נתחיל מתשובה לכותרת של השאלה שלך - הרבה (במידה ולא גונבים לך אותה, וסליחה לכל מי שאני זורה לו מלח על הפצעים...).
לגבי המחשבה שלך על סופה או סיקס מתור רכב טיולים בלבד ופריווט ליום יום לדעתי זו הגישה הנכונה מבחינה כלכלית ולרוב גם מבחינת נוחות נסיעה גלובלית.
מבחינת הנוחות בנסיעה אל הטיול - לרוב יש לך מספר קילומטרים לא מבוטל כלל על הכביש בדרך אל השטח, ובסיקס ישן וגם בסופה קצת פחות ישנה זו תיהיה חוויה לא נעימה, חשוב להכיר את זה.
מבחינת טיפולים, אני יכול להגיד לך זבמידה שתיקנה כלי שמתוחזק ברמה גבוהה הוא יעניק לך בתמורה שקט מבחינה תחזוקתית, לעומת זאת, אם תקנה נבלה בזול, תשלם על זה ביוקר. דרך אגב, מחיר לא תמיד מהווה מדד למידת התחזוקה של הכלי, ולרוב גם לא מראה חיצוני.
לגבי כמה הרפתקה זה הולך ליהיות, זו שאלת המפתח כאן. טיול ברכב כמו סיקס או סופה שונה לחלוטין באופי שלו מטיול באקווריום מודרני מכל סוג שהוא. יש אנשים שזו מהות החיים והטיול מבחינתם ויש אנשים שלא מסוגלים לסבול את בכלל ולכן אני ממליץ לך לברר עם עצמך (ועם זו שבמקרה של תקלה תצעק עליך "אמרתי לך") לאיזו קבוצה אתה משתייך. במידה ואכן אתה נהנה מטיול כזה, ממש לא צריך לחשוש מהפן התחזוקתי. ההפך הוא הנכון, לרוב את הרכבים הללו קל מאוד לתחזק לבד בבית ללא צורך לגשת למוסכים כלל (רוב גולשי האתר הזה שנוסעים על הכלים הללו מתחזקים אותם בעצמם) וגם במידה ויש צורך לגשת למוסך יש מספיק מוסכים שיודעים לטפל בכלים הללו. ואותו הדבר תופס לגבי חלקי חילוף, יש הרבה מאוד מהם (ותמיד יש את האופציה להביא מארה"ב).
בקיצור, אם אתה אוהב את הסגנון הזה, אין שום בעייה עקרונית איתו,רק לשים לב שאתה קונה כלי במצב טוב מאוד - מצויין (ולא להתפשר על פחות)
שיהיה הרבה מאוד בהצלחה
עירא - נוסע על CJ שנת 82, שלא נתקע בטיולים כמעט אף פעם...
щоше тм чщш