ויטארה ארוכה תהיה סביר להניח יותר זולה לאחזקה
ביטוח יותר זול, רישוי יותר זול, מנוע קטן יותר(חצי למען האמת - 1600 לעומת 3200 בטרופר).
מבחינת עלויות של שיפורים:
נעילה אחורית אוטומאטית: 250 לויטארה 320 לטרופר (מחירים לויטארה אני מביא ממה שקראתי ולא מניסיון.)
נעילה קדמית אוטומאטית: ויטארה 300 וטרופר 340
(כל המחירים בדולרים - ונוגע רק לנעילה, מארה"ב שמביאים לך במזוודה - לא כולל התקנה).
נעילות ARB - אותו דבר משהו באיזור ה15000 ל2 הסרנים פלוס קומפרסור
הגבהות - ספייסרים - אותו דבר
קפיצים - יש מלא מלא סטים, ומלא אופציות אני לא יודע כמה עולה לויטארה, אבל סט 2 אינץ' סטנדרטי בטרופר יעלה כ4000 שקל כולל התקנה לחדש באיזה סדנאת שיפורים.
ואני לעומת זאת קניתי בהרבה פחות והתקנתי לבד(לא ממש לבד - בעזרתו של SOFANISH הגורו שלי).
לטרופר אפשר לעשות דרופ קיט ממש בקלות - עיין בכתבה של איתי בנושא, אין לי מושג אם ואיך וכמה בויטארה.
בכל מקרה - לטרופר גם הסטנדרטי - מהלך מתלה מצוין, ולדעתי גם טוב יותר משל ויטארה עם ספייסרים ובולמים או קפיצים.
צמיגים - אני בדעה שכמה שהצמיגים יותר גדולים הרכב יותר עביר, יש כאלה שיחלקו עליי יש שיגידו שיש עוד משתנים - אבל לדעתי זה אחד הגורמים החשובים ביותר בעבירות.
בויטארה אפשר לשים צמיגי 235 וזהו בארץ..(לפני שינויי מבנה מרחיקי לכת)
ובטרופר אפשר להגיע ל265\75\16 אבל הרוב מסתובבים על 31 וכדומה.
צריכת דלק: אצלי בטרופר 1 ל6.5 -7 ובנסיעות בין עירוניות זה מגיע גם לאחד לשמונה במקרה הטוב.
בויטארה - מתאר לעצמי ש1 ל8 ברגיל ובבינעירוני 1 ל10, שוב פעם - לא מנסיון כי אין לי ויטארה.
מבחינת אמינות ואחזקה זולה - תלוי על איזה רכב טיפול, בבסיס שני הרכבים אמינים, אחרי תקופה של12-15 שנה עלהכביש, מה שבאמת חשוב זה איך טיפלו בהם..
מקווה שעזרתי.
שמרו על קשר