סופה 3 מול דיפנדר 110:
לדיפנדר יש מרווח גחון עדיף ומתלים נוחים יותר. הוא גדול יותר מבפנים, יש אפשרות ל-9 נוסעים או תא מטען עדיף משמעותית. אישית אני אוהב יותר גיר ידני וזה שבדיפנדר החדש (6 הילוכים) פשוט מעולה, למרות שידית בורר ההילוכים מסורבלת.
לסופה 3 יתרון מוחץ בביצועים בכל מצב, התנהגות כביש ואיכות חיים בכביש בכלל, תנוחת נהיגה וישיבה בכל המושבים, גיר אוטומטי נותן נוחות נהיגה למי שאוהב (אני אוהב פחות, במיוחד מול הגיר המצוין של הדיפנדר החדש) אבל זה אחד הגירים האוטומטיים היותר טובים שנתקלתי בהם, בייחוד בשטח. בשטח הסופה עדיפה בדיונות ועדיפה משמעותית בשפ"צים, מערכת בקרת האחיזה שלה עדיפה + שילוב של דיפרנציאלים מוגבלי אחיזה שנותנים לה יתרון בטיפוס ובתיקול מכשולים גם בשטח טכני, במגבלת מרווח הגחון (שמתקזזת בדגם עם צמיגי 32')
כל זה מזיכרון ומתחושות, והזיכרון שלי טוב. אבל רק מבחן השוואתי ראש בראש ייתן תשובות ברורות.
סופה 3 מול ג'יפ רוביקון אנלימיטד:
ההשוואה לרוביקון די מתבקשת, אבל בתכלס היא תיאורטית בלבד, כי הרוביקון לא מיובא (רק ביבוא אישי) ואת הסופה אי אפשר בכלל לקנות.
השילדות - שילדת רוביקון. לא רנגלר רגיל. הן דומות עד זהות. זו שבסופה/J8 אמורה להיות מחוזקת ואולי פחות גמישה.
מתלה קדמי - דומה עד זהה. מה שיש בסופה הוא למעשה קיט הגבהה של הרוביקון.
מתלה אחורי - עלים מול סליל. יתרון מובהק לרוביקון בנוחות ובמהלך. יתרון לסופה בכושר העמסה.
גודל צמיגים - לרוביקון צמיג 32'. יש סופה עם 32, כך שבעצם זהה לגמרי.
מנוע - הדיזל של VM שמותקן בסופה 3 טוב משמעותית מה-V6 בנזין של הרוביקון. עזוב נתוני הספק מירבי. בחיים האמיתיים הדיזל הזה חזק וגמיש בהרבה, וגם חסכוני ב-25% לפחות. אין לי מושג לגבי אמינות, אבל זה לא אילתור של תע"ר כך שאני לא צופה בעיות כרוניות כמו שהיו בסופות דיזל הישנות. באירופה הרוביקון נמכר עם המנוע והגיר הללו בדיוק.
גיר - הגיר בסופה בעל 5 הילוכים ועדיף משמעותית על גיר 4 ההילוכים ברוביקון. לרוביקון יש אופציה לגיר ידני עם 6 הילוכים, שאני אוהב יותר.
טרנספר - זהה, אבל ברוביקון יחס העברה קצר יותר 4:1 לעומת 2.72:1 בסופה.
סרנים: דנה 44 קדמי בשניהם. דנה 60 אחורי בסופה חזק יותר מהדנה 44 של הרוביקון. לשימושים שלנו זה אוברקיל, לייעוד הצבאי זה מתבקש. יחסי העברה סופיים 4.10 זהים בשניהם.
עבירות: בקרת אחיזה מעולה, זהה בשניהם. דיפ'ים מוגבלי החלקה בסופה מול נעילות נשלטות ברוביקון. אני אישית אוהב ומעדיף נעילות אמיתיות (רצוי אוטומטיות, אבל זה לא תמיד נוח בכביש) אבל אחרי שנוכחתי בתיפקוד המדהים של הדיפ'ים בסופה ממש קשה לי להחליט. עבור שימושים צבאיים הפיתרון של הסופה/J8 כנראה עדיף - הוא פשוט וחסין טעויות. לרוביקון יתרון גדול בזוית הנטישה, אבל הפגוש האחורי שלו מקלקל לו. בסופה היא מוגבלת בגלל הנדנדות של קפיצי העלים, אבל אתה יכול לגרד לה את התחת בסלעים כמה שאתה רוצה. הכל ברזל.
מוט מייצב קדמי - בסופה הוא קשיח, ברוביקון מתנתק חשמלית. ניתן כמובן להתקין את קיט הניתוק גם בסופה או - עדיף יותר בעיני - ניתוק ידני פשוט.
איבזור, איכות - יתרון גדול לרוביקון. מחלונות חשמליים דרך מערכת קול מקורית טובה ובידוד רעשים נורמלי, ועד איכות ייצור טובה יותר. לסופה יתרון גדול במושב אחורי מרווח ונוח שמתאים לבני אדם לעומת הדרגש המקורי של קרייזלר. הגגות (פריק/ברזנט) זהים.
בטיחות: יתרון גדול מאוד לרוביקון עם 4 כריות אוויר ומערכת ESP. בסופה רק 2 כריות ואין ESP. לא ברור למה ויתרו על המערכת הזו. אסף?...
חוסן ועמידות - בסופה אין את פגושי הפלסטיק המגעילים של הרנגלר והרוביקון, אלא פגושי פלדה מסיביים, במיוחד האחורי. ארבע נקודות גרירה ועגינה מסיביות במיקום הנכון, חומרים פשוטים יותר בתא הנוסעים מאפשרים ניקוי ושטיפה בצינור, נקודת כניסת אוויר גבוהה יותר, מערכת סינון אוויר למנוע שמיועדת לעבוד בתנאי מדבר קשים יותר (סופות חול וכאלה). כל האוטו משדר חוסן ועמידות ואתה פשוט לא מפחד להיכנס איתו לצרות בלי חששות משום דבר.
שורה תחתונה - יתרון קל לרוביקון ברוב הפרמטרים. היפוטתית, זה מול זה באותו מחיר, באמת ההשוואה לא עושה חסד עם הסופה. אבל לסופה יש את היתרונות שלה - בעיקר בכל מה שקשור לעבודה מפרכת בתנאים קשים ולכשרון נהיגת השטח המועט שהיא דורשת. הרוביקון קצת יותר אוטו, אבל הסופה היא קצת יותר ג'יפ. זה אוטו מכויל כל כך נכון לשטח, שעושה הכל בעצמו בקלות מדהימה ומאפשר לנהג שלו להתפעל מהנוף ולהישאר רגוע ונינוח. כל אחד ואחד, כולל אמא שלי, היה מטפס ועובר איתה חלק איפה שאנחנו נסענו. ממש לא צריך להחליט מתי לנעול, מתי לשחרר, האם הצבע יישרט, האם לסגור מוט מייצב או לפתוח אותו ואיך זה ישפיע בשפ"צ זה או אחר...
אני מודה שבאתי לנצרת עם ציפיות נמוכות, ולא ציפיתי לתצוגת תכלית שכזו. הסופה 3 באמת הפתיעה אותי ביכולותיה המדהימות ועצם העובדה שאנחנו משווים אותה לרוביקון שהוא האורים והתומים, כבר אומרת הכל. אוטו-אוטו, וחבל שלא נראה אותה באזרחות.
щоше тм чщш