мтрйеъ гтъй..
ан аъд баоъ озфщ йлемъ щиз лмщдй - еъш тм 2 долерйеъ...
аме олерйеъ лбйщ вбедеъ, щйоещ ъгйш бщиз йбйа мржчйн....
абм ан блм жаъ аъд оътчщ тм 2 даефцйеъ дмме..арй дййъй демк тм деемее.
זה לא שהחיים שלי יפים מידי וההתלבטויות שלי הן של מפונק
אבל קשה לי להחליט מבינהן. הוולוו נוחה,יפה,אבל קצת "עייפה" יחסית לאודי,
אבל וזה אבל גדול, בשטח הוולוו לוקחת בגדול. רק בגלל הקטע עם התמסורת נדמה לי ? (אני לא מקצוען במכוניות...,
בנסיעת מבחן היא התקשתה עם איזו מדרגונת קטנה מאוד... וזה מטריד אותי,כי אלו מקומות שאני תמיד נוסע אליהם.
אבל חוץ מזה, בחול ים היא נסעה יפה מאוד. וכך גם הוולוו,
ככה שקשה לי להחליט.
אני מרגיש שעם האודי אני אקבל יותר אמינות,
ופה אתם נכנסיםיש למישהו מהאנשים בפורום ניסיון ? יש לוולוו או לאודי תקלות ?
מה הייתם בוחרים ?
לי חשוב גם רמת זיהום וצריכת דלק יותר נמוכה, בגלל זה אני נוטה יותר לאודי,אבל חשוב גם השטח... לכן הוולוו גם מושכת אותי.
אשמח לדעת את דעתכם.
мтрйеъ гтъй..
ан аъд баоъ озфщ йлемъ щиз лмщдй - еъш тм 2 долерйеъ...
аме олерйеъ лбйщ вбедеъ, щйоещ ъгйш бщиз йбйа мржчйн....
абм ан блм жаъ аъд оътчщ тм 2 даефцйеъ дмме..арй дййъй демк тм деемее.
дйен арй тн себаше ааеибач 3.0
еосефч тн йлемъ дщбймйн щме... мошеъ щвн ме дйд рзог ан дйъд ртймъ гйфшрцйам ...
арй ма озфщ ощде вбед ойгй, арй шецд резеъ ейцйбеъ тм длбйщ. бмй йеъш ойгй щиз. абм тн йлемъ мшгъ мзем йн ещбймйн чцъ чефцрййн.
ззз
арй зййб мдвйб мдегтд джаъ ....
бъеш азг щйщ ме шлб щиз б 35000 щз .. ззз арй баоъ озййк ъе"л дчмгд ...
мвйсй дйъд еембе фшййби щбймъд доеп боеск .. арй зещб щдаегй йеъш тгйу .. мошеъ щау азъ одп лрйшад ма оощ оъайод мщиз, мфзеъ ма щиз лфй щарй обйп аеъе.
бдцмзд айщ .. арй офшвп !
цетрйд ..
од мвбйй BMW X5 арй оаойп щдеа йдйд иеб йеъш ощрйдн ллд шайъй биеф вйш![]()
вшжп мфежд чфд митн еащшай моъгмч
вшарг ц'йшечй етегу щм лоти 100K щ"з...
ейъшеп трч бщиз.
айм
JK ашек 2008 тн зййщрй шеешс етх шйз.
еафйме боцбе дсиргший деа дфк мозмйу шаей м-WJ..
ммчсес йщ чшесаебшйн дйбшйгйн ма?
http://autos.aol.com/car-Hybrid-Crossover-az/
ощде роца лбш башх ?
аемй дмчсес абм арй ма биез
оегтд ойг 2:
http://www.yad2.co.il/Cars/4X4.php?A...mKM=&KM=&Info=
йщ щн азъ дйбшйгйъ аемй йеъш ма бгчъй...
отйеп баъш щцшфъ арй оеца щйщ шлбй щиз трчййн ламе щцшйлъ гмч щмдн 13 ч"о ммйиш .. жд йфд.
оаег йфд ан арй орйз щжд бржйп.
абм чз бзщбеп щдсеммеъ, вн бъдмйк дййцеш ебтйчш бъдмйк дфйшеч - оаег ! ождоеъ.
дорет дтрчй щм дшлб феми аъ щме бодмк дрсйтд. ле' ....
ан аъд ачемев вгем.. арй зещб щжд ма даеие дрлеп бщбймк.
цетрйд ..
арй шецд мзщеб щарй ачемев оъеп, тм че дщфйеъ, (тн фсйлежеъ ощйзйеъ тм сеу дтемн,ийчйн бтйп,ещфн тн фйшешйн)
диейеид дйймргш дйбшйг ршайъ рзог
мвбй жйден щм бишйеъ еле, арй орйз щдлм ождн бсефе щм гбш, абм йщ гбшйн щождойн фзеъ.
бишйеъ щйсййое аъ зййдп цшйлеъ мдйеъ оиефмеъ ллд щдфйшеч щмдн ма йжйч.
ежд биез афщшй. (ма щйщ мй оещв)
הי
לא רוצה להרוס לך את חזון אחרית הימים ולא את שרשור, אבל כבר הוכרז אחרי בחינה מדעית מעמיקה שכלב מזהם יותר מרכב שטח מיושן. ורכב שטח מיושן מזהם פחות מרכב היברידי.
מה גם שהטיפול במזהמים של הסוללות יכול להיות תיאורטית טוב אבל מעשית הוא ממש ממש רע. גם פה בישראל.
אני מציע את גוגל בתור מקום טוב להתחיל, יש גם שירשור פה באתר לא ממזמן דווקא לפני שבועיים שלושה.
המון מידע וניפוץ פרות קדושות.
http://jeepolog.com/forums/showthrea...37;E9%F8%E5%F7
цетрйд ..
ALEF ידידנו. בוא ונאמר ככה: רוב החבר'ה כאן בג'יפולוג, שנוסעים ברכב שטח ישן ו"מזהם" שזולל בנזין או סולר, שומרים על הסביבה הרבה יותר מכל ירוק צווחן שמזדחל בטויוטה פריוס וחושב שהוא מציל את העולם.
כאן לא המקום הנכון להתרפק על תיאוריות אקולוגיות וירוקות. לא משום שאנחנו נגד שמירת הסביבה, אלא משום שכל סיפור ההתחממות הגלובאלית ושאר נספחיה זה בבל"ת אחד גדול, אולי התרמית הגדולה ביותר בתולדות המין האנושי... אלא אם יתברר שהנחיתה על הירח לפני 41 שנה היתה מבוימת וצולמה באולפני יוניברסל....
מה שגיא כתב לך, הוכח מדעית.
- החתימה הסביבתית של כלב בינוני גדולה מזו של SUV ממוצע.
- תהליך ייצורה של מכונית היברידית אחת דוגמת טויוטה פריוס, מזהם פי עשרות מונים מזה של רכב שטח דוגמת ג'יפ רנגלר או לנדרובר דיסקברי.
- ייצורן של הסוללות המיוחדות מזהם. בסוף חייהן צריך למצוא פיתרון לאחסנה/קבורה/פירוק/מיסמוס או מה שלא תרצה, כדי להרחקי אותן מסביבת בני אדם, צמחיה ו/או בעלי חיים, כי הן מ-א-ו-ד מזהמות.
מכוניות היברידיות? לא יותר מטרנד, אופנה, תרגיל מבריק בשיווק - הן מאפשרות ליצרניהן (טויוטה למשל) לנקות קצת את מצפונן (ולהוריד את "ממוצע פליטת המזהמים" שלהן) כדי שיוכלו להמשיך למכור טנדרים ו-SUV ענקיים עם מנועי V8. שלא נטעה - הטרנד הזה חזק מאוד ומשפיע. כמו שנכתב כאן בשרשור אחר: במערב אירופה למשל - מוטב לך היום להזדהות כיהודי וישראלי ואפילו להודות שאתה שוחט ילדים פלשתינים כדי לקצור את איבריהם ולאפות מדמם מצות לפסח, מאשר להכריז שאתה אנטי-ירוק ושכל סיפור התחממות כדור הארץ הוא סוג של בלוף. עד כדי כך הם צבועים והיסטריים.
אם יש משהו שמצדיק את רכישתה של מכונית היברידית הרי שזו תצרוכת הדלק בתנועה בעיר, ולא פליטת מזהמים, וזה כמובן לא כל כך תופס לגבי SUV ו"דמויי גי'פים" היברידיים כמו הלקסוס RX או ב.מ.וו X5 החדש, שנועדו רק לאפשר לרוכשיהם המשועממים והסתומים בכסף עד מעל לאזניים, להרגיש קצת פחות רגשי אשמה. בפועל - אחיזת עיניים. בלבול ביצים. הם עדיין נוסעים רק 9-10 ק"מ לליטר בתנאים אופטימליים. הם עדיין דורשים שחיטת עדר פרות שלם רק כדי לרפד את המושבים שלהם. הם עדיין מדופנים בפיסות עץ משובחות שהצריכו כריתת עצים ביערות הגשם... ובכל פעם שתיסע איתם בשביל, אתה עלול לדרוס איזה ג'וק ולהשאיר קוליס...אז בחייך.... על מי בדיוק כל רוכשי האנדרוגינוס הזה - "רכב שטח היברידי" - חושבים שהם עושים רושם?
קח דוגמא לאוטו שלא מתיימר להיות "ירוק": הקיה סורנטו דיזל החדש, לא היברידי ולא נעליים, אוטו לא קטן עם 7 מושבים מרווחים, 197 כ"ס ויופי של ביצועים, שעולה הרבה פחות מחצי מהלקסוס RX400H, עשה אצלי בסופ"ש האחרון 12 ק"מ/ליטר משולב, כולל עיר, כולל טיסות נמוכות (במהירות שאסור לדבר עליה) על כביש 6, כולל הרבה שטח (עד כמה שאפשר לקרוא לדישון ולשאר שבילים בצפון בשם "שטח") אז תגיד לי בעצמך, בשביל מה לטרוח? את מי בדיוק מנסים לרמות כאן עם סיפור "רכב השטח ההיברידי"?...
לטעמי אין דבר כזה "חצי דתי" או "חצי בהריון". ככה גם אין "חצי סביבתי". אתה כזה אקולוגי? סע באופניים. סע ברכבת. לך ברגל. סע במכונית חשמלית (עוד מעט קט, תהיה לך רנו פלואנס חשמלית מטורקיה, באדיבות שי אגסי, שההצדק ההיחידה שאנ ירואה לרכוש אותה אינה בגלל זיהום כמו בגלל התלות ההולכת וגוברת בנפט שמאגריו ומרבציו הולכים ומתדלדלים).
לשאלתך:
וולבו XC60 עם מנוע דיזל יהיה חסכוני יותר מהאודי עם מנוע בנזין.( האודי Q5 דיזל לא מיובא לישראל) אם זה חשוב לך (פליטת מזהמים, צריכת דלק) - הוולבו דיזל לוקח.
אודי Q5 בנזין מהיר, ספורטיבי, ומהנה הרבה יותר מוולבו XC60 דיזל. אם הנהיגה בכביש באמת חשובה לך - האודי לוקח.
וולבו XC60 נוח, מרווח ונעים יותר מאשר האודי Q5 שהוא פשוט קטן יותר. אם זה חשוב לך, הוולבו לוקח.
ומי טוב יותר בשטח? - עדיף שתנסח את זה נכון יותר ותשאל מי פחות גרוע מחוץ לאספלט - הוולבו קצת פחות גרוע בשטח מהאודי, ולכן הוא זה ש"לוקח". בקושי.
ма терд бфешен
мщамеъ, чещйеъ, тцеъ, ъебреъ, ра мфреъ бд"ф
дйй гшеш елемн, ъегд тм дъщебд доещчтъ
ан бчерсфйшцйеъ тсчйрп, дшй щвн млйееп дщрй йщ черсфйшцйеъ, едп йеъш ощлртеъ олйееп щмайофшййъ дрфи йщ дшбд оаег лсу.мотщд, айофшйеъ дрфи щемиеъ бтемн. емлп двйерй щлм рйсйеп мдшйн аршвйд змефйъ йъчм бъвебеъ рвг еозчшйн оелзйн еле'... арй ма баъй ещбъ мвй'фемевйн тм доцфеп, шч щамъй щамд еар йорйз щъзещъ дащод щочрръ бзмчлн дшйод аъ шащд
арй зещб щан йщ осфйч лсу, афщш мделйз лм гбш огтйъ.
еарй очеед щдлйееп дйшеч деа ма бмеу . ае беа рвйг щарй очеед щдеа бмеу едлгеш щмре ма демк мддшс т"й жйден едшс даежеп еле' ...
абм ма рлрс мжд йеъш ойгй мтеоч, лй айп ощн йцйад, елм делзд, йщ мд делзъ рвг. оощ лое м"дан бшйа малем твбйрд" ...
тг вбем осеййн.
дарий аечсйгрийн ( щн офецх мревгй зйоцеп ) тебгйн йеъш иеб азшй бйщем.
елоеъ шбд ойгй одтвбрйд дйа ма бшйад бфшещ. ллд вн зцйм ае фмфм етег лод озбшйдн.
-----
гшеш дмк ийфд шзеч аемй бъвебд щме. еайп фд щен швщй ащн ае чрад, арй обийз мк. ой щчерд сефд жммрйъ тещд аъ жд бвмм дфъез е/ае бвмм дорет. мма щен швщй бещд тм цшйлд дгмч доефштъ. деа баефп айщй орчж аъ оавшй дрфи дтшбййн йщш мосймд дощеъфъ щме. абм деа вн ма цбет оцг щрй.
од щгшеш рйсд, георй мдвйг, деа щмшлещ орет офмцъй тн ийфд аеие осбйб емдвйг щжд ма реша лй йщ читйн щбдн дорет ма фетм ерестйн тм зщом, деа дцбйтеъ.
-----
блм очшд, ам ъйчз аъ жд чщд. ст бод щба мклм тег афщш, ма тег дшбд рйщаш мре мдреъ одъзбйб щмре. ема ощрд ан даеие тмд 35000 ае 350000 щз. дтйчш мщоеш тм дрчйеп бщиз етм лбег мжемъ. вн лщайп щеиш еайп ъошешйн. ( лп, тйцбре аеъй бщиз бфтн дазшерд лм ойрй тйшерййн тн SUV ) еаемй дцтд азъ чирд, йщ шлбй щиз щдн аемй фзеъ щеферй аемй мфтойн дшбд фзеъ щеферй абм дшбд йеъш одрйн ещйоещййн вн блбйщ евн бщиз.
лгай мбгеч !
цетрйд ..
ооо твбрйд обещмъ жд итйн.
арй адбъй аъ дъвебд щм гшеш, арщйн щрсзфйн дн арщйн щдреща рвт бдн.
арй ма оощ зещб щже цбйтеъ мрдев бшлб щлщаъд бтйш деа феми фзеъ ождойн ецешк фзеъ гмч ,абм ма рлрс мжд(арй зещб щтег л15 щрд лемре рст бламе. ежд ма йшад мре цбйтеъ лй лемре релм мшлещ ламе. )
ещеферй ае ма... бсефе щм гбш вн марщйн тн рйрв'д йщ щеферй. вн марщйн щчерйн шч аешврй еосъеббйн бщшееам йщ щеферй, евн мламе щдемлйн тн змйфд 3 змчйн ашорй.
длм щеферй (вн дарий щеферй деа щеферй)
мщоеш тм рйчйеп, мрдев бждйшеъ еблбег. жд даму бйъ .
айк двтре мфд одреща дочешй цчцчцч.
![]()
айрщаммд![]()
цетрйд ..
щоше тм чщш