Close
тоег 1 оъек 2 12 азшепазшеп
оцйв ъецаеъ 1 тг 20 оъек 23
    збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

бшйшъ озгм зйбеш офцм мщчт доцъ йщйшеъ моцбш

המצת (של הסיגריות) בג'ימני שלי שבק חיים ודורש החלפה של המצת + בית המצת, כשהחלק לבדו עולה 150 ש"ח במוסך מורשה.

בעקבות "סידור" שראיתי בסמוראי של מישהו, עלה לי הרעיון להשאיר את השקע התקול כמו שהוא, לקנות מפצל מצת 1 ל-3 (או ל-4) שיותקן באיזור צד הנוסע מתחת לדש-בורד, לחתוך ממנו את החיבור לשקע המצת ולחבר אותו ישירות למצבר. ככה אני מרויחה יותר שקעים (שגם ככה צריך), וגם לא מתעסקת עם החלפה של בית המצת המקורי.

לאחר חיפוש באתר, הבנתי כבר שזה דורש חיבור לפלוס של המצבר, והמינוס צריך להיות מחובר לגוף הרכב. הבנתי גם שצריך פיוז לאורך החיבור הזה, כמה שיותר קרוב לחיבור למצבר.
    אבל חסר לי עדיין המידע הבא:

1. אילו חוטי חשמל צריך לקנות כדי להעביר מהמצבר פנימה למצת (עובי, התנגדות)?

2. האם מחבר פשוט (מהשחורים האלה שקונים ברצועות) מספיק כדי לחבר אח"כ את החוט מהמצבר לחוטים שיוצאים מהמפצל (אחרי שאחתוך את החיבור למצת)?

3. איזה פיוז צריך, ובאיזו תצורה קונים אותו? יש בית פיוז מוכן? הוא צריך לשבת רק על החוט של הפלוס, נכון?

4. לאן הכי טוב לחבר את המינוס? איזה מקום ייתן לי מינוס טוב, והאם עדיף כבר אולי לחבר את המינוס גם כן למצבר?

אשמח לטיפים ממי שהתנסה/מבין, וקחו בחשבון שאני מבינה מהר כשמסבירים לאט...

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Aug 2009
    ойчен
    вп-йбрд
    дегтеъ
    318

бшйшъ озгм ъвебд мдегтд: зйбеш офцм мщчт доцъ йщйшеъ моцбш

цйиеи рлъб бочеш тм йгй Michal цфйд бдегтд
    המצת בג'ימני שלי שבק חיים ודורש החלפה של המצת + בית המצת, כשהחלק לבדו עולה 150 ש"ח במוסך מורשה.

בעקבות "סידור" שראיתי בסמוראי של מישהו, עלה לי הרעיון להשאיר את השקע התקול כמו שהוא, לקנות מפצל מצת 1 ל-3 (או ל-4) שיותקן באיזור צד הנוסע מתחת לדש-בורד, לחתוך ממנו את החיבור לשקע המצת ולחבר אותו ישירות למצבר. ככה אני מרויחה יותר שקעים (שגם ככה צריך), וגם לא מתעסקת עם החלפה של בית המצת המקורי.

לאחר חיפוש באתר, הבנתי כבר שזה דורש חיבור לפלוס של המצבר, והמינוס צריך להיות מחובר לגוף הרכב. הבנתי גם שצריך פיוז לאורך החיבור הזה, כמה שיותר קרוב לחיבור למצבר.
    אבל חסר לי עדיין המידע הבא:

1. אילו חוטי חשמל צריך לקנות כדי להעביר מהמצבר פנימה למצת (עובי, התנגדות)?

2. האם מחבר פשוט (מהשחורים האלה שקונים ברצועות) מספיק כדי לחבר אח"כ את החוט מהמצבר לחוטים שיוצאים מהמפצל (אחרי שאחתוך את החיבור למצת)?

3. איזה פיוז צריך, ובאיזו תצורה קונים אותו? יש בית פיוז מוכן? הוא צריך לשבת רק על החוט של הפלוס, נכון?

4. לאן הכי טוב לחבר את המינוס? איזה מקום ייתן לי מינוס טוב, והאם עדיף כבר אולי לחבר את המינוס גם כן למצבר?

אשמח לטיפים ממי שהתנסה/מבין, וקחו בחשבון שאני מבינה מהר כשמסבירים לאט...
    אילו חוטי חשמל? את לא צריכה להתפרע אך כמובן כמה שיותר עבה פחות יתחמם
    אין צורך להגזים
    לגבי המחבר אין לי מושג על איזה מחבר את מדברת, לדעתי מחבר פשוט מתאים.
    פיוז אינו חובה אך רצוי , פיוז 20 אמפר לדעתי יספיק ואף מעבר לזה. את צריכה גם לקנות בית פיוז. רצוי שיישב על החוט של הפלוס קרוב למצבר (לא עליו)
    אם תחברי את המינוס כמו שצריך לשלדה אין סיבה לחבר אותו למצבר, תחסכי בחוט. אני מניח שהמינוס מהמצבר מחובר כמו שצריך לגוף (רכב חדש וכאלה )

תזכרי שרוב המכשירים שאת מחברת לשקע כנראה לא צרכנים גדולים (ניתן לבדוק את הספקם W)
    אל תשכחי לחבר מינוס ופלוס למקומות הנכונים כי יש מכשירים שזה קריטי עבורם
    בהצלחה ואם יש בעיות שלחי הודעה פרטית אמשיך לעזור לך ברצון
    אסף.

дътмем джд афщшй .
    йщ дшбд лмй шлб щйщ мдн щчтйн ламд бресу мочешй .

доецшйн щйщ бщеч ( щчтй доцйъ + длбм щмдн ) дн байлеъ йшегд .
    дъчрд лжаъ озййбъ фйеж оощ брчегъ дзйбеш мочеш оъз .
    ма озбшйн йщйшеъ моцбш .
    шцей мзбш мзеи дочешй щм дщчт ( щма фтйм лшвт ) еаж ма цшйк тег бйъ фйеж .
    афщш мдщаш тн дотшлъ зеий дзщом дочешйн щм дшлб .

ргшщъ тбегъ фшеч едшлбд мбйъ доцйъ ( дщшеу ) афщш мдщайш аеъе бочеое щма йдйд зеш . ешч мдъзбш мзеи бзмч дазешй .

айцйч

збш шщен shachar's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jul 2003
    ойчен
    ъщт 052-858209 мйг оегйтйп
    дегтеъ
    5,452

ъйаешийъ аъд йлем мдъзбш мзйееи щм дщчт дочешй емщйн офцм лм тег джшойн щътбйш йдйе оъайойн мфйеж дочешй

ан дщйоещ млм орй оитрйн мсмемш еламе ма цшйлд мдйеъ бтйд

зйбеш йщйш моцбш жд иеб абм цшйк мдтщеъ бцешд злод

мощм тм йгй щйоещ ббйъ фйежйн ййтегй мъесфеъ лвеп :

110TD5
    Festina lente

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    гшен дщшеп
    дегтеъ
    2,348

щчт оцъ ъзмйфй йтмд дшбд фзеъ ейъайн бочен дочешй

фйеж - зебд! очсйоен щм 15A ма йеъш.

афщш вн мчзъ аъ дсфчъ доъз щм дщчт дочешй емзбш амйд аъ дофцм (бочбйм ае мма чщш мъйчеп дщчт дочешй) - ллд лбш йщ мк дсфчъ зщом гшк фйеж.

щйой мб щщчт очешй очбм зщом азшй дсеейц' лк щлащш дофъз ма бшлб \ сеейиц' фъез айп зщом (миеб емшт).

од зйбшъ мщчт щвшн ме мщбеч зййн?

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

אסף, להמליץ שאין חובה לחבר פיוז, זה רע.

ההמלצה של ערן היא החכמה ביותר לדעתי.

ב"חיבור" .. מיכל מתכוונת לדעתי לקלמרה .. זה אפשרי אבל לא החיבור הנכון.
    цетрйд ..

збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

לפי מה שאתם אומרים נשמע יותר בטוח ואולי גם פשוט יותר (ברגע שאבין איך לפרק את בית המצת המקורי) להשתמש בחיבור הקיים. איפה נמצא הפיוז בחיבור הקיים? הוא בקופסת הפיוזים שיושבת בתא המנוע?
    חייבים לפרק את בית המצת המקורי כדי להתחבר לחיווט הקיים, או שאפשר להגיע אליו "מאחורה", מתא המנוע ולחווט אותו מחדש (חשבתי להיכנס דרך חומת האש דוקא מצד הנוסע)?

אין לי בעיה לקבל חשמל רק אחרי הסוויצ', השקעים האלו אמורים לשמש GPS ודיוידי נייד ואולי מטען סלולרי מדי פעם, לא דברים כבדים יותר.

אין לי מושג למה השקע הזה שבק חיים... מאז שקניתי את הרכב השתמשתי בו רק פעם אחת- לחיבור דיוידי נייד (לילדים במושב האחורי), והוא עבד מצויין עד שחזרנו. שבועיים אח"כ יצאנו שוב לטיול והשקע כבר לא עבד מההתחלה. כנראה שהתקלה שלו היא מבנית ולא חשמלית, כי בפעם הראשונה, כדי לנתק את הכבל של הדיוידי מהמצת, הילדה משכה את החוט מהמושב האחורי עד שהוא נשלף, אולי זה הרס משהו. גם כשלוחצים את המצת סיגריות פנימה הוא לא נתפס, למרות שאני לא יודעת אם לפני כן הוא כן נתפס בפנים, לא יצא לי לנסות.

збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

цйиеи рлъб бочеш тм йгй вйа цфйд бдегтд
    б"зйбеш" .. ойлм оълееръ мгтъй мчмошд .. жд афщшй абм ма дзйбеш дрлеп.
    лп, мощде лжд: http://www.hipertronics.co.il/produc...g6948_7270.jpg

дйзйг щарй олйшд одътсчеъй доетид тн зщом (щм ъаешъ бйъ бтйчш...). од йъайн йеъш?

збш шщен абйтг ф.'s Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Apr 2009
    ойчен
    шащ дтйп
    дегтеъ
    1,374

арй зещб щаемй лгай мзжеш щрйд цтг азешд.
    ршад ъоед бтйрй щцшйк мдзмйу аъ бйъ доцъ. айп щн щен шлйб йеъш ойгй осебк,
    жд бсд"л фмав щотбйш ойрес ефмес моцъ, щба роца двеу зйоен. аемй доцйъ тцод жд од щрдшс бмбг?

рйсйъ мчзъ оцъ ов'йорй азш емдфтйм аеъе ббйъ оцъ щмк?
    ан ма, жд джоп мрсеъ. оцъ ъзмйфй темд 30 щчм баеие гйфе, ещчмйн беггйн бфйшечйеъ.

ацмй бв'йорй доцъ тебг, абм дотшлъ дчфйцйъ щме ъчемд, арй озжйч аъ доцйъ тн дацбт бфрйн еазшй лод щрйеъ деа оъзон. лм щаш дозбшйн тебгйн рдгш.

бойгд елп йщ бтйд тн бйъ доцъ, еаъ оееъшъ тм дзмфъе,
    оцишу мдомцд щм айцйч мдъзбш мзйбеш дочешй щм доцъ, ема моъез фмес згщ моцбш.
    жд вн йъп мк щчи тн дойрес, лй жд оъзбш мойрес чййн, евн дфйеж йщб бъйбъ фйежйн дочешйъ щм дшлб.

фтемд лжаъ ацм зщомай шлб бойгд еайп мк аъ дйгт мтщеъ аоешд мтмеъ тг 50 щчмйн.
    абйтг фашп.

мфрй щоъзймйн мфшч аъ дшлб мзъек зеийн мчобп .
    аемй йеъш фщеи мбгеч щайп бтйд олрйъ бъфс дщчт !

йщ лод севйн мщчтй оцйъ йщ дшбд зйбешй абйжшйн мщчтй оцйъ щлемн геойн .
    еазг вешн ржч мъещбъ щм дщрй .

йълп еобшв гч еой щобйп йъчп аъ дъчмд бщрйд .

ма мщлез мръч очеш оъз мфрй щгезфйн обшв мъек дщчт .

айцйч

збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

אוקיי, אני אתחיל מהכיוון של בעיה מבנית קודם כל. אני יודעת רק שהחיבור של הDVD לא עבד, ושגם חיבור אחר, של משאבת אוויר ניידת לא עבד (שחיברתי רק כדי לוודא שאכן השקע תקול, ולא הכבל של הDVD).
    את המצת של הסיגריות ניסיתי להחזיק בעצמי לחוץ בפנים (כי הוא לא נתפס לבד), אבל הוא עדיין לא מתחמם.

יש דרך אחרת לשלול בעיה בבית המצת לפני שאני מנסה מצת תחליפי (מאוטו דיפו או פירוקיה)?
    יש לי מולטי טסטר אם זה עוזר.

ועוד משהו שעלה לי פתאום- אולי רק הפיוז נשרף? אני אבדוק את זה בערב אחרי העבודה, וזה יהיה מביך מאוד אם זו הבעיה.

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

ае чйй

тег штйеп ....

дщчт лез джд, рйъфс бфмсчйийн щм двщбешг тм йгй айжд ойп ибтъ щаезжъ бе обфрйн, ощде лое аен.

одрсйеп щмй, ан дймгд ощлд аъ длбм тг щ"рйъмщ" ... лгай мбгеч щма лм дщчт жж ейца одочен щме чцъ.
    дщчт очбм зщом ощрй зеийн бгшк лмм ( арй ма фшчъй бв'орй аж арй ма йлем мдвйг щжд ллд вн щн ) фмес еойрес ае шч азг одн лщдщрй очбм зщом гшк д"аен" ....

мтйъйн чшебеъ чешд лщдщч ма йещб иеб бочен щме, щдбррд / озбш / оеййщмд / ощде щм азг дзеийн фщеи йеца одочен ейщ ръч.

арй дййъй оъзйм ощн, чшд ацмй бишаре азшй щфшчъй аъ дгщ леме бщбйм мфшч аъ дгйбешйъ дйщрд. азшй жд длбм щм д + рвт бощде ещшу аъ дфйеж ( щеб арй зещб жд дочен мдгвйщ, ма озбшйн щен гбш баеие бмй фйеж ) аж вн азшй щзйбшъй озгщ аъ длбм жд ма тбг .. лй дйд фйеж щшеу ...
    цетрйд ..

збш шщен ргб42's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Feb 2009
    ойчен
    бсеу отшб
    дегтеъ
    11,127

ау азг ма дтмд аъ дбгйчд дишйеейамйъ: дан бгчъ аъ дфйеж щм щчт доцйъ ?
    (мощм: аемй дфвйтд долрйъ щцййръ бщчт ощембъ вн бчцш зщомй, мощм ан ощде дълефу еревт дйлп щма аоеш ...)

ргб.
    еАрДвАмИд бАаИжАрИй йдед цАбИаеЙъ; аДнОйАлЛфМЗш дЖтИеЙп дЗжМЖд мИлЖн тЗгОъМАоЛъеМп

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    гшен дщшеп
    дегтеъ
    2,348

щчт доцйъ оежп очефсъ дфйежйн дфрйойъ щмойиб жлшерй роцаъ ощоам мшвм дщоамйъ щм дрдв - фшийн бсфш дшлб етм олсд дчефсд.

мазш щбгчъ аъ од щайцйч дцйтд ебойгд едфъшеп рщаш дзмфъ щчт.

зйбеш чмошд оъайн мзеи зг вйгй (зщом чйшеъ бйъй), бочшд щаъ ощъощъ бе мзеи шб вйгй йщ мдмбйщ щшеем оълъ рмзх тм чцд дзеи еммзех ае мцфеъ аъ чцд дзеи ббгйм (азшъ двйгйн "бешзйн" едзеи ощъзшш оддйгеч щме).

бресу тн ощъощйн бозбш щлжд йщ мдгч дйиб лм азг одзеийн т"й щрй дбшвйн бйзг (овмйн осфйч зеи блгй щдзеи двмей йтбеш бщшеем доълъ оцг азг мщрй абм ма йбмеи очцееъ дщшеем доълъй щбе роцайн дбшвйн). йщ мдгч аъ щрй дбшвйн дйиб тн обшв айлеъй бтм чцд щмн.

айп чщш бйп щчт доцйъ мчйш дащ - деа роца бгщ бешг еафщш мдвйт амйе ак ешч оъек дшлб - мфтойн фшеч щм ъа дчффеъ оафщш жаъ, мфтойн йщ цешк мфшч змчйн бгщ бешг.... ма желш айк жд бв'йойрй

бдцмзд

збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

לנדב, לגבי הפיוז: זה הדבר הראשון שאבדוק, לא יודעת למה לא עשיתי את זה עד עכשיו.
    בעצם, אני יודעת- הרכב ביקר במוסך לצורך מתיחת רצועת אביזרים ששרקה, וביקשתי שיעיפו מבט גם במצית, זה היה יומיים אחרי שגיליתי שהוא לא תקין. מכיוון שהאבחנה שלהם היתה שצריך להחליף מצת ובית מצת, כבר שכחתי מעניין הפיוזים. אני אברר בספר רכב בערב איפה הפיוז הזה יושב ואבדוק.

ערן- תודה על ההסבר לגבי המחבר! טוב לדעת גם אם לא אשתמש בפעם הזו. לגבי הפירוק- אני מניחה שמדובר בחלק מהדש בורד, אחרי שאוודא את עניין הפיוז אעיף מבט בוחן יותר באיזור כדי לראות איך מפרקים. ידעתי שיגיע הזמן שאצטער שאין לי ספר היינס

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    гшен дщшеп
    дегтеъ
    2,348

ойлм - рчегд ресфъ зщебд.

бщчтй оцъ йщ фири ресу - щрчшд зеи фйеж ае ощде бгеод.

зеи дфйеж деа фйеж ресу щретг мдвп офрй чцш\дъзооеъ едеа озбш бйп дфйп дошлжй щм дщчт мзеи щоебйм аъ дфмес амйе (дзеи очбм аъ дджрд одфйеж щощоам мшвм дрдв).

дшбд фтойн лъецтд отеос \ чцш дзеи джд оъръч ейщ мдмзйн аеъе озгщ мщчт доцйъ - олйееп щзеи джд озебш мщчт оазеш рйъп мбгеч жаъ шч тм йгй двтд мцг дазешй щм дщчт.

חייבים לפרק את בית המצת המקורי כדי להתחבר לחיווט הקיים, או שאפשר להגיע אליו "מאחורה", מתא המנוע ולחווט אותו מחדש (חשבתי להיכנס דרך חומת האש דוקא מצד הנוסע)?

אין לי בעיה לקבל חשמל רק אחרי הסוויצ', השקעים האלו אמורים לשמש GPS ודיוידי נייד ואולי מטען סלולרי מדי פעם, לא דברים כבדים יותר.

אין לי מושג למה השקע הזה שבק חיים... מאז שקניתי את הרכב השתמשתי בו רק פעם אחת- לחיבור דיוידי נייד (לילדים במושב האחורי), והוא עבד מצויין עד שחזרנו. שבועיים אח"כ יצאנו שוב לטיול והשקע כבר לא עבד מההתחלה. כנראה שהתקלה שלו היא מבנית ולא חשמלית, כי בפעם הראשונה, כדי לנתק את הכבל של הדיוידי מהמצת, הילדה משכה את החוט מהמושב האחורי עד שהוא נשלף, אולי זה הרס משהו.
    99% שזו הבעיה- ונשרף הפיוז כתוצאה מכך. האם שעון הזמן שנמצא בסמוך פועל?
    בכל מקרה אם הבעיה בבית המצית הפיתרון המומלץ לטעמי הוא לקנות בית מצית חדש מקורי.

כשלוחצים את המצת סיגריות פנימה הוא לא נתפס, למרות שאני לא יודעת אם לפני כן הוא כן נתפס בפנים, לא יצא לי לנסות.
    היה נתפס. איך אני יודע? מנסיון...

אם בכל זאת מתחשק לך ליצור את המפצל- יש לך כבל עבה שעובר מהמצבר דרך קיר האש אל מתחת לכיסא הנוסע שם היה מותקן מקסטראק, ומושתל עליו כבר בית פיוז בתא המנוע (הכבל המקורי הסטנדרטי של מוטורולה). עדיין לטעמי עדיף לשמור אותו למקסטראק ולהחליף פיוז \ להחליף בית מצת.

אהה וכמה דיבורים על מצת בעייתי, בסי ג'יי החדש שלי יש "קצת" יותר בעיות חשמל.....

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Aug 2009
    ойчен
    вп-йбрд
    дегтеъ
    318

цйиеи рлъб бочеш тм йгй вйа цфйд бдегтд
    асу, мдомйх щайп зебд мзбш фйеж, жд шт.

ддомцд щм тшп дйа дзлод бйеъш мгтъй.

б"зйбеш" .. ойлм оълееръ мгтъй мчмошд .. жд афщшй абм ма дзйбеш дрлеп.
    вйа ан арй леъб фйеж айре зебд ак шцей айк аъд обйп ожд щарй оомйх ма мзбш фйеж?

еойлм ан лое вйа ма дбръ аъ лееръй аж шцей жд аеош щлгай еоеомх.

збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

MMR, השעון שליד עובד, וכך גם הרדיו- לפי ספר הרכב הפיוז של המצת ושל הרדיו הוא אותו פיוז- בכל מקרה הפיוז נראה תקין ולא שרוף, לפחות זה החיצוני (אם קיים אחד פנימי כמו שערן הסביר- אני אצטרך לבדוק גם אותו).

אם המצת היה נתפס בפנים לפני כן (ואיזה נחמד שאתה זוכר ) , אז נראה שבאמת המצת קיבל איזו ג'ננה מבנית שם. אז מה, רק לפתוח שם ולהחליף הכל?
    את הכבל של המקסטרק איתרתי באמת לפני כמה ימים, כשראיתי כבל משונה יוצא מהפלוס של המצבר... שקלתי להשתמש בו, אבל באמת שנראה לי עדיף יותר להשאיר אותו לעתיד ולתקן את המצית המקורי או להשתמש בחיווט שלו בשביל המפצל.

ордм shmil's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2003
    ойчен
    ошлж дашх
    дегтеъ
    6,737

лоти еайп гбш лжд бйъ оцйъ ъчем. цшйлд мдщбш фйсйъ азъ дмщерйеъ ртймд лгй щдеа йдйд ъчем. од щйлем мдщшу жд доцйъ.
    дшбд штщ тм ма оаен.

лршад щдфйеж щшеу, ема бдлшз тн аеъе фйеж щм дшгйе.
    ан ма дфйеж - йца лршад дзеи оазеш баеъд ощйлд.

бгчй аъ доцйъ бшлб йфрй азш.

ма олйш аъ дв'йорй, абм двтд мазешй дщчт оцйъ - бг,л щрййн щмещд бшвйн оазешй доафшд, мазш децаъд.

ан аъ бажеш точ зфш - лод гчеъ едлм оъечп.
    Willys свеш 58, лое бсомеп, щсййн щйфех
    Willys свеш 53, гвн офеаш - ооъйп мщйфех

тоег 1 оъек 2 12 азшепазшеп

рещайн геойн

1. щчт оцйъ - зйбеш йщйш моцбш
    тм йгй newtosufa бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 32
    тглеп азшеп: 04-11-15, 12:03
  2. дфтмъ лрръ т"й зйбеш лбмйн йщйшеъ одоцбш?
    тм йгй йшеп вм бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 14
    тглеп азшеп: 21-02-15, 06:02
  3. зйбеш аешеъ йщйшеъ моцбш
    тм йгй сйчс лзем бфешен фешен в'йф сйчс CJ
    ъвебеъ: 7
    тглеп азшеп: 18-10-10, 18:07
  4. жшчеш очцш, айк бегчйн ан жд зйбеш доцъ?
    тм йгй жшче бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 6
    тглеп азшеп: 07-09-10, 01:38
  5. зйбеш йщйш моцбш бочен щчтйн, айк?
    тм йгй yoni_0000 бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 2
    тглеп азшеп: 04-07-09, 22:42

дшщаеъ фшсен

• айп бафщшеък мфшсн рещайн згщйн
  • айп бафщшеък мфшсн ъвебеъ
  • айп бафщшеък мцшу чбцйн
  • айп бафщшеък мтшек аъ дегтеъйк