рлъб бочеш тм йгй
shmil
חברים, אני לא תומך בשמואל, ושלא ישתמע כך. אינני בעד כפייה דתית, וגם אינני דתי. נהפוך הוא - אני אוכל שרצים ולא שומר לא שבת ולא כיפור.
אבל -
טוב לנו עם מדינה יהודית. טוב, וטוב שישאר כך. אמנם יש להתמודד עם בעיית הכפייה הדתית, אך אסור לנו לוותר על הגדרתנו כמדינה ייהודית.
בקצרה יש חופש דת, חופש מדת, ועוד שתי הגדרות משנה. לכל אחת יתרונות וחסרונות, עניין של תמיכה ממשלתית במוסדות דת אם לאו, וענייני חקיקה. מי שירצה להתעמק, אשלח לו במייל מאמר שכתבתי ופורסם בעיתון מערכות, אם אני זוכר נכון.
ולמה טוב לנו עם מדינה יהודית?
כי אנחנו חיים במזרח התיכון, עם כל אלו שמנסים ורוצים להשמידנו. ביטול ההגדרה כמדינה יהודית תוביל מיד גם לחקיקה וגם לבג"צים שיאפשרו איחודי משפחות של כל מי שנמצא פה כבר, וביניהם הרבה ערביי 48, פליטי "דארפור" נוספים, תאילנדים ופיליפינים נוספים, ועוד כיוצא בזה.
בסופו של דבר, עם כל התלונות שלנו על הדת, ההגרה של מדינת ישראל כמדינה יהודית היא זו העוזרת לנו להשאר חברה ישראלית-יהודית, חברה בה אנחנו הרוב (גם אם הדומם), ולא לאפשר לכל מי שרוצה להכנס. ביום שההגדרה תבוטל, תתחיל התמסמסות של מניעת הכניסה לאחרים.
ועם יד על הלב - מי רוצה שיהיו לו שכנים קראג'ה ושות' בבניין או ביישוב?
ושוב - איננני תומך בעוולות החרדים, וברצון לכפייה דתית. יש להנהיג חופש דת במדינה, חופש דת, במקביל להשארת ההגדרה כמדינה יהודית.
ולא, אין לי בעייה עם סגירת בתתי ארועים ועסקים ביום כיפור. זו מסורת, ולא רק כפייה דתית, וזה מחירשאני מוכן לשלם עבור הצביון.
щоше тм чщш