תתחדש אלון, אין לי ספק שזה פריט חובה לג'ימני שמטייל.
זה בדיוק מה שגם אני עשיתי בחודש שעבר.
החלפתי את הרדיאטור לחדש מקורי, הקודם לא היה טוב.
אצלי הקולר הותקן מאחורי הגריל של הפגוש הקדמי.
תוכל להעלות תמונה ?
שלום לכולם..
בעקבות ימי הקיץ החמים בעמק החלטתי שהגיע הזמן להתקין קולר גר בג'ימ.. תוך כמה ימים נכנסתי עם הרכב למכון רדיאטורים כדי לראות ולתכנון את צורת ההתקנה, הג'ימי קצת בעייתי כי הכול צפוץ ואין מקום להכניס אפילו סיכה, הרכב הורם על הליפט כדי לקבל מבט טוב יותר..
תחילה עלתה האופציה להתקין מלמטה אך ירדתי מהרעיון מהר כי הרכב מטייל הרבה וחבל יהיה אם אני המעך אותו באיזה טיול.. אחרי מחשבה של כמה דקות איפה לעזעזל אנחנו דוחפים את הקולר נזכרתי שראיתי פה תמונות של רכבים שהקולר הותקן בתוך הטמבון מול הגריל, ואחרי בדיקה קצרה של הבחור הוחלט שהדבר אפשרי אבל החלטתי להמתין עם ההתקנה כדי לבדוק את האופצייה הזאת יותר לעומק..
בכול אופן אחרי בדיקה קצרה החלטתי להתקין את הקולר מול הגריל.. אמרתי למתקין שבשום פנים לא לקדוח לי בפח של הרכב ואם אין ברירה שיעתקן אותי, ועל הדרך שיפרק גם את הרדיאטר כי עברו כבר שנים שהרכב על הכביש והעסק צריך שטיפה יסודית ,לצערי לא יכולתי להשאר בזמן ההתקנה בעקבות לחץ במקום העבודה שלי..
אז הקולר הותקן והעסק עושה רושם מתפקד טוב, נקווה שההתקנה תאריך את חייו של הגיר העדין של הגי'מי שלי ותתן לי שקט בשנים הקרובות.
בדיקה של הרדיאטור מומלצת בלי שום קשר! מסתבר ששלושים אחוז מהרדיאטור שלי היה סתום למרות כול הנוזלי קירור הטובים שהרכב מקבל, תעשו טובה תבדקו, זה יכול לחסוך הרבה כסף וכאב ראש בעתיד.
אלון
תתחדש אלון, אין לי ספק שזה פריט חובה לג'ימני שמטייל.
זה בדיוק מה שגם אני עשיתי בחודש שעבר.
החלפתי את הרדיאטור לחדש מקורי, הקודם לא היה טוב.
אצלי הקולר הותקן מאחורי הגריל של הפגוש הקדמי.
תוכל להעלות תמונה ?
סוזוקי ג'ימני 2002
מישהו יכול להסביר לי מדוע צריך קולר גיר ?
הרי הרכב עבר תכנון ע"י מהנדסים ובדיקה ע"י ידי מיטב מומחי הרכב של יפן , נבדק במעבדה בחום של לפחות 58 מעלות.
מעבר לעובדה שהקולר גיר בתנאים רגילים פוגע בגיר מכיוון שלוקח לשמן להתחמם זמן רב יותר איזה עוד תועלת הוא מביא ?
אודה על הסבר מלומד....
ואם נבדק? זה אומר שאין תקלות? לא חסר ריקולים בתקופה האחרונה.
אנחנו חיים במדינה חמה, בעמק שלי נמדדו היום 42 מעלות, הרכב שלי מטייל הרבה וגירים אוטומטים אוהבים להתחמם אחרי מאמץ, תוסיף לזה את העובדה שהגיר של הג'ימיני הוא גיר יחסית עדין.. אני באופן אישי לא בטוח שהייתי מתקין את הקולר אם הרכב שלי לא היה מטייל.. אני מעדיף לשים את 600-700 שקל האלה על פיתרון שעשוי לעזור לגיר לתפקד בצורה טובה יותר לאורך זמן.. גיר חדש לג'ימיני עולה בסביבות 7000 שקל ומעלה.
בקשר לתפקודו של הגיר בחורף קשה לי לענות לך עכשיו, אבל בכול אופן איזה חורף יש לנו כבר בארץ?..;-)
מיקום טוב, כן כמו אצלי.
איזה סמל יפה יש לג'ימני שלך כמו של המודלים החדשים, איזה שנה הוא ?
אצלי הוא 2002 ועם הסמל הישן עם ה-S הריקה.
ופנסי הערפל שלך הם האופציונלים המקוריים ?
אין כמו ה-8060 אה ?![]()
סוזוקי ג'ימני 2002
שלא תבין אותי לא נכון אני מפרגן על כל תוספת שעושה טוב על הלב אבל חשוב לי לציין שמבירורים שערכתי עם בעלי מקצוע הבנתי שהנזק שיכול להגרם לגיר עקב התחממות איטית של שמן הגיר בבוקר לדוגמא יכולה לגרום לבלאי מואץ בתיבת ההילוכים.
חבל שאין פה מומחה רציני שיכול לענות על שאלות מסוג זה ....
עיקר הויכוח סובב בין התקנת קולר בטור לרדיאטור או בנפרד ממנו.
ראה כאן:
קולר גיר 1
קולר גיר 2
מישהו אגב יודע מה מדיניות היבואן לגבי התקנת קולר גיר במסגרת אחריות?
1. מקווה שלא הצמדת את הקולר לרדיאטור המים.
2. הנזק יהיה בחורף כשהגיר לא יוכל להתחמם כמו שהוא צריך כדי לעבוד כשורה. אתה תרגיש את זה בשילובים קשים.
בהצלחה בכל אופן.
הקולר צמוד לגריל ולא נוגע בשום חלק אחר של הרדיאטור, כרגע לא מורגשת משיכה של הגיר.. אני מכיר אנשים עם קולר שתמיד לפני נסיעה בחורף נותנים לרכב טיפה להתחמם בניוטרל לפני הנסיעה.
בכול אופן קצת קשה לי לענות על התפקוד של הגיר בחורף, גם אותי זה מעניין איך הגיר יתפקד.. נחכה, אם נראה שזה פוגע בתפקוד של הרכב תמיד אפשר להחזיר את המצב לקדמותו.
הקולר שאיציק הוסיף הורכב ב 2007, כך שבמידה והרכב עדיין ברשותו הוא עבר כבר שלושה חורפים. מספיק זמן כדי לחוות דיעה לטוב ולרע.
נחוץ למי? זה שזה לא נחוץ לך זה לא סיבה שזה לא נחוץ לאחרים... לכול אחד יש את השיקולים שלו, קולר גיר זו לא משהו שהומצא פה בפורום, וזו גם לא המצאה של בעלי הגימינים עם הגיר האוטומטי.. לי באופן אישי זאת נראת תוספת נחוצה לרכב בעל גיר עדין שמטייל..
סבבה אז כנראה שאני סתם זורק כסף לים.. ודעתם של אחרים היא שהמיגון תושבות ברכב שלך היא זריקת כסף לים.. שאלת שאלות..תעשה טובה אם אין לך משהו עינייני להגיד אז תחסוך את התגובות הללו.
לילה טוב ושקט
אלון לא נראה לי שהעניין הוא להקניט אותך!
אלא לברר האם באמת יש תועלת בקולר ולא רק זאת אלא האם הוא לא מזיק!!
היו דיונים רבים על כך תעשה חיפוש ותגלה את כל מגוון הדעות
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=20636
http://www.jeepolog.com/forums/showt...C%F8+%E2%E9%F8
ידידי היקר אתה לא צריך להתעצבן.
לגבי מיגון התושבות זו עובדה מוכחת שהן נפגעות, אבל טרם ראיתי כאן עובדה מוכחת לכך שהגיר של הג'ימיני הוא "עדין" כלשונך... פגשת או נתקלת במישהו שגיר הלך לו במהלך טיול עקב התחממות ?
אני סתם תוהה מה גרם לך להתקין את הקולר גיר זה הכל .. אם תשאל אותי למה התקנתי מיגונים אני אענה לך בפשטות כי הן פשוט היו עקומות זה הכל.
אז לסיכום אפשר להגיד ש:
אף אחד לא הוכיח שהתקנת הקולר הנ"ל הכרחית.
מצד שני אף אחד לא הוכיח את ההפך...
היצרן בתחילה (מודלים 99-00) לא מצא לנכון להתקין קולר לגיר.
לאחר מכן (מודלים 01-05) מצא לנכון להתקין קולר לגיר משולב ברדיאטור.
לבסוף (מודלים 05 -> ) נשאר עם הקולר שמשולב ברדיאטור אבל החליף את התיבה האוטומטית עצמה לאחת עמידה יותר, ללא ספק פיתרון יקר יותר ליצרן מהפרדת מצננים.
המסקנה האישית שלי היא שהתקנת הקולר הנפרד אינה הפתרון. ה"פיתרון" הוא להפנים שמדובר בתיבה עדינה. בעת מאמץ ממושך מומלץ לעצור, להעביר לP ולהעלות את הטורים לשתי דקות כדי לבצע סירקולציה+קירור של שמן הגיר, בנוסף לא מומלץ להפעיל מזגן (הרדיאטור החיצוני שלו צמוד לרדיאטור ופולט חום). ככה אני נהגתי והגיר שלי נשמר לפחות 170000 ק"מ, ושמיכל תספר כמה עוד ק"מ מעבר לזה.
שמרו על קשר