ριαλϊι ΰεϊκ?
:-)
אהלן
אני מוסיף רמקול חיצוני למקסטרק שלי ורוצה לדעת- לאיזה פינים בתקע הוא אמור להתחבר?
כרגע יש בתקע שני גישורים, מצורפות תמונות.
תודה מראש.
ριαλϊι ΰεϊκ?
:-)
לע... זה כדי שאני יוכל לשמועעעע אותך יותר טוב הואעהעהעהעהע...
http://www.batlabs.com/images/maxacc.gif
αιο τιο 1 μ 16
ΰν ΰϊδ ψεφδ ωδτπιξι ιξωικ μςαεγ ϊωΰιψ ΰϊ δχφψ (β'ξτψ) αιο 15 μ 16 αξηεαψ.
![]()
ζ"ΰ ηεθ ΰηγ ωμ δψξχεμ μτιο ξρ' 1 εδηεθ δωπι μτιο ξρ' 16?
μβαι δψξχεμ δξεαπδ- ΰν ΰπι ξωΰιψ ΰϊ δβ'ξτψ ωμ 15 ε16 ξβεωψ, απερσ μψξχεμ δβγεμ- ωπιδν ςεαγιν?
ϊεγδ.
ςεαγ.
ϊεγδ ψαδ.
ιεψωδ μι μωΰεμ αΰεϊε δπεωΰ:
δΰν ξιωδε ηιαεψ ψξχεμ ψβιμ ωμ γιαεψιϊ μξχρθψχ?
ωεεδ ξωδε? ωεξςιν θεα \ ηζχ ιεϊψ?
ϊεγδ!!
λΰα ςεαψ εωα ...
ΰπι μΰ ηιαψϊι ψξχεμ ωμ γιαεψιϊ ΰαμ ζδ ξδ ωδψεα ςεωδ.
αςιχψεο ζδ ΰεϊδ ςεφξδ ωΰϊδ ωεξς ςν γιαεψιϊ λκ ωζδ ςεωδ ΰϊ δςαεγδ βν ςν δξχρθψχ.
ΰιωιϊ ΰπι δϊηαψϊι ςν ηιφεπι απερσ μξεαπδ μλμ ξχψδ.
ΰϊν ιλεμιν μχπεϊ ψξχεμ ξχεψι ξωεξω α-70 ω"η
ξΰιψ
ϊητω ψξχεμιν ωμ ξεθεψεμδ ωδιε ξεϊχπιν αρετεϊ ωμ δϊημϊ ωπεϊ δ 90 ΰφμ δχεγχεγιν .
ψξχεμιν ηζχιν εΰιλεϊιιν ιεϊψ ξξδ ωΰπι ωξςϊι ΰφμ λμ ΰηγ ΰηψ..
αδφμηδ.
βν ΰφμι ψξχεμ ωμ γιαεψιϊ τωεθδ ςωδ ςαεγδ ξφειπϊ
αρξεψΰι αψζπθ βν αξδιψειεϊ βαεδεϊ εβν αωθη.
ϊμιϊι ΰεϊε ςμ χωϊ δδϊδτλεϊ ξξω ξΰηεψι δψΰω εξςεμν μΰ ςαψϊι ΰϊ ηφι δεεμιεν.
ΰιϊι
-----ηωξμΰι ξερξκ----- ΰιϊι 052-2429970 αφτεο δψηεχ...
αρεσ ηεζψιν μξχεψεϊ !!! SUZUKY RULEZ ΰψεκ ΰψεκ εςγιιο 87
לא מומלץ להשאיר רמקולי פנימי מחובר בזמן שרמקול חיצוני עובד. דבר זה מעמיס על מגבר אאודיו וגורם להתחממות שלו. (המגבר יכול להישרף ב-full volume)
התנגדות של הרמקול 4 אוהם - 2 רמקולים > 2 אוהם - (כמעט קצר)
ηφι ςγ ωμεωδ ψαςι εεμιεν αξλωιψ ξρλπιν ΰεϊε αωιξεω ωπι δψξχεμιν? ΰε ψχ τεμ εεμιεν? χιιν αξλωιψ τιεζ αιθηεο?
ΰπι ξπιη ωΰιω δλαμιν ξγαψ ξπριεο, εμξδ μκ μρλο ΰϊ δξλωιψ ?
ξλιεεο ωΰϊδ περς (ΰπι ξπιη) αριχρ, ΰζι (ΰπι ωεα ξπιη) ωΰιο μκ αςιιδ ωμ ξχεν, εμτιλκ ΰϊδ ιλεμ μψλεω αζιμ δζεμ (200-400 ω"η) ξβαψ 2 ςψεφιν ωμ ρθψιΰε μψλα ωιρτεβ ΰϊ δςεξρ ειΰτωψ μκ μδβαιψ λκ ωλμ δωλεπδ ϊωξς ωιω μκ ξλωιψ χωψ (αδπηδ ωϊωιν ψξχεμ ωξρεβμ μρτεβ ΰϊ δςεφξδ δζΰϊ) ...
ιω μι ξβαψ λζδ τπει ωςεγ μΰ δημθϊι ΰν μξλεψ ΰε μϊϊ μΰηεϊι αξϊπδ, εΰϊδ ξεζξο μχηϊ ΰεϊε αιπϊιιν αδωΰμδ μαγεχ ΰικ ζδ ςεαγ (ζδ λξεαο μΰ ξηιια ΰεϊκ μχπεϊ ξξπι ωεν γαψ - ξαηιπϊι ϊπρδ εϊηζιψ μμΰ λμ ϊξεψδ)
ζψεχιν μι ΰιτωδε βν ζεβ ψξχεμιν ΰεαμιιν μψλα. ΰν δν ϊχιπιν ϊελμ μχαμ βν ΰεϊν αξϊπδ.
μδϊψΰεϊ αωθη,
πγα.
six4life
נדב43
למגבר שמע אין פיוז בטחון.
זה עובד לפי אותו עיקרון - גם במערכת סטריאו שלך אסור לחבר 2 רמקולים במקביל.
כמו שהסברתי קודם. מגבר שמע נועד לעבוד עם התנגדות של 4 אוהם.
ברגע שאתה שם לו רמקול נוסף של 4 אוהם ההתנגדות יורדת ל-2 אוהם. דבר המעמיס על המגבר.
כתוצאה מהעומס, המגבר מתחמם יותר ויכולים להישרף 2 הטרנזיסטורים. במידה והטרנזיסטור יפרץ (ולא ישרף) ישרף הפיוז הפני של המכשיר (לא הפיוז על הכבל)
ברגע שמחברים רמקול חיצוני, מבטלים את הקצר בין פין 16 לבין 15.
צריך לעבוד לפי הוראות יצרן, לא סתם כתבו אותם - דבר זה ימע ממך תיקונים מיותרים
קודם כל, לרוב מגברי השמע יש פיוז, ותמיד מוסיפים לו גם פיוז חיצוני נוסף.
חוצמזה, תקן אותי אם אני טועה (גשם בחוץ ואין לי חשק לקפוץ לרכב למדוד), אבל אני מניח שההתנגדות של כניסות המגבר (אלו שמיועדות לקבל אות מיציאה לרמקול) גבוהה משמעותית מזו של רמקול.
כוונתי המקורית היתה להשאיר את הרמקול הפנימי מחובר כפי שהוא עם הג'אמפר, ואת היציאה שמיועדת לרמקול חיצוני להעביר דרך המגבר, וכך להפחית את העומס על המגבר הפנימי של המקסטרק.
ועכשיו תרשה לי לתקן אותך בעניין מגבר השמע, ואולי לתת פתרון אפילו יותר טוב מכוונתי המקורית:
רוב מגברי השמע לרכב (הזולים) הינם מגברי 2 ערוצים, אשר מיועדים במקור לרמקול ימין ושמאל. את חלקם ניתן לגשר לרמקול בודד של 2 אוהם (סאב-וופר לרוב מגיע כך), כך שאם החיווט הקיים מאפשר באופן סביר, הרי שניתן לחבר את שני הרמקולים (פנימי וחיצוני) למגבר (מגושר או בנפרד).
החסרון של הצעה זו הינו שכנראה מהר מאוד תשרוף את הרמקול הפנימי שלא מיועד להספקים כאלו, ולכן ההצעה המעודכנת הינה לחבר 2 רמקולים חיצוניים סטנדרטיים למגבר, ואם ממש יש צורך (לא ברור לי איזה), לחבר את הרמקול הפנימי באמצעות הג'אמפר למגבר הפנימי של המקסטרק.
להתראות בשטח,
נדב.
πγα, μΰ ιεγς μβαι ξβαψι ωξς ΰηψιν,
αξχρθψχ αξβρψ ΰιο τιεζ. ΰν ιω μκ ρτχ, ϊτϊη ρτψ ωμ δξλωιψ εϊψΰδ αςφξκ.
ΰν ΰϊδ ψεφδ μδςαιψ ωξς αξβαψ ηιφεπι, ϊεφιΰ ωξς ξτιο 11 RX AUDIO.
ων ζδ 350 ξιμι εεμθ ζδ αγιεχ λξε ιφιΰδ ξγιρχξο εδεΰ μΰ ξεωτς ξλτϊεψ δεεμιεν.
δϊπβγεϊ ξβαψ δωξς αςιιϊι μαγεχ ΰν ΰαεξθψ. ιω μκ χαμ αιφιΰδ ξλαψ ρεβ B. μΰ ϊχαμ ϊεφΰδ δβιεπιϊ.
γαψ δλι θεα ζδ μτϊεη ρτψ εμχψεΰ.
ωξψε ςμ χωψ