μΰ ηεχι.
ηαψ'δ ωμεν!
ιω μι ωΰμδ: δΰν ηεχι μδςαιψ ΰϊ χτιφι δςμιν ξςμ μρψο μψλα ωδχτιφιν ωμε ξϊηϊ μρψο?
ϊεγδ εωαες θεα
ψερμο.
μΰ ηεχι.
- ζδ ξδ ιω εςν ζδ ππφη!
- δφιαεψ ξθεξθν εμλο δφιαεψ ξωμν ....
μξδ ζδ μΰ ηεχι? ζδ ψωεν ΰιτωδε? δψι αψιωει ωμ δψλα μΰ ψωεν ΰιτδ εΰικ δχτιφιν ξεϊχπιν.
μγεβξδ θιεθδ διιμεχρ δχτιφιν ωμδ ζδ ξςμ δρψο ΰζ ξδ μΰ ηεχι τδ?
ϊεγδ ψερμο.
נופל על סעיף שינוי מבנה, לעניות דעתי.
הרכב לא יצא בצורה הזו מבית החרושת.
ϊητω spoa
φεςπιδ ..
μλμ ψλα ιω ΰιωεψ ρεβ αδϊΰν μΰιωεψ ξχαμ διαεΰο ΰιωεψ ιαεΰ .
μλμ ψλα ιω γσ ξτψθ θλπι ωμ ιφψο δψλα .
γσ δξτψθ φψικ μδϊΰιν μϊχο δξγιπδ ωπεϊπϊ ψωιεο ιαεΰ .
λωχεπιν ΰϊ δψλα ηεϊξιν εξϊηιαιν ςμ δξτψθ δθλπι .( διαεΰο μχεπδ )
αλμ ξιχψδ ωιω ρτχ δεμλιν μξτψθ δθλπι .
αξτψθ δθλπι ιω ρςισ ξιγεϊ εξωχμεϊ .
αρςισ δξιγεϊ ιω βεαδ βεαδ δψλα \ δξψλα \ δτβεω \ δλπσ . ξρσ τπι δωθη .
ΰιφιχ
διι ΰιφιχ
μΰηψεπδ ιφΰ μι μαφς ϊχιπδ μλξδ γβξιν ωμ δψλαιν ωΰπι ςερχ αδν.
δγαψιν δμμε μΰ πψωξιν αϊχιπδ
λο πψων ξιγεϊ φξιβιν, ξιχεν ξρτψ ξπες, ξιχεν τηιϊ εξρ' ωιμγδ, πτηι ξπες, λεωψ βψιδ, ρεβι τπριν (χρπεο ΰε ψβιμ) ελε'.
ιω ειλεη βγεμ ςμ βεαδ δψλα.
ατςν δΰηψεπδ ωαγχϊι αρτψ δηεχιν ςμ πεωΰ δβεαδ, δγαψ διηιγι ωδιδ ψωεν ων ζδ ωδτπρ δψΰωι φψικ μδιεϊ αβεαδ 1.2 ξθψ ξδλαιω (μΰ πλϊα ςμ ϊηιμϊ/ΰξφς ΰε χφδ ςμιεο ωμ δτπρ)
ψτι
אני מבין בעצם שמבחינה חוקית זה לא חוקי כי הרכב יהיה גבוה מאוד, ולכן עלול לא לעבור טסט ולקבל הורדה מהכביש.אבל אותו בוחן רכב במכון טסטים מאיפה הוא יודע איך זה אמור להיות מעל או מתחת? וגם ראיתי מספר CJיאים שעשו להם הסבה כזו והם עם מספר צהוב .יש לי CJ-8 ואני רוצה להגביה אותו בצורה כזו ולהשאיר אותו על הכביש כי זה רכב שלי שאני נוסע איתו ללימודים וגם טיולים בסופי שבוע. יש לי 9עלים מאחור ו10 מקדימה (הCJ-8 שהיה פעם של נמרוד).
שלא תעז לעשות את זה!...
SPOA אם מבוצע במקצועיות, יכול להיות דבר טוב לתחרויות עבירות. אבל מלבד אי החוקיות, זה ממש לא עניין להסבה פרטיזנית בחצר או אפילו אצל קפיצאי שבדרך כלל רק יודע לפרק ולהרכיב ולתקן קפיצים, אבל לא יודע לתכנן אותם, אינו מהנדס רכב וכנראה לא מבין את ההשפעות הקריטיות של שינוי כזה על התנהגות הרכב.
תן קצת קרדיט למהנדסים שתכננו את הרכבים האלה - עם קפיץ מתחת לסרן או מעליו. הם יודעים כמה דברים שאתה ואני לא יודעים. צריך לשנות הרבה דברים בהסבה ל-SPOA - קפיצים קצרים יותר ושטוחים יותר ועוד ועוד.
אם תעשה את זה, הג'יפ יהפוך לא יציב בצורה קיצונית, בזמן מעבר מכשולים יש מצב שיזדקר ויתהפך אחורה. לפני שנים יצא לי להתווכח על הנושא הזה בדיוק עם ג'יפאי ותיק ומנוסה שביצע את זה ב-CJ שלו. אני טענתי שהוא יתהפך במעבר מדרגה מסוימת ששבוע קודם, עם קפיצים מתחת לסרן, הג'יפ שלו בכלל לא הרגיש. והוא טען שאני מדבר שטויות. כמובן שאחרי שתי דקות הוא היה על הגג.
הג'יפ שלך מוכר לנו שנים. לפחות אז הוא היה בעל קפיצים מצויינים. רכים ונעימים ובעלי מהלך אדיר, וגובה זה הדבר האחרון שחסר לו.
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
ζδ μΰ τωεθ λξε ωζδ πψΰδ. αψβς ωδςμιϊ ΰϊ δχτιφιν ξςμ δρψο, λμ δδϊπδβεϊ ωμ δβ'ιτ ξωϊπδ ειω φεψκ μωπεϊ ςεγ μΰ ξςθ γαψιν. μΰ μηιπν ΰϊδ μΰ ψεΰδ δψαδ ψλαιν ωαιφςε ΰϊ δωιπει δζδ. αχιφεψ-μΰ ψςιεο θεα μψλα ωπερς ςμ δλαιω, ιλεμ μδϊΰιν μψλα ςαιψεϊ ιιςεγι λωξϊλππιν ξΰτρ ΰϊ δξϊμδ.
χεαι
διδ β'ιτ...
ξεεϊ μβπαιν
הג'יפ הוא הכן בעל קפיצים רכים ומהלכי מתלה גדולים.
כנראה אני ירד מזה כי הוא הכן גבוה רק צריך עירגול קטן
תודה חבר'ה על העזרה. המשך שבוע טוב!
ΰπι ξρλιν ΰιϊκ ωζδ ωδδραδ μΰ τωεθδ, λξι ωμχη ημχ ξΰεγ τςιμ αδραδ ωμ ρξεψΰι μSPOA, ΰπι ιλεμ μδςιγ ωδςαεγδ μΰ πβξψϊ αδςαψϊ δχτιφιν ξςμ δρψο - διΰ ψχ ξϊηιμδ ων ειω ςεγ δψαδ γαψιν μςωεϊ : ζεειεϊ γψιιωΰτθ, φιπεψεϊ αμν εςεγ....
ΰπι μΰ ξρλιν ΰιϊκ μβαι μξδ μΰ ςεωιν ΰϊ ζδ.... δριαδ δψΰωεπδ εδλι ξωξςεϊιϊ διΰ δηεχ.... ΰν δγαψ δζδ διδ ξεϊψ ηεχιϊ διιϊ ψεΰδ δψαδ ψλαιν ωςωε δραδ λζΰϊ, λξε ιγιγιπε δΰξψιχΰιν.....
ΰιϊι.
קח בחשבון , שכאשר אתה מערגל קפיצים ישנים או בכלל כל קפיץ , אתה מחדיר מאמצים פנימיים (נקעים) לקפיץ .
במידה והקפיץ לא עובר שיחרור מאמצים , (טרמית או ע"י ויברציות )
אתה מגדיל את הסיכוי בצורה ניכרת לשבר בקפיץ .
כמו כן , אני לא יודע עד כמה זה משמעותי אבל תהליך העירגול גם מכשל את המתכת וגורם לה להיות יותר קשה ופריכה .
מוטב לא להתייחס לכל מה שקורה באמריקה כאל אורים ותומים.
גם שם אנשים עושים שטויות. יש שם כאלה שעושים שינויים כאלה כמו שצריך מבחינה הנדסית ומשקיעים בזה את הסכומים הנדרשים ולא מעט מקצועיות - ואת היצירות שלהם אנחנו רואים במגזינים ובפיצ'רים באתרים המובילים, מזילים עליהן ריר ומקטרים לה להם מותר ולנו לא... אבל יש גם שם כאלה שלא, אני סבור שכמו כאן הם הרוב - כי כולם רק בני אדם, שהשיקול העיקרי שמנחה אותם הוא "כמה שיותר גובה בכמה שפחות עלויות" והם יעשו את זה בדיוק כמו כאן - יקחו את הקפיץ וירכיבו אותו מעל לסרן ללא שום שינוי אחר. את ערימות הברזל המקרטעות שלהם לא תראו במגזינים.
העובדה שזה חוקי ומותר (אם זה באמת חוקי ומותר שם, לא בטוח שזה באמת ככה בכל מדינה ומדינה בארה"ב) לא הופכת את זה לנכון מבחינה הנדסית או בטיחותי אבסולוטית, ומלמדת רק על צורת חשיבה שונה וליברלית של הרשויות באמריקה - תעשה מה שאתה רוצה, וקח אחריות אישית על התוצאות.
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
γεχΰ αΰψδ"α ιω ξι ωμεχηιν ΰϊ ζδ αψφιπεϊ-ςγ λγι λκ ωατιπδ δθλπιϊ δηεγωιϊ ωμ WILLIE'S WORKBENCH αξβζιο FOURWEELER δεΰ δϊιιηρ ΰψελεϊ μϊραελεϊ δωεπεϊ αδραϊ ψλαιν ωμΰ ϊελππε μλκ μχτιφιν ξςμ δρψο.
δωεψδ δϊηϊεπδ ΰηψι τιψεθ ΰψεκ ξΰγ ωμ ξδ λο φψικ μςωεϊ (λεμμ ωιπειιν ψαιν αξςψλϊ δδβδ μξωμ) διΰ μΰ μςωεϊ ΰϊ ζδ αψλα ωμΰ ιφΰ ξδξτςμ ςν δριγεψ δζδ.
εμδζλιψ ξγεαψ αΰψδ"α, μΰ αΰψδ"χ.
δδπΰδ ωαΰιθιεϊ..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
ςεγ ηεξψ μξηωαδ αε πφΰ ξδπηδ ωΰϊδ ςεωδ ϊδραδ αφεψδ δλι θεαδ εΰτιμε δαεηο θρθιν ιςαιψ ΰεϊκ (μξψεϊ ωξξω μΰ πψΰδ μι)ΰαμ ξδ ιδιδ ΰν ωΰψ αςμι δδβ"ιτιν ωμΰ ιςαιψε ΰκ ιςωε δβαδδ ψβιμδ δψλα ωμκ ιξωεκ ΰϊ ςιπι δξωθψδ ΰιμικ εΰηψ λκ ΰιμιπε εΰζ δγψκ ξων μςεγ ψλαιν ωιεψγε ξδλαιω χψεαδ.
ωξψε ςμ χωψ