Close
тоег 2 оъек 4 шащепшащеп 1234 азшепазшеп
оцйв ъецаеъ 21 тг 40 оъек 76
    збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Apr 2005
    ойчен
    лфш сба
    дегтеъ
    669

бшйшъ озгм ъвебд мдегтд: сшп чгой бшлб ойшецй огбш - зеош мозщбд

дйй бшек

оазш емй йщ чцъ ойгт фрйой

арй шецд мзжеш мщамъ дщамеъ едйа дощчм.
    дшй бщйшщешйн чегойн двтре лбш мосчрд лй тм дбемойн цшйк мфтем ощчм рвгй (олйееп дщймгд) осеййн (еарй ма рлрс мвбед ае роек лшвт) ащш йафщш фтемд аефийомйъ моъмд.

дтбшъ сшп зй чгйод бъцешд тмйд аъд огбш оцшйлд озщбд вн бреща жд, рлеп щдсшп йеъш чм оома абм тгййп йеъш лбг ооъмйн рфшгйн, деа тгййп оцшйк оти дтбшъ ощчм вн мзмче дчгой щм дшлб. йдйд цешк мбреъ шлб тн змечъ ощчм щм 50:50.
    одмк ащш "йешйг" ощчм одсшп дазешй е"йтмд" ощчм тм дсшп дчгой. дан щйрейй ощчм аме ма йфзйъе офтемъ доъмйн дазешйн, ае мзймефйп йдйд цешк мдвгйм аъ лз дорет лгй мдъвбш тм тмййъ дощчм (щеб, ма мдйлрс мейлез тм ощчмйн)

ъцешд же вн оцшйлд брйд тн орет ошлжй ае ошлжй чгой ащш вн мжд йщ ощотейеъ, лвеп шезб чбйрд шзб йеъш, щлбш вймйре лй ощрд аъ ъзещеъ дрдвйд едърдвеъ дшлб.

еан аъд лбш зещб блйееп щм сшп чгой аж мод ма 4X4 ?????

шфй

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

аъд йлем ма мдслйн лод щаъд шецд, абм вн ан дощемщ ощефт, тгййп огебш бойщеш ъретд азг ебгшвъ зефщ азъ....

оок цйфйъй мйеъш, йчйшй
    длм щиейеъ

збш шщен йчйш вшйп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2004
    ойчен
    Rochester, NY
    дегтеъ
    804

цйиеи рлъб бочеш тм йгй дцфшгт цфйд бдегтд
    аъд йлем ма мдслйн лод щаъд шецд, абм вн ан дощемщ ощефт, тгййп огебш бойщеш ъретд азг ебгшвъ зефщ азъ....

оок цйфйъй мйеъш, йчйшй
    бшек ддбгм дйзйг деа щбIFS дъретд дйа бче йщш, бжоп щсшп йрет тм чщъ ....
    рлеп жд дбгм, абм ма дййъй овгйш аеъе лчшйий (бойезг лщджшетеъ ашелеъ едчщъ вгемд ...

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй шфам цфйд бдегтд
    арй шецд мзжеш мщамъ дщамеъ едйа дощчм.
    дшй бщйшщешйн чегойн двтре лбш мосчрд лй тм дбемойн цшйк мфтем ощчм рвгй (олйееп дщймгд) осеййн (еарй ма рлрс мвбед ае роек лшвт) ащш йафщш фтемд аефийомйъ моъмд.
    чша мжд бчйцеш йзс оечфх/ма оечфх. жд рлеп, ежд очбм отрд, бтйчш т"й лк щбсйс двмвмйн оъчцш едвмвм демк йеъш азешд, гдййре очбм йеъш ощчм.

дтбшъ сшп зй чгйод бъцешд тмйд аъд огбш оцшйлд озщбд вн бреща жд, рлеп щдсшп йеъш чм оома абм тгййп йеъш лбг ооъмйн рфшгйн
    ма рлеп - шад мтйм.

ъцешд же вн оцшйлд брйд тн орет ошлжй ае ошлжй чгой ащш вн мжд йщ ощотейеъ, лвеп шезб чбйрд шзб йеъш, щлбш вймйре лй ощрд аъ ъзещеъ дрдвйд едърдвеъ дшлб.
    вн рлеп, аж од?

еан аъд лбш зещб блйееп щм сшп чгой аж мод ма 4X4 ?????
    аъд чеша зцай гбшйн, да йа огшеб?

д"сшп" тмйе огебш, деа бсд"л цйреш бчеиш 80 о"о, мма бйцд, мма гйф', мма цйшйеъ, мма рабеъ 4X4, елоти мма лмен.

деа чм ежшйж ежд дтйчш - деа ма орйт тм оръ ма мдщъощ блм аеън фшйийн щорйъй, тм оръ ма мдйеъ лжд лбг; ебресу, лбш ма огебш тм сшп "ргзс" ама тм сшп "рощк".
    длм щиейеъ

בנוסף לכל הנאמר אחת הסיבות החשובות ביותר שבגללן עולם הרכב עבר למתלה נפרד גם מאחור היא עניין האחיזה

בלי להתייחס לסיבות הגאומטריות, בסרן , תמיד גלגל אחד משפיע על הגלגל השני, ברגע שגלגל ימין עולה על אבן של כ2 ס"מ הוויברציה עוברת גם לגלגל שמאל, אומנם לא באופן מלא אך יש לזה השפעה ישירה על האחיזה, כל זה בגלל מבנה הסרן שהוא מקשה אחת שמחברת בין שתי הגלגלים.

אפשר ליחס דוגמה זו לשביל מרוצף אבנים ולהבין כמה כל גלגל מושפע שלא לצורך רק בגלל מבנה זה של הסרן

נ.ב או שלא הבנתי נכון אבל גם מתלה נפרד לא מוגבל רק לתנועה מעלה מטה, בהאמר H1 המשולש התחתון ממוקם בזווית 0 בעוד העליון בזווית של מספר מעלות ויוצר תנועה קשתית.

збш шщен асу иррбаен's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Aug 2006
    ойчен
    ай щн отбш мчщъ
    дегтеъ
    97

ан арй обйп аеък бшек, аж дцмзъ мълрп оъмд чгой тн сшп зй щобзйрд гйраойъ (жеейеъ дйвей, цйш вймвем, ъретд бошзб еле') терд тм лм дгшйщеъ щмк моъмд щм шлб ошецй огбш.

аж ъшщд мй мщаем аеък осфш щамеъ:

1. бъцешд дже щм щрй сшрйн тн жшетеъ оъмд ашелеъ еорет щзййб мщбъ леме оазешй дсшп дчгой, майме ойгеъ аъд овйт? (бсйс вмвмйн, аешк лемм, жеейъ вйщд еощчм лемм оетшк)

2. айк аъд оъвбш тм дбтйд добрйъ щан осълмйн боби цг тм дзмч дчгой щм дшлб, йщ мк очгйод змч оасйбй щощощ тйвеп мжшетеъ доъмд, оазешйе йщ змм щойетг мафщш аъ лрйсъ дсшп бтъ свйшъ доъмд еощайш мк йзсйъ оти ошзб т"о мзбш аъ дзмч дчгой ам добрд дтйчшй щм ъа дорет + лмеб дъдфлеъ обмй мдфшйт мщгд дшайд щм дрдв?

3. дан дбемойн йзебше мсшп ае мжшетеъ?

4. дан дзйбеш щм дбемойн мщмгд йдйд отм дсшп (дийд фрйод ае дзецд), мфрй дсшп (дийд чгйод) ае оазешй дсшп (дийд азешд)?

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй אסף טננבאום цфйд бдегтд
    אם אני מבין אותך ברוך, אז הצלחת לתכנן מתלה קדמי עם סרן חי שמבחינה דינאמית (זוויות היגוי, ציר גילגול, תנועה במרחב וכו') עונה על כל הדרישות שלך למתלה של רכב מרוצי מדבר.
    הייתי רוצה לחשוב ככה, אבל זה כמובן כפוף לניסוי(שאני מקווה שיהיה ללא טעיה...).

אז תרשה לי לשאול אותך מספר שאלות:

1. בתצורה הזו של שני סרנים עם זרועות מתלה ארוכות ומנוע שחייב לשבת כולו מאחורי הסרן הקדמי, לאילו מידות אתה מגיע? (בסיס גלגלים, אורך כולל, זווית גישה ומשקל כולל מוערך).
    יותר קצר מאשר היה ברכב כאשר היו לו משולשים מקדימה, כלומר בערך 340 ס"מ, שזה טיפה יותר ממה שיש בטרופי טראק שלי. לדעתי בסיס גלגלים לרכב כזה הוא מצויין, בעיקר בתצורת 4X2.

האורך הכולל יהיה בערך באורך של הטרופי טראק, דהיינו כ - 5 מטר.

2. איך אתה מתגבר על הבעיה המבנית שאם מסתכלים במבט צד על החלק הקדמי של הרכב, יש לך מקדימה חלק מאסיבי שמשמש עיגון לזרועות המתלה, מאחוריו יש חלל שמיועד לאפשר את כניסת הסרן בעת סגירת המתלה ומשאיר לך יחסית מעט מרחב ע"מ לחבר את החלק הקדמי אל המבנה העיקרי של תא המנוע + כלוב התהפכות מבלי להפריע לשדה הראיה של הנהג?
    לא יודע על איזו בעיה מבנית אתה מדבר. לא נתקלתי בבעיה כלשהי. החלק הקדמי לא כל כך מאסיבי, ובאמת שלא ראיתי קושי עם חלל כלשהו שצריך להיות שם.

3. האם הבולמים יחוברו לסרן או לזרועות?
    קרוב לודאי שבחלקן הקרוב לסרן של הזרועות התחתונות. למה זה חשוב?

4. האם החיבור של הבולמים לשלדה יהיה מעל הסרן (הטיה פנימה או החוצה), לפני הסרן (הטיה קדימה) או מאחורי הסרן (הטיה אחורה)?
    תהיה להם נטיה כפולה - קדימה ופנימה, לכיוון מרכז הרכב.
    длм щиейеъ

цйиеи рлъб бочеш тм йгй асу иррбаен цфйд бдегтд

1. бъцешд дже щм щрй сшрйн тн жшетеъ оъмд ашелеъ еорет щзййб мщбъ леме оазешй дсшп дчгой, майме ойгеъ аъд овйт? (бсйс вмвмйн, аешк лемм, жеейъ вйщд еощчм лемм оетшк)
    сън рчегд мозщбд-
    дцйреш щм дсшп ма зйб мдйеъ бвебд щм дрбд, деа йлем мщбъ йеъш роек, од щйройк аъ ошез
    двзеп абм йешйг аъ дощчм моид ейъп очен морет.
    HUSQVARNA WR360 бщбйм дагшрмйп
    BMW R80G/S бщбйм дрфщ

ъашйк дцишфеъ
    Aug 2006
    ойчен
    ай щн отбш мчщъ
    дегтеъ
    97

ан дбръй аеък рлеп, жд (бъоерд) фзеъ ае йеъш од щаъд берд?
    вмвм, сшп ежшет баген
    бемн блзем
    щймгд бцдеб

(мма чщш, щмзъй мк дегтд фшийъ)

ъашйк дцишфеъ
    Aug 2006
    ойчен
    ай щн отбш мчщъ
    дегтеъ
    97

цйиеи рлъб бочеш тм йгй асу иррбаен цфйд бдегтд
    ан дбръй аеък рлеп, жд (бъоерд) фзеъ ае йеъш од щаъд берд?
    вмвм, сшп ежшет баген
    бемн блзем
    щймгд бцдеб

(мма чщш, щмзъй мк дегтд фшийъ)
    щлзъй аъ дъоерд :oops:
    ъоереъ оцешфеъ ъоереъ оцешфеъ Click image for larger version. 

Name:	%FA%EE%E5%F0%E5%FA%20%F0%E5%F7%E9%E4%20015.jpg‏ 
Views:	207 
Size:	149.4 чймебййи 
ID:	21702  

збш шщен щзш гешеп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Mar 2008
    ойчен
    шащ-фйрд
    дегтеъ
    320

аж аъд демк мочн аъ досшч чбет тм дсшп ?
    доеи двд йтбег тн дсшп ?
    еаж ма йдйд цешк бфардшг ?

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй щзш гешеп цфйд бдегтд
    аж аъд демк мочн аъ досшч чбет тм дсшп ?
    доеи двд йтбег тн дсшп ?
    еаж ма йдйд цешк бфардшг ?
    рлеп.

аъд бегай йегт щоъмд 4 мйрч ма демк тн фрдашг(бвмм дсъйшд бйп ъретъ доъмд мбйп ъретъ дфрдашг), бтйчш лащш огебш боъмд ашек одмк, емлп ма демк тн дсйгеш дшвйм щм ъйбъ двд, щдгшав мйрч щмд деа мотщд отйп фрдашг.

лм очен(лоти) щбе ъоца ъйбъ двд, ъоца вн фрдашг, лщдгшав мйрч едфрдашг очбймйн, фзеъ ае йеъш.

олйееп щбзшъй 4 мйрч,ейъшъй тм дафщшеъ щм ъйбъ двд, еолйееп щбшамй ай афщш ммлъ тм дйвей дйгшаемй рие, арй ащъощ босшч щм HOWE оеъчп тм дсшп, тн оеи щфеш ежшетеъ досшч бйзг, ае(бвмм дщфеш)йълп щасъфч бжшет дйвей азъ.
    длм щиейеъ

збш шщен щзш гешеп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Mar 2008
    ойчен
    шащ-фйрд
    дегтеъ
    320

ътрев ...

зщбъй тм дштйеп , абм бшлб тбйшеъ ( ма овбйм одмк , бйием баофс сийш лоебп , дощчм фзеъ чшйий ) ... аъд йегт ан дштйеп ооеощ б KOH ?

дцйреш 80 о"о зжч мфзеъ лое дйцйчд щм д грд 60 ?
    йчбм зйжечйн ? аоеш (сев щм гв ) мдъоегг тн цойв 37? 40 ?

дсмчиеш йдйд ооечн бцоег м "шач" ?
    бъцешд же йдйд сев щм "смйф" тм доеи двд?

рщот щйтбег иеб , бдцмзд

דיון מעניין. יצא לי לפגוש לפני כמה שנים טובות רכב עבירות עם סרן קדמי חי ומתלה 4 לינק שנמצא לפני הסרן -

ברוך, ברשותך:הדיון התחיל בשאלה למה לא נהוג להתקין סרן קדמי קשיח ברכב למרוצי ראלי רייד. אנשים ענו עם רשימה של חסרונות, ומצד שני הוצגו דרכים להתגבר על החסרונות האלו. אבל חסרה לי ההבנה של המוטיבציה. מה היתרון שיושג על ידי התקנת סרן קדמי קשיח, לא מניע, ברכב ראלי רייד? אני מכיר ביתרון אחד גדול וגורף של סרן קשיח כשמדובר בסרן מניע, אבל באמת שלא ברור לי למה לטרוח כשהסרן הזה מראש משמש להיגוי בלבד?
    айерйч 5 | в'йф CJ-7 1979 | дйймчс 2015
    дйе: в'йф XJ ц'шечй 1994| дйймчс 2008| дйймчс 1997 | в'йф CJ-8 1989 | соешай 1988

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

היי נמרוד, נתחיל בזה שהיום היינו(עכשיו חזרנו) מהאימון עם הטרופי טראק במסלול באחה אשלים, והיה פשוט מעולה. הרכב עבד נפלא וללא תקלות, ובזמנים מצויינים. הצטערנו שלא יכולתם להגיע.

שאלתך בענין הסרן הלא מניע בהחלט במקום, ואנסה להשיב עליה כך:

1. סרן כזה, שהוא למעשה צינור ריק במשקל 19 ק"ג, תורם משמעותית לחסכון במשקל, גם ביחס למתלה נפרד. אפשר להתוכח על זה מכיוון שהכל תלוי באיך אתה בונה את המתלים, אבל אני יכול לומר שבסגנון הבניה שלי שעיקרו חזק ובעל שרידות גבוהה, ברור לחלוטין שיש כאן חסכון במשקל לא מוקפץ.

2. בתצורת הסרן הריק הספציפי הזה, אני מיישם מתלה שעובד על העיקרון של זרוע עוקבת על היתרונות הכרוכים בכך. כולם מכירים זרוע עוקבת בבאגי וגם סרן אחורי ברכב רגיל עם זרועות רדיוס, ואני מניח שכולם מבינים שיש למבנה הזה יתרונות גדולים, חלקם גם על משולשים, על אף העדר השתנות הקאמבר.

3. אצלי בסרן הריק הזה, יש קאמבר מתכוונן ואני יכול לבחור איזה קאמבר שארצה, אם כי נכון שאין במתלה הזה תכונה של השתנות הקאמבר לאורך המהלך, כמו במשולשים.

4. כשמתלה פוגש באמפ, הגלגל עולה - במתלה סרן קדמי קונבנציונאלי הוא עולה למעלה וקדימה; במתלה משולשים הוא עולה למעלה בקו ישר; במתלה זרוע עוקבת הוא עולה למעלה ואחורה, וכך גם במתלה סרן אחורי עם זרועות רדיוס.
    לעליית הגלגל למעלה ואחורה יש יתרון עצום בטיפול בבאמפ, כאשר הרכב יכול ליסוע מהר יותר על באמפים גדולים יותר, ככל שהמתלה מאפשר נסיגה אחורה של הגלגל בעת מפגש עם באמפ. במתלה שאני בונה אני יוצר מה שנראה (לי לפחות) את הטיפול האופטימאלי בהקשר הזה.

5. העומסים על מתלה כזה פחותים מאלה שפועלים על מתלה משולשים, מכיוון שהמשולשים צריכים להתמודד עם עם מומנט גדול מאד בניצב לכיוון התנועה, בעוד שזרוע עוקבת פטורה מהעומס הזה.

הקטנת העומסים מאפשרת בניה פחות מאסיבית, בעיקר כאשר הבולמים והקפיצים לא יושבים על הזרועות אלא על צינור הסרן.

6. והעיקר, אתה כבר היית צריך להבין מה אני עושה ברכב הזה, מכיוון שדיברתי איתך על זה. הרכב הזה אמור ליסוע בלי שום מייצב ולהגיע למצב של אפס זוית גלגול בכל סיטואציה, דבר שיש לו יתרונות גדולים וחשובים, ביניהם - למשל - היכולת ליסוע בלי נעילה ועם דיפרנציאל פתוח, מכיוון שלא יהיה איבוד כוח בסיבובים, מה שיתרום מצידו לאפשרות ליסוע עם גלגל גדול אבל בלי ציריות מחוזקות, ועוד ועוד ועוד. מבנה המתלה המדובר, מאפשר לי לשלוט כמעט לגמרי על נושא הגלגול ולשחק עם משתני המתלה האפשריים בצורה טובה יותר מאשר בכל סוג מתלה אחר. מכיוון שבעיני השליטה על ענין גלגול הרכב היא העיקר ברכב הזה, ובעצם בכלל, אני מעונין לבדוק אם אכן אשיג תוצאה טובה לפי מה שתכננתי. אם אכן אשיג, הרי שהיתרון האדיר שיצמח מזה, יאפיל לחלוטין על כל מגרעת שתהיה טבועה במתלה הזה.

7. חוץ מזה, כבר אמרתי לא פעם שמדובר ברכב נסיוני שאני מנסה עליו כל פעם מתלה חדש. הקדמי הנפרד היה טוב, ולמדתי ממנו הרבה, בעיקר שאפשר לשלוט על גלגול הרכב ע"י משחק במשתנים של המתלה וכו'. הפעם אני מנסה מתלה שאני משוכנע שיתרונותיו יהיו כאלה שיאפילו לגמרי על חסרונות כלשהם שיהיו בו, אם בכלל, ושיהיה מאד תחרותי גם על מסלול המירוצים.

זה חלק מהכיף שלי ומהיכולת להעלות רעיון וגם ליישם אותו הלכה למעשה בבניה ובנסיעה.
    בשבילי, גם אם ניסוי שעשיתי לא השיג את מה שציפיתי ממנו(נכשל, לפי השקפתם של אחרים), לא קרה כלום ואני עובר הלאה.
    ביום שלא יתחשק לי יותר להתעסק בבניה ובנסיונות על מתלים ושאר מערכות הרכב, אעבור לגובלנים

נ.ב.

כמובן שאני מכיר את הרכב שאת תמונתו העלית כאן בפורום לפחות ב 2-3 הזדמנויות בעבר. תאמין לי שאין כמעט שום דמיון ביו לבין מה שאני בונה, ואתה גם יכול להאמין לי כשאני אומר שהמתלה בתמונה די חובבני ובהחלט לא בנוי נכון. תנתח בעצמך את מבנה המתלה הזה ואת נתוניו, ותקלוט די מהר שהוא מגלגל רע ושהוא לא יכול לעבוד באופן סביר, חוץ מאשר במהירויות נמוכות למדי.
    длм щиейеъ

бшек, бдчщш щм дрйсеййн щмк, арй офрд аеък вн мгеше щм bucher . бжлеъ вшсд отрййръ щм гд-гйеп сйоишй мвошй чгйод- азешд, ебжлеъ сев щм оййцб щмотщд "цу" бйп щрй дсшрйн, оъчбмъ йлемъ вйдех ошщйод оаег вн бощчмйн вгемйн, еооцг щрй шлб оаег оаежп щлоти ема овмвм.

асу.
    "scars are tattoos with better stories"
    айп ълрйъ. зййн. рчегд.
    дчофш - VW TYPE 2 1978 | диргш - дйймчс 2008

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй asafk цфйд бдегтд
    бшек, бдчщш щм дрйсеййн щмк, арй офрд аеък вн мгеше щм bucher .
    асу.
    чйщеш ббчщд?
    длм щиейеъ

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй שחר דורון цфйд бдегтд
    תענוג ...

חשבתי על הרעיון , אבל ברכב עבירות ( לא מגביל מהלך , ביטול באמפס סטיר כמובן , המשקל פחות קריטי ) ... אתה יודע אם הרעיון ממומש ב KOH ?
    לא מומש.

הצינור 80 מ"מ חזק לפחות כמו היציקה של ה דנה 60 ?
    יקבל חיזוקים ? אמור (סוג של דג ) להתמודד עם צמיג 37? 40 ?
    הרבה יותר חזק. מדובר בצינור בחתיכה אחת, מפלגת ST-52 בעובי דופן של 9 מ"מ(!!!), בעוד שבדנה 60 יש שני מקטעים מפלדה נחותה ובעוד ביצה ענקית וכבדה מאד, שכולה יציקה רגילה.
    אצלי הוא יתמודד גם עם "40 ואני ממש לא צופה בעיה הכי קטנה עם זה.

חיזוקים? לעניות דעתי(שאוהבת לחזק...), ממש מיותר.

הסלקטור יהיה ממוקם בצמוד ל "ראק" ?
    בתצורה זו יהיה סוג של "סליפ" על המוט הגה?
    בדיוק - בחור פיקח...;-)

נשמע שיעבוד טוב , בהצלחה
    תודה רבה.
    длм щиейеъ

гбш шащеп щтемд мй бшащ лщарй щеот\шеад аъ шцу доймйн дбаеъ "шлб, ойшех, сшп зй"...жд дъоерд дже .(бойгд едчебйеъ щтм дцойв дййтег щмдп жд ма мощек цеоъ мб еоъп ошад йеъш чщез аж мфй дъоерд шеайн щдафчийбйеъ щм ълреп дцойв ма бад мйгй бйией бочшд щроца бе сшп зйй мтеоъ оъмйн рфшгйн ащш огевн бцйеш)

есйн
    бавй же озмъ рфщ...

ещиз жд бйъ ощевтйн!!!

збш шщен lizard's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2005
    ойчен
    лфш ишеоп
    дегтеъ
    11,711

двжоъ мвошй тн доъмд дрфшг. же аорн йлемд мдйеъ щайфд абм бмъй рйъп мтщййд. ъзщб аъ джеейъ щдвмвм щмк йтоег бд лщдеа йщш.

тоег 2 оъек 4 шащепшащеп 1234 азшепазшеп

рещайн геойн

1. фшеййчи згщ щм шлб ойшецй огбш
    тм йгй дцфшгт бфешен фшейчийн
    ъвебеъ: 296
    тглеп азшеп: 18-05-10, 18:59
  2. шлб аеейш - змефд ресфъ - зеош мозщбд - 2 ъцешеъ оретйн
    тм йгй ronaldo бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 29
    тглеп азшеп: 14-07-09, 07:01
  3. зеош мозщбд
    тм йгй ronen118 бфешен фешен в'йфй ц'шечй еайргйарйн XJ/ZJ/WJ/WK/KJ