Close
ςξεγ 3 ξϊεκ 4 ψΰωεοψΰωεο 1234 ΰηψεοΰηψεο
ξφιβ ϊεφΰεϊ 41 ςγ 60 ξϊεκ 69
    ηαψ ψωεν ςεγγ ζπθεο's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

αψιψϊ ξηγμ ϊβεαδ μδεγςδ: ξιθεεη ιψι αξιπρψδ

γψεψ, ΰϊδ ΰξπν φιπι ξςθ ΰαμ ζε αγιεχ δθςπδ ωμι!
    λο, ζδ ηιπελι.
    ηιπελι μβγμ ιμγ ςμ δδαπδ ωδεΰ ιλεμ μςωεϊ ξδ ωπψΰδ με πλεο (λαεβψ) εμϊϊ ΰϊ δγιο ςμ δθςειεϊ ωμε.
    αςαψιϊ ιω αιθει ιτδ ωξχισ ΰϊ ξδ ωΰπι ψεφΰ μεξψ ξξρ' λιεεπιν. δεΰ πχψΰ "μχηϊ ΰηψιεϊ".
    μχηϊ ΰηψιεϊ ζδ μΰ μμλϊ αϊμν ψχ λι ιω ϊμν.
    ζδ μδημιθ ΰν δϊμν ξεαιμ μΰο ωΰπι ψεφδ μδβις.
    ζδ μδαιο ωΰν ΰηψεβ ξΰεϊε δϊμν, ΰπι ςμεμ μιτεμ. μλο, αψεψ λι ΰτςμ αξωπδ ζδιψεϊ, (λξε ωΰεξψιν, αΰηψιεϊ).
    ζδ μδαιο ωφψικ ωιδιδ ΰιζωδε ϊμν λγι μϊϊ λιεεο εμξπες ΰπψλιδ, ΰαμ ΰϊ δΰιπγαγεΰμ, λξε ωΰξψε τδ μτπι, δεΰ μΰε γεεχΰ ξηιια.
    αςιχψ, ζδ μδαιο ωμΰ ρϊν φξηδ μπε δαεςδ δωςιψδ δζε ςμ δλϊτιιν...

ζεδι ξδεϊδ ωμ γξεχψθιδ.
    ιω ηεχ, ιω ςαψδ ςμ δηεχ ιεω ξηιψ.
    ξδ ωΰιο, ζδ πριεο μδβγιψ ΰϊ δξγιπδ λαςμ δαιϊ ςμ δΰζψη.

ΰϊν (λλδ, αβγεμ), θεςπιν ωωιθϊι ξεαιμδ μΰπψλιδ.
    ΰιο μι ΰικ μςπεϊ μθςπδ ηευ ξδςεαγδ ωωιθϊλν ξεαιμδ μΰεαγο ζδεϊ ςφξιϊ.
    αωεν ξχεν αςεμν ζδ μΰ ιςαεγ.
    ηεχ, πγεο ααριρε μδιτψυ.
    ΰπι ξΰξιο ωηεαδ μηπκ ΰικ, ΰιτδ εξϊι μτψευ ΰεϊε!
    ων μεδθ ιψη λπωιχϊ θαηϊ, ων ψχις μη ΰϊ ωιςεμε ξψςιν, ων ωχξδ ϊτιμ ςπσ μι λξθτηϊ
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ηαψ ψωεν kobiarava's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    May 2006
    ξιχεν
    ςψαδ γψεξιϊ
    δεγςεϊ
    3,053

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι דרור ברלי φτιδ αδεγςδ
    ירי על שלטים זה ונדליזם. אבל אם זו היתה שורה של בקבוקים ופחיות? זה כבר כן בסדר לירות ככה בר בשטח?
    אתם קופצים מעורכם בגלל הונדליזם שאיזה מניאק ביצע בשלט מפח, ואותי מדאיג עצם הירי הבלתי מבוקר - כל מי שיש לו אקדח עושה כראות עיניו. כולל לתת לילד שלו להתאמן בירי בשטח פתוח, על תקן כישורי חיים לעתיד. שמע, זה באמת יפה. וגם חינוכי.

בדיוק מה שאני אומר. ועודד, אל תיעלב באופן אישי, דיברתי על התופעה ולא עליך ספציפית. כל מי שמדבר על הניסיון שלו בנשק-אין קשר בין כמה כדורים ירית בחיים, לבין הצדקה לתת לילדים בכיתה ג' לירות בנשק.
    לפני קצת יותר משנה, ילד ברעות לקח את הנשק של אבא, הדגים לחברים איך אבא לימד אותו לדרוך-ודפק כדור בראש של החבר שלו מטווח אפס, כנראה תו"כ כדי ויכוח של "אין לך אומץ..."-אבל היה לו, כי אבא כבר לימד אותו ללחוץ על ההדק בבטחון.
    אתה יכול להיות מנוסה בשימוש בנשק, חובב ירי ספורטיבי או מבצעי, אבל זה חוסר אחריות גובל בטפשות לתת לילד להתעסק בנשק. מגיל 16 מותר גם ע"פ חוק, אני לא הייתי חושב על זה לפני כן.

קובי
    διδ β'ιτ...
    ξεεϊ μβπαιν

ηαψ ψωεν γψεψ αψμι's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    αςξχ ιτδ αιο δψιν εωγεϊ
    δεγςεϊ
    23,243

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι עודד זנטון φτιδ αδεγςδ
    דרור, אתה אמנם ציני מעט אבל זו בדיוק הטענה שלי!
    כן, זה חינוכי.
    חינוכי לגדל ילד על ההבנה שהוא יכול לעשות מה שנראה לו נכון (כבוגר) ולתת את הדין על הטעויות שלו.
    בעברית יש ביטוי יפה שמקיף את מה שאני רוצא לומר ממס' כיוונים. הוא נקרא "לקחת אחריות".
    לקחת אחריות זה לא ללכת בתלם רק כי יש תלם.
    זה להחליט אם התלם מוביל לאן שאני רוצה להגיע.
    זה להבין שאם אחרוג מאותו התלם, אני עלול ליפול. לכן, ברור כי אפעל במשנה זהירות, (כמו שאומרים, באחריות).
    זה להבין שצריך שיהיה איזשהו תלם כדי לתת כיוון ולמנוע אנרכיה, אבל את האינדבדואל, כמו שאמרו פה לפני, הוא לאו דווקא מחייב.
    בעיקר, זה להבין שלא סתם צמחה לנו הבועה השעירה הזו על הכתפיים...

זוהי מהותה של דמוקרטיה.
    יש חוק, יש עברה על החוק יוש מחיר.
    מה שאין, זה נסיון להגדיר את המדינה כבעל הבית על האזרח.

אתם (ככה, בגדול), טוענים ששיטתי מובילה לאנרכיה.
    אין לי איך לענות לטענה חוץ מהעובדה ששיטתכם מובילה לאובדן זהות עצמית.
    בשום מקום בעולם זה לא יעבוד.
    חוק, נדון בבסיסו להיפרץ.
    אני מאמין שחובה לחנך איך, איפה ומתי לפרוץ אותו!

חוקים נחקקו כדי להגן על החברה מאותם אנשים פרטיים שעושים מה שרוצים אבל להבדיל ממך - לא לוקחים אחריות. אתה מחזיק מעצמך אחראי וטוען שאין כל רע בחצייה מדי פעם של גבולות החוק, אבל אני מאמין בלב שלם שגם הזבל שירה בשלטים חושב שאין בזה כל רע, שבגלל שזה במדבר ורחוק מאנשים זה לא מסוכן, שזה בסך הכל מעשה קונדס ו"רק" שלט מפח. פח לא מדמם ולא כואב לו.

על אותו משקל - אתה יורד משבילים כדי לקצר "דוך" בשטח? ברור לי שלא ושהיית מתרתח לגלות קוליסים בשטח של מישהו שעשה את זה. אבל אתה בוחר לעבור על חוקים אחרים במפגיע, במודע, מתוך החלטה קרה ומחושבת ולא בטעות. מה זה בדיוק "לקחת אחריות"? אתה חושב שאתה אחראי ונזהר, אני חושב שאתה חסר אחריות. אתה תלמד את הילד שלך לירות, ותוך כדי מישהו ייפגע, חס וחלילה ייהרג, איך בדיוק תיקח את האחריות? תשב בכלא? תשלם פיצויים? זה יחזיר לנפגע את חייו?

בדיוק באותן תואנות מישהו אחר ינהג שיכור כי ככה כיף לו והוא אישית מאמין, מה זה מאמין? הוא יודע! שכל העליהום על שיכורים אינו מוצדק ושעליו אלכוהול בכלל לא משפיע, או מישהו אחר שיזגזג ב-200 קמ"ש באיילון בפורשה החדשה שלו כי בשביל מה הוא קנה פורשה במיליון שקל? בשביל לזחול 90 קמ"ש כמו כולם? תגיד לי אתה איפה כאן בדיוק לקיחת האחריות?

מה לעשות, זה לא עובד ככה. אי אפשר להיות חצי בהריון. או שאתה שומר חוק, או שלא.
    μΰ ςεπδ ατεψεν
    μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ

ηαψ ψωεν πγα42's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Feb 2009
    ξιχεν
    αρεσ ξςψα
    δεγςεϊ
    11,133

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι tamir128 φτιδ αδεγςδ
    ... ΰπι ΰξωικ μηπκ ΰϊ ιμγι αγψκ ωπψΰιϊ μι, λεμμ μδραιψ μδν ωηεχι δξγιπδ ΰιπν γαψ χγεω ΰμΰ ξχαυ δπηιεϊ ωηεχχε λξδ ηαψ'δ ωαΰεϊε αεχψ διδ μδν ξωςξν ΰζ δν δμλε μγιεο αξμιΰδ, εδηεχ ςαψ ςν 25 αςγ εηξιωδ πβγ.
    δΰξιψδ δζε διΰ αγιεχ ξδεϊ δζμζεμ αηεχιν εωεψω δεεΰπγμιζν.

ΰπι μΰ ΰεξψ ωλμ δηεχιν θεαιν επλεπιν, ΰπι ΰτιμε μΰ ΰεξψ ωΰπι ξχιιν ΰϊ λεμν αχπΰεϊ ςγ χεφε ωμ ιεγ, ΰαμ μδϊιιηρ μηεχιν αΰετο λμμι λ- "ξχαυ δπηιεϊ ωηεχχε λξδ ηαψ'δ ωαΰεϊε αεχψ διδ μδν ξωςξν ΰζ δν δμλε μγιεο αξμιΰδ, εδηεχ ςαψ ςν 25 αςγ εηξιωδ πβγ" ζδ λαψ δβζξδ ετϊη μτεψςπειεϊ εΰπψλιδ. ΰϊ δηεχιν χεαςιν παηψι δςν, ωςεωιν λξιθα ιλεμϊν (δγμδ, μψεα, ΰαμ ζδ ξδ ωΰπηπε αηψπε) ϊηϊ ξβαμεϊ τεμιθιεϊ ψαεϊ. ψξϊ δηχιχδ εδϊχπεϊ αΰψυ αιπεπιϊ ςγ ξητιψδ μγςϊι, ΰαμ ζδ ξδ ωιω μπε, ΰμε ηεχι δξωηχ (ϊψϊι ξωξς ...) εςν ζδ ςμιπε μδϊξεγγ.

μΰ ςεμδ ςμ γςϊι αψβς ζδ ηεχ ωδιιϊι ψεφδ μςαεψ αξεγς εβν μδφγιχ ΰϊ ζδ ατπι απι, ΰαμ βν ΰν διδ λζδ, λπψΰδ ωδιιϊι ξφιβ ΰϊ δγαψιν ΰηψϊ, μξωμ: "δηεχ δζδ πψΰδ μι ωβει, πψΰδ μι πλεο ιεϊψ μπδεβ λκ ελκ εΰπι ηεωα ωζδ μΰ ιτβς αΰσ ΰηγ, ελο αψεψ μι ωΰν ΰϊτρ ΰπι ςωει μδιςπω ςμ λκ, εΰπι ξελο μωΰϊ αξηιψ"

πγα.
    εΐπΔβΐμΘδ αΐΰΘζΐπΘι ιδεδ φΐαΘΰεΙϊ; ΰΔνΞιΐλΛτΜΗψ δΖςΘεΙο δΗζΜΖδ μΘλΖν ςΗγΞϊΜΐξΛϊεΜο

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι πγα42 φτιδ αδεγςδ
    "δηεχ δζδ πψΰδ μι ωβει, πψΰδ μι πλεο ιεϊψ μπδεβ λκ ελκ εΰπι ηεωα ωζδ μΰ ιτβς αΰσ ΰηγ, ελο αψεψ μι ωΰν ΰϊτρ ΰπι ςωει μδιςπω ςμ λκ, εΰπι ξελο μωΰϊ αξηιψ"

πγα.

δπδ, αγιεχ λκ ΰπι πεδβ!
    λκ ηεπλϊι εςμ ΰξιψδ λζε ΰπι ρεξκ ιγι αΰετο ξμΰ!
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι γψεψ αψμι φτιδ αδεγςδ
    δπδ πλπρϊι.

λο, δλμ πςευ αηιπεκ. ΰεϊε ηιπεκ ωδεμκ εξϊγψγψ. ξδ ζδ ξϊγψγψ? απτιμδ ηετωιϊ. μξδ εΰικ? λεμλν χεψΰιν αςιϊεπιν ωεξςιν αηγωεϊ, ξφχφχιν αμωεο εξζτζτιν ξδψ αηζψδ μξεπγιΰμ ε/ΰε μ"λελα πεμγ". λλδ ΰπηπε πψΰιν ελο, αψεψ ωψχ δξγιπδ ΰωξδ. ΰμΰ ξι?

ιεν θεα.
    γψεψ ϊιχεο θςεϊ χθο ηιπεκ μΰ δξγιπδ ΰωξδ λμ δεψδ ωμ ιμγ ΰων αηιπεκ μχει ωμ ιμγε .
    ξγιπδ μΰ ξηπλιν , ΰαμ ςν ΰπι διδ ϊψαεϊι ειμγι ιχαμε γεβξδ ξξπι ΰζι ιφΰϊι πωλψ .
    δαλι ωμπε ςμ δξγιπδ γι ξχεξν ΰεϊι ωξγεαψ ςμ ηιπεκ .
    αλεμ δωΰψ δξγιπδ ϊξιγ ΰωξδ.
    ςιγε

ηαψ ψωεν πγα42's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Feb 2009
    ξιχεν
    αρεσ ξςψα
    δεγςεϊ
    11,133

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι ςεγγ ζπθεο φτιδ αδεγςδ
    δπδ, αγιεχ λκ ΰπι πεδβ!
    λκ ηεπλϊι εςμ ΰξιψδ λζε ΰπι ρεξκ ιγι αΰετο ξμΰ!
    ςεγγ, ΰϊδ ξεφιΰ ΰϊ γαψι ξδχωψν, ΰπΰ ζλεψ ΰϊ δφιθεθ αξμεΰε:

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι πγα42 φτιδ αδεγςδ
    μΰ ςεμδ ςμ γςϊι αψβς ζδ ηεχ ωδιιϊι ψεφδ μςαεψ αξεγς εβν μδφγιχ ΰϊ ζδ ατπι απι, ΰαμ βν ΰν διδ λζδ, λπψΰδ ωδιιϊι ξφιβ ΰϊ δγαψιν ΰηψϊ, μξωμ: "δηεχ δζδ πψΰδ μι ωβει, πψΰδ μι πλεο ιεϊψ μπδεβ λκ ελκ εΰπι ηεωα ωζδ μΰ ιτβς αΰσ ΰηγ, ελο αψεψ μι ωΰν ΰϊτρ ΰπι ςωει μδιςπω ςμ λκ, εΰπι ξελο μωΰϊ αξηιψ"
    πγα.
    εΐπΔβΐμΘδ αΐΰΘζΐπΘι ιδεδ φΐαΘΰεΙϊ; ΰΔνΞιΐλΛτΜΗψ δΖςΘεΙο δΗζΜΖδ μΘλΖν ςΗγΞϊΜΐξΛϊεΜο

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

נדב,
    הבאתי את דבריך ע"מ להבהיר את כוונתי. לא ע"מ להכניס לך מילים לפה.

דרור,
    בו ונסכים על נק' יסוד.
    נראה לי ששנינו בטוחים כי "קו המגע לעולם יפרץ" החוק יופר - נקודה!
    שנינו בטוחים כי יש צורך בחוק. בהסכמה חברתית על מה מותר ומה אסור.

אם בזה אנו בסדר, אז.
    כמו שאמרו פה אלפי פעמים, גם אתה ואני, הבעיה האמיתית במדינת ישראל (באספקטים הרלוונטיים לדיון, כמובן) היא היעדר חינוך חברתי.
    דעתי היא, שטוב להפר את החוק בשיקול דעת.
    לא טוב ללא שיקול דעת.
    כיוון שאני לא פלורליסט שסבור כי כל האמת סובייקטיבית ואיש איש באמת שלו, ברור לי כי לאור הנקודות המוסכמות הנ"ל, חינוך הינו הפתרון. כמובן שאין קונץ-פטנט ואין זבנג וגמרנו, חינוך דורש ראיה למרחוק וזמן, הרבה זמן.

חינוך נכון, (כמעשן אני יכול לומר בוודאות כי הוא אפשרי, בשנים האחרונות אנו סוג של מצורעים חברתית...) מביא איתו את היכולת לברור בין טוב לרע.
    את היכולת להבין שזבל זה רע וקוליס על גבעה יפה זה רע.
    הוא גם יכול להביא להבנה שחוק זה לא צו האל ושבהחלט יש מקום לשקול אם לקיימו.

בקיצור, אם ממילא אנשים יעברו על החוק כי זה טבעו של אדם חופשי,

יבואו עכשיו אנשים ויומרו שאני שחצן שרוצה "לחנך" את הציבור במה שנראה לי נכון וראוי.
    אענה להם מראש.
    נכון!
    מה לעשות, כבר אמרתי ששאיני פלורליסט...
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ηαψ ψωεν bizon's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Aug 2009
    ξιχεν
    ΰψιΰμ
    δεγςεϊ
    689

εΰικ ΰϊδ ιεγς ωωιχεμ δγςϊ ωμκ δεΰ μΰ ωβει δψι λεμπε απι ΰγν ελεμπε ςεωιν θςειεϊ ΰξπν ριλει χμεω διιεϊ εΰϊδ ςιψπι εγψεκ εμξψεϊ ζΰϊ ϊξιγ ιω ξχεν μλωμ ΰζ μξδ μχηϊ ριλεο ΰηψι δλμ ξγεαψ τδ αηιι ΰγν

ξεψ
    βψζο μτεζδ χτδ μθςν εΰωψΰι μξϊγμχ

ϊρμηε μγψεψ, δεΰ ωψιεπψ, βν ΰπι ςαψϊι ααιϊ ρτψ δζδ ΰαμ δξωλϊι δμΰδ.
    γψεψ ΰϊδ ξξεψξψ ξδϊηϊ αβμμ ωΰϊδ ξχιιν ϊψι"β ξφεεϊ εςγιιο γετχιν ΰεϊκ, ϊςαεψ χφϊ μφγ δωπι εϊιεελη ΰικ δηιρψεο ωμ δξςψλϊ δετκ μιϊψεο.

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι bizon φτιδ αδεγςδ
    εΰικ ΰϊδ ιεγς ωωιχεμ δγςϊ ωμκ δεΰ μΰ ωβει δψι λεμπε απι ΰγν ελεμπε ςεωιν θςειεϊ ΰξπν ριλει χμεω διιεϊ εΰϊδ ςιψπι εγψεκ εμξψεϊ ζΰϊ ϊξιγ ιω ξχεν μλωμ ΰζ μξδ μχηϊ ριλεο ΰηψι δλμ ξγεαψ τδ αηιι ΰγν

ξεψ

λξε ιδεγι θεα ΰςπδ μκ αωΰμδ.
    ςμιϊ ςμ δλαιω ςν ψλα διεν?
    ριλπϊ ΰϊ ςφξκ εΰϊ δραιαδ (βν ΰν ΰϊδ πεδβ πδγψ, εΰπι ξπιη ωΰϊδ ΰλο λζδ, θςειεϊ ΰπεω χεψεϊ),
    δψαδ ιεϊψ ξΰωψ ΰν διιϊδ ξμξγ ΰϊ δαο ωμκ ΰε ηαψδ ωμκ μιψεϊ, μπδεβ αωθη τθεη λΰωψ ΰιο ΰιω αξψηα ελΰωψ ΰϊδ ωεμθ αψεαν δξεημθ ωμ δτψξθψιν.

ΰιο τςεμδ αηιιν ωΰιπδ λψελδ αριλεο λμωδε.
    ΰπωιν λαψ θαςε αλερ ξιν ωμ ςφξν.
    δρθθιρθιχδ ξελιηδ ηγ ξωξςιϊ ωδγεβξδ ωπϊϊι θεαδ.
    εδψι ΰϊδ ξαφς βν πριςεϊ ωΰιπο δλψηιεϊ (ρψθ ςν δΰωδ αςψα..) ϊε"λ ριλεο ηιιν ςφεν (αψφιπεϊ).

ϊξιγ ξγεαψ ςμ ηιι ΰγν.
    δθιςεο ωδαΰϊ γξβεβι βν ΰν μΰ ζε διϊδ δλεεπδ.
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ηαψ ψωεν bizon's Avatar
    ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Aug 2009
    ξιχεν
    ΰψιΰμ
    δεγςεϊ
    689

ΰπι ΰπρδ ωεα δΰν διιϊ πεϊο μιμγ ωμκ μαφς ηιϊεκ αΰξφςεϊ γιρχ ??? ζδ ωαλμ ξχεν ξρελο ζδ ιγες ΰπι τωεθ ηεωα ωςγ βιμ ξρειιν ιω γαψιν ωςγισ μΰ μμξγ ΰπι ξιϊςρχ ςν λμι ςαεγδ ξβιμ ΰτρ αςψκ ΰαμ δϊημϊι ξξαψβδ ςαψϊι μξχγηδ ξων β'χρε ελε ελε ΰπι ξΰξιο ωΰν διιϊι ξϊηιμ ιωψ ςν γιρχ ραιψ μδπιη ωδιιϊι ξεψιγ μςφξι ΰιζδ λσ ιγ ΰε αξιμιν ΰηψεϊ ςεγσ αιθηεο ςφξι ΰφμ ιμγ ιλεμ μιδιεϊ ξρελο λι ΰζ δεΰ αθεη ωδεΰ ιλεμ μαγ εδεΰ ωεμθ αδλμ εζδ ςμεμ μδεαιμ μφψεϊ

ξεψ
    βψζο μτεζδ χτδ μθςν εΰωψΰι μξϊγμχ

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

אתה יודע איך דיסק קופץ כשמתחילים לעבוד?
    אני מניח שכן.
    אם הילד שלי היה מסוגל פיזית להתמודד עם דיסק, כמו אבא טוב, הייתי מלווה אותו בצעדיו הראשונים ודואג שיכיר את כל כללי העבודה, החל בבטיחות וכלה בגימור.
    מאחר וטכנית / פיסית, הוא אינו מסוגל לכך (מה גם שרק עכשיו הוא בן שנתיים), אשמח אם יכיר קודם את המברגה.
    בניגוד לדיסק, לשבת על הברכיים שלי ולאחוז בהגה בהילוך ראשון ללא גז בשדה פתוח שלאחר קציר, הוא דווקא כן יכול.
    כנראה שללמוד מזה הרבה הוא לא לומד כרגע, הוא נהג מחורבן.. אחותו (בת 5) נהגת פי אלף יותר טובה.
    כך או כך, הוא מבסוט עד השמיים ולי זה עושה טוב. מומלץ.
    אני, ליוויתי טיפולי 10000 על הרכב של אבא כבילוי של יום ו' כבר מגיל צעיר (אולי 5), למדתי איך מחזיקים מפתח, ולמה צריך לדאוג שישב על ראש הבורג כמו שצריך. למה להעדיף סגור על פתוח ועוד.

ישבתי בין הרגליים של אבא וביחד תירגלנו סחיטה נכונה של ההדק. מה מסוכן כאן? (ז"א כילד?)בשלב מאוחר יותר, גם עבדנו על נשימות.
    הכל לאט. הכל בשלבים. הכל בליווי.
    עכשיו תחשוב יחד איתי איזה נהג היה יוצא ממני אם אבא היה משכיל ללמד אותי עם אותה הסבלנות, לאורך שנים, גם לנהוג?
    בשום שלב, לא ניתנה לי ההרגשה שהנה גדלתי די ואני יודע מה אני עושה.
    תמיד הובהר לי שהתחום מסוכן, שיש לי עוד המון מה ללמוד ושאם אמצמץ לכיוון הנשק כאשר הוא (אבא) לא לידי, אחטוף כמו שלא חטפתי בחיים (סוד קטן, חטפתי לא מעט אבל מעולם לא על זה).

לא!
    לא היתה שום סכנה.
    בשום רגע לא היתה פזיזות או חוסר שיקול דעת.
    אם שואלים אותי, אין לגבר דרך טובה יותר לגדול.
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    αςξχ ιτδ αιο δψιν εωγεϊ
    δεγςεϊ
    23,243

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι ניר ל φτιδ αδεγςδ
    תסלחו לדרור, הוא שריונר, גם אני עברתי בבית ספר הזה אבל המשכתי הלאה.
    דרור אתה ממורמר מהתחת בגלל שאתה מקיים תרי"ג מצוות ועדיין דופקים אותך, תעבור קצת לצד השני ותיווכח איך החיסרון של המערכת הופך ליתרון.

לא יודע עד כמה המשכת בבית הספר לחיים הזה של השריון.
    בסך הכל זה אולי החיל הכי דפוק לבלות בו 3 שנים בסדיר ועוד 19 שנה במילואים, ואני מצטער על כל דקה ודקה שביליתי שם, אבל הדבר הכי חשוב, נכון ורלוונטי בחיל השריון זה שלט הוראות הבטיחות שמוצב בכל משטח טנקים.
    בשריון הכרתי וראיתי מספיק אנשים שכבר לא ילדים אלא "רק" בני 19-22, ש"לקחו אחריות" ועשו דברים אסורים במודע, על דעת עצמם, והתוצאה - צודדו/כרתו/מחצו/מעכו/פוצצו/שרפו - לעצמם/לחברים שלהם - איברי גוף/את כל הגוף. טנק זו אולי דוגמא קיצונית כי הוא לא סולח לאידיוטים, אבל העיקרון מאוד ברור.

אני לא אחד מל"ו צדיקים ולא שומר על כל תרי"ג החוקים, ברור לי שאף אחד לא, גם לא שופטים בעליון. אבל יש הבדל בין דברים שנעשים בהיסח דעת/בטעות, או אפילו ברשלנות נטו, לבין דברים שנעשים במודע.

כל אחד והאמת שלו. אני רק מקווה לא להיות בסביבה כשאחד מכם מלמד את הילד שלו לירות.
    μΰ ςεπδ ατεψεν

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

γψεψ,
    ΰπι ξϊςχω μΰ μδαιο ξδ δδαγμ δξδεϊι αιο ζδ μαιο απιϊ ψλα ϊηψεϊι αιωψΰμ.
    λξεαο ωιω μι ςεγ δψαδ γεβξΰεϊ μτςεμεϊ πεβγεϊ ηεχ ωπςωεϊ αξλεεο εαιγιςδ αψεψδ ωμ δαςιδ ςν δηεχ ωΰπι ραεψ ωωπιπε ξρλιξιν ςμιδν.
    ΰμ πΰ ϊιϊτρ γεεχδ μιψι.
    ϊϊιηρ μςιχψεο.
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    αςξχ ιτδ αιο δψιν εωγεϊ
    δεγςεϊ
    23,243

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι עודד זנטון φτιδ αδεγςδ
    דרור,
    אני מתעקש לא להבין מה ההבדל המהותי בין זה לבין בנית רכב תחרותי בישראל.
    כמובן שיש לי עוד הרבה דוגמאות לפעולות נוגדות חוק שנעשות במכוון ובידיעה ברורה של הבעיה עם החוק שאני סבור ששנינו מסכימים עליהם.
    אל נא תיתפס דווקה לירי.
    תתיחס לעיקרון.

אין שום בעיה עם בניית רכב תחרותי בישראל. יש (עדיין, למרות שהחוק עבר) בעייה בנהיגה בו.
    מי כמוני בעד ספורט מוטורי אבל יש כאן מידה עצומה של סיכון שרבים וטובים בוחרים שלא לקחת כרגע בעצמם עד שהעניין יוסדר עד הפיפס האחרון מהבחינה החוקית ובעיקר הביטוחית. כולכם יודעים שברגע שהולך רגל/רוכב אופניים יידרס על ידי מכונית ראלי, נגמר הספורט הזה בארץ.

אני נתפס דווקא לירי כי השרשור נולד בגלל אקט של ירי, והמשיך והתפתח בעיקר סביב העניין זה. שימוש לא מבוקר בנשק (בשטח ציבורי - וכן גם אמצע המדבר או שדה מרוחק זה עדיין רשות הרבים. ועוד בידי ילדים שלא סתם סחבו את האקדח של אבא מהמגירה, אלא בחסות האבא) זו דוגמא קיצונית וטובה לעקרון של התייחסות לחוקים. בין אם הם טפשיים או בין אם הם לא .
    μΰ ςεπδ ατεψεν

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

"אני לא אחד מל"ו צדיקים ולא שומר על כל תרי"ג החוקים, ברור לי שאף אחד לא, גם לא שופטים בעליון. אבל יש הבדל בין דברים שנעשים בהיסח דעת/בטעות, או אפילו ברשלנות נטו, לבין דברים שנעשים במודע."

"יש (עדיין, למרות שהחוק עבר) בעייה בנהיגה בו.
    מי כמוני בעד ספורט מוטורי"

הפער בין הדברים לא מסתדר לי לוגית.
    מה שכן מסתדר, זה שהדעה שאתה מציג כאן היא אינטואטיבית ולא לוגית.

אני יודע שזו לא כוונתך אבל כך נולדת צדקנות. אותה, אני די מתעב...
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    αςξχ ιτδ αιο δψιν εωγεϊ
    δεγςεϊ
    23,243

למה לא מסתדר?
    מסתדר יופי.

אני בעד ספורט מוטורי, אבל כל עוד אין לי אפשרות לבטח את עצמי ולהיות מכוסה מהבחינה החוקית, אני לא רוצה לשבת ברכב מירוץ שתוך כדי דהרה ב-150 קמ"ש בתוך ענן אבק, הרג לפני חצי שנייה רוכב אופניים שנקלע לציר הראלי. אם אני מוכן לקחת את הסיכון - סבבה. קרה מה שקרה? אני אצטרך לשלם מחיר כבד בצורת ישיבה בכלא, פיצויים שכל חיי אצטרך לעבוד (וילדיי יצטרכו לעבוד) כדי לשלם. זה גם יהרוס את שארית חיי וגם לא יחזיר להרוג את חייו.

מה משתמע מדבריך זה שאתה לא רק בעד לשחק בנשק, אלא גם מוכן "לקחת אחריות" ולאפשר לילד שלך לעשות את זה בחסותך. ולא במטווח או מקום מוסדר אחר, אלא בר בשטח. אז מה אכפת לי אם ירית על בקבוקים או על שלט של הרשט"ג, וכדור תועה שהילד שלך שיחרר, הרג איזה מטייל ששוטט חצי קילומטר משם?

רק לפני כמה חודשים, כדור תועה כזה של ציידים לא חוקיים, חדר לתוך חלון של בית באיזה מושב בצפון ורק בנס לא פגע באף אחד.

אתה תסלח לי ותקרא לי צדקן, אבל אני חושב שזה חוסר אחריות מוחלט.
    μΰ ςεπδ ατεψεν

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Nov 2006
    ξιχεν
    χε βαεμ δηιθδ
    δεγςεϊ
    1,223

"אם אני מוכן לקחת את הסיכון - סבבה. קרה מה שקרה? אני אצטרך לשלם מחיר כבד בצורת ישיבה בכלא, פיצויים שכל חיי אצטרך לעבוד (וילדיי יצטרכו לעבוד) כדי לשלם. זה גם יהרוס את שארית חיי וגם לא יחזיר להרוג את חייו."

או שכתבת בציניות, או שאתה מסכים איתי אבל רק כשמדובר בתחביב שלך...

מה שכתבת כאן הוא הטענה שלי אחד לאחד.

נו, בכל מקרה, זה מתחיל לעייף אותי ואני באמצע צביעה של איזה שולחן ברזל חדש... :-)

בנתיים, אמשיך לאהוב אותך בלי להזמין אותך למטווחים של בני בן השנתיים..
    εΰπι ΰχεγ μδ εΰψιν.

ϊΰψικ δφθψτεϊ
    Dec 2002
    ξιχεν
    αςξχ ιτδ αιο δψιν εωγεϊ
    δεγςεϊ
    23,243

φιθεθ πλϊα αξχεψ ςμ ιγι ςεγγ ζπθεο φτιδ αδεγςδ
    "ΰν ΰπι ξελο μχηϊ ΰϊ δριλεο - ρααδ. χψδ ξδ ωχψδ? ΰπι ΰφθψκ μωμν ξηιψ λαγ αφεψϊ ιωιαδ αλμΰ, τιφειιν ωλμ ηιι ΰφθψκ μςαεγ (ειμγιι ιφθψλε μςαεγ) λγι μωμν. ζδ βν ιδψερ ΰϊ ωΰψιϊ ηιι εβν μΰ ιηζιψ μδψεβ ΰϊ ηιιε."

ΰε ωλϊαϊ αφιπιεϊ, ΰε ωΰϊδ ξρλιν ΰιϊι ΰαμ ψχ λωξγεαψ αϊηαια ωμκ...

ξδ ωλϊαϊ λΰο δεΰ δθςπδ ωμι ΰηγ μΰηγ.

πε, αλμ ξχψδ, ζδ ξϊηιμ μςιισ ΰεϊι εΰπι αΰξφς φαιςδ ωμ ΰιζδ ωεμηο αψζμ ηγω... :-)

απϊιιν, ΰξωικ μΰδεα ΰεϊκ αμι μδζξιο ΰεϊκ μξθεεηιν ωμ απι αο δωπϊιιν..

αεεγΰι ωλϊαϊι αφιπιεϊ. ϊχψΰ ωεα εωεα. ΰε ωζδ διδ ςγ λγι λκ ξεφπς εξψεξζ.
    μΰ ςεπδ ατεψεν

ςξεγ 3 ξϊεκ 4 ψΰωεοψΰωεο 1234 ΰηψεοΰηψεο

δψωΰεϊ τψρεν

• ΰιο αΰτωψεϊκ μτψρν πεωΰιν ηγωιν
  • ΰιο αΰτωψεϊκ μτψρν ϊβεαεϊ
  • ΰιο αΰτωψεϊκ μφψσ χαφιν
  • ΰιο αΰτωψεϊκ μςψεκ ΰϊ δεγςεϊικ
  •