γεβψι ..
αϊεψ ΰηγ ωξλιψ ΰϊ δϊχμεϊ ωμ δβδ λεη ατβ'ε ριθψεΰο δλψεϊ ΰιπθιξιϊ ..
ΰπι μΰ ξϊμδα ωγαψ λζδ ιρς ςμ ΰεϊε δλαιω ωΰπι περς αε.
βν λλδ δξςψλεϊ δΰμε αξχεψ ξτηιγεϊ .... ΰζ χεξαιπδ ?
εςεγ μπριςδ ρτεψθιαιϊ ξΰεγ ? ...
ξτηιγ ΰεϊι.
אני צריך תגבור להגה (ב- ZX רפלקס אין ),חוץ מנושא החנייה עם צמיגי 185, אני לא מצליח לסובב את ההגה בפניות חדות
בקצב הנדרש, יחס ההעברה הארוך מידיי ומאט את קצב הנהיגה בסיבובים חדים.
הגה הידראולי רגיל יגזול כח רב מידי מהמנוע וההתאמה של חגורות וגלגלות מסובכת ויקרה מידיי,
הגה חשמלי מגעיל אותי ויקר מידיי, נשאר הגה אלקטרו-הידראולי.
האופציה להשתמש בהגה של 106 נדחתה, העומסים על האוטו הקל והקטן שונים להערכתי מאלו שב- ZX .
חשבתי לבנות מערכת ממשאבה חשמלית של פוקוס דור1 ומסרק ובוכנות מוולקן ZX , השאלה איך לתפור את הכל?
מה צריך בשביל פיקוד ובקרה על המשאבה ?
γεβψι ..
αϊεψ ΰηγ ωξλιψ ΰϊ δϊχμεϊ ωμ δβδ λεη ατβ'ε ριθψεΰο δλψεϊ ΰιπθιξιϊ ..
ΰπι μΰ ξϊμδα ωγαψ λζδ ιρς ςμ ΰεϊε δλαιω ωΰπι περς αε.
βν λλδ δξςψλεϊ δΰμε αξχεψ ξτηιγεϊ .... ΰζ χεξαιπδ ?
εςεγ μπριςδ ρτεψθιαιϊ ξΰεγ ? ...
ξτηιγ ΰεϊι.
φεςπιδ ..
איזה תקלות ?
מקסימום ההגה כוח חוזר להיות ללא תגבור , ויהיה כבד יותר כמו במצב הנוכחי .
וכמו שקרה לי לפני 6 שנים כשהמנוע התפוצץ באמצע נסיעה, הגה כבד וברקסים ללא תגבור , האטתי וגלשתי לשוליים.
זו מערכת FAIL SAFE פשוטה . הבוכנות זה מנגנון טיפש שמקבל לחץ נוזל בלי חשיבות למוצא.
המשאבה החשמלית שבפוקוס קיימת בעשרות אלפי מכוניות בארץ והוכיחה את עצמה.
החלק של הבקרה לא מוכר לי , אני מניח שיש איזה ריליי ומעגל אלקטרוני כלשהו שאפרק ביחד עם המשאבה .
הבלמים באוטו המקוריים צריכים להפחיד אותך יותר ממה שהרכבתי עכשיו, יכולת העצירה של הרכב השתדרגה פלאים
האחרים בכביש יותר בטוחים מקודם.
μξωμ ϊχμδ ωερϊ μηυ πιϊχς ααελπδ ωμ δδβδ λεη εΰιο δβδ αΰξφς ριαεα αΰξφς δςιψ.
ριτεψ ΰξιϊι, μΰ ΰβγδ ΰεψαπιϊ.
δπδβϊ δμϊδ ςμ δλιλψ αξζμ εμΰ ςμ δξγψλδ ωων ηιλε λξδ ϊμξιγιν μηφεϊ ΰϊ δλαιω.
μΰ δβδ χωδ ... δβδ ϊχες.
εςεγ λξδ ριτεψι ξςπιιπιν.
φεςπιδ ..
δεερϊ ιιηεγι μδβδ ΰμχθψε διγψΰεμι ?
λι ςν δδιγψΰεμι μΰ διε εμΰ ωξςϊι ςμ αςιεϊ ξιεηγεϊ.
ΰπι μΰ ιεγς ΰπι ιλεμ μαγεχ μκ.
φεςπιδ ..
αγχϊ ΰν ξςψλϊ διβει ωμ ριθψεΰο ρχρε ιλεμδ μδϊΰιν λι βν ων ιω ωιξεω αξωΰαδ ηωξμιϊ,
ιλεμ μδιϊ ωαβμμ ωωπι δψλαιν δν ριθψεΰο ΰζ ιω ριλει ωδλμ ιιωα αεμ εΰν μΰ ΰζ ΰεμι ιγψωε ωιπειιν χμιν αϊεωαεϊ ελε'
take the best and make it better
αγχϊι, μψεα μΰ πιϊο μδημισ ημχιν αιο ξςψλϊ ηωξμιϊ εξλπιϊ.
φεςπιδ ..
הסקסו קטנה ואני מעריך שהעומס על מערכת ההיגויי יהיה גדול יותר ב ZX, המשאבה של הפוקוס מתאימה יותר מבחינת המימדים והעומסים.
בוכנה במערכת היגויי צריכה לקבל בכניסה בסה"כ נוזל בלחץ נתון , זה לא מענין אותה אם הנוזל נדחף ע"י משאבה חשמלית או מכנית מונעת חגורות, איזה חלקים צריך להחליף ?
הצינור שיוביל את הנוזל יגיע ממשאבה חשמלית במקום מכנית , מה עוד יש ?
αξςψλϊ ξλπιϊ δωρϊεξιν ςμ δξωΰαδ εαξςψλϊ ΰμχθε-διγψΰεμιϊ ημχ ξδν ςμ δξωΰαδ εημχ ςμ δφπψϊ.
ξερψ δξιγς, αςμ ξερκ ψωϊ τβ'ε ριθψεΰο.
φεςπιδ ..
ΰε.χιι, ΰαμ
ΰ) ιλεμ μδιεϊ ωαςμ δξερκ δϊλεεο μξςψλϊ δΰμχθψε διγψΰεμιϊ α PSA , εζε ωατεψγ ωεπδ μθεαδ.
α) βν ΰν ππιη ωημχ ξδωρϊεξιν πξφΰιν ςμ δφπψϊ βν ατεχερ , ιω ξφα μτψχ ΰϊ δφπψϊ ςν δωρϊεξιν εμηαψ ΰεϊδ μαελπϊ δδβδ ?
ΰπι μΰ ιεγς ΰικ ζδ πψΰδ ΰζ ΰπι ψχ ιλεμ μπηω .
ξγεαψ αφπψϊ βξιωδ ΰε χωιηδ ?
θεα, γιαψϊι ΰϊξεμ ςν αςμι ργπδ αΰπβμιδ μξπεςιν ετψειιχθιν ξιεηγιν μτιζ'ε ,
δαηεψ τιϊη χιθ ξβγω-ςμ μτιζ'ε 306GTI δημ ξ 260 λ"ρ οςγ 445 λ"ρ ςν ξιτει δ ECU δξχεψι αμαγ.
λωδφςϊι με μτϊη χιθ ωιεϊΰν μΰψφεϊ ηξεϊ μμΰ ειϊεψ ςμ δξζβο δεΰ θςο ωιω βν ΰετφιδ λζε ,
ς"ι ωιξεω αξωΰαϊ δβδ ηωξμιϊ ωμ δ τιζ'ε 106 εηιαεψδ μδβδ , αχιφεψ μθςπϊε δξωΰαδ δζε ξρτιχδ.
ωξψε ςμ χωψ