Close
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. #1

    ברירת מחדל סופה תחזוקה

    אני מחזיק סופה 92 משופצת,אך בנסיעה אני מריח בנזין חזק .איך לטפל בזה בעצמי או במכון,עלות אם מישהוא יודע, .מגורי בנצרת בצפון

  2. #2
    חבר רשום דרור ברלי's Avatar
    תאריך הצטרפות
    Dec 2002
    מיקום
    בעמק יפה בין הרים ושדות
    הודעות
    23,243

    ברירת מחדל

    לפני שאתה שופך כספים במוסכים, תנסה לאתר בעצמך את הנזילה. גם אם אתה בסופו של דבר לא מתקן בעצמך, לפחות תדע איפה הבעיה ותוכל להנחות את המוסך/בעל המקצוע לטפל נקודתית רק בזה, ולא לנצל את חוסר הידע שלך ולמצוא לך עשר תקלות אחרות.

    ריח של בנזין=נזילה של בנזין היכן שהוא לאורך קו הדלק של הרכב. "קו הדלק" מבחינתי מתחיל בפתח המילוי, יורד דרך שני צינורות גומי למיכל הדלק, משם דרך המשאבה לצינורות שרצים לאורך השילדה ומטפסים לפילטר הדלק שנמצא על הצד הפנימי של כנף שמאל, משם לחליל ההזרקה ולמזרקים.

    עכשיו נתחיל מהחלק האחורי של הג'יפ:

    - מכסה פתח מילוי הדלק אוטם היטב?

    - צינור המילוי וצינור ניקוז האויר והעודפים שלמים ולא סדוקים? צינורות יבשים וסדוקים ידלפו כמעט תמיד (במיוחד בסיבובים ימינה) ואז יש ריח חזק של בנזין. ההחלפה קלה ומהירה, הצינורות דווקא יקרים (למרות שאצלכם בנצרת כל החלקים זולים הרבה יותר)

    -איזור משאבת הדלק: בדוק שלמות גומיית האטימה בין גוף מכלול המצוף וגוף מיכל הדלק. גומייה סדוקה תוביל לדליפות דלק מהמיכל ולריח חזק. צינורו הגומי היוצאים מהמשאבה שלמים ולא סדוקים? כנ"ל - סדקים יובילו לנזילות ולריח. אם אתה לא יודע להגיע למשאבת הדלק, היא נמצאת בדיוק מתחת למכסה פח קטן, סגור בשמונה ברגים, שנמצא באמצע הריצפה, מאחור.

    - שלמות מיכל הדלק עצמו. המיכל עשוי מפלסטיק, ייתכן ונפצע ממכה או נחתך מסיבה כלשהי. חפש רטיבות של בנזין בין המיכל למיגון הפח שמתחתיו. הורדת המיכל מהג'יפ אינה ממש קלה אבל בסופו של דבר זה רק פתיחה של כמה אומים. אם תעבוד בצורה מסודרת, זו גם לא עבודה מסובכת יותר מדי. אם אתה מפרק מיכל, נצל את זה לניקוי יסודי של המיכל מבפנים. לא תאמין כמה לכלוך מצטבר שם.

    - צנרת דלק לאורך השילדה, בדוק שלמות. אני לא מאמין שהנזילה מכאן, אבל תבדוק.

    - בית מסנן דלק - בדוק נזילות. האם מוברג היטב? בדוק שלמות צנרת הגומי מובילה מהמסנן לחליל ההזרקה.

    - מזרקים - בדוק שלמות הגומיות בכל המזרקים. גומיה יבשה = הזעת דלק = ריח, במיוחד בנסיעה.

    בהצלחה!
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

נושאים דומים

  1. ספר תחזוקה ג'יפ סופה
    על ידי raficar בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 10
    עדכון אחרון: 28-07-13, 12:03
  2. עלות תחזוקה של פרילנדר
    על ידי hade5555 בפורום פורום לנדרובר Land Rover
    תגובות: 2
    עדכון אחרון: 04-04-08, 18:57
  3. תחזוקה לכננת
    על ידי nirs בפורום פורום רכב שטח 4X4 כללי
    תגובות: 4
    עדכון אחרון: 27-10-07, 15:14
  4. תחזוקת cj
    על ידי Anonymous בפורום פורום ג'יפאים מתחילים + יעוץ לפני קנייה
    תגובות: 1
    עדכון אחרון: 18-03-04, 11:37
  5. תחזוקה ותיקון מערכת חימום
    על ידי גיא הלמן בפורום פורום ג'יפ סיקס CJ
    תגובות: 2
    עדכון אחרון: 16-01-04, 17:52

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •