Close
עמוד 4 מתוך 7 ראשוןראשון 1234567 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 80 מתוך 138
    חבר רשום whisky's Avatar

ברירת מחדל תגובה להודעה: הדיקטטורה הירוקה

ציטוט נכתב במקור על ידי tzagi צפיה בהודעה
    הטענה שלך שצריכים להיות " ישראלים" כדי לשים לב להבדלים בתרבות הנהיגה שגויה,
    קח אמריקאי ממוצע שלא היה בשום מקום בחייו וזרוק אותו בת'א....אתה חושב שהוא לא יראה שזה גן חיות?

בסיגנון נהיגה מערבי, אתה תמיד מכבד את ה PERSONAL SPACE
    של הנהגים מסביבך, וזה כולל, כשאתה עומד ברמזור אתה משאיר מרחק מכובד בינך לרכב שלפנך,
    בישראל, זה בעיתי, כי ים קטנועים מייד ינסה להתנחל שם בכל כח אפשרי, (להם קראתי "לא פריירים).
    הנהג הישראלי הממוצע, לא ישאיר כל מרחק בינו לרכב שלפניו כנראה למנוע את ההתנחלות הנ'ל....וכנראה בצדק.

ויוה דרום איטליה, תנסה לנהוג שם יומיים כולל על דו"ג ותגיד לי ששומרים שם על personal space. וזה לא רק דרום איטליה, זה גם איזורים רבים בצרפת ובמקומות אחרים באירופה, דרום ספרד... קיצור זה כנראה הים התיכון כולו, לא רק ישראל, זה לא אומר שזה טוב, רק מוציא אותנו יחסית בסדר :cry:
    יריב שמרון, מורה דרך ומדריך גלישה וטיפוס
    yeshtrip.co.il

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

אתם לא שמים לב איך כולכם, (כן ג'ו, גם אתה) נופלים לאותה מלכודת ה"כבוד" שדיברתי עליה?... איך כולכם אלופים בלבוא בדרישות ובטענות למישהו אחר?... כאילו כולכם צדיקים?....

קטנוע/אופנוע, הוא צר, הוא זריז, הוא יכול להשתחל ולהתנחל בכל חור והוא מיועד לזה. ועיזבו רגע את הנאומים בדבר שמירת החוק היבש כפשוטו (כי כולכם עד האחרון, כולל אני עצמי, לא ממש אבירי שמירת כל החוקים - חוקי תנועה, שינויי מבנה, וכו' וכו' - ככתבם וכלשונם...). תסכימו איתי שקטנוע שנוסע כמו מכונית - תופס נתיב שלם, לא משתחל, עומד בפקק כאחרון המכוניות וכו', מאבד באחת את כל יתרונותיו. נכון?
    אז אם אתם דורשים מהקטנוען להתנהל על הכביש כמו נהג מכונית - למה לו לשלם ביטוח מטורף, להתבשל בתוך מעיל לוהט מעור וסיר על הראש בקיץ? או להירטב ולהחליק בחורף?... הוא יעיף את הקטנוע לכל הרוחות ויעבור למכונית. עוד 10,000 קטנוענים כמוהו יעשו זאת, והפקק שלכם כבר לא יזחל עוד, אלא יעמוד במקומו לנצח... וממקומות חניה תשכחו. פשוט תשכחו.

תנו לקטנועים ולאופנועים ליישם ולנצל את יתרונם ואז תגלו עד כמה הם ירוקים. תפנימו שהכביש שייך גם להם, תביטו במראות, תנו להם להשתחל. במקום לנסות לחנך אותם, ולסגור להם מרווחים בכוונה תחילה כדי "להראות להם מי יותר גבר"...
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

חבר רשום גיא's Avatar

דרור יקירי, הבעיה היא לא "כאאבוד" ( יש לבטא עם כ ארוכה )

הבעיה היא שאנחנו חארות שאין לנו שום תקנה.

רוצה דוגמה ?
    צלמתי לך 2 דוגמאות היום על מנת להמחיש ( כן, אני מודע לעובדה שאני הוא הנודניק ההוא שיש לו מה להגיד על כל דבר לכל אחד ומנסה לחנך את עולם )

דוגמה אחת, קטנוע. הבחור, שכן שלי, איש נחמד בפני עצמו, החליט לפני שבועיים שהוא מתנהג כאילו הוא אוטו ( או למעשה הוא ושמר חניות לאשתו עם האוטו ) - מדובר על רחוב עם מצוקת חניה מטורפת. ( אולי לתל אביבים זה יראה מגוכך - אבל בחיפה לא מקובל לחנות ק"מ מהבית ) אפשר להבין על מה מדובר מהסוזוקי שחונה ליד על המדרכה. כשמגיעים הביתה אחרי 8 בערב, פשוט אין חניה. גם לא על המדרכות.

פעם אחת שאלתי אותו למה הוא עושה את זה, הוא הסביר שהוא שומר חניה לאשתו. והוסיף ( כניראה שמישהו לפני היה פחות אדיב ) שאם מישהו יגע באופנוע הוא לא יראה יותר את אור היום .....

הדוגמה השניה, חניה ליד הגן של הבן שלי, בין 7 וחצי ול 8 ורבע, משהו מטורף לגמרי, חוניפ לא בשתי שורות אלא באמצע הכביש וחוסמים אותו לגמרי כי אין מקום אחר וצריכים להוריד את הילדים .... אז מגיע הבחור בסטיישן הכחול שניות ספורות אחרי, מתמרן קדימה אחורה 3 או 4 פעמים. ונישאר כמו שבתמונה. שניות אחרי שחנה הגיעו 4 רכבים שעמדו באמצע הכביש כי לא היה להם איפה לעמוד. אלא יותר רחוק מהגן וכמובן אין שום הורה ישראלי שיחנה יותר מ 10 מטר מהכניסה לגן. כשחזר מהגן שאלתי אותו למה הוא לא חנה טיפה קדימה או אחורה כדי להשאיר עוד חניה פנויה .. התשובה היתה, אההה ? אין לי זמן בשבילך אני ממהר. אז ניכנס לאוטו הניע ודיבר בטלפון הסלולרי. אני נסעתי הוא עמד עוד שם אחרי שנסעתי.

הקיצור, מעבר לזה שאני המניאק ... ( זה ברור, מה אני מתעסק באחרים ? סתום את הפה שלך ותעוף לנו מהעיניים ) אז כולנו פה מן מן מניאקים שלא מעניין אותנו כלום מעבר לקצה של האף שלנו. ההוא שעקף אותך, זה לא שהוא לקח לך את הכאאבוד, הוא רק הפריע לך לעסוק בשלך ... כי ה"שלך" לא מעניין אותו ... אותו מעניין רק "שלו" ...
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות Click image for larger version. 

Name:	IMG_0496.JPG‏ 
Views:	174 
Size:	79.6 קילובייט 
ID:	19828   Click image for larger version. 

Name:	IMG_0499.JPG‏ 
Views:	173 
Size:	72.2 קילובייט 
ID:	19829  
    צועניה ..

חברים יקרים,אולי תעשו כבוד לשירשור שעוסק בנושא מסויים ותעזבו את "החתימה הסביבתית" המזוויעה שנקראת "ישראליות טיפוסית".

יש עכשיו ועידה עולמית בקופנהגן בנושא "התחממות כדור הארץ" ודאגה לצימצום אזורי המחייה של הדוב הלבן-במקרה הטוב יקבלו החלטות טובות שישפרו את איכות החיים בעולם-באופן מציאותי יקבלו החלטות פוליטיות שסביר להניח שתוצאתם תהיה שאנחנו נשלם יותר כסף כדי להינות פחות מהחיים שלנו.

אני בכלל הגעתי למסקנה שקיים סוג מסויים של אנשים-דתיים,קיצוניים,ירוקים,שמאלנים,ימנים-שעסוקים בעיקר בלסבול ואין להם מטרה יותר נעלה בחיים מאשר לגרום גם לאחרים לסבול-סוג של אנשים שכל פעולה של הנאה והגיון צרוף דוחה אותם.

לדתיים יש בעיה-עם האוכל והסקס שלנו
    לקיצוניים יש בעיה-עם הצורך שלנו בחיים שלווים ורגועים.
    לירוקים-יש בעייה עם זה שאנחנו בכלל חיים,משום שידוע שאין דבר יותר מזהם מאדם חיי.

דרור הראל

חבר רשום גיא's Avatar

אמרו ברדיו היום שחלק מהפרופ' בועדה הזאת בכלל אומרים שלא האדם אחראי להתחממות ...

מעניין אם יסקלו אותם או יקשיבו להם ....
    צועניה ..

לא מעט מדענים רציניים ובעלי שם כבר לא מתביישים לטעון שכל סיפור אחריות המין האנושי להתחממות כדור הארץ היא התרמית הגדולה ביותר בהסטוריה האנושית.

יתרה מזאת - על מחקרים שכנגד, אלה שמנבאים את התחממות הכדור שלנו ואת הקטסטרופה שתגיע בעקבות ההתחממות הזו, יש לא מעט סברות שהם טוענים מה שטוענים, כדי להמשיך ולקבל את תקציבי המחקר השמנים... שכן מי שיצעק את האמת - כלומר שהמלך עירום, לא יקבל תקציבים... ככה זה כשטרנדים מכתיבים סדר יום.
    לא עונה בפורום

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי דרור ברלי צפיה בהודעה
    לא מעט מדענים רציניים ובעלי שם כבר לא מתביישים לטעון שכל סיפור אחריות המין האנושי להתחממות כדור הארץ היא התרמית הגדולה ביותר בהסטוריה האנושית.
    הכדור הזה היה פעם חם יותר כמו שהיה גם קר יותר.

היו תקופות עם יותר פחמן באויר מאשר בימים אלו- הבעיה היא שקצב העליה הנוכחי של כמות "גזי חממה" היא חריגה מול כל מה שמוכר מעדויות גיאולוגיות וסביבתיות אחרות, זאת הבעיה העיקרית.

כשבודקים מתי התחילה המגמה האקספוננציאלית מגיעים פחות או יותר למהפיכה התעשייתית האנושית, כך שקל להאשים למרות שלא ממש בטוחים, זה פשוט גורם מוכח לזיהום אבל אין ודאות כי הוא היחיד או העיקרי.

על אותו העיקרון דיברו בהקשר לחור באוזון שכמו שהופיע כך נעלם.. נכון שהייתה הפחתה משמעתית בשימוש בגזים תעשייתיים שפוגעים באוזון אבל קצב ההבראה היה מהיר מהטיפול ושוב יש תהיה מה התחיל ומה הבריא.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

באמת דורון,הזכרתה לי שבדיוק השבוע שאלתי את עצמי לאן לעזאזל נעלמה ההיסטריה סביב בחור באוזון?האם הפסקת השימוש בפריאון,וזה שבאופן אישי עברתי מדארדורנט עם גז לרול און(יש בעייה עם הריח של החילבה)צמצם את החור באוזון? כמו שכל עונה מביאה הסטריה למחלה אחרת-שכחתם את הפרה המשוגעת מלפני 5-6 שנים?מליוני פרות הושמדו,עסקים פשטו את הרגל אנשים רעבו-ופתאום אין מחלה?הפרה כבר לא משוגעת-אצלנו בשכונה היו אומרים "חרא בלבן", כך גם עם האוזון ועכשיו עם התחממות כדור הארץ-היסטריה תקופתית שהנזקים שההיסטריה עצמה גורמת גבוהים לאין ערוך מהנזק האמיתי של התופעה.
    כאדם לא דתי מפליאה אותי היכולת של הציבור הכביכול "נאור" ומקדם,להאמין לכל מדען שמשחק אותה אלוהים---העולם מתחמם בגללנו ואנחנו נצליח למנוע זאת באמצעות צמצום "החתימה הסביבתית" שלנו(יריב אני הלוך לטבוע אותך על נזק נפשי-מאז שהכנסתה את המושג המעצבן הזה לשרשור הוא לא יוצא לי מהראש).
    לדתיים יש כוהני דת שהם מאמינים להם-לציבור "הנאור" יש מדענים,רק שבדרך שכחנו שחלק מהם גם בני אדם בדיוק כמונו ויש להם-נטיות,אמונות.כל מי שלמד באונברסיטה בתחום שהצריך אותו ללמוד "שיטות מחקר" וסטיסטיקה יודע כמה סטטיסטיקה היא אינה מדע מדוייק וכמה בקלות אפשר להתאים גם מבלי להתכוון תוצאת מחקר להנחת המחקר.
    אנחנו "החילונים" מזלזלים במה שאנחנו קוראים האמונה העיוורת של הדתיים ומצד שני אנחנו הולכים כעיוורים אחרי כל מה שהוא "מדעי" "מחקרי" ,אנליטי" ושוכחים לנסות לשאול,למה מי מת?מה קרה?

דרור הראל

מדענים הם גם בני אדם. וזו בדיוק הבעיה.
    יש להם אמונות ונטיות ואג'נדות, ובעיקר - נושא תקציבי המחקר מאוד רגיש אצלם.
    אם תתקצב אותם ביד נדיבה מספיק, תקבל מחקרים עם תוצאות חד משמעיות לפי הזמנה.
    לא עונה בפורום

חבר רשום ItayWitzer's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן צפיה בהודעה
    הכדור הזה היה פעם חם יותר כמו שהיה גם קר יותר.

היו תקופות עם יותר פחמן באויר מאשר בימים אלו- הבעיה היא שקצב העליה הנוכחי של כמות "גזי חממה" היא חריגה מול כל מה שמוכר מעדויות גיאולוגיות וסביבתיות אחרות, זאת הבעיה העיקרית.
    תרשה לי להוסיף קצת פרטים מחזקים למה שאמרת:

הטמפ' השוררת בכדור הארץ מושפעת מ3 גורמים עיקריים:
    1. מרחק הכדור מהשמש - תנועה מחזורית קבועה של כמה עשרות אלפי שנים בשלושה צירי סיבוב שונים. מן הסתם קרוב זה חם ורחוק זה קר.
    כדה"א כעת נמצא במהלך התקרבות אל השמש.
    2. תנועת היבשות ומיקומן - מוביל בין השאר לחסימה של מעברי מים מהאוקיינוסים לקטבים - רדיאטור פלאנטרי.
    לרוע מזלנו האוקיינוס ההודי והפסיפי נחשבים כרגע כמנותקים בגלל איזור אינדונזיה, וכך גם האטלנטי והפסיפי עקב מרכז אמריקה - דמיינו סתימה בצינור המים החמים.

שני הגורמים האלו מעידים על ההתחממות הקרבה ובאה בין אם נרצה ובין אם לא.
    הגורם היחידי שבשליטתנו:
    3. גזי חממה... כל אחד יודע לספר היום על האפקט שהם יוצרים. גם נכון שהיו תקופות יותר חמות ותקופות בהן גזי החממה היו ברמה גבוהה יחסית לרצוי, אבל בעלי חיים לא בהכרח מסוגלים לחיות בהן. העצים ד"א דווקא מרוצים מהיצע הCO2, אבל בטמפ' מסויימת יפסיקו לתפקד.

אם לא נקטין את ההשפעה שלנו על הסביבה, אנחנו פשוט נקבל ב50 שנה הקרובות את מה שהיה אמור להגיע בעוד 1000 שנים. אני תמיד מעדיף לדחות דברים לאחר כך...

חבר רשום whisky's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי דרור הראל צפיה בהודעה
    העולם מתחמם בגללנו ואנחנו נצליח למנוע זאת באמצעות צמצום "החתימה הסביבתית" שלנו(יריב אני הלוך לטבוע אותך על נזק נפשי-מאז שהכנסתה את המושג המעצבן הזה לשרשור הוא לא יוצא לי מהראש).

דרור הראל
    דרור, בקש מברלי שיערוך את ההודעות שלי ככה שבמקום "חתימה סביבתית" יופיע "טיול נחלים" אני לא מורשה לערוך את ההודעות שלי בשלב הזה

בקשר לתביעה, אני חושב שנמצא איזה פשרה טובה, אם אתה צריך עו"ד טוב, דבר איתי

יריב whisky שמרון, עוד עו"ד
    yeshtrip.co.il

יריב,אני רק מקווה שאתה לא מסוג העורכי דין שאופן אישי הייתי שמח לצמצם את "החתימה הסביבתית" שלהם.

ובקשר לתגובות של איתי ודורון,

אין ספק וויכוח שבני האדם,צריכים וחייבים לצמצם את הזיהום,ההשתלטות על שטחים,ניצול משאבים והכחדת בעלי חיים.

הבעייה היא לא ההבנה שהמין האנושי משפיע במידה מסויימת על כדור הארץ והטבע בכלל-הבעייה היא ואני חוזר שוב לנושא
    שהנושא הופך לאידאולוגיה וכשאידיאולוגיה נכנסת לעניין -מתנתק הקשר בין המציאות ולמה שנדרש לעשות לבין הביצוע האמיתי, משום שאידאולוגיה היא מושג חפץ חיים וכשכזה הוא יעשה הכל כדי להנציח את עצמו גם בנקיטת אמצעים מניפולטיביים,שיקריים ואלימים ואני מניח שבנקודה זו אתם מבינים למה כוונתי.
    כשאנשים מתייחסים לנושא איכות הסביבה כאידאולגיה ולא בהתייחסות עיניינית,נמנע למעשה הדיון האמיתי שעוסק במה באמת קורה ומה נכון לעשות-וההוכחה היא ההתייחסות לאדם הפרטי כאשם העיקרי בזהום וריכוז המאמצים בלחימה באדם הפרטי הבודד,והפריוס היא דוגמא טובה-הענק הכלכלי מייצר תוך כדי יצירת זיהום מיידי ועתידי על מנת שהאדם הפרטי יזהם פחות בהווה-היצרן נתפס כירוק ולא משלם את המחיר של הזיהום שהוא מייצר.
    מפעל אחד בקרית מזהם כמו חיפה רבתי,רק שעל המפעל הזה כמעט לא יופעלו שום סנקציות אמיתיות(בגלל שיש 200 עובדים שההסתדרות שומרת עליהם)אלא כן ינקטו אמצעים נגד 200 אלף תושבי האזור והם יחויבו במסים שונים וכדומה.

עדיין המזהמים העיקריים הם התעשייה והממשלות.
    עוד דוגמא-אם אני רכשתי מוצר באריזת פלסטיק,מי אשם בזיהום שמייצרת האריזה? על פי הגישה הנוכחית אני האזרח,לכן משקיעים ממון בללמד אותי להפריד אשפה,משקיעים מליונים במערכי מיון טיפול ואיסוף של אשפה,אבל נגד היצרן לא ננקט דבר. למה היצרן לא ממוסה על סוג האריזות שהוא מייצר,למה הוא לא חייב לאסוף אותן(אפילו עם הבקבוקים נכשלו).למה הממשלה לא נוקטת בתהליכי מיסוי וחקיקה שיעודדו יצרניםצ למכור לי את מוצריהם באריזות ידידותיות יותר-נכון שיש דברים שנעשים אבל לא בצורה מספקת ועדיין מאשימים את האדם הבודד, משום שזה נח יותר ומכניס יותר כסף

דרור הראל

ראו קישור מצורף לכתבה בנושא רכב חשמלי מזהם יותר או פחות.
    אמנם מתקיים דיון,אבל אף אחד מהפרופסורים לפחות על פי הכתבה לא התייחס לזיהום הנגרם מתהליך יצור ומחזור הרכב החשמלי.
    הכתבה מאד שטחית ומעידה על חוסר הבנה כללי של הכותב את הנושא וחבל מאד שכך,משום שנמנעות השאלות החשובות מהפרופסורים-אבל בכל זאת איזו שהוא דיון וגם זה חידוש בכל מה שנוגע למכונית החשמלית.www.haaretz.co.il/hasite/spages/1134100.html

דרור הראל

חבר רשום ItayWitzer's Avatar

ראו קישור מצורף לכתבה בנושא רכב חשמלי מזהם יותר או פחות.
    אמנם מתקיים דיון,אבל אף אחד מהפרופסורים לפחות על פי הכתבה לא התייחס לזיהום הנגרם מתהליך יצור ומחזור הרכב החשמלי.
    הכתבה מאד שטחית ומעידה על חוסר הבנה כללי של הכותב את הנושא וחבל מאד שכך,משום שנמנעות השאלות החשובות מהפרופסורים-אבל בכל זאת איזו שהוא דיון וגם זה חידוש בכל מה שנוגע למכונית החשמלית.www.haaretz.co.il/hasite/spages/1134100.html

דרור הראל
    מסכים עם גישתך. קראתי מתישהו מאמר המספר על תהליכי הייצור של רכב חשמלי וכדאיות "המהפכה הירוקה".
    על מנת ליצר רכב יפני חשמלי לדוגמא, זקוקים בין השאר למצברים המכילים את היסוד ליתיום. יסוד זה לפי כותב המאמר מצוי בעיקר בארצות צפוניות כגון סיביר, קנדה וגרינלנד. כלומר יש לחצוב את היסוד, לשנע אותו למפעל המייצר מצברים ולאחר מכן לשנע את המצברים המוכנים למפעל הרכב ביפן. תהליך השינוע מבוצע על ידי ספינות ומשאיות השורפות מזוט וסולר ופולטות כמות אדירה של מזהמים לאטמוספירה, לים ולקרקע. זאת בלי להתייחס בכלל להרס הסביבתי שקורה כתוצאה מכריית המחצב עצמו. כלומר עוד לפני שהרכב הניע בכלל בפעם הראשונה, הוא כבר נמצא בחוב מבחינה של פליטת מזהמים.
    דבר נוסף, כשהרכב החשמלי יגיע לישראל וייטען בתחנות הטעינה לצורך שימוש, יהיה צורך בהקמת עוד תחנות כוח. רוב החשמל בישראל מגיע משריפת פחם ומזוט, תהליך שפולט כמות מזהמים גדולה פי כמה מאשר גז/סולארי/תרמי/הידרודינמי. תחנות הכוח הללו כמובן יוקמו באיזורים בהם לתושבים אין כוח התנגדות של ממש (פריפריה - אשקלון/אשדוד) והם אלו שיסבלו את כלל הזיהום הארצי בעצמם. הם ישלמו את המחיר הבריאותי ואנו נשלם את המחיר הכספי.

לדעתי האופציה "החשמלית" היא הגרועה ביותר. אופציה שנועדה להעשיר את העשירים ממילא ולהראות ש"עושים משהו". פתרונות טובים הרבה יותר (-וקיימים !) הם תחבורה ציבורית (יעילה...), הנעה בגז, הנעת מימן, מנועי דיזל חדשים עם פליטה מינימלית.

דבר אחרון:
    ביו דיזל ככל הנראה לא משתלם מאחר ומפנים משאבי ייצור מזון לצורך הנעת מכוניות, מה שגורם לעליה במחירי המזון והקטנת תפוקת המזון.

ציטוט נכתב במקור על ידי ItayWitzer צפיה בהודעה
    תחנות הכוח הללו כמובן יוקמו באיזורים בהם לתושבים אין כוח התנגדות של ממש (פריפריה - אשקלון/אשדוד) והם אלו שיסבלו את כלל הזיהום הארצי בעצמם. הם ישלמו את המחיר הבריאותי ואנו נשלם את המחיר הכספי.
    ככה זה תמיד כאן. וכשיתכלו סוללות ההיי-טק של פריוס/אינסייט/IMA/לקסוס H הירוקות, איפה יקברו אותן? במרכז ת"א? מה פתאום. גם לא באשדוד ובאשקלון... יחפשו אוכלוסיה חלשה עוד יותר כדי להפיל את המתנה הזו בחצר האחורית שלה - אם אפשר, לא יהודית: רמת חובב, רמת בקע...

לדעתי האופציה "החשמלית" היא הגרועה ביותר. אופציה שנועדה להעשיר את העשירים ממילא ולהראות ש"עושים משהו". פתרונות טובים הרבה יותר (-וקיימים !) הם תחבורה ציבורית (יעילה...), הנעה בגז, הנעת מימן, מנועי דיזל חדשים עם פליטה מינימלית.
    רוב הפתרונות ה"ירוקים" הם פוליטיים ולמראית עין בלבד. מאחוריהם תמיד יהיה איזה איל הון שחובר לממשלות כדי להתעשר עוד על חשבון הציבור.
    ...
    לא עונה בפורום

בנוגע ל"תחבורה ציבורית יעילה" לי אין ספק שזה צריך להיות הפתרון העיקרית

נושא הביו דיזל הינו עוד דוגמא לפוליטיקה הסביבתית,הוצפנו באלפי מאמרים בנושא,חברות השקיעו מיליונים בהקמת תשתיות ואז פתאום זה נעלם לא מדברים על זה יותר,פתאום נזכרו שעל כל הקטר של תירס לביו דיזל שייצרו,יהיה הקטר אחד פחות ליצור מזון ואז מחירי המזון יעלו,והתוצאה תהיה שהעשירים ישלמו פחות על הדלק שלהם והעניים ישלמו יותר על האוכל שלהם ושוב המצב האהוב והידוע שבו מי שאין לו ממן את מי שיש לו.

דרור הראל

ושוב המצב האהוב והידוע שבו מי שאין לו ממן את מי שיש לו.

דרור הראל

גם זה תמיד היה ככה, לא?
    זה טבעם של בני אדם. בניגוד לסיסמאות השדופות - בני אדם ממש לא נולדו שווים. וחצי עולם כבר ניסה פעם פיתרון של "כולם שווים", אפילו אצלנו ניסו. בהתחלה זה היה נחמד, אבל מיד אחר כך גם בין כל השווים היו כאלה ששווים יותר, וכולנו ראינו לאן זה הגיע...
    לא עונה בפורום

שמתם לב למה שקורא בקופנהגן?להפגנות האלימות?לאלו שקוראים לעצמם אנרכיסטים ושוחרי איכות הסביבה?
    אנשים אלו אלימים ומסוכנים והם סוג אחד של אנשים אליהם אני מכוון בכינוי"הדיקטטורה הירוקה" זהו בדיוק אותו מבנה נפשי של האנשים שהובילו את המהפכה הקומנסיטית ואחר מכן גם שלטו באופן דיקטטורי וגרמו למותם של מיליונים בשם האידאולגיה. בגלל היותם "שמאלנים" הם מקבלים יותר הנחות והתייחסות אוהדת יותר בתקשורת העולמית לעומת ה"נאו נאצים" ותנועות ימין קיצוניות למשל-אבל הם מסוכנים לא פחות ולדעתי אפילו יותר.
    הם כביכול "מוחים" "מצילים את הדוב הלבן" וכו,אבל למעשה שינוי הסדר העולמי הקיים הוא שעומד בראש מעיינהם.

דרור הראל

חבר רשום whisky's Avatar

דרור אהלן,

קיצוניים/אנרכיסיטים זו אחת הרעות החלות של כל הדעות ההגיוניות.

בין שמאל וימין, בין אקולוגי לאקופוב בין הגיון להיגיון, תמיד הקיצוניים הם אלו שהופכים את המצב לכזה שבו לא שומעים את דעתם ההגיונית של השפויים.

ככה זה בימין, שלא רוצים לשמוע אותו בגלל הקיצוניים, ככה זה בשמאל שלא רוצים לשמוע אותו (היום הרבה פחות מתקופת השיא אל אורי אבנרי וחבריו) ככה זה לגבי "הדיקטטורה הירוקה" שלא רוצים לשמוע עליהם בגלל קומץ אנשים הזויים...

אני מציע לא להתייחס אליהם אלא לשאלה עצמה.

בנושא אחר שהעלית, אחת הרעות החולות היא באמת "הטרנדיות" בין היתרון שבלהפוך שמן משומש לביודיזל ראוי לחימום או נסיעה לבין הצורך בכריתת יערות (לאו דווקא גשם) לצורך גידול גידולים עתירי שומן לאתנול וביו דיזל המרחק והיתרון האקולוגי רב.

ואגב, אני לא יודע אם הפתרון החשמלי הוא בהכרח רע, השאלה היא מה הדרך הנכונה ליישם אותו, אולי אנחנו עוד לא שם מבחינה טכנולוגית, ולצערי שוב בגלל הטרנד יש אנשים שפוחדים להגיד את זה, ויש כאלו כמו שי אגסי שנהנהים מזה על חשבונינו.

יריב
    yeshtrip.co.il

חבר רשום whisky's Avatar

יריב,אני רק מקווה שאתה לא מסוג העורכי דין שאופן אישי הייתי שמח לצמצם את "החתימה הסביבתית" שלהם.
    אני מסוג עורכי הדין שהיו רוצים לצמצם את החתימה המקצועית שלהם בקרוב

יריב
    yeshtrip.co.il

עמוד 4 מתוך 7 ראשוןראשון 1234567 אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. לאן מתחבר החוט הירוק ממודול ההצתה?
    על ידי סיקס כחול בפורום פורום ג'יפ סיקס CJ
    תגובות: 3
    עדכון אחרון: 21-10-10, 21:24
  2. צמיגי הירו
    על ידי zigwig בפורום פורום סוזוקי Suzuki