Close
ςξεγ 2 ξϊεκ 2 ψΰωεοψΰωεο 12
ξφιβ ϊεφΰεϊ 21 ςγ 31 ξϊεκ 31
    ηαψ ψωεν γπιπε's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2007
    ξιχεν
    ηεμεο
    δεγςεϊ
    91

αψιψϊ ξηγμ ϊβεαδ μδεγςδ: φ'ιψεχι ξεμ βψπγ φ'ιψεχι

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι knight φτιδ αδεγςδ
    .
    εΰπι βν λλδ μΰ δεμκ ςλωιε μςαεψ ωθηιν χωιν ξγι.

ΰεετρ ωηλϊι μφιιο ξδ ωβν δαηεψ λϊα

εΰπι βν λλδ μΰ δεμκ ςλωιε μςαεψ ωθηιν χωιν ξγι

δλεμ αιγιγεϊ γπι
    βξγ πη δψεαιχεο ϊτρ ΰϊ ξχεξε

ψΰιϊι ΰϊ δρψθεο γπιπε, ξψωιν ξΰεγ!
    ΰπι αθη ωμΰ φψικ ΰϊ διλεμϊ δζΰϊ αδϊημδ, ΰαμ πηξγ μψΰεϊ ωΰτωψ μδαιΰ ΰϊ δβ'ιτ δζδ μδψαδ. τωεθ μΰ πψΰδ μι δβιεπι μωμν ςμ βψπγ φ'ιψεχι ωπϊ 2001 100 ωχμ ςν 180 ΰμσ χιμεξθψ λωΰπι ιλεμ μχπεϊ αΰεθε λρσ φ'ιψεχι 2004-2005 ατηεϊ ΰε ΰεϊε ρλεν ωμ λρσ...ΰεθε λξςθ ηγω.

χφϊ αςιιϊι αςιπι μδωεεϊ μιαψθι μXJ ςμ αριρ δων δξρηψι δξωεϊσ ωμδν, ΰμε λμι ψλα μβξψι μΰ γεξιν.
    ΰν ΰϊδ ψεφδ μδωεεϊ ξηιψιν εωπϊεπιν - ςωδ δωεεΰεϊ αιο λμιν ςν ϊλεπεϊ γεξεϊ λλμ δΰτωψ αμι χωψ μων δξεϊβ.
    ξΰζ ωδϊημϊ μητω ψλα ςωιϊ ξςαψ αιο λμι ψλα ωΰιο αιπδν ωεν χωψ... πψΰδ λΰιμε ξδ ωξπηδ ΰεϊκ δεΰ δϊχφια εμΰ δτεπχφιεπμιεϊ ωμ δψλα.
    μςπιιππε- ΰν ΰϊδ αςπιιο ωμ μιαψθι , ϊαηο λμιν αρβπεο ωμ χιδ/ βψΰπγ ειθΰψδ ελε' αγεχ ξδ ΰϊδ ιλεμ μχαμ αϊξεψδ μλρσ αηαιμδ αριριϊ εξδε τεθπφιΰμ εςμεϊ δωιτεψιν εδξιβεπιν. αβγεμ, λμ β'ιτεο ςν διμεκ λεη ωπιϊο μπςεμ με ΰϊ δγιτψπφιΰμιν ιςαεψ ιετι αωθη θλπι. αγεχ βν ΰιρεζε ψεγιΰε, πψΰδ μι μΰ ιεϊψ ιχψ εςν μΰ τηεϊ τεθπφιΰμ.
    ψεφδ SUV ςν ωπι ρψπιν ηιιν ωπιϊο μδβις ΰϊε ιεϊψ ψηεχ, φ'ψεχι XJ - τωεθ ιηριϊ, φτεσ.
    βψΰπγ ZJ - τηεϊ φτεσ, δψαδ ιεϊψ ξτεΰψ, δψαδ ιεϊψ ηζχ ςν V8, λμ διεϊψ δζδ δεΰ τεθπφιΰμ μιεϊψ ϊχμεϊ. WJ ιεϊψ ηγω, ιεϊψ ξϊχγν. ΰϊ δλμιν δΰμδ ΰϊδ ηιια μωγψβ λγι μδιπεϊ αωθη - φψικ μπςεμ μδν φξιβιν βγεμιν ιεϊψ= μδημισ β'ΰπθιν μΰετρθ= μωγψβ ξϊμιν λγι ωζδ ιλπρ εωδξψλα μΰ ιδιδ τβις. μςωεϊ ΰϊ ζδ θεα επλεο ςεμδ μΰ ξςθ λρσ.
    ιω λξεαο ΰϊ δλμιν διτΰπιν (μπγχψεζψ τψγε) ωδν ιεϊψ ξψεεηιν, 7 ξχεξεϊ, 14,000 ω"η ςμ δημτϊ αεμξιν χτιφιν, φξιβιν εξιβεπιν + 7.5K ςμ πςιμδ χγξιϊ (ΰε ωϊξφΰ λζδ ξελο) ερς μωμεν. αϊχφια ωμ ςγ 100K ΰτωψ μξφεΰ διεν ΰημδ ψλα ...

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι ניר ל φτιδ αδεγςδ
    קצת בעייתי בעיני להשוות ליברטי לXJ על בסיס השם המסחרי המשותף שלהם, אלו כלי רכב לגמרי לא דומים.
    אם אתה רוצה להשוות מחירים ושנתונים - עשה השוואות בין כלים עם תכונות דומות ככל האפשר בלי קשר לשם המותג.
    מאז שהתחלת לחפש רכב עשית מעבר בין כלי רכב שאין בינהם שום קשר... נראה כאילו מה שמנחה אותך הוא התקציב ולא הפונקציונליות של הרכב.
    לענייננו- אם אתה בעניין של ליברטי , תבחן כלים בסגנון של קיה/ גראנד ויטארה וכו' בדוק מה אתה יכול לקבל בתמורה לכסף בחבילה בסיסית ומהו פוטנציאל ועלות השיפורים והמיגונים. בגדול, כל ג'יפון עם הילוך כוח שניתן לנעול לו את הדיפרנציאלים יעבור יופי בשטח טכני. בדוק גם איסוזו רודיאו, נראה לי לא יותר יקר ועם לא פחות פוטנציאל.
    רוצה SUV עם שני סרנים חיים שניתן להגיע אתו יותר רחוק, צ'רוקי XJ - פשוט יחסית, צפוף.
    גראנד ZJ - פחות צפוף, הרבה יותר מפואר, הרבה יותר חזק עם V8, כל היותר הזה הוא פוטנציאל ליותר תקלות. WJ יותר חדש, יותר מתקדם. את הכלים האלה אתה חייב לשדרג כדי להינות בשטח - צריך לנעול להם צמיגים גדולים יותר= להחליף ג'אנטים לאופסט= לשדרג מתלים כדי שזה יכנס ושהמרכב לא יהיה פגיע. לעשות את זה טוב ונכון עולה לא מעט כסף.
    יש כמובן את הכלים היפאנים (לנדקרוזר פרדו) שהם יותר מרווחים, 7 מקומות, 14,000 ש"ח על החלפת בולמים קפיצים, צמיגים ומיגונים + 7.5K על נעילה קדמית (או שתמצא כזה מוכן) וסע לשלום. בתקציב של עד 100K אפשר למצוא היום אחלה רכב ...
    מה שמנחה אותי בבחירת רכב הוא קודם כל מנוע, לכן מה שבא בחשבון זה רק אמריקאי, לא מעוניין במנוע פחות מ-3.7 וגם לא רוצה דיזל. לא מעוניין ברכב קוריאני. לא מעוניין בכל היפנים שיש כל מטר בכביש, מחפש יחודיות. אוהב מאוד רכבים אמריקאים עם מנועים גדולים. אני לא יכול לנסוע בג'יפ עגלה במיוחד שרוב הנסיעה שלי היא מין הסתם בכביש. השיקולים שלי לאחר המנוע הם המחיר כמובן והיכולת שטח(כאן אני מכניס את האופציה של שיפורים ועד כמה רחוק אפשר לקחת את האוטו).
    האופציות היחידות שנשקלות בהתאם לרצונות שהזכרתי הן:
    1)רנגלר, שהחסרונות הן מחיר גבוה וכמות מועטת מאוד של רכבים מהשנים שאני רוצה, כמו כן אוטו יחסית קטן עם בג'ז קטן(רנגלר ארוך אין כאן מהשנים שאני מחפש)
    2)גרנד צ'ירוקי- מנוע נהדר, למרות שלא ראיתי הרבה V8 מהשנים 2001-2003 חסרונות:גודל.. אוטו פשוט ארוך מאוד.
    3)צירוקי אולד סקול מהשנים 2001 +-, חסרונות: הרכב מגיע נמוך מאוד עם צמיגים/חישוקים יחסית קטנים. כאן יש בעית חוקיות, הייתי הולך על הצ'ירוקי הזה בעיניים עצומות אם לא היה את הבעיה של הגבהה ושינוי גודל צמיגים. האוטו הזה ממש עושה לי את זה. השאלה היא האם תהיה לי בעיה בטסט עם הגבהה ואיך בכלל יכולים לדעת האם האוטו מוגבה? (הרי אין מידות גובה ברישיון רכב כמו לצמיגים למשל) דבר שני, איך אני יכול לאשר מידות אחרות לצמיג כי הצ'ירוקי בא קטן.
    לא הייתי מתנגד בכלל לאחד מהצ'ירוקים בשרשור הזה:
    http://www.jeepforum.com/forum/showt...=45602&page=20
    4)ליברטי:שוב מנוע נהדר, גודל מתאים לא גדול מדי לא קטן מדי, מחיר נהדר, שנתון גבוה. חסרונות: הרכב בא נמוך,שוב צמיגים קטנים- בעיית חוקיות. ובנוסף לא נותן הרגשת HARDCORE כמו הצ'ירוקי הישן! שזה די חשוב וגם יכולת פחותה מהצ'ירוקי הישן.

ηαψ ψωεν kobiarava's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    May 2006
    ξιχεν
    ςψαδ γψεξιϊ
    δεγςεϊ
    3,053

חבר,
    אולי תפסיק כבר לטחון את עניין הטסטים, גובה וצמיגים? אתה לא חושב שגם בעלי הצ'ירוקי האחרים מעבירים את הרכב טסט, עם הצמיגים וההגבהות? לכל היותר, הטסט יעלה לך עוד 300 שקל בשנה, כאילו החלפת תפוח הגה במוסך, זה אישיו? אין רכב מהרכבים שהזכרת, שנוסע בשטח, ולא עלה לצמיגי "31. כנ"ל לגבי הגבהות-אם הן לא מוגזמות ומנקרות עיניים-אין שום בעיה. הכל כשר, לפעמים האישור מושג בדרך "אפורה", לרוב אין גם צורך בזה. מה שלא מוגזם-עובר בד"כ, ואם צריך שיכשילו אותך על משהו קטן אחר אז תגיע לטסט עם נורה שרופה או פסים זוהרים מתקלפים. הבוחן המאושר ישלח אותך להחליף אצלו בחנות ולחזור שוב במסלול, הוא עשה את שלו ואתה גם...
    דבר נוסף שהזכרת, גודל החישוקים, הג'אנטים שמגיעים על הרכבים האלה הם בגודל מספק בהחלט, ומי שמחליף אותם בד"כ רוצה לרדת לקטנים יותר דווקא...

תקנה כבר ג'יפ וצא לדרך...

קובי

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι kobiarava φτιδ αδεγςδ
    ηαψ,
    ΰεμι ϊτριχ λαψ μθηεο ΰϊ ςπιιο δθρθιν, βεαδ εφξιβιν? ΰϊδ μΰ ηεωα ωβν αςμι δφ'ιψεχι δΰηψιν ξςαιψιν ΰϊ δψλα θρθ, ςν δφξιβιν εδδβαδεϊ? μλμ διεϊψ, δθρθ ιςμδ μκ ςεγ 300 ωχμ αωπδ, λΰιμε δημτϊ ϊτεη δβδ αξερκ, ζδ ΰιωιε? ΰιο ψλα ξδψλαιν ωδζλψϊ, ωπερς αωθη, εμΰ ςμδ μφξιβι "31. λπ"μ μβαι δβαδεϊ-ΰν δο μΰ ξεβζξεϊ εξπχψεϊ ςιπιιν-ΰιο ωεν αςιδ. δλμ λωψ, μτςξιν δΰιωεψ ξεωβ αγψκ "ΰτεψδ", μψεα ΰιο βν φεψκ αζδ. ξδ ωμΰ ξεβζν-ςεαψ αγ"λ, εΰν φψικ ωιλωιμε ΰεϊκ ςμ ξωδε χθο ΰηψ ΰζ ϊβις μθρθ ςν πεψδ ωψετδ ΰε τριν ζεδψιν ξϊχμτιν. δαεηο δξΰεωψ ιωμη ΰεϊκ μδημισ ΰφμε αηπεϊ εμηζεψ ωεα αξρμεμ, δεΰ ςωδ ΰϊ ωμε εΰϊδ βν...
    γαψ περσ ωδζλψϊ, βεγμ δηιωεχιν, δβ'ΰπθιν ωξβιςιν ςμ δψλαιν δΰμδ δν αβεγμ ξρτχ αδημθ, εξι ωξημισ ΰεϊν αγ"λ ψεφδ μψγϊ μχθπιν ιεϊψ γεεχΰ...

ϊχπδ λαψ β'ιτ εφΰ μγψκ...

χεαι
    ΰϊδ μΰ ξαιο, ζδ μΰ ςπιιο δ-300 ωχμ, ϊΰξιο μι ωΰν ΰπι ξελο μχπεϊ ΰεθε ζεμμ γμχ δ-300 ωχμ δΰμδ μΰ ξτψιςιν μι. δαςιδ διΰ ωΰπι μΰ ξλιψ λψβς ΰσ ΰηγ ωιλεμ μςωεϊ μι χεαξιπδ ελαψ δλωιμε ΰεϊι ςμ γαψιν χθπιν ξφξιβιν.
    ηευ ξζδ διιϊι λαψ χεπδ β'ιτ ΰν διδ μι λρσ αιγ, μφςψι δωεχ διεν ςμ δτπιν εςγιιο μΰ δφμηϊι μξλεψ ΰϊ δΰεθε ωμι, ξχεεδ ωζδ μΰ ιχη ςεγ δψαδ ζξο λι λαψ πβξψϊ μι δραμπεϊ.

ηαψ ψωεν Saar's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Apr 2004
    ξιχεν
    ξϊηϊ μβ'ιτ ΰε ξεμ δξηωα
    δεγςεϊ
    5,530

δι,

ΰπι γεεχΰ ξλιψ λξδ ΰπωιν ςν φ'ιψεχι XJ εφξιβιν χθπιν ξ 31"
    ιω ΰηγ ΰτιμε ςν 225.75.16 ωξγι τςν ιεφΰ μωθη (ςλωιε χφϊ τηεϊ, ιω με ΰθμχιδ ααιϊ )

ΰπι μΰ ιεγς ξδ ΰετι θιεμι δωθη ωμκ, ΰαμ XJ ςν φξιβι 235.75.15 ΰε φξιβιν λξε ωμι, ξϊΰιν μψεα δξρμεμιν αΰψυ.
    (λξεαο ωξγεαψ ςμ φξιβι ωθη, εξιιφαιν ξπεϊχιν)

ρςψ.

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι Saar φτιδ αδεγςδ
    δι,

ΰπι γεεχΰ ξλιψ λξδ ΰπωιν ςν φ'ιψεχι XJ εφξιβιν χθπιν ξ 31"
    ιω ΰηγ ΰτιμε ςν 225.75.16 ωξγι τςν ιεφΰ μωθη (ςλωιε χφϊ τηεϊ, ιω με ΰθμχιδ ααιϊ )

ΰπι μΰ ιεγς ξδ ΰετι θιεμι δωθη ωμκ, ΰαμ XJ ςν φξιβι 235.75.15 ΰε φξιβιν λξε ωμι, ξϊΰιν μψεα δξρμεμιν αΰψυ.
    (λξεαο ωξγεαψ ςμ φξιβι ωθη, εξιιφαιν ξπεϊχιν)

ρςψ.
    δξιγδ δρθπγψθιϊ διΰ 235.75.15? ΰν μΰ ΰζ ξδ διΰ?
    αλμ ΰετο ΰπι ΰημισ μφξιβι ηφι ωθη, λι δψβιμιν δν φξιβι λαιω μβξψι.
    λξδ ΰιπυ' δβαδδ ςωιϊ?
    ΰπι ξρϊλμ λΰο αωψωεψ εΰπι ψεΰδ ωλεμν ξβαιδιν μτηεϊ α-4 ΰιπυ' εςν φξιβιν βγεμιν ιεϊψ.
    http://www.jeepforum.com/forum/showthread.php?p=6656963

אין בעייה לאשר לצ'רוקי וגראנד צ'רוקי צמיגי 31. יותר מזה זה בעייה כמו בכל רכב אחר, אבל 31 הולך. צמיגי 31 דורשים הגבהה של 3-3.5 אינץ' לפחות, ואני יכול להגיד שאצלי גם עם 4.5 אינץ' יש מצב שהצמיג נוגע בכנף. אין בעייה מיוחדת עם טסט, אני נותן למכונאי שאצלו אני מטפל להעביר גם הטסט. לא מדובר על קומבינות. הדברים נכונים לגראנד ZJ וצ'רוקי XJ, שניהם מגיעים נמוכים ועם צמיגים קטנים, אנחנו מתייחסים לג'יפים האלו מראש ככאלו שצריך להגביע ולנעול בצמיגי 31, זה הסטנדרט לא רק באמריקה אלא גם בפורום הזה - http://www.jeepolog.com/531.html

עוד טעות שיש לך ברשימה שלך - המנוע של הליברטי לא נהדר. אמנם על הנייר הוא יותר חזק (202 כ"ס לעומת 180 למנוע ה4.0L הטורי הישן של הרנגלר/צ'רוקי/סופה) אבל בפועל, המנוע הטורי הרבה, הרבה יותר מוצלח - זה מנוע שזכאי לתואר "נהדר". מנוע הV6 של הליברטי/רנגלר חדש הוא סתם מנוע של מכונית יפאנית.
    ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
    διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι πξψεγ φτιδ αδεγςδ
    ΰιο αςιιδ μΰωψ μφ'ψεχι εβψΰπγ φ'ψεχι φξιβι 31. ιεϊψ ξζδ ζδ αςιιδ λξε αλμ ψλα ΰηψ, ΰαμ 31 δεμκ. φξιβι 31 γεψωιν δβαδδ ωμ 3-3.5 ΰιπυ' μτηεϊ, εΰπι ιλεμ μδβιγ ωΰφμι βν ςν 4.5 ΰιπυ' ιω ξφα ωδφξιβ πεβς αλπσ. ΰιο αςιιδ ξιεηγϊ ςν θρθ, ΰπι πεϊο μξλεπΰι ωΰφμε ΰπι ξθτμ μδςαιψ βν δθρθ. μΰ ξγεαψ ςμ χεξαιπεϊ. δγαψιν πλεπιν μβψΰπγ ZJ εφ'ψεχι XJ, ωπιδν ξβιςιν πξελιν εςν φξιβιν χθπιν, ΰπηπε ξϊιιηριν μβ'ιτιν δΰμε ξψΰω λλΰμε ωφψικ μδβαις εμπςεμ αφξιβι 31, ζδ δρθπγψθ μΰ ψχ αΰξψιχδ ΰμΰ βν ατεψεν δζδ - http://www.jeepolog.com/531.html

ςεγ θςεϊ ωιω μκ αψωιξδ ωμκ - δξπες ωμ δμιαψθι μΰ πδγψ. ΰξπν ςμ δπιιψ δεΰ ιεϊψ ηζχ (202 λ"ρ μςεξϊ 180 μξπες δ4.0L δθεψι διωο ωμ δψπβμψ/φ'ψεχι/ρετδ) ΰαμ ατεςμ, δξπες δθεψι δψαδ, δψαδ ιεϊψ ξεφμη - ζδ ξπες ωζλΰι μϊεΰψ "πδγψ". ξπες δV6 ωμ δμιαψθι/ψπβμψ ηγω δεΰ ρϊν ξπες ωμ ξλεπιϊ ιτΰπιϊ.
    ϊεγδ ςμ δϊβεαδ, ςμ δπιιψ δεΰ αΰξϊ "ιεϊψ θεα", ατεςμ ΰιο μι ξεωβ. ΰεμι πϊεο δξεξπθ ηρψ μι βν.
    ξδ δξιγϊ φξιβιν δψβιμδ ωαΰδ αφ'ιψεχι?
    διεν ψΰιϊι φ'ιψεχι ξεβαδ ςν φξιβιν βγεμιν πιψΰδ τβζ! βν βν ηαψδ ωμι δϊμδαδ. ΰπι ηεωα ωδβςϊι μδημθδ αχωψ μψλα, ςλωιε ψχ πωΰψ μδφμιη μξλεψ ΰϊ ωμι.

ηαψ ψωεν βπιρμα ψεπο's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Sep 2007
    ξιχεν
    מרכז
    δεγςεϊ
    722

ωμεν μλεμν ,

ξι ωμΰ ψΰδ ΰϊ δΰη δβγεμ ωιγς ωδεΰ ϊξιγ ξωβιη !

ΰϊ ςπιιπι τρη μξιπδν δχωεψιν μθρθιν ΰπΰ ρβψε ατψθι:idea:

δπ"μ αΰδαδ εξϊεκ γΰβδ μςϊιγ ωμ λεμπε .

ωαες πδγψ ,

ψεπο

ςξεγ 2 ξϊεκ 2 ψΰωεοψΰωεο 12

πεωΰιν γεξιν

1. βψπγ φ'ψεχι μημχιν
    ςμ ιγι μαιΰ ατεψεν τεψεν β'ιτι φ'ψεχι εΰιπγιΰπιν XJ/ZJ/WJ/WK/KJ
    ϊβεαεϊ: 2
    ςγλεο ΰηψεο: 25-04-10, 22:04
  2. βιψ βψπγ φ'ιψεχι
    ςμ ιγι ΰεωιχ_ωπι ατεψεν τεψεν β'ιτι φ'ψεχι εΰιπγιΰπιν XJ/ZJ/WJ/WK/KJ