Close
עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 21 עד 32 מתוך 32

ברירת מחדל תגובה להודעה: Honda Powered Mini Rock crawler

עומר אתה מפוזר על גבי כל האינטרנט. ההונדה היא V6? המרצדס של חבר שלך V8? טרנספרים? סרנים? גילית את נפלאות Ebay? בתצורות מתלים אתה באמת מרחף אי שם... מזכיר לי מאד את ימיו הראשונים של הזוחל שמנהל איתך דו-שיח - הוא התקדם מאז (אם כי לא הרבה כמו שנדמה לו).

מצד שני, יאמר לזכותך, שדווקא יש לך רשימת דרישות קצרה והגיונית, שטרחת לחזור עליה שוב לפני שתי הודעות.

אכפת לך אם אפריע לדיון עם תמצית חוכמת הפורום הזה? מה הדבר הנכון לעשות, שגם יוביל אותך לאן שהוא?
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

טוב,
    בוא נראה קודם איזה רכב אני מצליח לגרד ומשם נמשיך.
    לקנות סופה ולשפר זו לא אופציה. הייתי כבר בסרט הזה פעמיים.

ציטוט נכתב במקור על ידי נמרוד צפיה בהודעה
    עומר אתה מפוזר על גבי כל האינטרנט. ההונדה היא V6? המרצדס של חבר שלך V8? טרנספרים? סרנים? גילית את נפלאות Ebay? בתצורות מתלים אתה באמת מרחף אי שם... מזכיר לי מאד את ימיו הראשונים של הזוחל שמנהל איתך דו-שיח - הוא התקדם מאז (אם כי לא הרבה כמו שנדמה לו).

מצד שני, יאמר לזכותך, שדווקא יש לך רשימת דרישות קצרה והגיונית, שטרחת לחזור עליה שוב לפני שתי הודעות.

אכפת לך אם אפריע לדיון עם תמצית חוכמת הפורום הזה? מה הדבר הנכון לעשות, שגם יוביל אותך לאן שהוא?
    נמרוד, שוט. אני מקשיב.

אתה לא בשל לממש את התוכניות שלך. אתה צריך לקחת את התקציב שלך, 30K ולקנות ג'יפ ברזל, ולבנות אותו. זה יכול להיות סיקס, סופה או סמוראי. הפנטזיה שלך לטייל במדבר שלושה ימים לא תתממש עם הבאגי הדמיונית, ובינתיים השנים יעברו והמחצבות יחרבו חצי נגב, והחצי השני יהפוך לשמורות סגורות.

גם מיכה הלטאה התחיל כמוך, טחן את המקלדת, בסוף קנה סיקס (במצב גרוע מאד, הרס אותו עוד יותר ואז למד ובנה ממנו ג'יפ לא רע בכלל!). כנ"ל לא מעט חבר'ה צעירים אחרים שהתחילו משלדות באגים, ועברו למסלול הנכון - רכב שטח חוקי לכביש, שקודם כל מטיילים איתו אשכרה, ואחר כך משפרים ובונים ולומדים לרתך ולתקן... ואחרי כמה שנים כאלו, מעטות או רבות, אתה תהיה בשל לתוכניות שלך.

אישית - 12 שנה של ג'יפאות (=בעלות על ג'יפ. לפני זה שנתיים DR, וצבא). לפני בערך 10 שנים התחלתי לפנטז על באגי. קניתי את הספר חסר התועלת "build your own dune buggy" מאמאזון. אחריו קניתי עוד... תן לי לספור... עשרות ספרים מוצלחים יותר בתחום שיפור ג'יפים, באגים, פבריקציה והנדסת הרכב. בערך 5 שנים עברו מאז התחלתי ברצינות את פרויקט הבאגי הוירטואלית. בעזרת השם בחודשים הקרובים הוא יסתיים, יסע סוף-סוף, בתור הT1 של קבוצת סרטינה.

אין קיצורי דרך בחיים. תאר לך ידידי שרק היום הייתי מתחיל לטייל...

אתה אומר שהיו לך כבר שתי סופות? זה לא נשמע ככה מרמת הבקיאות שאתה מפגין כאן, אני מצטער. אם מדובר על נסיון בצבא - מצטער, הוכח כבר מזמן ש"אם זה לא שלך, זה לא נחשב, סתם הרסת רכוש צה"ל".

עשה לעצמך טובה, תתחיל לחפש ג'יפ או סמוראי טוב, ותראה איך אתה מתאהב.

זו עצה דוגרית, מהלב. take it or leave it
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

חבר רשום עמיתT's Avatar

סליחה נמרוד על הביטוי, אבל למה אתה משבית זקפה?
    לבנאדם יש תקציב, חלום ואני מאמין זמן...
    למה לא?
    מה כבר יקרה- כשלון?- אז מה?

עומר, לעניות דעתי, לך על זה בגדול. וכמו שאני כבר מכיר את התגובות של אנשי האתר, הם ירדו עלייך אבל בסופו של דבר כולם יעמדו בתור כדי לעזור לך.

שיהייה לך המון בהצלחה- אני בטוח אשמח לראות שרשור על בנייה כזאת!

חבר רשום הצפרדע's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי עמיתT צפיה בהודעה
    סליחה נמרוד על הביטוי, אבל למה אתה משבית זקפה?
    אני אומר לך למה, במקום שנמרוד יענה - כאשר יש זיקפה, מצפים לסיום הולם.....

זה מזכיר לי את השאלה הבדיחתית מה זה סיפוק? כשזה מגיע לשיא ואז עושה פוק!!

אז ככה - עם 30K אתה יכול אולי להגיע לזיקפה אבל לעולם לא תגיע ל "פוק" ולכן תשאר עם כאב ביצים, מצב מוכר לכולנו מסיטואציות שונות במהלך חיינו.

הכי גרוע זה להישאר עם התיסכול הזה - אתה גם זורק כסף, גם משקיע זמן והמון אנרגיה, וגם סובל מתסכול ואכזבה ממש שאולי יגרמו לך בכלל לנטוש את התחביב ולהתיאש ממנו.

עומר בחור שנשמע רציני, אבל הוא לא יכול להמציא/למצוא את הגלגל כאן, פשוט משום שאין כאן גלגל.

חבל על זמנו וכספו וחבל על התסכול שיהיה מנת חלקו.

אי אפשר להרים רכב שיהיה בעל היכולות שהוא מצפה להן במחיר המגוחך של 30K.

עצם העובדה שהוא מתכווננן לשם, מלמדת על חוסר נסיונו ועל אי היכרותו עם התחום, וחבל שיכניס ידו לאש הזאת.

עדיף שישמע לבעלי נסיון, מכיוון שאין חכם כבעל נסיון, וחבל יהיה אם יקבל עידוד לכיוון שנדון מראש לכשלון, מכיוון שאת מחיר הכשלון הוא ישלם ולא המעודדים.
    הכל שטויות

מנהל GodsFather's Avatar

עד שהעלו את הסמוראי לנושא, לא התערבתי, אבל עכשיו אני מרשה לעצמי.

קח סמוראי שירד מהכביש באופן מוחלט (התהפכות, תאונה, לא חסר) ותדגם אותו.

הרכישה הראשונית תהיה זולה, במיוחד אם זה רכב מודל משנות ה80 (אם הרכב "מקורי", לא תעבור 5K , אם יש כבר שיפורים, עוד כמה גרושים), הרוב כבר מוכן ואם הבודי גמור, תפרק אותו ותבנה לך כלוב כראוי ותוכל להרכיב 2-4 מושבים, כראות עיניך. בהנחה והנזק מסתכם בבודי בלבד, כבר יש לך רכב נוסע או עם יישור קו זול יחסית להנעה.
    את המנוע תחליף בכל מקרה למשהו יותר חזק, והתאמת מנוע לרכב מפורק היא הרבה יותר קלה ופשוטה, כי אין מגבלות חוקיות, מנוע 1600 של בלנו/ויטרה או מנוע אחר שאמרת שיש לך.
    קיטים מוכנים מהארץ/חו"ל ואו קצת עבודת רתכות ויש לך גם מתלים ראויים (בין אם תבחר להשאר עם העלים ורק תשדרג אותם או תעבור לקוילאוברים, כראות כיסך בעיקר).
    הסרנים המקורים לא יכולים להחזיק 33 לאורך זמן, למרות שראיתי כאלה שנוסעים גם עם 35 בחו"ל אך בעיקר בבוץ/שלג (שם העומסים קטנים יותר), וחיזוק שלהם (הן יחסי העברה והן ציריות וגוף הסרן) לא משתלם כמו להרכיב סרני דנה/AMC (יש כאלה צרים דיו, אתה יכול לדבר עם רמי RAMURAI שעשה את זה בסמוראי הארוך שלו) או סרני טויוטה שמגיעים עם נעילות נשלטות (טויוטה קצת יותר יקר אבל יותר קל להתאמה וכאמור מגיע עם נעילה נשלטת).
    מטרנספר 1000 ועד 6.54 במקרה הקיצוני מסתכם במקסימום 700 דולר לפני המזוודה.

עד פה ויש לך אחלה רכב עבירות שיעמוד במהירות טובה על השבילים.

ראיתי לפני כמה שבועות רכב עבירות טהור מבוסס סמוראי למכירה באתר, אולי הוא יספיק לך, חפש.
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום lizard's Avatar

אמיר סליחה אבל אני לא חושב שיהיה לו הרבה הבדל בין שלדה של סמוראי לבניה של שלדה מאפס. רק 2 קורות שלדה זה לא מה שחשוב. כולה 2 צנורות שעולים בסביבות ה250 שקל (בהגזמה ובהנחה שמדובר על סקדיואל 80 צול וחצי או 2 צול)

אני מסכים ב100% עם ברוך, ב30K אתה תקבל רק כאב לב וכאב כיס. 70 אלף ואתה אולי תוכל לגרד משהו. אפשרות נוספת אגב היא לקנות רכב עבירות מוכן. היה פה איזה אחד כזה ב19 אלף, נראה נחמד מאוד ובסיס מצויין לרכב שאתה רוצה. בעצם רכב קומפלט נוסע(עד כמה שהבנתי) והכי הרבה תבנה לו שלדה חדשה דו מושבית אבל יש לך את כל החלקים ביד.

חבר רשום jozi's Avatar

אהלן מיכה, אם אני זוכר נכון בפרוייקט שלך אתה משתמש בשילדה הקיימת של הסיקס נכון ? מדוע אתה לא הלכת ובניתה שילדה מאפס ? אני מודה שהכרותי עם שילדה של סיקס היא שיטחית ביותר, אז אולי תוכל להסביר לי למה שילדה של סיקס כן ושילדה של סמוראי לא ?
    כל כלב בא יומו !

מנהל GodsFather's Avatar

מיכה, ללא קשר לשלדה, שהיא פרט אחד וחשוב במערכת, יש לו כבר מערכת קומפלט שעבדה פיקס ואפשר לשפר אותה בהרבה פחות הוצאות מתכנון של כלי FROM SCRATCH.

כשאמרתי סמוראי מפירוק/הורדה מהכביש , התכוונתי לקחת את כל הכלי ולהשתמש בו ובמידה ויש חלקים אבודים כמו בודי (בעקבות התהפכות/תאונה קשה) או אם הזדמן מנוע טוב יותר, אז לשדרג.

פלטפורמה קיימת היא הרבה יותר נוחה וקלה לעבודה לבונה החובב שרוצה לעסוק בניסוי ותהיה או שלא רוצה / יכול להתחיל מ2 צינורות סקדיול כמו שאתה אומר. וגם ידידנו הצפרדע אמר את זה בעצמו באחד השרשורים.
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום lizard's Avatar

אמיר אני מסכים איתך. אני חושב שיותר נכון לקחת רכב קיים ובתהליך של למידה ושל נסיון, לבנות אותו לצרכים בדיוק. בנינו, לדעתי מנוע 1000-1300 של סמוראי בהחלט מתאים בתור התחלה. מה גם שאם מסירים לו את הבודי ובונים כלוב התהפכות שיהווה גם את הבודי, אפשר לחסוך במשקל, מה שרק יעשה לרכב טוב.

ג'וזי, אני בונה את הרכב על פי תקנון אדוונצ'ר B. זה אומר שלדה קיימת וצמיגים עד 35".
    יש לי 2 שלדות של רכבי אקסטרים בבית שאני מאוד מעוניין לבנות. כשהתחלתי את הפרוייקט לא היו לי השלדות הללו.

טוב טוב, נרכש סופרטסמן 800 מפירוק.
    מתחילים את הפרוייקט.

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12

נושאים דומים

1. גיפ רנגלר משופר לעבירות- Rock Crawler - ייבוא אישי מארה"ב
    על ידי ofer97 בפורום לוח מודעות רכב שטח וג'יפים למכירה
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 22-06-09, 09:39
  2. מחפש MINI-SPOOL DANA 44
    על ידי RAMURAI בפורום לוח המודעות של ג'יפולוג
    תגובות: 2