הייתי בפרצים עליון בסופ"ש האחרון. אני אבדוק אם המסלול עדיין מוקלט לי בGPS ואם כן, נעלה אותו.
אסף.
מה שהיה חסר לי בכתבה היפה שעלתה בעניין הוא קובץ TWL, או לפחות מפה עם ציור המסלול.
הייתי בפרצים עליון בסופ"ש האחרון. אני אבדוק אם המסלול עדיין מוקלט לי בGPS ואם כן, נעלה אותו.
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
אני מקווה שפתיחתו הרישמית של ציר המצלעות לא תהווה עילה לשליחת טרקטור לסידור המדרגות בציר
הבנתי שהציר פתוח בכוון הירידה בלבד?!![]()
מוסך מרכבת המשנה - הסבת רכבים להנעה בגפ"מ
מוזמנים ליצור איתי קשר דרך המוסך.
ציר המצלעות מקווה שלא טעיתי במסלול
גמד נח הרוביקון תפס את מקומו
ציר המצלעות, מפה וקובץ TWL דקור במחשב, לא מהשטח... אבל אין בעייה, זה ציר שאין מה להתבלבל בו עד היציאה למסלול האדום, ועם הסימון החדש, על אחת כמה וכמה.
![]()
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
והמסלול של נחל פרצים עליון, שלדעתי השם שלו קצת מטעה, אבל זה איך שהחליטו לקרוא לו ברשות. שוב, הקובץ הוא להתרשמות בלבד, אינני יודע איזה מן הצירים בחלק הצפוני בדיוק סומנו בשטח. אבל זה כל היופי - סעו לפי הסימון על האבנים בשטח!
![]()
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
דנינו וכל מי שנוסע למצלעות בשבת - ייצגו אותנו בכבוד. אם תפגשו שם את פקח האזור, הראל, אתם יכולים למסור לו תודה אישית, הוא פעל רבות למען ההכשרה של המסלולים האלו.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עייניי ולציין מדוע המסלול מאושר לתנועת רכב מכיוון מערב למזרח ולא ההיפך (עפ"י הסימון בשטח)?
מן הסתם כי זה הכיוון הקל. במסלול יש מכשול עבירות אחד משמעותי, מדרגה ידועה לשמצה, שבספר של רוב האנשים השפויים נחשבת לבלתי ניתנת לעלייה - ולכן כמו הרבה מקומות אחרים במפת סמנ"ש תסומן לירידה בלבד. עבור חובבי העבירות, סימון של חץ חד כיווני במפה משמעותו ברורה...אבל ברצינות, זו מדרגה שיכולה להזיק לרכב, לכל רכב. לא לזלזל.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
יש הטוענים שהמדרגה המפורסמת ירדה מגדולתה, וכבר לא גובה מס-ברזלים כבד כמו פעם.
זו כמובן רק שמועה, עוד לא נסעתי לשם לאמת אותה. בקרוב, בקרוב...
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
דרור,מבדיקה אישית בסופ"ש אכן המדרגה כבר לא מה שהייתה.2 דיפנדרים ושני סמוראים עברו שם בלי יותר מדי דרמה...(נעילות אחוריות בלבד)
מה שכן מגיע ח"ח לרשות הטבע והגנים.המסלול מסומן ומתוחם היטב.
מורי-0535335353
עלינו.
התהיה לגבי הסימון באמת באה על רקע סימון נחרץ מכיוון מזרח שאין כניסה לרכבים, עד שכבר תהינו אם אם מדובר במסלול הנכון (רק קצת..., זה די ברור).
לפי דעתי ללא נעילה אין סיכוי לעלות ללא גרירה.
עשינו היום את פרצים עליון, פעם שניה שלי שם, משום מה המסלול שעשינו היום לא היה זהה לגמרי להוא שעשיתי שם, אולי בסימון שינו חלק מהתוואי?
בכל מקרה, מסלול להלל ולשבח, חפור היטב, יפיפה, עבירות לא קלה בכלל, באחד המעלות החפורים כשלתי בהצלבה, למרות ששאר הלא נעולים פשוט עלו בהרבה גז, אני העדפתי משיכה קלה.
לדעתי אחד המסלולים הטובים בארץ, לוקח כחצי יום, אין הרבה רגעים דלים, והמסלול משתנה לאחר כל שיירה שעוברת שם בגלל האדמה הרכה.
כמה תמונת לדוגמא (מצטער על האיכות, מהנייד).
![]()
יש מרצדס עם מצב שטח ו- 455 כ"ס. הרכב המטופש בעולם.
שמרו על קשר