Close
тоег 1 оъек 2 12 азшепазшеп
оцйв ъецаеъ 1 тг 20 оъек 21
    збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Apr 2003
    ойчен
    йдег
    дегтеъ
    19

Question жчеч мтцд мзййн

щмен млемн

йщ мй дъмбиеъ чмд мвбй дощк гшлй едййъй щоз мщоет аъ тцеъйлн.

арй бтег осфш щбетеъ ощъзшш одцба мазш щйшеъ щм 4.5 щрйн, ебодмк дщйшеъ шлщъй рйсйеп тщйш бозщбйн ебъщъйеъ IT.
    лйгет бочцет жд арй йлем мдшейз слен рад оаег йзсйъ мзййм ощезшш, ак арй йегт щайп блееръй мтсеч бъзен жд мтг ефрйй оетгеъ мъзен дътщййд дощмбъ аморийн фйжййн ефзеъ мевййн.

арй демк ммоег дргсъ олереъ билрйеп (лбш ршщоъй едъчбмъй), ебтъйг арй оълрп мтщеъ ъеаш щрй бзе"м бдргсъ шлб (лшвт шч бълреп).

зщбъй ммлъ мтбег айжд щрд боеск бъеш олерай емгзеъ бщрд аъ дмйоегйн, вн бвмм щжд отрййп аеъй ммоег олераеъ евн бвмм щжд ршад мй шмеерий мъзен аеъе арй демк ммоег.
    орвг чййоъ даефцйд ммлъ емтбег бдййич бърайн дшбд йеъш иебйн.
    даефцйд дазшерд дйа фщеи мдъзйм ммоег еаемй моцеа тбегд базг одъзеойн ъек лгй.

од аън дййън тещйн, од аън оомйцйн мй мтщеъ ?
    ойщде йлем мщфек фд чцъ аеш тм дтбегд боеск мбзеш лоерй зсш йгт ерйсйеп болераеъ?

ан мойщде йщ тег штйереъ арй ащоз мщоет.

ъегд
    ашж

збш шщен вм овм's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2006
    ойчен
    тм дащ
    дегтеъ
    231

бшйшъ озгм ъвебд мдегтд: жчеч мтцд мзййн

בשביל לעבוד במוסך צריך ללמוד הנדסאי מכונות - כל בעל מקצוע לא יקח אותך כך, בלי נסיון קודם.
    ובנוסף עבודה יום יומית במוסך בתור פועל פשוט היא לא ממש מסעירה, בעיקר תפרק פה תרכיב שם וכד'..
    לכן אני מציע שתעבוד בתחום בו יש לך יתרון, ובתור תחביב תפרק גיפים וכשתלמד הנדסה, הכול ישב לך טוב יותר במוח.

אני במקומך:
    1.תשתחרר.
    2.תקנה גיפ (לא חשוב איזה.כמה שיותר בסיסי וניתן לעבוד עליו גם על מדרכה).
    3.קנה ספרות מקצועית .
    4.תתחיל לפרק את הגיפ ולהרכיב מחדש תו"כ העלאת שאולות בפורום.

בהצלחה
    ма рлщмъй, шч оцаъй 10,000 гшлйн бдн жд ма фетм.(ъеос агйсеп)

збш шщен bizon's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Aug 2009
    ойчен
    ашйам
    дегтеъ
    689

мфй гтъй мк ммйоегйн чегн лм щма ъйоца аъ тцок ъчет боеск еаж лбш йдйд оаезш огй ммйоегйн (длеерд щазшй щрд боеск аъд тмем мзщеб азшъ едмйоегйн лбш ма йдйе бшащ отйреък) збм мфсфс лод щйеъш оечгн йеъш иеб

айк щма ъзмйи щйдйд доеп бдцмзд

оеш
    вшжп мфежд чфд митн еащшай моъгмч

а. мк ммоег!
    б. тбег бочцет щаъд аедб.
    в. дъочцт!
    ан ма ъадб аъ од щаъд тещд бтбегд вн ма ътщд жаъ блйу.

елое щарй редв меош: аре тебгйн бщбйм мзйеъ ема зййн блгй мтбег.
    мчсн дба арй цшйк черген еоъргбъ...

ארז שלום

הבחירה עכשיו היא משמעותית מאד.
    כיום אתה ילד, ש"עבד" בצבא בעבודה נקיה, בתנאי חממה, בלי לחץ, ועם משכורת קבועה, אני מניח שסבירה.

תשאל את עצמך אם אתה תהיה מסוגל לעבוד בשמש, או בגשם, כשכולך מרוח כל הזמן בשמן/גריז/דלק ושאר מלכלכים. כפועל פשוט שמפרק ומרכיב חלקים של מכוניות, ומסובב ברגים כל היום. בלי מחשבה אלא כרובוט שמקבל הוראות. בלי הוואי כלשהו, בלי תנאים סוציאלים.

ועל זה תרוויח כמו בצבא.
    כיום המשכורת מספיקה לך כי אין לך משכנתא (מינימום 2500 לחודש), אין ארנונה חשמל, מים וכו'.
    אין ילדים שצריכים גן, משחקים, חוגים וכו'.

ואין לך ג'יפ, שאוכל כסף. ואם יש אז בטח לא לנד רובר. (חה חה חה)

עם המשכורת של פועל מוסך לא נראה לי שתוכל לחיות טוב, אין לאן להיתקדם, ואין לך ביטחון כלכלי, כי לבעל המוסך גם אין יכולת לשלם הרבה. תחשוב בוכים לו על כל 100 ש"ח בתיקון.

מנגד תוכל לעבוד בעבודה נקיה, זמנית או לא תחליט אחר כך. עם משכורת יפה, תנאים וכו'.

רוצה לדעת איך זה במוסך, אני מוכן לתת לך לפרק את האוטו שלי, בתנאי שתרכיב ואז תראה כמה "כיף" זה.

לידיעתך, (מידיעה אישית), פעם הם עשו כסף אבל היום המצב לא משהו, (בטיפולי כמה כאלו), היקף פשיטות הרגל במוסכים הינו גבוה, רובם עם חובות, חוץ מהמורשים.
    גם היצרנים היום מכריכים ללכת למרכזי, וזה בגלל האלקטרוניקה ברכבים, מי שאין לו מחשבים לא מסוגל לטפל ברכב, אלא אם זה עבודות מכניות פשוטות, לפרק ולהרכיב.

בעניין הלימודים, לדעתי תלמד כמה שיותר מהר, מה שאתה רוצה, לפעמים גם תוך כדי מבינים שזה לא מה שרוצים, ומחליפים.

הזמן "בורח", עוד מעט חברה, חתונה, לא יודע מה, מניסיון הזמן רץ, ואם תוכל להגיע לגיל 27, עם תואר ראשון תבין כמה כיף לך.

תחשוב שאם תגיע לגיל 27 בלי לימודים, כמו שקורה להרבה, ואז תהיה לך חברה שתרצה לגור בשכירות, וחתונה, ומשכנתא, ואז נתקעים כי צריך להביא משכורת, והלימודים כבר לא חשובים.
    ואם תחליט להיות עצמאי, לא תוכל כל כך כי שוב צריך משכורת בטוחה.

העצה הראשונה שקיבלתי הטובה הייתה של אבא שלי הייתה ללכת ללמוד, הוא גם רשם אותי ללימודים בזמן שהייתי בארה"ב בטיול ארוך. ובגיל 27 הייתי עו"ד.

ואז אמרתי מה נעשה, שכיר/עצמאי, נעבוד בזה או נהיה מוסכניק, או עסק או מה?

והעצה השניה הטובה הגיע מכיוון לא צפוי, מפקידת הבנק שלי שאמרה לי אם לא תנסה עכשיו, לא תהיה עצמאי אף פעם, כי עוד מעט יהיה לך ילדים, ומשכורת קבועה ולא כל כך מהר תוותר על זה לצורך בדיקה אם תוכל להיות עצמאי. אבל תמיד תוכל להיות שכיר, תמיד תוכל לעבור מקצוע וכו'.

בכל מקום עובדים קשה ולא מלקקים דבש, מה שמשנה זה האפשרות בחירה שתהיה לך, והיתרון שיש לך השכלה. יקבלו אותך לעבודות שונות אם יש לך השכלה. ותוכל להיתקדם.

מקוה שתפיק תועלת מהתשובה הארוכה שכתבתי, שמטרתה להראות לך את האפשרויות והמציאות, ובכל מקרה זאת דעתי, ותיבחר לפי רצונך בלבד, ולא לפי רצונות של אחרים, כי אף אחד לא יודע מה טוב לך.

כמעט לכל חייל שאני מטפל בו אני מסביר מה שלמעלה, בתקוה שיפיקו מזה תועלת לחיים. ולכן ם כתבתי את זה.
    מאד מקוה שתצליח בחיים. (ואם משעמם לך תוכל תמיד לבוא לסדר לי משהו ברכב, זה לנד רובר, תמיד יש מה לסדר)

משה
    бзййн цшйк шефа иеб етешк гйп иеб е.... в'йф лоебп

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Nov 2009
    ойчен
    אורנית
    дегтеъ
    2,490

арй йлем шч мъоек блм амд щдвйбе мфрй.
    ъъзйм ммоег еан ма йъожм ожмк еаъд цшйк вн мтбег арй биез щъелм моцеа тбегд лайщ IT бощошъ щрйд ебсефй щбет, сд"л йщ дшбд збшеъ щзгш дозщбйн щмдп тебг 24 щтеъ.

дйъшеп бтбегд лайщ IT бощошъ щрйд деа щмфзеъ б 70% ожоп дтбегд аъд йещб еозлд мъчмд дбад еаъ джоп джд аъд йлем мдчгйщ ммйоегйн.

арй оамд щгзе аъ дмйоегйн, бсефе щм гбш могъй мъеаш шащеп азшй щдйе мй ймгйн еощлръа еаж дмйоегйн байн тм зщбеп зйй ощфзд едзбшд.

ъойг ъелм мтбег боеск абм мйоегйн жд сйфеш азш мвошй.

збш шщен bizon's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Aug 2009
    ойчен
    ашйам
    дегтеъ
    689

еам ъщлз щмощд йщ мрг шебш
    ощд аъд омк
    вшжп мфежд чфд митн еащшай моъгмч

збш шщен nirs's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jul 2007
    ойчен
    ошлж
    дегтеъ
    3,903

цйиеи рлъб бочеш тм йгй вм овм цфйд бдегтд
    1.ъщъзшш.
    2.ъчрд вйф (ма зщеб айжд.лод щйеъш бсйсй ерйъп мтбег тмйе вн тм огшлд) - соешай
    3.чрд сфшеъ очцетйъ .
    4.ъъзйм мфшч аъ двйф емдшлйб озгщ ъе"л дтмаъ щаемеъ бфешен.
    бдцмзд
    X2.
    When your options low, I lift you from below
    ъвмй айк даейш озех мтйш ошвйщ азшъ...

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2003
    ойчен
    אזור נחשון לטרון
    дегтеъ
    890

чша аъ од щлъб мк ощд еъфрйн дйиб лй аме дн дзййн даойъййн!!!
    (ощд лм оймд бсмт)

бзййн зщеб мгаев мдщлмд лгй мййцш фшрсд тн очсйоен драд, абм ма ъойг афщш мщмб еаж офшйгйн,

тебгйн мфшрсд, етн дфшрсд иебд афщш мдесйу дшбд драд.

отийн дн дарщйн ащш баоъ ощмбйн драд чбетд ефшрсд баеъе рщйод , ан ъцмйз дшеезъ абм ан ма лгай щъдйд мк дщлмд щгшлд ъелм мййцш фшрсд еъелм мдшщеъ мтцок мщлб оъзъ мв'йф тм догшлд емщбеш аъ двб бъйчерйн .

ан арй зежш мгбшй ощд щмтйм йщ шч гбш азг щаъд зййб мдйждш ооре ....
    мошеъ лм дгшк доецмзъ щдеа тщд емошеъ лм ддщлмд щдеа шлщ ъшад тм од деа рест !!! мргшебш.

ожд афщш мдбйп щдщлмд ма бдлшз аеошъ щйщ мк щлм .......

домцъй мк , рсд мшаеъ ъойг аъ зцй длес домад блм од щъфрд.
    щйдйд мк бдцмзд бзййн .
    сйчс 89, ашек,ртем лфем ,ретм mtr , сиргший.
    дйймчс 97 , ртем азешд ебчшеб чгйод , си шарц'е , сиргший
    дйймчс 95 иеиам мес азшй ъаерд.

ъвйг мй бзеш цтйш,длм ъчйп?

аъд тег оти ощъзшш мазш ъчефд ашелд ебочен мрсет мгшен аошйчд лгй мбшш тн тцок лод гбшйн,аж аъд очцш гшк еферд мв'йфемев?

мфрй щаъд щешу мтцок аъ доти ртешйн щрщаше мк еочщйб млм дбешврйн дощетоойн(збшд ма мчзъ ммб абм йцаън "фецйн") одъвебеъ отмйй еоазш щйщ мй дшвщд щйщ мре лап тсч тн ошебт "щеед цмтеъ".аж чз тцд блйееп азш

гбш шащеп "щъзшш" еаж чз аъ дотрч щзшеш еаъ од щзслъд бчбт,мк ъчрд ъйч вб шцйрй ертмй дмйлд-ъфес мк лйееп оетгу бтемн-гшен аошйчд,аесишмйд,ожшз еле. емк ъшад чцъ темн,ъшад очеоеъ згщйн айфд щмарщйн айп бшащ шч дйй ич,лсу еайк мооп мащд аъ дсймйчеп бщгййн.мк мочен длй шзеч одотшлъ дцбайъ щдййъд бд едогйрд дмзецд щмре,еазшй щчцъ "ъщъзшш" ъъфес чцъ рсйеп зййн (йщ мй ъзещд щчцъ зсш мк блод ъзеойн).
    еаж аемй ъбйп од баоъ зщеб мк ешч мк бзййн,соп оишд еъфтм мдвйт амйд.
    од аъд ба мре тн дIT елм дзашид джд,мк ъзййд ъдрд,ъзвев,ъйъп бшащ,ъощек айжд шащ еаж ъбеа еъйчбш йзг тн лемре бошех дайп сефй щм мйоегйн,тбегд,зъерд,ймгйн-мк йщ дйен аъ од щлемре орсйн мдщйв зжшд баоцтеъ,"лсу,вйфйн,сймчеп" ежд дртешйн--мк ътщд зййн еазш лк ъзжеш мбшш айъре айжд в'йф мчреъ

бдцмзд,гшеш дшам

אח שלו, "עבודה במקביל הצלחה-לכל דביל".

למה לא לשלב ? אפשר לתפוס שתי ציפורים במכה אחת.

ללמוד ולצאת לטייל בין הסמסטרים. אחרי סמסטר סתיו אפשר לגנוב חודש ולאחר סמסטר אביב ,תקופה משמעותית הרבה יותר.

נניח שעומדים לרשותך 3 חדשים נטו בדרום אמריקה. מה לא מספיק כדי לתפוס ראש ולמשוך ראש ולתת בראש ? בחופשה שלאחר מכן-מזרח רחוק וכן הלאה. ב 4שנות לימודים אתה סוגר חצי עולם. מה רע ?

ד'א-הייתי מקדיש איזה חודש גם לשביל ישראל. שווה שווה.
    ртшк мазшерд тм йгй ойгбш; 25-04-10 бщтд 19:38. сйбд: א

збш шщен Michal's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Oct 2009
    ойчен
    рърйд
    дегтеъ
    66

מידבר- אתה ממש, אבל ממש אופטימי.
    התכנונים האלה של טיול כל סמסטר כמעט לעולם לא עומדים במבחן המציאות (ואני אומרת "כמעט" לא בגלל שאני מכירה מישהו שכן הצליח, אלא כי אני לא שוללת על הסף שקיים מטורף כזה). אם אתה לא עובד, אתה שוכר דירה (ולך תשאיר אותה לעמוד 3 חודשים בזמן שאתה משלם עליה ועוד מפגר בחשבונות...). אם אתה לא שוכר דירה, אז אתה עושה מועדי ב'. ואם אתה גאון שלא עובד אז מאיפה יש לך כסף לטיולים האלה? ועוד אחרי סמסטר אביב, בזמן החופש הגדול, כשאין שום דבר בזול.

ופה תקעו לך הגשת עבודה באמצע החופשה, וכאן צריך להיות בארץ כדי להסדיר תשלומים, ועכשיו נגמר לך חוזה ואתה צריך לנצל את הזמן כדי לחפש דירה אחרת, ובקיץ הזה החברה הזו מתחתנת והחבר הכי טוב מתחתן ואין מצב שלא תגיע לחתונה שלהם...
    לכל היותר אתה מצליח לדחוס איזה שבועיים בתאילנד, שבוע בתורכיה, וסופ"ש באילת. כיף, אין ספק, אבל אין מה להשוות לטיול אחרי צבא. ורבאק- להקשיב לדרור. אני הייתי פוצית שחרדה לעתידה, ובמקום לכייף אחרי הצבא, עבדתי שנה ואז התחלתי ללמוד, ועד היום אני מצטערת על הטיול ההוא שלא עשיתי כשהיה לי הרבה פחות כסף, אבל הרבה יותר זמן. טיילתי מאז בלא מעט מקומות, אבל אין מה להשוות.
    צא, טייל, נקה את הראש חופשי מלחצים, אח"כ הכל נראה הרבה יותר ברור.
    ולגבי הייטק- לא יודעת מי אמר לך שהאפשרויות בחוץ קורצות ושהתנאים מי יודע משובחים. אולי יחסית לחייל סדיר זה נהדר. המצב בהיי טק בקאנטים, וכחייל משוחרר אין לך כרגע הרבה אופציות. עזוב אותך, זה כלוב של זהב, אתה לא תצא מזה. זה יחכה לך פה גם כשתחזור.

збш шщен Saar's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Apr 2004
    ойчен
    оъзъ мв'йф ае оем дозщб
    дегтеъ
    5,530

дй

арй бтг ийем азшй дцба, ма ощде айп сефй, ама ощде зевгш мрфещ емзжеш.
    аз"л, ммоег.
    ан йщ мк жоп тг дмйоегйн, рсд мдвйт мдййич,
    тн бсйс лмлмй иеб ъелм аз"л мфшч емдшлйб аъ даеие щмк лод щъшцд,
    бъеш олерай ма оесок оъзйм, чщд мй мдаойп щъчбм ощлешъ щъафщш азжчъ шлб решомй, щма мгбш тм щйфех...

стш.

г"а,
    арй аеош аъ жд бъеш ойщде щвн зщб тм олераеъ, абм млм гбш йщ озйш емлп ацмй жд рщаш лъзбйб.
    ад, лп, арй вн "йеца" збшеъ сишиаф щереъ елшвт тцоай бъзен ддйич.

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

бъеш оиеоин щма йца мийем азшй дцба ама дмк ммоег ... арй оаг оомйх ма мтщеъ аъ жд ....
    мк миййм.

бъеш ддеа щтебгйн айъе сиегрийн щошейзйн йеъш ооре еоийймйн бтемн лм зефщъ сйосиш ...
    щмз мй чешеъ зййн ершад ан аъд оъайн ... шеб ой щтебгйн айъй дн лоек ...

ойлм .. жд аойъй ! йщ лод елод ламе щоецйайн мй аъ дтйрййн лм джоп. ( ддеа щма рст етлщйе айп ме афщшеъ мжд )

мдйеъ фех ошебт афщш вн бвйм 40, мрсет тн ъшойм ешащ бтемн бмъй афщшй бвйм 40.
    цетрйд ..

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Apr 2006
    ойчен
    Pittsburgh PA
    дегтеъ
    182

אחרי שש וחצי שנים בצבא הייתי בהתלבטות הזאת, אני בחרתילטייל מעט ואז ללכת ללמוד. טיילתי חודשיים וחצי באלסקה ומשם המשכתי ללימודים בארה"ב (שאותם אני מממן מכספי משלמי המיסים (קבע)).אני כן חושב שאפשר ללמוד ולטייל תוך כדי ולראייה בקיץ הקודם טיילתי על אופנוע חודש וחצי בארה"ב, וזה לא יקר כמו שחושבים. אם חסכת כסף הקבע תוכל ללמוד ולטייל/ לעסוק בתחביב שלך בכיף.

עד ליפני חצי שנה הייתי בדילמה פחות או יותר כמו שלך, זאת אחרי שנה שלמה של "בטלה" לאחר השיחרור. בטלה במרחאות כי לא ממש עבדתי, הייתי מפיק ארועים מידי חודש בערך ונהנה מהכנסה של יותר מ"סחר המשק הממוצע" בעבודה של שלושה ימים בחודש, לא רע אבל לא קבוע או בטוח, לימודים לא ממש היו בתוכניות שלי (אגב גם עכשיו לא).
    זה היה כך- או ללכת לעבוד בעבודה "רצינית" לתווך ארוך כדי להתחיל לבסס את החיים שלי או לטייל.
    חבר הציע לי עבודה באפריקה אבל היו בעיות ועיקובים וזה נמשך כחצי שנה שבאותו זמן שלושה מחברי החליתו שהם טסים לניו-זילנד. מכיבן שהקטע עם העבודה לא היה נראה רציני, החלתתי ללכת לטייל עם שלושת חברי בניו-זילנד. אחרי שבועים וחצי חזרתי א) כי גיליתי שלטייל זה לא ממש בשבילי ובטח שלא טיול ארוך. ב)באותו זמן שהחלתתי שאני לא ממשיך את הטיול שלי התקשרו אלי "מהעבודה באפריקה" שאלו אותי אם אני עוד מעוניין? ישר בלי לחשוב נענתי בחיוב!
    חשבתי שאם אני כבר בחצי השני של העולם, אני לפחות אני יתן איזה שבועיים באוסטרליה (זה היה כלול בכרטיס אז מה אני יוותר על זה?!) ואז הבוס אומר לי- טוב אז תגיע לארץ עד יום ראשון (היה אז יום רביעי) איזה חרא לי!!! טוב לחזוז לשם תמיד אפשר, הכי הרבה בעוד שנתיים רק עם הרבה יותר נחת וכסף.
    עכשיו אני עובד באפריקה ואיזה לחזור לניו-זילנד ואיזה אוסטרליה?... קניתי שטח לבניית בית עם "דד ליין" לסיום הבנייה בעוד שלוש שנים...

מה שרציתי להגיד פה זה ככה- תעשה טיול קצר כדי לנקות את הראש ולהתאורר קצת מהשירות המסור שלך לארץ הקודש.
    ותחלית אם אתה רוצה להמשיך את הטיול או לא, לחזור לארץ לעבוד כדי להשיג עוד כסף ללימודים תמיד תוכל ובטח כשיש לך מקצוע.

סליחה על החפירה ומקוה שעזרתי במשהו,
    תדהר.
    HUSQVARNA WR360 бщбйм дагшрмйп
    BMW R80G/S бщбйм дрфщ

цйиеи рлъб бочеш тм йгй гшеш дшам цфйд бдегтд
    ъвйг мй бзеш цтйш,длм ъчйп?

аъд тег оти ощъзшш мазш ъчефд ашелд ебочен мрсет мгшен аошйчд лгй мбшш тн тцок лод гбшйн,аж аъд очцш гшк еферд мв'йфемев?

мфрй щаъд щешу мтцок аъ доти ртешйн щрщаше мк еочщйб млм дбешврйн дощетоойн(збшд ма мчзъ ммб абм йцаън "фецйн") одъвебеъ отмйй еоазш щйщ мй дшвщд щйщ мре лап тсч тн ошебт "щеед цмтеъ".аж чз тцд блйееп азш

гбш шащеп "щъзшш" еаж чз аъ дотрч щзшеш еаъ од щзслъд бчбт,мк ъчрд ъйч вб шцйрй ертмй дмйлд-ъфес мк лйееп оетгу бтемн-гшен аошйчд,аесишмйд,ожшз еле. емк ъшад чцъ темн,ъшад очеоеъ згщйн айфд щмарщйн айп бшащ шч дйй ич,лсу еайк мооп мащд аъ дсймйчеп бщгййн.мк мочен длй шзеч одотшлъ дцбайъ щдййъд бд едогйрд дмзецд щмре,еазшй щчцъ "ъщъзшш" ъъфес чцъ рсйеп зййн (йщ мй ъзещд щчцъ зсш мк блод ъзеойн).
    еаж аемй ъбйп од баоъ зщеб мк ешч мк бзййн,соп оишд еъфтм мдвйт амйд.
    од аъд ба мре тн дIT елм дзашид джд,мк ъзййд ъдрд,ъзвев,ъйъп бшащ,ъощек айжд шащ еаж ъбеа еъйчбш йзг тн лемре бошех дайп сефй щм мйоегйн,тбегд,зъерд,ймгйн-мк йщ дйен аъ од щлемре орсйн мдщйв зжшд баоцтеъ,"лсу,вйфйн,сймчеп" ежд дртешйн--мк ътщд зййн еазш лк ъзжеш мбшш айъре айжд в'йф мчреъ

бдцмзд,гшеш дшам
    едлй зщеб ъжййп едшбд.

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Apr 2003
    ойчен
    йдег
    дегтеъ
    19

תודה לכל המגיבים

בהחלט עזרתם לי לקבל כיוון.

цйиеи рлъб бочеш тм йгй абшомд цфйд бдегтд
    едлй зщеб ъжййп едшбд.
    ръре мк лод штйереъ да ? :lol::lol::lol:

цйиеи рлъб бочеш тм йгй ойгбш цфйд бдегтд
    ръре мк лод штйереъ да ? :lol::lol::lol:
    аош фтн агн злн щдзелод двгемд бйеъ дйа айк мдбгйм бйп тцд иебд мтцд штд...

тоег 1 оъек 2 12 азшепазшеп

рещайн геойн

1. бзжшд мзййн
    тм йгй аешч жеч щу бфешен аеу-иефйч
    ъвебеъ: 1
    тглеп азшеп: 29-07-07, 13:27
  2. бзжшд мзййн
    тм йгй аешч жеч щу бфешен фешен сежечй Suzuki
    ъвебеъ: 0
    тглеп азшеп: 27-07-07, 19:42
  3. ъчмд б ARB - жчеч мтцд
    тм йгй Hitrick бфешен аеу-иефйч