. , -
, . . , - .
- . . , . , . .
. , .
.
( )
https://www.independent4x.com/mercha...roducts_id=111
.
() ' . ARB .
:
1. 10 BOLT 2003? ( - ...)
2. 50-50? ( ) ? - ? ( ). ?
3. "?
4. !
( ?)
. , -
, . . , - .
- . . , . , . .
. , .
.
לטעמי האישי החששות שלך מהנעילה האחורית מוגזמים לחלוטין, ברמת היסטריה. אם המוצר הזה היה מסוכן, הוא לא היה משווק בכלל.
עכשיו לשאלתך: גלגל אחורי מסתחרר לא יגנוב כוח הנעה מהסרן הקדמי, כי ברודאו אין הנעה כפולה קבועה ואין דיפ' מרכזי.
מה שיש לך זה טרנספר פשוט וטוב בעל 4 מצבים:
הנעה אחורית 2H
הנעה כפולה 4H
ניוטרל
הנעה כפולה 4L
כשאתה משולב בהנעה כפולה, הכוח מתחלק שווה בשווה בין הסרנים. מה כל גלגל עושה עם זה? כל עוד יש אחיזה, אין בעיות. אבל אם גלגל מאבד אחיזה? הוא מסתחרר ובן זוגו עומד במקום. מובטל. ואז מי שדוחף/מושך את הרכב זה זוג הגלגלים השני. ואם גם שם צצה פתאום בעיית אחיזה?.... גלגל אחד מכל צד מפרפר במקום והרכב לא מתקדם. מה עושים? כאן נכנסות הנעילות לתמונה.
מתי אתה זקוקים לנעילות? בירידה? כמעט ולא, כי הגרביטציה עובדת לטובתך. במישור? לפעמים כן, אבל נהג מיומן יכול איכשהו לבחור קו נכון, ובשילוב של מינימום תנופה הכי לאט שצריך, הכי מהר שאפשר, להצליח לעבור. הבעיות הן בדרך כלל בעלייה, ותרצה או לא, בעלייה רוב העומס מוטל על הסרן האחורי. זה גם למה ברוב הג'יפים בעולם מכלולי ההנעה מאחור מסיביים וחזקים יותר מהקדמיים. אם נחלק חלוקה גסה, לא מדעית אבל די עקרונית לאחוזים - הרי שבדרך כלל 70-80 אחוז מכושר ה"עבירות" מוטלים על הסרן האחורי. הקדמי נושא בשאר הנטל. לפעמים, במקומות הקשים יותר, ה-20-30 אחוזים הללו הם ההבדל בין "עובר" ל"לא עובר". משום מה אני משוכנע שאם וכאשר תגיע לשם עם הרודאו, סביר להניח שמהר מאוד גם שתי נעילות לא יספיקו לך. אתה פשוט תרצה אוטו אחר... עם מרווח גחון גדול יותר, עם גלגלים גדולים יותר, עם זויות מרכב טובות יותר, עם הרבה פחות פלסטיק....
וזה גם למה אין שום טעם להתקין נעילה קדמית לפני שיש לך אחורית. אם בכל זאת תתקין קודם כל נעילה קדמית, אני ממש לא יודע עד כמה תרגיש בשיפור בעבירות, אבל אני משוכנע לחלוטין שאתה תעמיס המון על מכלולי הסרן הקדמי. זכור - ביותר מדי סיטואציות, זו תהיה ציריה קדמית בודדת, פעמון בודד, שיסחבו את כל הרכב. זה ממש לא מתכון לבריאות המכלולים. לא יודע אם התנסית כבר בשבירות בשטח, אבל זה ממש לא כיף שטיול שתכננת המון זמן נהרס, וגם די יקר...
, , , , "
3 , . ?
, . , . , , . ( BF Goodrich A/T) . , . , .
, , , . , .
, . , . , . - . .
, , - LOW ( - High , ). .
...
, :!:
"לגבי היכולות של הרודיאו בשטח, ברודיאו יש לך מאחור דיפרנציאל מגביל החלקה. נכון, זה לא קרוב אפילו לנעילה אוטומטית אבל זה הספיק לי בלא מעט מקומות קשים למעבר. בסופו של יום, מה שיקבע איך ואיפה תעבור זה הניסיון שלך בנהיגת שטח. אני יכול לספר לך שעברתי בקלות במקומות שלנד-קרוזר קצר עם נעילה אחורית בקושי עבר. ולא בגלל שהרכב טוב יותר אלא בגלל בחירת נתיב טובה יותר.
ואם כבר שטח, אז גם כאן צריך לקחת בחשבון שלרודיאו יש מנוע חזק, מה שאומר שצריך לעבור מכשולים עם רגל מאד מאד עדינה על הגז וכמעט אך ורק ב- LOW (לרכב ב- High יש נטיה לא לזוז ואז לקפוץ בבת אחת, מה שבעיקר עוזר להישתל על סלע נחמד). אם נוהגים עם רגל קלה אז הרכב כמעט ולא נכנס לסחרור גלגלים והדיפרנציאל מגביל ההחלקה מצליח לעשות את העבודה לא רע."
הלוואי וברודיאו 2003 היה נשאר משהוא מהLSD (מוגבל החלקה). 80K ק"מ והוא כבר טחון. אתה בר מזל אם שלך מתפקד... נסיון בשטח-יש גם יש. אבל בתור אחד שנהג הרבה עם ובלי נעילות בעבר (מגנום) אני יודע איזה צ'ופר רציני זה ברגע הנכון.. זה יכול להיות ההבדל בין לעלות או 'ללכת מסביב'. (או לעלות עם הרבה גז ושאריות מהאוטו לאורך העלייה)..
בקיצור קיוויתי למידע תומך נעילה קדמית אבל מודה שדברי דרור עושים שכל. אולי צריך לחסוך ל ARB אחורית קודם? :cry: