Close
3 6 123456
41 60 114

: [ ] (!!!),

, .
    , , 9 . 3 : " ".

, ' .
    , .

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

, .

- ?

, "" .
    -

- - D.C !
    ...
    " () .
    ...
    80V ' . .
    .

. "- .

BackDoorMan's Avatar
    Sep 2006
    2,625

.

,
    ".
    ( ) .
    / .

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

אולי זה עוד אפילו יקרה...

אני ורן קיבלנו מסיכות אתמול והיום בהתאמה ומרגע זה בעצם הקנייה התחילה.
    יוני קיבל את מספרי הטלפון ואת אזורי המגורים של כולכם, הוא יצור עימכם קשר ביום יומיים הקרובים וינווט אליכם
    את המסיכה בעצמו או בעזרת סוכנים אחרים של מ.ב.

המינוס היחידי שאני מוצא בה כרגע הוא שטח הכיסוי היחסית קטן שלה, בדקו את התאימות שלה לפני שאתם קונים.
    התרשמות מלאה עם מסקנות סופיות - בהמשך...

בהצלחה ותתחדשו !

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

,

- !!!
    , .

?
    .

100V.
    , , , .
    -

* ( , ... ? ).
    , .

* , ... , 100V .

2 , ().
    - , ADF ( 12 3.25), .... .

, ....9100X.

, ... .
    , .

, ( ).... . .
    .

- , .
    , .

, .
    .
    , , ... .
    - .

, Checklist -

1) - .

2) - , .
    ADF.
    .

3) ADF - .

1. .
    2. (, , ).
    3. - ? ?
    4. - / .
    5. ( )?
    6. - .
    .
    7. .
    8. ADF .
    9. !!!

4) -

?
    ?
    ?
    / ?

- .
    - .

!

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

", - 1/10,000.
    , 9100 " 1/20,000 ( Miller Digital Elite, Jackson Nexgen )
    1/25,000 1/30,000.
    ... VISOR, Speedglas -
    ( UV/IR).
    , ,
    Speedglas .
    - ...
    .
    .

OK hi all... I just had to add some info I learned a long time ago, which I still believe to be true.

When they advertise switching speed, that could just be the amount of time it takes the LCD Panel itself to turn from clear to dark when a sufficient voltage/current is applied to it... which is pretty much a constant as we are talking about physics here... if the LCD is influenced by other variables... IE its a couple degrees warmer it will switch at a faster speed...

That does not necessarily account for the time the electronic in the helmet to analyze the photo receptors and allow the current to flow to the LCD panel to cause it to switch... that's where the main difference is between a "good" helmet and a "bad" one. If the total time from ARC on to actually switching on the LCD is longer... there's your eye burn.

One MFG "could" quote the raw LCD darkening time while another quotes the "response time" of the control circuit while a third quotes total time from arc sense to LCD dark...
    Another thing to consider is the ARC strength used to trigger for the specifications... If they used a 1000 AMP arc it will have a higher energy output to turn a photo transistor on faster say than a 30 AMP arc... although switching slower at a lower energy level might balance out the flash passed through the lens before switching.. I'm not sure about that, but I do know that if you are welding in a cooler environment you will get more flash through because the LCD will change states slower...
    - " " = - .
    9100XX , ( ' TIG ART, ).
    Speedglas .
    WeldingWeb .

...

* .. Speedglas -
    ( ... ).
    .

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

אני מגיע למ.ב. במהלך השבוע הזה ( כנראה מחר או מחרתיים ) כדי לערוך שם סיור מצולם לחברי הפורום וכדי להחליף את ה"קסטה" הפגומה במסיכה שלי.
    מי שמעוניין להצטרף מוזמן להתקשר אלי - 054-5798156.

הסיור ה"רשמי" שתוכנן לשישי בוטל משום שלא היו מספיק אנשים.

100V 9100XX?

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

בהתחלה לקחתי את ה100V.
    כפי שכתבתי - לטעמי היו חסרות לה כמה תכונות שהייתי רוצה במסיכת ריתוך ( DELAY ארוך יותר, כיסוי משופר ).
    החלפתי ל9100X שקיבלתי עם מסך פגום.
    עוד השבוע אחליף אותו, אבדוק אותו בעבודה ואחליט מה תהיה מסיכת הריתוך הבאה שלי.

", . .
    ', .

Feb 2006
    288

.
    , , ' 5 , . "" . , .
    -100V . , . . .

, , , . . "" . - - , - - .

" , , . . " , .

2 3, , 1 . 12 , ' . .

100V , , . .

. 100V. ( ). , .

.

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

אהלן אמיר, מה שלומך?

את הדבר הכי חשוב שכחת...
    אחרי הכל - האם אתה מרוצה מהקנייה?

אתן לך את נקודת המבט שלי על ההערות שלך אחרי שהייתי אתמול במ.ב. (תמונות וחוויות בפוסט נפרד בהמשך)
    ועשיתי "מבחן" לאיזה 10 מסיכות ריתוך שונות (כולל שימוש במערכת ה Adflo של Speedglas).

בומס הקופץ
    קיבלתי את המסיכה.
    חשוב לי להבהיר, אני בעיקר משתעשע בריתוך, הקילומטרז' שלי עומד בערך על 5 קילו אלקטרודות, שסיימתי היום בניסויים. עיקר ה"עשייה" שלי עם הרתכת מסתובבת מסביב בניית כלובים לבעלי חיים. ככה שאין כאן שום דבר מאוד מסובך, ואין לי ריתוכים מספיק ארוכים בשביל שהדעה שלי תשמש כשיקול דעת למשהו.

אמיר...זה פשוט לא נכון.
    אם אתה רתך "מתחיל" ולא יהיה לך נוח* במסיכה כלשהי - היא לא מספיק טובה.
    * כמה שנוח וריתוך יכולים להתחבר ביחד.

הסיבה שרכשתי את ה-100V היא שהמסנן של הדימונד נשבר וזה קרה אחרי תקופת האחריות. ההתלבטות היתה בין תיקון יקר במעבדה לבין קניית מסכה חדשה והלכתי על האופציה השנייה שפשוט כללה מוצר שיש לו תגובות טובות ברמה העולמית, לעומת מוצר סיני עלום שם בהפרש מחירים לא ענק. היות ואני בחור שטחי ברמה מסוימת התגובות בשטח עניינו אותי יותר מאשר התקנים והמספרים הנלווים. וזה המקום להגיד לך שאפו על המחקר והפדנטיות.

בדקתי היום את המסכה בשמש, בצל, עם זרקורים מול העיניים, ועם זרקורים מול העיניים כשהמסיכה עלי. ההרגשה היא שהמסכה יושבת בצורה יציבה מאוד על הראש. גם אחרי שמרימים אותה היא לא נופלת בחזרה גם כשעושים תנועת "כן" חזקה. למרות שפוזת ה-תראו אני סוגר בלי ידיים- מורגשת בחסרונה, הייתרון של- אני לא צריך להרים את המסכה כל פעם שאני מסתכל למטה- עושה את שלו.

אני מסכים, לספידגלס יש בכל המסיכות "נעילה" במצב עליון (קליק מורגש) שמונעת את זה.
    מבחינתי זה לא חיסרון כי מעולם לא עשיתי את זה (מטעמי נוחות) קראתי הרבה על זה שזה גורם לכאבי צוואר.
    מנגנון הADF אמור לתת פיתרון לצורך בפעולה הזאת, מוריד קסדה > נותן סשן ריתוכים > מרים קסדה, כאשר כל הדרך אתה רואה טוב ויכול להתמקם מחדש לכל ריתוך.
    מצד שני, כמו שאמרת, זה פלוס גדול, אתה נועל את המסיכה למעלה והיא לא נופלת (המבחן האמיתי לזה הוא לאורך שנים).

מבחינת חסימת האור בסה"כ לא מורגשת אצלי חדירת אור פנימה, מצד שני, הריתוכים שלי קצרים. יכול להיות שזה יורגש בעבודה מסיבית יותר. בכל מקרה בגלל צוואר ארוך אני בד"כ מכסה את האזור שמועד לפורענות, וזה כיסוי שיכול להתלבש על המסיכה עצמה ולפתור את הבעיה.

אני לוקח את ההערה על שטח הכיסוי של ה100V בחזרה אחרי שריתכתי עם כל הליין של ספידגלס ועוד כל מיני מסיכות (כולל זיקה, מילר, אופטרל ועוד...).
    לספידגלס עיצוב מחודד יותר ולכן נדמה שזה קורה יותר, אבל בפועל זה קורה בכל מסיכות הריתוך שעבדתי איתן אתמול,
    במי טיפונת יותר/פחות - לא רלוונטי כי מבחינתי כולן צריכות כיסוי תחתון (שגם אותו "בחנתי" - אביזר ה Tecaweld).
    אני אישית לא ממש מבין את תפיסת העיצוב הזאת, ארחיב על זה בפוסט על הביקור במ.ב.

לא ראיתי הבדלי רגישות בין מצב 2 למצב 3, ושניהם מספקים אותי, במצב 1 לא הייתי נותן לעיוור לעבוד.
    אף אחד מאיתנו לא צריך להשתמש במצב רגישות "1", הוא נועד לעבודה בסביבה מלאה ברתכים.
    אצלי במסיכות הרגישות תמיד מכוונת הכי גבוה שמתאפשר בתנאי השטח.

העבודה בדין 12 היא די והותר מבחינת כהות,
    כהות 12 בהחלט מספיקה, גם לאלק' 3.25.

ולא רואים זליגות משום מקום בבדיקה מול הפרוג'קטור ובזמן הריתוך. דוקא בזמן של הסתכלות בתאורה רגילה רואים בקצוות ימין ושמאל בריחה ממסך ירוק לכיוון של מצב כחול.

שמתי לב לזה וביררתי את הנושא מול 3M ישראל.
    יש תופעה כזאת, אם במסך כהה אין בעיה ואתה לא מרגיש הפרעה כלשהי אז הכל תקין.

ההפרשים בגדלי התצוגה בין הדיימונד ל100V הם זניחים בעיניי, מצד שני אני יכול לחיות גם עם פחות מרחב ראיה, כל עוד אני יכול לראות את הכיוון שאליו אני רוצה לרתך. יכול להיות שאם הייתי יכול לרתך יותר מהר ויעיל אז זה היה שונה.

לי היה כל כך הרבה יותר נוח עם ה100V שלא שמתי לב שיש הבדל בגודל החלון (אתה סגור על זה שיש?).
    אני מסתדר מצויין עם חלון סטנדרטי אז אולי הדעה שלי לא ממש תעזור למי שמעוניין לדעת האם המסך של ה100V מספיק.

לדיימונד היה מרחב פנימי גדול יותר. וזאת אולי נקודת החסרון היחידה שיש לי עם ה 100V. האף היהודי שלי מתנגש בקצה הקסדה (גם אחרי שהרחקתי את מה שתופס את הראש). יש בזה אלמנט שקצת מציק, אבל אני מניח שאני אתרגל.

לגבי מרווח פנימי, מסכים.
    רק שתדע שיש צפופות יותר, יש רתכים שאפילו מעוניינים במסיכות כאלו.
    לגבי האף היהודי וקצה הקסדה...אתה בטוח? כיוונת את הראשייה לקיבוע הכי רחוק (יש 4) ?
    אם כן, בהחלט שיחקת אותה.

אמיר.
    מה לגבי מהירות תגובה?
    איכות אופטית?
    DELAY?
    הרגשה לאחר הריתוך?

אם אתה מוריד את ההערה על שטח הכיסוי, שכמו שאמרתי, הוא די בעיה של כל המסיכות בסטנדרטים שלי
    (אני עובד כרגע על כיסוי תחתון מעור שיהיה גם יעיל וגם נוח) רק הDELAY הפריע לי וגרם לי לרצות לשדרג למסיכה יקרה יותר.
    מצד שני גם ב9100 רק דרגת הDELAY הכי ארוכה סיפקה אותי והיא 1.3 שניות, שזה מאוד ארוך,
    מעט מאוד רתכים מכוונים לDELAY כזה אז לא בטוח שזה מפריע לכולם.

שמחתי מאוד על הREVIEW המפורט ואשמח עוד יותר אם אתה מרוצה מהקנייה באופן כללי.

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

Porsche_Dude, .

.
    " .

2 ( ) .
    .

, , ...
    , "", - 0524889292
    .

" .. ,
    054-5798156.

...

Feb 2006
    288

kd2
    אהלן אמיר, מה שלומך?

את הדבר הכי חשוב שכחת...
    אחרי הכל - האם אתה מרוצה מהקנייה?

כן, מבסוט לגמרי מהרכישה

אתן לך את נקודת המבט שלי על ההערות שלך אחרי שהייתי אתמול במ.ב. (תמונות וחוויות בפוסט נפרד בהמשך)
    ועשיתי "מבחן" לאיזה 10 מסיכות ריתוך שונות (כולל שימוש במערכת ה Adflo של Speedglas).

מה לגבי מהירות תגובה?

כשהמערכת נמצאת ברגישות 2 או 3 אני לא ממצמץ. התגובה מהירה יותר ממה שהיה לי עם זיקה (שם מיצמצתי כאילו אין מחר), ובתור אחד שעדיין לא תמיד מייצר קשת רציפה על הפעם הראשונה זה הבדל מאוד משמעותי.

איכות אופטית?

אני רואה את מה שצריך ואיך שאני צריך, כשאני לא מרתך האיכות האופטית טובה יותר משל הדיימונד, בזמן הריתוך קשה לי להשוות בין השניים, בסך הכל הם הרגישו לי אותו דבר.

DELAY?

הדיליי הוא די והותר בשביל מה שאני עושה. יש מצב שדיליי ארוך יותר משמעותית בלי יכולת שליטה עליו, היה מתסכל אותי. היה נחמד אם היתה אופצית שליטה כמו בדיימונד, אבל אני מניח שבשביל זה צריך להשקיע קצת יותר שלמונים.

הרגשה לאחר הריתוך?

ההרגשה טובה. אין הרגשה מוזרה או מעקצצת בעיניים. אבל חשוב לי להבהיר, גם בדיימונד לא היו לי הרגשות לא טובות.

אם אתה מוריד את ההערה על שטח הכיסוי, שכמו שאמרתי, הוא די בעיה של כל המסיכות בסטנדרטים שלי
    (אני עובד כרגע על כיסוי תחתון מעור שיהיה גם יעיל וגם נוח) רק הDELAY הפריע לי וגרם לי לרצות לשדרג למסיכה יקרה יותר.

יש צווארוני "פולו" כאלה לרתכים (מגנים גם על הכתפיים), שיכולים להתמתח ולהתלבש על קצה המסכה. בשיטוטים שלי ברשת ראיתי אפילו כאלה שהם יעודיים לספידגלס ומנצלים את העיצוב המחודד בקצה בשביל להתפס. הקיצר אם תתיאש מלתפור עור, אז יש כאלה מוכנים לקניה.
    ושוב, תודה על המאמץ.

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

בכיף...

אחפש מוצר כזה מוכן ונראה אם הוא עונה על הדרישות שלי.

הדבר המעצבן ביותר ב100V היא ההרגשה שספידגלס "עשו לך בכוונה" מסיכה בלי כל האופציות כדי -
    שתתמכר לADF,
    תתעצבן שאין ב100V את כל הפונקציות,
    ותשדרג אותה ל9100/9002 בהרבה כסף.
    תן לי את ה100V עם עוד דרגת DELAY ארוכה ( שנייה זה זמן סבבה ).
    ואני קונה את המסיכה בלי לחשוב פעמיים.
    חבל...
    (כמובן שלא להם, כי אנשים נאלצים לקנות דגמים שהם מרוויחים עליהם יותר כסף)

מקווה להעלות עוד היום התרשמות ראשונית מהמסיכות השונות ואת התמונות ממ.ב.

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118

- .. " .

.. " ( ) -

" 1934 , . , , : Miller ("), Messer (), Degussa (), ("), M&M ("), Wachs (") ...
    .. " ( 13 ), .

.. ?

.
    , .

..
    ' .
    " " .

.

.. -

kd2's Avatar
    Oct 2005
    3,118