אני עם נעילה אוטומטית קדמית כבר משנת 98. מעל ל7 שנים בCJ ומעל לשלוש שנים בהיילקס.
גם כשנהגתי וכשאני נוהג ברכבים בהם אין שום נעילת דיפרנציאל, אני נוסע בהנעה אחורית בלבד, במקומות שבהם אני לא מחויב להנעה כפולה. למה? כי ככה נוח לי יותר ומרגיש לי יותר נכון, תיאורטית ומעשית. אם ממש רוצים לדון בזה בפעם האלף אז אפשר לעשות את זה בדיון אחר. בכל מקרה, מבחינתי, זו לו תורה מסיני אלא העדפה אישית. לא הולך להתווכח על זה כי זה כבר דיון עבש ומתיש. האמת היא היא שבחלק גדול מהטיולים אני אפילו לא נועל לוקרים.
כך שמה שאסף כתב לא תופס מבחינתי. הוא אולי צודק בכך שלא נוח לנסוע עם נעילה קדמית ב4X4 במקומות שבהם יש אחיזה טובה, אבל לפחות לגבי הוא טועה לחלוטין כשהוא חושב שהנעילה הקדמית היא זו שגורמת לי לנסוע בהנעה אחורית בלבד.
כשנמצאים בהנעה אחורית, אז לנעילה הקדמית אין שום משמעות, לטוב ולרע.
כשאני כבר משלב, זה במקומות שממש חייבים 4X4 ואז מה זה משנה אם זו נעילה אוטומטית או נשלטת? זה לא.
מבחינת המחיר? נוקאאוט לאוטומטית. הנעילה ראשונה עלתה לי 250 דולר והשנייה עלתה 300 דולר, ביבוא ידני מחו"ל, כמובן. בנעילות הנשלטות, עקב משקלן, האופציה השכיחה יותר היא קנייה בישראל ואז העלויות המקובלות הן 5000-10000 ש"ח.
מבחינת האמינות? כנ"ל. אתה יכול לשכוח מהנעילות האוטומטיות ברגע שהתקנת אותן. זה לא המצב בד"כ עם הנשלטות, אפילו לא אם הן מקוריות של טויוטה.
מבחינת קלות ההתקנה (ועלות ההתקנה למי שלא מתקין לבד): כנ"ל.
השורה התחתונה היא שאני לא רואה מצב שבו אני ארכיב בעתיד נעילה קדמית נשלטת על רכב עם טרנספר שהוא לא 4X4 קבוע, אם תהיה לי את האופציה לאוטומטית.
щоше тм чщш