יריב,
תגובה אחרונה,
אתה זה שהרים להנחתה גבוהה מאד עם התגובה הראשונית הרדודה שבאה לאחר דיון לא מתלהם.
אם כולם לא הבינו אותך נכון אז כנראה שההסבר שלך לא היה במיטבו (או שכולנו אהבלים).
מי אמר משפחה, אני "ירוק" או "חום" או מה שבא לך, אבא שלי עשה את זה מטעמי חיסכון נטו (שאתה נוסע קרוב ל60,000ק"מ בשנה אז החסכון הוא משמעותי) אני את הבדיקות שלי עשיתי בגללו ובגלל היצר הסקרני שלי, כי הנושא בא לי לפנים דרכו.
דורון, אני לא מתחמק מהנקודה, אני מסכים איתך (אם זה לא היה ברור עד עכשיו) אני יותר מזה בפוסט הנוסף שלי גם הסברתי לגבי מיזם "בטר פלייס". במקום לחשוב שאנשים נגדכם תקראו את מה שהם כותבים, לא את מה שאתם רוצים לקרוא!
אני מחזיר אותך ואתכם למה שאמרתי הכל בפרופורציות והכל במינון!!! גם ירוק בלי שכל הוא לא ירוק.
דורון, כן ראיתי את העבודות על פילטרים אקטיביים (ועל הבדיל של שנות התישעים) ועדיין, רכב דיזל פולט יותר חלקיקים נשימים מסוכנים מרכב בנזין, הלוואי והייתי יכול לשנות את זה (אני יודע שיש לנו במשרד לקוח שהיה מת לשנות את הנתונים) השאלה של זיהום היא שאלה מורכבת כמו שאתה יודע, יש שאלה של זיהום לסביבה וגזי חממה ויש שאלה של זיהום לבני אדם ובעלי חיים וזה לא תמיד אותו דבר במקרה של בנזין וסולר זה לא אותו הדבר. מנועי בנזין ביעילות הקיימת היום מזהמים יותר את הסביבה אין בזה ספק אבל הסכנה הבריאותית ממנועי דיזל (למרות שהם מזהמים פחות) היא יותר גבוהה. דווקא מבחינת מדינת ישראל, אם היו מאמצים את התקן האירופאי לזיהום אוויר מרכבים אז על פי אמנת קיוטו זה היה חוסך למדינה כסף, למה מתעקשים לעשות דברים שיעלו לנו יותר (אתה מוזמן לענות על השאלה הזו לכולנו, לספר לכולם איזה אינטרסים עומדים מאחורי זה).
אם הייתם קוראים כמו שצריך את מה שאני כותב, הייתם (להבנתי ממה שאתם כותבים) אפילו מסכימים איתי, כי אני מסכים איתכם, כל מה שאני מנסה להגיד הוא אל תצעקו על ה"ירוק" כי הוא "ירוק" אלא תבינו מה עומד מאחורי זה. בשביל שתבינו שאני לא נגדכם מספר ציטוטים ממה שכתבתי:
1. "אז נכון שהחקיקה הישראלית הזויה קצת, זה שקובעים רישוי לפי משהו אחד, מיסוי ירוק לפי משהו אחר, מאשרים יבוא לפי לובים אחרים לגמרי, כן כל זה נכון. אבל מה כל זה קשור לשורה התחתונה, שאנחנו כאנשים צריכים להקטין את החתימה הסביבתית שלנו? "
2. "קשה לי לעבוד, קשה לנו לעבוד בסביבה שחורטת על דיגלה את הירוק כאמת המוחלטת, כמו שקשה לי לחיות במקום שבו לא שמים קצוץ על הירוק, הכל נימצא באיזון הנכון (מי קובע שמה שאני אומר או חושב זה נכון?)"
3. "תתפלא שמעתי גם שמעתי גם את המילטיטנטים ביותר יוצאים נגד תוכניות הבינוי המטורפות בישראל, זה עזר להם (או לנו)? לא! זה אומר שאני מסכים לכל מה שהם אומרים? לא! זה אומר שחלק ממה שהם אומרים לא נכון? גם לא! "
4. "הבעיה שיש לך, וגם לי למען האמת עם חלק מהטרנדים שאומרים שרכבים מסוימים הם פסה, היא בעיה אמיתית, גם החשבון שעושים בנוגע לאופן חישוב מחזור חייו של רכב היא בעייתית. אנחנו חיים בעולם מלא אינטרסים, גם כאלו שאנחנו יכולים לחשוב עליהם, גם כאלו שאנחנו יודעים עליהם וגם כאלו שלא היינו מאמינים שקיימים, זו המציאות, אלו הם החיים."
מי שרוצה לריב איתי ולהתווכח איתי שימשיך, בכיף, מי שרוצה ללמוד עוד על הנושא, שילמד, רק תפסיקו להגיד שכל מה שהוא ירוק הוא לא נכון/פלצני/תועבה, יש בזה גם דברים נכונים כמו כל דבר אחר בחיים.
יריב
נערך לאחרונה על ידי whisky; 30-11-09 בשעה 14:16. סיבה: טעות
יריב שמרון, מורה דרך ומדריך גלישה וטיפוס
yeshtrip.co.il
יריב,
תגובה אחרונה,
אתה זה שהרים להנחתה גבוהה מאד עם התגובה הראשונית הרדודה שבאה לאחר דיון לא מתלהם.
אם כולם לא הבינו אותך נכון אז כנראה שההסבר שלך לא היה במיטבו (או שכולנו אהבלים).
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
אז אומרים, אז מה, אז כל מה שהם אומרים הוא קדוש? מי בכלל קובע מי זה ירוק, מי אומר שאני פחות ירוק או ירוק יותר בהיר או כהה מכל אחד מהם או מכל אחד מכם לצורך העניין?
או כמו שאמרנו הרבה פעמים בשרשור הזה, של מי האינטרס להגיד מה הוא ירוק ומה הוא כחול?
ואחרי שאמרתי את כל זה, גם ההיפך הוא הנכון, לא כל מה שהוא "ירוק" הוא פלצני/לא נכון/תועבה, בדיוק כמו ההיפך.
קראתי פעם מאמר אקדמאי רציני מאוד (הכוונה היא: הוא לא נכתב בצחוק), הוא מתקשר למשהו שמישהו פה זרק על זה שהעולם לא בנוי ל6-7 מילארד בני אדם. הוא אומר משהו בסגנון של "מלחמות זה הדבר הכי ירוק שאפשר" כיוון שבטווח הארוך הן מנועות זיהום אוויר יותר מכל תוכנית ממשלתית או בינלאומית שהייתה עד היום. אז קבע את זה איזה מדען, אז מה הוא אלוהים? גם אם זה נכון, אין אלטרנטיבות?
אתה מכיר את זה שפתאום מתפרסם מחקר שקובע שחלב הוא פחות או יותר תוצרו של השטן, יומיים אחרי זה מתפרסם מחקר שחלב כמוהו כשתיית מיץ שנסחט מעץ החיים? לרוב המחקרים בעולם יש אג'נדה מסוימת, לרוב הגופים בעולם יש אג'נדה מסוימת, היופי הוא שאתה יכול לקחת מכאן ומשם להרכיב לעצמך את הפאזל, לנסות ולהבין מה הם האינטרסים שמשחקים תפקיד ולהסיק מסקנות הגיוניות (מי פחות מי יותר) ובסוף לקבל החלטות מושכלות (מי יותר מי פחות).
או הבקיצור של כל מה שכתבתי, כאן ובפוסטים קודמים:
1. אל תאמין לאף אחד יותר מדי, תמיד תחשוב מה האינטרס של זה שכתב את זה, יהיה זה המחקר המבוסס ביותר לטענתם.
2. תבין מי ממן את המחקרים (גם את אותו ההאקר שפרץ למחשבי האוניברסיטה, ואת לובי הנפט וגם את הרווחים שמפיק אל גור, את כל האינטרסים כולם).
3. קח הכל בחיים בפרופורציות, גם את אלו שאומרים שבלי טבע יהיה כאן מלחמת עולם, וגם את אלו שאומרים שבלי בניה מאסיבית על כל סנטימטר לא יהיה מקום לעם היהודי.
4. תבדוק.
5. אל תרשה לאף אחד להגיד לך שאתה ירוק/חום/סגול יותר ממה שאתה באמת, ואל תתבייש בזה שהדעות שלך הן הדעות שלך! יהיו הן "ירוקות"/קפיטליסטיות/קומוניסטיות/לאומניות/מרקסיסטיות/נאדיסטיות ככל שיהיו, אלו הן דעותך!
יריב
yeshtrip.co.il
יריב,
הזיג זג שלך הסית את הדיון מהכיוון העיקרי שלו--הפאן האידאולגי של מה שנקרא היום על ידי "הדיקטטורה הירוקה" .
מירב החברים פה על פי הבנתי מודאגים לא פחות ממך מזיהום הסביבה-ראה שירשורים בנושא מיחזור מים ביתיים וכו,כמו כן ראה הרתמות של חברים למבצעים סביבתיים.
יש הבדל ענק בין מה שאתה אומר לגבי האחריות של כל אחד ואחד והאכפתיות שלנו לגבי חיינו בעולם הזה ומורשתינו(סלח לי אבל המושג-חתימה סביבתית הוא מושג מכוער ומקושקש-ומזכיר מושגים של גישות אידאלוגיות אחרות,למשל גישה אידאולוגית שחרטה על דיגלה את תרומתו של כל אדם לחברה ואלו שנחשבו "א סוצייאלים"הוצאו מהחברה בדרכים שונות)
לבין הנושאים הפוליטיים הירוקים.
אז אני מציע פחות לעסוק בהטפת מוסר,משום ששום דבר שאתה עושה באופן אישי אינו זר לרובנו,חלקנו עוסקים בכך לא פחות .
מטרת השרשור היא להביא למודעות מסויימת שסביב נושאים שנראים כקוצנסוז פועלים לא מעט אינטרסים ואידאולגיות שונות ועילנו לבחון את עמדתינו ולא לקבל כל מה שכתוב עליו "ירוק" או להבדיל"ביו" כאמת מוחלטת
דרור הראל
אני מוכרח לכתוב שוב,שמאז שנחשפתי לראשונה וזה היה היום למושג-"חתימה סביבתית" והצורך של כל אחד מאיתנו לצמצם את "החתימה הסביבתית שלו",רצות לי בראש מחשבות זוועתיות.
לא יודע מי המציא את המושג הזה,אבל בעיניי זהו מושג חולה וכבר נתתי כיוונים קלים למה אני מתכוון.
אני חי במדינה שהמציאה את המושג "ירוקים",ועוסקת "בירוק" באופן אינטנסיבי-יש לזה צדדים חיוביים ומשמעותיים מאד-כמו מחזור אשפה,מניעת זהום,שמירה על החי והצומח וכן כל אחד מאלפי הדברים הטובים האחרים ששמירה על הטבע הסביבה והבריאות חשובים לכל אחד מאיתנו.
מצד שני מדינה זו ואחרות באירופה-השמידו באופן שיטתי את הטבע והסביבה באירופה ובעולם כולו וניצלו עד תום משאבי טבע ומשאבים אנושיים,יצרו את העולם השלישי על כל בעיותיו(זוכרים עבדות-או שנדמה לכם ששחורים חיו גם קודם בקאריביים ובאמריקות)-וכיום באופן שיטטתי פוליטי עושות כל דבר למנוע מהעולם האחר לממש את זכויותיו להתפתח-
איך עושים זאת? יצירת איחודים כלכליים עם הטבות מס ויתרונות(השוק האירופי),מניעת יבוא של מוצרים(תקנים מחמירים),בגלל התפתחות ויכולתמרות עמידה בתקנים ודרגי איכות-מיצרים השכם והערב תקני "איכות סביבה" חדשים.
דוגמה קטנה לצביעות-ברזיל רוצה להיתפתח?כנראה שכן,האמזונס משאב טבעי ששייך לברזיל?כן. כריתת העצים באמוזנס נחשבת לסכנה עולמית?ככה אומרים. האם אין לברזיל זכות לנצל את המשאבים שלה,אחרי שאירופה טרחה במשך מאות שנים בלהשמיד כל יער אחר בעולם?כנראה שכן. מי כורת ביערות האמזונס?חברות אירופאיות. למה אירופה לא מחרימה חברות אלו?הכסף מגיע לאירופה -אירופה תוקפת את ברזיל פוליטית,ברזיל מהווה איום על הכלכלה האירופית-הרי כל בר דעת היה אומר שאם האמזונס כל כך חשוב לעולם כולו-למה שהעולם לא ישלם לברזיל כדי שתפסיק לכרות את יערות האמזונס?
עוד אבסורד שיראה את חוסר הקשר בין החקיקה הפוליטית לבין האזרח הירוק-
יש ערים בגרמניה,שבכניסה אליהן מוצבים שלטים הקובעים שרכבים עם רמת זיהום מסויימת אסורים בכניסה(למעשה כל רכב דיזל מתחת לשנת 2002 -אלה אם התקין פילטר דיזל מיוחד-וג זה מתאים לרכבים משנת 1996 ומעלה בלבד)-על פניו נראה משהו שכל אזרח ירוק וגם סתם כזה שזיהום האויר מטריד אותו יהיה בעד.
אבל מה מתברר-שדווקא בערים שתושביהם בעלי מודעות סביבתית גבוהה וערים אונברסטאיות בהם יש צעירים רבים,לא מתקיימת התקנה הנ"ל משום ששתי האוכלוסיות הינם אוכלוסיות שמחזיקות ברכבים ישנים.
רוב מכרי כאן שהינם מצביעי ירוקים-נוסעים ברכבים ישנים מתוך אידאולגיה ורצון לצמצם את "החתימה הסביבתית" שלהם.הם גם לא עושים ילדים בגלל שיש יותר מידי בעולם וחושבים שמי שיש לו יותר משני ילדים הוא אנוכי ולא מתחשב במצב בעולם.
דרור הראל
שמפריד אשפה לשיבעה סוגים,משלם 700 יורו על פילטר דיזל לאוטו-אבל מטיל ספק בטענה שאנחנו בני האדם הם מהגורמים העיקריים להתחממות הגלובלית.ובמיוחד נזהר מאלו שתמיד יודעים "מה ההוא צריך לעשות"
יריב או ויסקי
אל תקח מה שאני כותב פה אישית, אתה יצור מאד אופיני לעובדי האליל הירוק(מבחינה עולמית)
אני בטוח שאתה בחור חביב ואהוב, אבל....שתית את ה KOOLAID כמו גדול ואיבדת את היכולת למחשבה עצמעית.
אתה עבד לאמונה שלך ולא שונה בכלל מכל ואהאבי אחר שאמונתו בקוראן היא עיורת
לכן,
יכולים להסביר לך, להביא עובדות, לשכנע....אבל כל זה נופל על אוזניים אטומות, אמונתך לא מאפשרת לך לשמוע או אפילו לנסות להקשיב לצד השני.......אופייני מאד, וחבל.
מה שמעניין שהרבה ירוקים טובים מאד בלצעוק כמה כולם משחיטים את כדור הארץ, אבל כשזה מגיע אליהם אישית,
אין להם בעיה אם הבחירה שלהם ברכבים לדוגמה, הם יכולים לסוע ברכב מזהם ונוזל כל שמן ונוזל אפשרי (מי אמר לנד רובר?) אבל זה בסדר, כי זה הם, הם ירוקים ולהם מותר!
בזמן שביליתי בסאן פרנציסקו פגשתי אותם בהמונייהם, מה שמעניין שכולם נהגו ברכבים מיושנים, לא מטופלים, לא חסכוניים ונוזלים מכל חור אפשרי, אבל רק תעיז להגיד מילה!
ישר יאשימו אותר ואת אימך בדברים שלא חלמת.....אתה נאצי (כמו דרור) שונא ילדים ואונס קטינות.
אני אסיים בעצה:
תחשוב לעצמך, תעשה חיפוש על הנושא בעצמך, אל תסמוך על המקורות שמהם אתה שואב את האמונה שלך.
שמור על ראש פתוח ואל תפסול דעה או עובדה כי היא שונה משלך או לא מתאימה לך לאג'נדה.
אין כל צורך לענות לי עם הבלא בלא הירוק, אני כבר מכיר בעל פה...
רוצה לשכנע? אין בעיה, תביא עובדות והוכחות (רק תתכונן לעובדות והוכחות שיוכיחו שאתה טועה, ויוכיחו)
פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)
דרור, איציק, דורון, TZAGI שלום,
וואוו יומיים לא הייתי פה, אני רואה שלקחתם קשה, ואני ממש לא לוקח אישית, אם הייתי לוקח אישית, לא הייתי כותב דברים שעלולים (למרות שלא התכוונתי) לעצבן כאן מישהו, אבל זה באמת לא מה שחשוב לי, יותר חשובה לי הנקודה העקרונית:
1. אתם יכולים לחשוב שאני מזגזג, זו זכותכם, להבנתי אני לא מזגזג, אלא תוהה כמו כל אחד מכם, לא מסכים לא עם ה"ירוקים" ולא עם אף אחד אחר (כמו שאני חוזר ואומר מהתחלת השירשור אבל אז זה כנראה שחלק מכם מעדיף לא לקרוא), רק עם עצמי.
2. אני לא מאמין לאף אחת מהכתבות האלו בדיוק כמוכם, אלא אם אני בודק ומבין את ההיגיון שמאחוריהן (לא עושה דוקטורט אלא מפעיל את השכל הישר לאחר שקראתי קצת חומר בנושא).
3. דרור, אתה כותב בדיוק את מה שאני אומר, צריך להבין את האינטרסים של הכותבים או הדעות או המפעלים לפני שמגבשים דעה, צריך להבין שזה שמישהו אומר משהו לא אומר שהוא צודק (גם אם הוא גוף ענק כמו האו"ם וגם אם הוא יריב וגם אם הוא תעשיות הנפט, לכל אחד יש את האג'נדה שלו וכמו שכתבתי אין לי יומרות לדעת מה הם כל האינטרסים האלו).
4. אני באמת לא מאמין שאני יותר ירוק מכל אחד מכם, כמו שאני לא מאמין שאני פחות ירוק מיו"ר אט"ד בעצמו, אני לומד, מנסה להבין ופועל כמו שאני פועל בשבילי ובשביל הילדים שלי (ובשביל אישתי אבל זו כבר סוגיה אחרת), לא פאנט ולא נעליים.
5. מה אתם מפחדים מהביטוי "חתימה סביבתית"? מה מפחיד בזה, זה המונח שמצויין במאמר שלא אני הפנתי אליו אלא שדורון הזכיר בסוף הודעה 4 בשרשור הזה, זה המונח המקובל, תקרא לזה קוקוריקו, מה זה משנה? מי שמפחד מביטויים איך יעלה את משלט 21? :o
6. והכי חשוב לדעתי, אני מתייחס כל הזמן ל"ירוקים" עם גרשיים, בכוונה, אני לא מאמין בירוקים יותר משאני מאמין לדורון, לצחי לדרור או לאיציק, כל אחד מהם אמין וחשוב בעיני באותה מידה, ירוק זה מה שמישהו עושה ולא מה הוא מקשקש (כמו שאני עושה כרגע) באינטרנט (או במיילים שלו באוניברסיטה או בבלוגים שמתפרסמים פה ושם כמו זה שאיתו התחילו את השרשור הזה) מבחינתי ירוק, זה אחד שאכפת לו, שמוכן להיות אקטיבי (לא אחד שמפליג לSEA SHEPARED להילחם ביפנים, אלא אחד שאוסף קצת זבל מפריד פסולת ולא מרשה לילד שלו לזרוק שקית בטיול), אחד שלא מזלזל ולאו דווקא אחד שמוכן להילחם בלי לחשוב כמו האנשים שצחי חושב שאני נמנה עליהם.
לכן אני חושב שהוויכוח הזה הוא עקר, אתם מתווכחים עם אחד שמסכים איתכם בהכל למעט נקודה אחת. אני חוזר ואומר, אתם ירוקים לא פחות מהצעקנים האלו, ולכן להגיד דיקטוטרה ירוקה ולהתנפל על כל דבר ירוק זה לא נכון, לא במקום ואפילו קצת מעצבן אותי, כי אז אנשים שלא חושבים, אנשים שלא בודקים, אנשים שלא אכפת להם, יחשבו שאנחנו מדברים על כל דבר שהוא ירוק וירוק זה לא רק התחממות כדור הארץ (כן או לא בהשפעת האדם, אני ממש לא נכנס לזה). ירוק זה לדאוג שיהיה לנו איפה לטייל, ירוק זה לדאוג שנוכל לצאת ולראות קצת פארקים בלב העיר, ירוק זה לדאוג שהרכבת תעבור קצת הצידה בשביל שיהיה כאן עוד משהו לראות עוד עשרים שנה, ירוק זה להרים קצת זבל בטיול (של אלו שהולכים ברגל, המוזרים האלו) ולהראות לילדים שלך את המקומות היפים בארץ, לדעתי זה ירוק לא פחות מלצעוק שדיפנדר מזהם יותר מפריוס או ההיפך.
בכל מקרה, שיהיה לכם יום ירוק :mrgreen:
יריב
yeshtrip.co.il
יריב,
מי שנבהל יותר מכולם מהמילה ירוק בשרשור הזה היה דווקא אתה-השרשור מלכתחילה עסק בסכנות של התפתחות אידאולגיה ירוקה ויש הבדל ענק ותהומי בין התנהגות,התנהלות אישית ולבין אידאולגיה-ואכן אתה צודק בכך שרובנו מתנהגים באופן "ירוק" בבית או בטיולים ואני מבין על מה קפצתה אבל זו לא היא רוח השרשור ולדעתי גם לא של התגובות.
עכשיו אפשר לעבור הלאה ולתת דוגמה מעולם אחר כדי שיבנו טוב יותר את ההבדל בין התנהלות והתנהגות נכונה לבין אידיאולוגיה ותוצאה פוליטית.
עישון,מסוכן לבריאות?כנראה שכן. עישון פאסיבי מסכן אחרים שאינם מעשנים?כנראה שכן.למנוע עישון במקומות ציבוריים?לדעתי חובה .בא המחוקק ומגדיל לעשות ואוסר לעשן בכל מקום ציבורי כולל מסעדות ופאבים שמצהירים על עצמם כמקומות למעשנים,למה? כי הוא יכול וזה אופנתי ומשודר טוב בטלוויזיה.החופש לעשן את עצמי למוות(באופן אישי איני מעשן)לא עומד לזכותי,למה?לפתוח פאב למעשנים בלבד אני לא יכול,למה?
קסדות לרוכבי אופניים זוכרים? סתם שתי דוגמאות על נושאים שכביכול חשובים מאד ושומרים על האזרח שבא המחוקק הדגול וקבע אותם כחוק,לא המלצה,לא חינוך כלום ישר חוק שלמעשה פוגע בחופש לחיות כרצוננו--לידיעתכם באירופה חובת קסדה לילדים בלבד,וניתן לעשן במסעדות ופאבים באזורי עישון.
מה הקשר לירוק-תחשבו מי המחוקק שבארץ חוקק את החוקים הנ"ל ?נדמה לי שהוא היום השר לאיכות הסביבה.
אבל לו בו אישית עסקינן,העניין המרכזי הוא שבאמצעות הפיכה של עקרונות חיים נכונים לאידאולגיה ניתן בקלות ובאכזריות לדכא ציבורים שלמים ולפגוע בזכויות היסוד שלהם-היום זה גיפאים,מחר זה אלו עם "החתימה הסביבתית".
יש חשיבות ענקית לשמירה על איכות חיינו ואיכות סביבת חיינו,יש חשיבת לא פחות גדולה לחופש שלנו לבחור כיצד לחיות את חיינו
דרור הראל
מישהו בדק מה משמעות הטיפול בממירים קטליטים שסימו את חייהם - מכילים חומרים רדיואקטיבים!
אמנם "אוף-טופיק" אבל בואו נעצור רגע נשאל איך כל זה מתחבר לגיפאות?
בהחלט מתחבר. זהו בדיוק המקום אליו אנשי השטח ובראשם הגיפאים, צריכים להכנס.
במקום להצטייר כעדת בריונים אשר נוהגים בכלי רכב מפלצתיים ופולטי עשן שחור (נו ,שמישהו ירים את הכפפה ויוכיח שלא זה דימוי הגיפאים בציבור הרחב) עלינו להיות הראשונים לשמור על "בית הגידול" הטבעי שלנו-השטחים הפתוחים.
במה זה מתבטא ?
1.התנהלות מינימליסטית וצנועה בשטח.
2.קנאות לשמירת הטבע: אל תפגע בטבע, השתלב בו. תן דוגמה אישית.
3.אנושיות. אמפתיה כלפי האחר. סיוע לנזקק. אכפתיות.
"דיקטטורה ירוקה". בוודאי. אבל מהיכן היא נובעת ? בדמוקרטיה המערבית הפוליטיקאים הם מריונטות של סקרי דעת קהל. הכל מסח'רה ובקצה הפוליטיקאי רואה רק את הבחירות הבאות. יחוקקו חוק למניעת עישון במקומות ציבוריים באופן גורף אבל רמת חובב תמשיך לטנף ברמות מטורפות עוד שנים רבות. למה? ככה ! זה הרע במיעוטו וזהו מחיר הדמוקרטיה.
רוצים לשנות ? תפדלו:
הצעה ראשונית-הוספת אייקון "ירוק" למדבקות גיפולוג ושיווקן במחיר עלות לחברי האתר.
בהמשך-תכנון מפגש גיפולוג הבא כהפגנת נוכחות בהקשר סביבתי כלשהו. לא תהיה בעיה להזמין צוות טלוויזיה ותוך שימוש במותג הנ'ל ,לשווק מסר מתאים.
עוד הצעה-טיוב קשרים עם גורמי הגנת הטבע. הרתמות למבצעים שונים שלהם (טיבוע נשרים, ספירת ציפורים ועוד). המסר-אנחנו מ"החבר'ה הטובים" ובצד שלהם. רק נרוויח מזה.
"גיפאי זה מחייב". "אני גיפאי ירוק"... וכן הלאה.
המשך טיפול ,לשיקול דעת ועדת תרבות.![]()
נערך לאחרונה על ידי מידבר; 04-12-09 בשעה 01:18. סיבה: א
הון, שלטון, כסף ....כסף ....כסף ....כסף ...
זה הכל. פשוט הכל. לאף פוליטיקאי לא איכפת ( בישראל ) מה יהיה מחר. איכפת רק הכסף.
צועניה ..
את הקרב הזה כבר הפסדנו.
בטרנד הירוק שמבוסס בעיקר על צעקנות, תדמיות ויחסי ציבור, המון יחסי ציבור - יש הרבה מאוד חשיבות לאיך אתה נראה ולא למה אתה עושה. חיצוניות מול מהות.... ורכב שטח גדול שבולע ליטר לכל 5 ק"מ או שפולט ענני עשן-דיזל, זה משהו שקופץ לעיניהם הקטנות והרעות של הירוקים, גם אם הוא עמוס בשקי אשפה שהשאירו אחריהם נהגי פרייבטים (בעלי הרבה "מודעות סביבתית" מהפה החוצה, ובתכל'ס אפס רצון ללכלך את השטיחים בפרייבט-ליסינג) שנהגו חובב הטבע אסף בהתנדבות לאורך מסלול הטיול שלו.
מדבקות "אני ג'יפאי ירוק" וכו', כבר לא יעזרו לך. גם אם תצבע את כל הג'יפ שלך בירוק (מקסימום יגנבו לך אותו) תמיד יתייגו אותך כ"הורס הסביבה". ממש כמו שכל רוסי מתוייג אוטומטית כשיכור, כל רוסייה כז...ה, כל ערבי הוא טרוריסט וכל גרמני הוא נאצי (ואם הוא לא נאצי, אז מה? בטח סבא שלו היה...) מבחינתנו זה תמיד היינו הך, ונוח לנו להכליל ולא לרדת לעומקם של דברים. כך גם עולם הדימויים של פנאט ירוק מילטנטי אופייני, הוא דל וצר כעולמה של נמלה: מוחו מפומפם השכם והערב על ידי תעמולה צעקנית, והוא מתוכנת לשנוא ג'יפים. מעבר לציטוט הנאומים של אל גור, מספרים ועובדות בדרך כלל לא מעניינים אותו (כי הם עלולים למוטט את התיאוריה שלו) וכל נסיון להתדיין איתו יגרור צעקות, נפנופי ידיים, הבעות גועל ובוז והתעלמות מוחלטת מכל מילה שתנסה להשחיל כלפיו. הירוק חי ופועל על פי סיסמאות והיצמדות קנאית לצוי אופנה שמוכתבים ע"י פירסומאים, יחצ"נים וסלבריטאים עלובים למיניהם שקבעו שהיום צו האופנה זה "ירוק". מחר איזה קישקוש אחר.
הירוקים מעצבנים, אבל הם פחות מדאיגים אותי (מי שבוחר במודע לנסוע ב"מכונית" כמו פריוס, זה כנראה ממש מגיע לו. אני רק תוהה למה זה מגיע לי להזדחל אחריו בנתיב השמאלי ולאחר לעבודה בגלל תפיסת עולמו...) מי שמדאיג אותי הרבה יותר הוא הפוליטיקאים. חבורה נמהרת של קרימינלים נכלוליים, בעלי "חוכמת רחוב", שלא מהססים לבצע צעדים נמהרים ולהפוך את עורם ואת האג'נדות שלהם לפי כיוון הרוח. אותם איכו תהסביבה באמת מעניינת כקליפת שום או כבחירות של לפני ארבע שנים, אבל מובלים באף על ידי חבורת יועצי תדמית ופירסומאים שמכתיבים טרנדים והם לא יהססו לבצע מהלכים דרמטיים ובלתי הפיכים, לטובת עוד אחוז אחד בסקרים.
נזקו של פוליטיקאי נמהר יכול להשפיע עלינו שנים ארוכות, אולי לאורך כל חיינו.
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
שימו לב לטירוף-לזה אני מתכוון-דיקטורה ירוקה,חתימה סביבתית-שימו לב לציטוט מפי המאור הגדול מר פינס
"חבר הכנסת אופיר פינס קרא אמש (ד') להגביל את שיעור הילודה בישראל על מנת לצמצם את פליטת גזי החממה.
על-פי הערכות המשרד להגנת הסביבה בשנים הקרובות צפויה בישראל עלייה ניכרת בפליטת גזי חממה בשל גידול הריבוי הטבעי.
בכינוס לקראת ועידת קופנהגן, בנושא משבר האקלים, אמר פינס: "חייבים להציל את המצב ואם אנחנו רוצים להמשיך לעשות ילדים בלי סוף, זה לא יצליח... אם זה באמת איום קריטי, אז לפחות נתחיל לדון בנושאים הכבדים"
"האם ישראל יכולה להמשיך להיות בקצב גידול טבעי של מדינת עולם שלישי בגבולות כל-כך קטנים, באיומים סביבתיים כה גדולים - זוהי שאלה שעלינו לשאול אותה"
האם הילדים של מחר הם הסכנה של כדור הארץ והסביבה ?
האיש טיפש,דחפו לו טקסט לפה והוא כבר רץ קדימה לקבל כותרות-האנשים האלו מסוכנים לשלום העולם,הם הזיהום האמיתי
דרור הראל
יש רק דבר אחד יותר מסוכן בעולם מפוליטיקאים טיפשים,והוא עורכי דין תאבי בצע
הוגשה תביעה יצוגית נגד תאטרון חיפה על סך 3.6 מליון ש"ח בגלל שהשחקנית בהצגה מעשנת כחלק מההצגה.התביעה הוגשה ע"י לא פחות מיושב התנועה למניעת עישון שהוא כמובן עורך דין-מתברר שמדיקטטורה ורעות רוח ניתן גם לעשות כסף.
שבת שלום,ותזהרו שם בחוץ יש שם יותר מידי אנשים שרוצים בטובתכם כפי שהם מבינים אותה
דרור הראל
דורון, לא ראיתי שהגבת אחרי הסגירה ביננו הכוונה הייתה לרוח הפוסטים הקודמים אבל אנשים לא ראו את מה שהכתבתנו ביננו. בכלל אני מתנצל על הרוח שהפגנתי כאן, כנראה לא הובנתי נכון (לוקח את זה על עצמי) אם אחד לא היה מבין אותי זה כנראה שהבעיה הייתה אצלו אם כל כך הרבה זה זה אומר שהבעיה היא אצלי.
בכל מקרה, אני דווקא מאלו שחושבים כמו מידבר ולא חושב שהפסדנו שום קרב, וגם לא רוצה להרים ידיים. רק מה קצת הצחקת אותי מידבר: "עלינו להיות הראשונים לשמור על "בית הגידול" הטבעי שלנו-השטחים הפתוחים." בית הגידול הטבעי שלנו?הרסת אותי.
אני דווקא בעד מסע ניקיון שבילים בנגב, במרכז, בצפון או בכל מקום אחר זה גם טוב לנו וגם אפשר לצלם את זה להראות לעולם ( או לצרי העין). חוץ מזה שזו הזדמנות טובה להיפגש ולטייל אז בכלל מה רע?
יריב
yeshtrip.co.il
שמרו על קשר