν ωξεϊΰξιν ΰηγ μωπι (ςν ξεγιτιχφιεϊ χμεϊ) ιδιδ δψαδ ιεϊψ τωεθ αψξδ δδπγριϊ.
δαΰβι ωΰπι ξϊλπο ιδιδ ηγ ξωξςιϊ χμ ξ δ RZR. εαωΰιτδ, ϊδιδ με ιλεμϊ ςαιψεϊ βαεδδ ιεϊψ.
ηωεα βν μδαιο ξδ ξθψϊ δψλα. ςχα ξβαμεϊ δϊχφια, ΰπι μΰ ΰδιδ ξρεβμ μαπεϊ ρετψ φτψγςΰαμ ΰϊ ξθψϊε, ψλα θιεμιν (μτηεϊ ιεξιιν ωμεωδ αωθη μαο ΰγν ΰηγ + ξθςο ξιπιξμι), δεΰ λπψΰδ ιελμ μαφς εαΰετο ΰξιο.
ςλωιε, τδ πλπρ ΰμξπθ διφιψϊιεϊ. ΰικ ΰπι ξεφιΰ ιεϊψ ξξδ ωιω. χψι, θεψαε, ξρπο ΰεειψ τϊεη, ΰβζεζ, ξϊμιν, CDI ελε' ελε' ελε'.
ξδ ωΰπι ξφτδ ξδηαψιν μτεψεν ωζδ ωιΰιψε / ιςιψε ΰϊ ςιπιι. ΰν ιω τμθτεψξεϊ ωμΰ ηωαϊι ςμιδν ελιεφΰ αΰμδ.
πψΰδ μι λξε ωπξψεγ λϊα, ϊξπδ ΰϊ δγψιωεϊ εαπερσ ϊργψ ΰεϊν αργψ ςγιτεϊ.
ψλα ςαιψεϊ ιαεΰ ςμ ηωαεο ξωδε - ξδιψεϊ ΰε ξωχμ (ιηρι δςαψδ ΰε βιψ λαγ)
μαπεϊ ψλα λζδ, αςμ ςαιψεϊ θεαδ ιεϊψ ξδRZR (ξωξς βμβμιν βγεμιν ιεϊψ εξδμκ ξϊμδ ΰψεκ ιεϊψ)
ΰαμ χμ ξωξςεϊιϊ, ζε ϊδιδ ξωιξδ χωδ εαιιηεγ μΰ ζεμδ, (δRZR ωεχμ λ-450 χ"β).
ξωδε ηιια μαεΰ ςμ ηωαεο ξωδε ΰηψ
ΰμςγ
אני לא רואה איזה יתרון יחסי מאפשר לך (או לכל אחד) לבנות כלי שיהיה חד משמעית קל מRZR, ועם יכולות גבוהות יותר, בתקציב של 20-25K. למעט העובדה שהכלי שלך יהיה חד מושבי - צריך לדעת איך למנף את היתרון הזה בתכנון. ועם זאת, אני חושב שאתה צריך להתקדם במחשבות ובתכנון כי הצבת כאן דרישות די ברורות:
מכלולים טרקטורון 4X4
משקל <450 ק"ג
ביצועים - לפחות כמו RZR - אפשר לתרגם את זה באופן גס ל"גלגלים באותו גודל לפחות, יחס הספק משקל זהה או טוב יותר" - נתונים מספריים שאתה יכול להתחיל לעבוד איתם.
מציע לך להתחיל, במקביל לסקיצות, מBOM - רשימת חלקים ומכלולים באקסל. רד לרמת פירוט הכי גבוהה שאתה יכול. כל חלק, מ"מנוע" דרך "מושב מירוץ תקני", בולם וקפיץ, ועד מיכל דלק. כל פריט עם כמויות, משקל, מחיר מוערך או ידוע, מקורות (האם באמת ניצן להשיג נבלת טרקטורון 800 סמ"ק 4X4 במחיר שמתאים לפרויקט?). אתה יכול גם לפתח לשתי טבלאות - אחת "רצוי" ואחת "מצוי", וכן הלאה. עושה המון סדר בראש וגורם לך להתחיל לעבוד, לחקור, להרים טלפונים ולהשלים מידע (כמה ליטר צריכים להיות במיכל הדלק? איזו רמת בטיחות אתה דורש ממנו?).
ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988
כמו שאמורים, אין חכם כבעל ניסיון
העצות שלכם בהחלט במקום.
יש לכם רעיונות נוספים לאופציות הנעה מלבד טרקטורון? בהנחה באפשר לעגל את התקציב מעט למעלה...
במסגרת המחקר, ועל הדרך גם ניצול אירוע היומולדת, חברתי, שתחייה, שלחה אותי ועוד חבר ל tomtime, שמופעלת ע"י רונן במושב חרות.
טומטיים מחזיקים בסביבות 12 תומקרים. רובם 750CC, קירור אוויר, דו-מושבי והשאר 4 מושבים, 900CC.
קודם כל, אני רוצה לציין לשבח את האירוח של רונן וכרמל. החברה מאוד נעימים ומסבירי פנים ובהחלט מומלץ לכל מי שחפץ להרגיש באגי מה היא.
תמורת 300 שקלים טיבין ותקילין, לאדם, מקבלים תומקר לשעה וחצי בליווי הדרכה שלרונן, אשר לקח אותנו לטיול נחמד בשבילי גוש תל מונד.
לנושא עצמו - התומקר.
למרות שאני מכיר את הכלי מזה שנים, מעולם לא ממש נהגתי בו לאורך זמן.
דעתי חצויה. מצד אחד, הכלי פשוט עגלה. לא נעים להגיד אבל העגלה הזו בקושי מאיצה. מהירות מקסימלית הייתה באזור ה 55-60 קמ"ש וגם זה, בנפילה חופשית.
מצד שני, התומקר הוא סוג של טרקטור. המנוע מספק כוח ליניארי לכל אורך עקומת הסל"ד. גם בעליות בינוניות (לא היו ממש עליות קשות בטיול), שנדמה שהמנוע נכנע, פתאום אתה מגלה שיש לקטן הזה עוד הרבה לתת.
הרכב בהחלט לא sand rail ולא זריז במיוחד. ההיגוי קשה באופן מחריד ובלמי התוף רחוקים מלהרשים.
מערכת המתלים הייתה לא רעה. הבידוד מהשטח היה טוב. באמפים נבלעו כאילו כלום אך, הייתה תחושה שזה היה קצה גבול המעטפת. תחת עומסים מעט יותר רצינים, המתלים היו סוגרים מהלך והאף היה מנגח את הקרקע.
יחד עם זאת, מאוד אהבתי את תצורת המרכב, המאוד נוחה. מספיק קומפקטי, בשביל להרגיש באגי, אך גם עם יכולת נשיאת מטען באמבטיה שמאחור. אלמנט הדו-מושבי, להפתעתי, לא גרע במיוחד, מתחושת הקומפקטיות ובהחלט שינה את דעתי בעניין.
מרווח פנימי היה לא רע בכלל, אם כי מעט גבולי באזור הרגלים (אני מטר ושמונים וזה היה מעט צפוף).
רונן דיווח שהרכב מאוד אמין וצחוק הגורל, בשליש האחרון של הטיול נתפס לי ברקס אחורי שמאלי והרכב לא סחב. אני משייך את זה למקרה נקודתי ומאמין שבגדול, הרכב אמין.
היתרון הגדול של הרכב, לפי דעתי, הוא כל נושא הרישוי והבטיחות. במקום להיכנס להרפתקאה של בניית באגי פיראטי ולאחר מכן להתכתש עם רשויות החוק בנוגע לרישוי, הרבה יותר פשוט לקנות תומקר משומש. מה גם שזה מגיע עם כלוב התהפכות לא רע בכלל.
לסיכום, הרכב מהווה בסיס טוב לבאגי, אבל הוא יצריך לא מעט שיפורים משמעותיים. הצמדת מנוע ראוי ומערכת מתלים הם רק התחלה. בהמשך לכך, אני בטוח (ושמעתי רמזים שיורם זרחי כבר עובד על זה) שהפיכת התומקר לרכב 4X4 הוא לא משימה בלתי אפשרית. השאסי בהחלט יכול לאחסן את כל הרכיבים הרלוונטים, בלי שינויים משמעותיים.
לפיכך, החל המצוד אחר תומקר דו-מושבי משומש במחיר ריצפה. את כל השאר, נחליט אחרי שהוא יהיה ביד.
ζδε?
ξδτψειιχθ δωΰτϊπι δβςπε μϊεξχΰψ αϊεψ αριρ μωτφεψιν?
ςμ ζδ ΰξψε ηζ"μιπε - ξΰιβψΰ ψξδ μαιψΰ ςξιχϊΰ.
δλμ ωθειεϊ
δαςιδ διηιγδ αξδ ωδςμιϊ, διΰ δαςιδ δλρτιϊ.
διιϊι ψεφδ μδιεϊ αξφα ωαε ΰπι ιλεμ μςωεϊ λΰμδ γαψιν αςμεϊ πξελδ, ΰε ρϊν μςζεψ μαηεψ ψφιπι επηξγ λξεκ, ΰαμ ΰπι μΰ.
ΰεμι ϊΰρεσ αεμιν?? ΰε ϊϊηιμ αβεβεΰιν(ιεγς ξδ ζδ ΰε ωΰϊδ φςιψ ξιγι?)?
?
ΰε ρϊν βεαμπιν ΰε ξχψξδ? :twisted:?
λλδ ζδ μΰ ιςμδ λξςθ λμεν....
δλμ ωθειεϊ
חחח תירוצים למכביר...
בולים וגוגאים כבר מזמן מיצו את עצמם, אתה לא חושב?![]()
ωξψε ςμ χωψ