ιω αΰψυ ιαεΰο ωμ HARRIS ΰεμι λγΰι μπρεϊ ΰφμν http://www.yft.co.il![]()
ιω αΰψυ ιαεΰο ωμ HARRIS ΰεμι λγΰι μπρεϊ ΰφμν http://www.yft.co.il![]()
μΰ ξετις αχθμεβ .
עכשיו שמתי לך שהמסמך של RUTGERS ( לינק שני) בן 60....אז לא בטוח שהוא כזה רלוונטי.
לגבי המאמר ב 34$ , שים לב לתאריך 1950 .
ממה שכתוב בעמוד הראשון התקן הגרמני דאז מתקדם מכולם אז זה כיוון ששווה לחקור.
השני הוא חוקר נוסף המתבסס על מאמר מ 1968 .
חשוב על מילים הקשורות לנושא למשל: WELDING, EYE WEAR, GLASS , RESEARCH STUDIES*
ועדן כל פעם את החיפוש, אין חוקיות ממש בנושא אבל אם אתה לא מוצא אחרי שניים שלוש עמודים אז או שמחרוזת החיפוש לא מתאימה או שפשוט אין.
ωξϊι μα, ϊεγδ.
αωεψδ δϊηϊεπδ ΰπι ψχ ξητω ΰιωεψ μζδ ωζλελιϊ ψιϊεκ, μφεψκ δςπιιο 13 ΰε 14, ξρππϊ UV/IRαψξδ δλι βαεδδ εμξφεΰ ξχεψ ιωψΰμι μζλελιϊ λζΰϊ( λμ δωΰψ ζΰϊ τψιεειμβιδ αλγι μγςϊ λιφγ πιϊο μωτψ ΰϊ δδβπδ).
ΰε αξιγδ εμΰ - μχπεϊ ξριλδ ΰμχθψεπιϊ αψξδ, ξηψ ΰπι ξϊηιμ ρχψ ωεχ πψηα.
ΰν δλμ αργψ, εδλμ ρααδ μκ, ϊξωικ μψϊκ ΰιϊδ.
ΰπι μΰ ηψφϊι ωλμ δξριλεϊ μΰ αργψ, ΰμε ωαγχϊι τωεθ μΰ.
ϊψΰδ... τϊηπε τδ γιεο ςμ λμ ςπιιο δξριλεϊ δΰμχθψεπιεϊ δζεμεϊ, ιω μκ ΰϊ λμ δξιγς - ϊριχ ξζδ ξδ ωαΰ μκ.
απεβς μωΰμδ δωπιδ - ΰϊδ μΰ ξψϊκ ξβμεεο/πιψερθδ? αξχεν ξΰεψψ? λξδ ΰϊδ ξψϊκ?
ΰν ςπιϊ...
μΰ, λο, ηεααο...ξτςν μτςν,
μγςϊι ΰιο φεψκ ξξωι αφιεγ πωιξδ - ΰαμ ζδ ϊξιγ θεα εξαεψκ.
תזהר מהמגולוון טוב טוב, אני הגעתי פעם לבי"ח עם הרעלה קשה והקאות צבעוניות כמו ב"מגרש השדים".
אפשר לרתך עם מאוורר , פשוט צריך לשים מחיצה שתגן על התפר ותהיה נמוכה מהראש שלך , קצת פחות מגובה החזה , כך שהעשן יתפזר מהרוח לפני שהוא יספיק להגיע לפנים .
במקרה שלי מישהו שעבר במסגריה הזיז את המאוורר כשהייתי עסוק בריתוך סורג גדול ברצף ,
ולא שמתי לב לכך עד שהיה כבר מאוחר מידי.
ϊεγδ ςμ διιςευ![]()
δξμφδ ωμι ζδ μΰ ξρτιχ ξΰεεψψ εξχεν ξΰεεψψ ιω μηαεω ξρλϊ πωιξδ ϊεκ λγι ψιϊεκ ηεξψ ξβμεεο ,
εμΰ ξρτιχ πιωιξϊ μΰαχ, ιω ιφψπι ξρλεϊ ψιϊεκ ωιω μδν ξςψλεϊ ωξωϊμαεϊ αξρλδ μψιϊεκ μφεψκ ριπεο δΰεειψ ,ΰαμ ξι ωΰιο με λζε ιλεμ ΰε μδψλια ξρλδ ςν την τςιμ ΰε μΰ μψϊκ ηεξψ ξβμεεο , δβζιν δπτμθιν ϊεκ λγι δψιϊεκ ωμ ηεξψ ξβμεεο ξΰεγ ψςιμιν εαπερσ δβεσ φεαψ ΰεϊν εχωδ με ξΰεγ μδτθψ ξδν αβμμ ζδ μεχη ζξο ξρειν ςγ ωξϊηιμ δριξτθεξιν μδετιςδ εμεχη ζξο μδιψτΰ .
ςιγε
שירשור עתיק שלי בנושא, שם די הקלו ראש בנושא -
http://jeepolog.com/forums/showthrea...E2%EC%E5%E5%EF
אין ספק שנשמית פסיבית או אקטיבית בנוסף על אוורור תשפר מאוד את הנשימה אבל המחירים של ה 3M בשמיים ומתאימים למקצוען שעובד יום יום ומתפרנס מריתוך , לא לחובב המצוי .
מאוורר מספיק חזק במקום מאוורר כשהגוף נמצא בזוית שאינה מסתירה את הרוח ימנע לגמרי מהעשן להגיע לאף , אבל אני מדבר על מאוורר תעשייתי בריא שיודע להזיז אויר , לא אלו עם הפרופיל של סרגל.
ζδ αργψ, δξΰεεψψ ωγιαψϊι ςμιε δεΰ ξΰεεψψ ωμ ψτϊ
αλμ ξχψδ, δεΰ ηζχ ξγι ΰζ φψικ μδψηιχ ΰεϊε ΰε μδωϊξω αΰηγ ημω ιεϊψ...
היום, סוף סוף זכיתי להתנסות בSPEEDGLAS 9100 עם החלון הגדול ביותר + חלונות הצד ה"חצי כהים".
ולא פחות, זכיתי גם להפגש עם בחור נחמד, רציני, מקצוען ומוכשר מאוד ששמו הוא יוחי ושבזכותו התאפשר לי לתהות על קנקנה של אחת המסיכות הכי טובות ( אולי אפילו הכי טובה? ) בשוק.
תודה רבה לך על הכל !!!
מה אומר ומה אדבר...
רחוקה שנות אור מהמסיכה של זיקה.
איכות אופטית פשוט מצויינת, פעולה חלקה החלטית וזורמת( בלי כל המיצמוצים האלו ), הגנה מצויינת מבחינת שטח כיסוי ( מתחת למסיכה , אוזניים וכו...), כל הכיוונונים הדרושים ומהירות תגובה שלא הצלחתי להערים עליה (לא מצליחים לזהות הבזק ראשוני בשום תנאי).
מסיכה שפשוט לא צריכים להוריד מהראש בכל מהלך העבודה- גם בגלל איכות הראייה, גם בגלל החלון הגדול
וגם בגלל חלונות הצד( למרות שאני אמביוולנטי לגביהם*) שנותנים לך לראות 180 מעלות לפניך ולהרגיש בטוח וחופשי עם המסיכה על הראש.
אפשר להגיד שציפיתי לאיכות חומרים גבוהה יותר וליותר נוחות בראשייה, שלא תבינו אותי לא נכון, הם אחלה,
אבל בשביל הכסף הזה ציפיתי למעט יותר.
דבר נוסף ,אולי זה פסיכולוגי, אבל אפשר להגיד שאני מרגיש סוג של eye strain קל אחרי כמה התחלות והפסקות של ריתוך במסיכה אלקטרונית (היום עשיתי איזה 30 כאלו) אפילו במסיכה הזאת, כשלא רואים שום הבזק ושום כלום, אך יתכן מאוד שזה פשוט עניין של הרגל.
אבל בכלליות ממש ממש ממש תענוג !
* לגבי החלונות צד -הם פיצ'ר נהדר מבחינת נוחות, אין ספק.
אני בטוח שהם עומדים בכל התקנים ושהם באיכות גבוהה מאוד כמו שאר המסיכה,
ואף בזמן ריתוך לא מקבלים מהם שום סינוור או אפילו שום שינוי מהותי בצבע הסביבה, אבל בכל זאת הם באיזה דרגת...DIN 3-4 והסתכלות דרכם על קשת הריתוך באופן ישיר ( הטייה גדולה של הראש הצידה , לא אמור לקרות) לא נעימה ומאוד מסנוורת.
אני מעדיף, מבין אטימות מלאה לבין עוד טיפה נוחות, מסיכה אטומה לגמרי. לא חושב ששווה להתעסק
עם חלונות כאלו, למרות ששוב - אני משוכנע שהנושא נבדק וזה בסדר גמור(כך גם התגובות אגב, אני בכל זאת מעדיף ללכת על בטוח).
עכשיו נשאר לחשוב האם באמת שווה לי בכלל לקנות מסיכה אלקטרונית בסכום של 2.5K.
למה אני עוד מתלבט? אתם שואלים...
כי היום, כמה דקות אחרי שנפרדתי מיוחי והSPEEDGLAS לשלום, הלכתי לרתך בורג 6 מ"מ למוט 16 מ"מ, 2 פיקים לבורג,
פעולה הדורשת דיוק ויכולת מיקום טובה של האלקטרודה
( במיוחד אלק' דביקות במיוחד כמו 6011) - עם מסיכה רגילה.
מהלך שעבר בהצלחה רבה, במינימום "לכלוך" ועל הניסיון הראשון, עניין של ניסיון ואלקטרודה מחוממת היטב.
האם ה"פינוק" הזה שווה 2.5K למי שמסתדר בסדר גמור גם בלי?
אסיים את סקר השוק שאני עורך ביומיים האחרונים ואפרסם את מסקנותיו, ונראה...
ΰφιιο ωΰπι (ςγιιο) μΰ ξψϊκ ΰαμ χεψΰ αςπιιο ΰϊ δ"ξηχψ" ωαδημθ ιωτις ςμ δξρλδ ωϊαεΰ ξϊιωδε.
ηαμ ωΰιο ιεϊψ ϊβεαεϊ ωμ ξωϊξωιν περτιν απεωΰ λ"λ ηωεα.
+1 , ידוע לי בוודאות שיש פה עוד הרבה שמתעסקים בריתוך לא מעט, ומתוכם כמה וכמה עם מסיכה של זיקה ( שכמובן לא חזרו אלי עדיין).
סה"כ מה שחסר לנו הוא מקור אחד לזכוכיות שעומדות בתקני EN 166-175-379
ו/או ANSI z87.1-2003 (עוד לא בדקתי בכל המקומות, ברובם אין או שלא יודעים להגיד בטלפון).
אני מוכן לקנות סטוק בדרגות שונות ולשלוח בדואר למי שירצה.
אני לא חושב שכדאי להתפשר על זה בשום צורה.
עידו,
סדר העדיפויות מתחיל במטרה ( חלומות מוטוריים ) ורק אחר כך באמצעים ( מסיכה בכדי לרתך אותם ), לכן אני לא ממהר להוציא
אלפי שקלים על משהו שאני לא חייב.
ωξψε ςμ χωψ