מקור המנוע לא ישנה את צריכת הדלק
צמיג עוד יותר קטן מ31 (שזה פשוט רעיון מגוכח בעיניי) יעלה לך את צריכת הדלק, ואותו כנ"ל ליחסי העברה- האפקט אותו אפקט, האטת מהירות הרכב ביחס לסל"ד המנוע.
λΰξεψ ΰιο ξπερ εΰπι πΰμυ μψλεω ξπες.
αβγεμ ΰπι ψεφδ μδλιο ΰϊ δψλα μλιεεο ωιδιδ ςγ λξδ ωπιϊο ηρλεπι αγμχ.
ξχψιΰδ ωμ ωιψωεψιν χεγξιν ςμδ λι λμ δγιτιεζψιν,ηεθι δφϊδ ξωετψιν,ξβαψι δφϊδ,τμΰβιν ξιεηγιν εωεϊτιδν ΰιπν ϊεψξιν αΰετο ξελη μιςιμεϊ δξπες.
ΰπι ξΰξιο λι δφξιβιν δαΰιν ιεημτε μ235/75/15 ΰπι μΰ ψεΰδ φεψκ α31.5/10.5/15 ξΰηψ εΰπι μΰ ξαχψ αγιεπεϊ αλμμ.
δωΰμδ δΰν ιωπν δαγμιν αιο ξπες ωμ φ'ιψεχι μγεβξδ μξπες ωμ ρετδ (φψιλϊ γμχ εδϊΰξδ μϊεωαεϊ δχιιξεϊ)?
εαπερσ μδαπϊι ωιτεψ αξεξπθ ωμ δξπες ιλεμ μδαιΰ μφψιλϊ γμχ θεαδ ιεϊψ ΰικ ΰπι ιλεμ μωτψ ΰϊ δξεξπθ?
δΰν χιφεψ ιηρι δςαψδ ιωτψε ΰϊ φψιλϊ δγμχ αλαιω ςιψεπι (αιο ςιψεπι αψεψ μι ωμΰ).
ιπεο
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
מקור המנוע לא ישנה את צריכת הדלק
צמיג עוד יותר קטן מ31 (שזה פשוט רעיון מגוכח בעיניי) יעלה לך את צריכת הדלק, ואותו כנ"ל ליחסי העברה- האפקט אותו אפקט, האטת מהירות הרכב ביחס לסל"ד המנוע.
צמיגים צרים יותר - פחות חיכוך ופחות עומס על הרכב ההתנגדות לגילגול קטנה יותר ומכאן המחשבה שזה עשוי להיות חסכוני יותר.
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
ωληϊ βν χεθψ ιεϊψ χθο- τηεϊ ξψηχ ςμ ΰεϊε ρμ"γ.
אני לא כלכך זוכר את החישוב של היחס בין הפרופיל לדופן בכל אופן עיקר הנסועה ברכב היא בעיר ומכאן ישנם הרבה זינוקים ובלימות וכפועל יוצא החישוב של סל"ד כפול קוטר/ קילומטרים פה מאבד את החשיבות.
בכל אופן אני אשמח לשמוע עוד דעות
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
ΰιο ιηρ ιωιψ αιο ρμ"γ μφψιλϊ γμχ. φξιβιν ςν τηεϊ δϊπβγεϊ μβμβεμ ιΰτωψε φψιλϊ γμχ θεαδ ιεϊψ.
γεεχΰ φξιβ 31 δεΰ ΰετθιξμι μφεψκ ωμκ. ϊωχις αωγψεβ δξϊμιν μψλεϊ επεηεϊ - λγι ωαλαιω ϊελμ μπρες αμηφι ΰεειψ βαεδιν - ζδ ιηρεκ μκ δψαδ γμχ.
φξιβι λαιω/AT αςμι δϊπβγεϊ βιμβεμ πξελδ ξζε ωμ φξιβι ωθη ξμΰ MT. βν ζδ λιεεο ωωεεδ μπρεϊ.
ΰαμ μηζεψ μ-235/75/15?.... ΰιο ωθεϊ βγεμδ ξζε!
ιω μκ δζγξπεϊ μωγψβ, ΰζ ΰϊδ ηεωα ςμ "ωιπξεκ" δψλα - λγι μηρεκ ΰηεζιν αεγγιν (εδν αεγγιν, ΰν αλμμ) αφψιλϊ δγμχ?.... λξςθ ψφιϊι μλϊεα μκ ωζδ πψΰδ μι γαιμι.
ΰν δξφα λμ λκ χωδ εΰϊδ ξελψη μςαεψ μψλα λαιω ηρλεπι - ϊιτθψ ξδβ'ιτ εχπδ μκ τψιιαθ. ξεθα μεεϊψ ςμ δβ'ιτ αλμμ ξΰωψ μδχθιο εμωπξκ ΰεϊε, εμδϊαςρ αλμ ιψιγδ μωθη.
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
ξπες ϊχιο ηρλεπι ξξπες βξεψ πχεγδ:shock:
ρετψ βιτ δβωξϊ ημεξεϊ ξεθεψιν μξεϊβ βιτ 0544565641
האמת שאנחנו פה מתרכזים בתפל ולא בעיקר.
אני כרגע לקראת השקעה במנוע וזה יותר דחוף לי כדי שהרכב יסע.
באשר לצמיגים הסופה משמשת אותי יותר לטיולי משפחות ופחות השתוללות בדיונות או חיפוש צרות במעלה מחמל וחבורתו.
ייתכן והלפת צמיגים למידה קטנה יותר מיותרת בשביל זה אני מתיעץ.
באשר ליום יום- הסופה משמשת אותי לטיולים נטו למעט הקפצת הילדים לגן וימים גשומים בחורף הירושלמי מעבר לכך אני מזהם את האוויר עם ווספה (היו תוכניות לסירה אבל מת לי המנוע בסופה וזה יותר חשוב).
אני בגדול מנסה להוציא את המיטב מן הסופה מבחינת צריכ/חת הדלק בשאיפה ל 6 ק"מ לליטר.
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
ιεωα αρο τψπριρχε ςμ δξιν ....
http://www.zeevik.net
הצמיגים שעשו לי הכי הרבה ק"מ לליטר היו צמיגי הבטונדה של אליאנס 50% שטח. צמיגים מאוד קשים, מאוד עמידים, עם אחיזה לקוייה ואורך חיים ארוך. הם גם קצת קטנים יותר בקוטר מצמיגי 31 שטח מלא, למרות שהמידה שלהם היא 31/10.5/15. וכמובן נסיעה בלחץ אויר גבוה.
חוץ מזה, יש גם אפשרות לנסיעה בגז. חוסך לפחות 30% בעלויות הנסיעה להערכתי.
הורדת משקל מיותר, גם תורמת לחיסכון, בעיקר בנסיעות בתוך העיר ובשטח.
וכמובן שכל מערכות המנוע יהיו במצב תקין (אינג'קטורים, חיישנים הצתה וכו').
שיפורי מנוע לא ישפרו את צריכת הדלק, ולדעתי גם יחסי העברה לא יעזרו.
ξερκ ξψλαϊ δξωπδ - δραϊ ψλαιν μδπςδ αβτ"ξ
ξεζξπιν μιφεψ ΰιϊι χωψ γψκ δξερκ.
ΰλο - δρεγ δεΰ μΰ μδωϊεμμ.
ΰμ ϊΰιυ αηεζχδ, ΰμ ϊξωεκ μρμ"γ βαεδ. ϊο μβ'ιτ μδϊβμβμ.
ρετδ ϊχιπδ ιλεμδ μδεφιΰ 6 χ"ξ ξλμ μιθψ, αχμεϊ, απριςδ ςιψεπιϊ ψβεςδ, 8-9 χ"ξ μμιθψ ααιπςιψεπι ψβες. ξι ωξξω ξϊΰξυ, μΰ ξΰιυ, μΰ ςεχσ εμΰ ςεαψ 80 χξ"ω, ιλεμ μρηεθ ςεγ χφϊ ξΰεϊε μιθψ ΰεξμμ...
ΰαμ αιπιπε, μΰ αωαιμ ζδ ΰϊδ ξηζιχ ρετδ.
ξι ωξϊςχω μδηζιχ ρετδ, ςεω δΰϊ ζδ μξψε ϊφψιλϊ δγμχ. ΰιο θςν μΰπερ ΰϊ δβ'ιτ δζδ, ωδξπες δεΰ ΰηγ δγαψιν δλιτιιν ωαε, μςωεϊ γιΰθδ εμρτεψ με λμ μιθψ. ϊπε με αβζ, ϊδπε ξξπε.
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
שאלה נוספת האם יש דרך לשפר את המומנט בסופה?
כח בסל"ד נמוך יותר?
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
μμΰ δϊςψαεϊ "λιψεψβιϊ"-πιϊο μωτψ ρςτεϊ, μδγψρ ατμιθδ ερςτϊ ιπιχδ ξωπϊεο ξϊχγν (δπτη δτπιξι ωμδο ιεϊψ ξλτεμ ξδξχεψιϊ), δημτϊ ξψρριν μαςμι ρτιχδ βαεδδ ιεϊψ εψρρ ιςιμ ιεϊψ, εΰεμι βν τιμθψ τϊεη. ξφγ ωπι, ξγεαψ αςμιδ βν αφψιλϊ δγμχ...
ςφδ ωμι-ϊψλια ξπες θεα λλμ δΰτωψ, ηγω λλμ δΰτωψ, εΰμ ϊητσ αςαεγεϊ δχθπεϊ ξραια, μγςϊι, αδωεεΰδ μξπες δςιισ ωμκ, ϊχαμ ϊερτϊ λη ξωξςεϊιϊ.
χεαι
διδ β'ιτ...
ξεεϊ μβπαιν
קובי תודה
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
ιπεο ξδ δχωψ αιο φξιβ αξιγδ 31 μγιπεπεϊ?
סוליה קצת יותר רחבה מעבר לכך לא נראה לי שהרבה
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
ιπεο μΰ ςπιϊδ μι ςμ δωΰμδ ξδ δχωψ αιο φξιβ αξιγδ 31 μγιεπεϊ? ΰπι δςπδ ΰιο ωεν χωψ τψθ μλκ ωδφξιβ ψηα ιεϊψ εμλο λωξεψιγιν ΰειψ αγιεπεϊ δφξιβ πδιδ τηερ ιεϊψ ειω ιεϊψ ΰηιζδ ςμ δηεμ εζδε ξπβγ λξε ωψωξϊδ δφξιβ μψεα χωιη ιεϊψ αλμ ξδ ωπεβς μφξιβ ωθη ξμΰ .
זהו שעניתי הבט ברובליקה מעל ותראה שרשום סוליה רחבה יותר (והכוונה לצמיג ולא משהו אחר).
אגב JEEP.IL אני פשוט לא יודע את שמך אז סליחה.
πΰιαι ϊωμν εαιεχψ
ωξψε ςμ χωψ