בשני מצבי ה 4X4 הטרנספר "מעביר" את התנועה קדימה ואחורה.
במצב נעול- [בדיוק כמו בנעילת סרנים], הכוונה שהחלוקה קשיחה, 50-50 לא משנה אם הגלגלים באוויר או על הקרקע.
הדרך הכי פשוטה להבנת העניין היא לדמיין שאתה ב ווילי עם הג'יפ - ז"א שני גלגלים קדמיים באוויר.
עכשו, במצב נעול, הרכב ימשיך להתקדם, כי החלוקה קשיחה. והטרנספר לא בודק האם גלגל באוויר או לא.
במצב פתוח, הרכב ייעצר, כי כל כוח המנוע יפרפר את הגלגלים הקדמיים אבל לא יעביר תנועה אחורה.
לגבי היישום:
ממש כמו בנעילת סרנים. במקום שבו אתה מצליב, ז"א שלפעמים אחד הסרנים ייאבד קשר עם הקרקע, סע עם נעול. כמוכן גם בשביל מהיר וחלק , סע עם פתוח.
כביש רטוב- רק פתוח. 4X4 - לשפר אחיזה, אבל אם תנעל תעמיס על המערכת עומס מיותר ולא מועיל.
המצב היחידי שבו תיסע עם 4X4 נעול בכביש, הוא במצב שבו [מסיבה כל שהיא..] ניתקת את אחד הדרייבשאפטים. . . במצב כזה אם לא תיסע עם 4X4 נעול הרכב לא יתקדם כלל ....
מקווה שעזרתי .
0. נסה לפרק אחורי ולראות אם אתה מתקדם ... ב 242 , במצב 4X4 נעול, עובד כמו תותח ... ככה ירדתי את המרזבה, עם מתלה מקרטע, ודרייבשאפט אחורי מנותק.
1. אני התייחסתי ל 242, שם זה לא עובד, מנסיון.
2. 247 - לא מכיר, אבל מה שאתה אומר, לא עושה שכל ... מצד שני עם נסיון לא מתווכח. ייתכן ואתה מצוייד ב"קוואדרה " וזה מה שעושה את ההבדל .. ונועל לפי הצורך.
אשמח אם מישהו ישפוך אור על הנקודה. לי אישית אין נסיון איתו....
יוסי,
גם אייל לכמה חודשים (כבר לא) וגם אני מלפני שבועיים נוסע בלי קדמי.
לא מרגיש הבדל בסחיבה, תאוצות וכו'.
יש קוואדרה דרייב אז אולי זה באמת בגלל זה. לא יודע.
איל
JK ארוך 2008 עם חיישני רוורס ועץ ריח.
ואפילו במצבו הסטנדרטי הוא הפך למחליף ראוי ל-WJ..
מדהים !!!
כל הכבוד ! לעושים במלאכה ולמשלמים !!
עוד אחד למשפחת "מלוכסני הבולמים "....
רונן, עכשו אצטרך להחליף לבולמים ארוכים יותר ... ולהאריך הרצועות
שמתי לב שאתה מתקרב לסימן שלי על הרמפה ...
מתי נסיעת מבחן ?
O.K הטרנספר הוחלף ועכשיו יש כנראה צורך לתקן/להחליף את הצירייה.
כאשר אני משלב ל - LOW ונוסע רוורס יש דפיקות מהחלק הקדמי מתחת לרכב. LOW ונסיעה קדימה אין רעש. גם בכל יתר המצבים בטרנספר אין רעש בנסיעה ישרה קדימה או אחורה.
אני חושב שהרעש מגיע מהצירייה השמאלית מאחר ובפניות שמאלה יש רעש קל מצירייה זו.
יכול להיות שזה המצב, מאחר וב- LOW מופעל יותר עומס ? אם כן, למה אין רעש בנסיעה קדימה ?
בכל מקרה מה עושים עם הצירייה ? מחליפים ? משפצים ?
יוזכר; מדובר ב- WJ שנת 2000.
שרון.
למה אתה חושב שזה דווקא ציריה?
JK ארוך 2008 עם חיישני רוורס ועץ ריח.
ואפילו במצבו הסטנדרטי הוא הפך למחליף ראוי ל-WJ..
תיקתוקים או רעשים בפניה שמאלה אינם קשורים בד"כ במיקרה שלך בציריה.
מתי לאחרונה החלפת שמנים בסרנים? ובאיזה שמן השתמשת? הוספת תוסף?
כאשר החלפת את הטרנספר נשארת עם אותו דריישאפט מקורי קידמי?
תשמ'ע,
להגיד בוודאות היכן הבעיה קשה, אך ההיגיון הבריא אומר שהבעיה קשורה איך שהוא לשינויים שביצעת, למרות שיש משמעות רבה למצב מערכת הQD בסרנים. השמן שאתה משתמש בו אינו מתאים לסרנים שלך, אתה צריך 75-140 מתוסף. אחד הסימפטומים לנעילה עצלה בגלל השמן זה התיקתוק בסיבובים.
לפני שאתה רץ להחליף שמן, נתק את גל ההינע הקידמי, ואז בדוק בסיבוב אם יש רעש.
וגם תוכל לאפיין את הבעיה ב LOW שיש לך. אם הרעש נעלם, גל ההינע שלך זקוק להחלפה הCV שם גמור.
שמרו על קשר