בדקת גיר של פג'רו קינג?,
המחירים לא בשמיים, הגיר אמין מאוד, שים לב לרכבים המתחרים איתו בארץ.
תמונות
בדקת גיר של פג'רו קינג?,
המחירים לא בשמיים, הגיר אמין מאוד, שים לב לרכבים המתחרים איתו בארץ.
מורן שלום הבנייה יפה מאוד ואיך שהרכב יראה בסיום הבנייה מעולה לגבי גיר אני הייתי ממליץ או על גיר של סופה כי יש מלא חלקים והוא יעמוד בכול
היתעללות שתעשה לו גם הטרנספר יעמוד בזה אופציה נוספת גיר של שברולט סונומה עם אתה רוצה אוטומטי השאלה העיקרית איך אתה עומד להפוך
את הגיר שיעבוד כמו שהוא אמור לעבוד ברכב סטנדרטי שהינע יוצא אחורה ולא קדימה?
עוד התקדמות קטנה
בנושא ההיגוי :
לפני כמה שבועות בעזרתו של חנן נרכשו מיסבים לטובת מוטות ההיגוי , רכישת המיסבים נעשתה ע'י חנן , שעזר וייעץ בנושא ועל כך תודה גדולה
( מקווה שהיו עוד בהמשך)!
מסרק ההגה תפסגם הוא את מקומו
ה bump steer נבדק והוא ממש אפסי לאורך כל מהלך המתלה
תענוג לראות, לאט לאט נבנית באגי ברמה גבוהה מאוד.
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
אם קנית מנוע של אודי אז למה אתה לא מחפש גיר ידני קאטרו (4X4) של אודי שמתאים לו, עבודה יפה מאד.
בהצלחה טל
מורן עבודה נראית טוב מאוד .
פסגם הוא את מקומו
"ה bump steer ממש אפסי " כמה זה , ולמה ?
עידו
כיף לקרוא ולראות את העבודה, כל הכבוד!
הערה\שאלה,
באחת התמונות שלך רואים את מחבר הpinch שעוגן את המיסב הכדורי אל הזרוע הקדמית העליונה.
נראה שבצורה שבה המחבר ירותך לפרופיל, הריתוך ימנע מהמחבר לבצע pinch למיסב מאחר וטווח התנועה שלו יוגבל ע"י הקיבוע בריתוך.
בתמונה המצורפת סימנתי את הפיקים, אם המחבר ירותך היקפית לפרופיל בצורה שבה הוא מתוכנן כרגע, תנועת הלחיצה שלו תוגבל מאוד.
א' חברים תודה רבה על הפירגון!!
שלום טל
אםי נניך שאני אשתמש בכול המיכלולים של האודי קואטרו ,בהנחה שאתה מתכוון למקם את המנוע מאחור ולהפוך את הקורונה פיניון בדפרנציאלים ( כדאי לא לנסוע רברס) יצא לדעתי רכב עם חלוקת משקל מאוד אחורית !
המנוע נבחר בהשראת הרעיון הראשוני שהתברר כגדול עלי כרגע , אבל בהתאמה לא מאוד מסובכת הוא יתאים לגיר בישביל התוכנית החלופית (הגיר המסומן כרגע הוא של ניסן טראנו, ותהליך ההתאמה יועלה בהמשך).
שלום עידו,
המושג bump steer אם אני לא טועה בא לבטא את בעית זוית היגוי משתנה בזמן עליתו וירידתו של המתלה בעקבות גאומטרית בניה לא נכונה של המתלה.
שלום אמנון,
ההערה שהעלית מאד במקום והיא ידועה לי, בהמשך יקוצר המשולש העליון בעשרה מילימטר וכל צלעות הזרוע שמחוברות לחבק יחתכו בצורת וי כך שיתאפשר לחבק להפתח ולהיסגרת בצורה חופשית.
מורן היי,
אני יודע מה זה המושג bump steer השאלה שלי כמה יש תזוזה 1ס"מ ? או 10 ס"מ ?
ולמה יש בכלל bump steer .
עידו
שלום עידו
הסטייה של ההיגוי היא 2 מ"מ בקצה הגלגל לכול אורך המהלך ( נראה לי זניח?)
לאחרונה התחלתי את תהליך התאמת הגיר למנוע , אגב הגיר הנבחר הוא של סוזוקי ויטארה 2002 TDI ,
הבחירה של הגיר הספציפי הזה היא,
1 בגלל צורת היציאות של הדריישאפטים קדימה ואחורה ממרכז הגיר, בין קורת השאסי
2 משקל ,3 אמור לעמוד בהספקים של המנוע.... ( מקווה)
בכול אופן תהליך ההתאמה בתבצע כך...
1, התאמת גלגל התנופה של הסוזוקי לחיבור על גל הארכובה של האודי ,נחרטה בוקסה מתאמת בין שניהם ( בדייוק גבוה מאוד!) והיא בעצם ממרכזת את
גלגל התנופה על הציר, כמו כן ניסתמו חורי החלוקה הישנים של הסוזוקי , ונקדחו חדשים של האודי.
2 שהוא בעצם החלק הקשה, בניית מתאם בין הגיר למנוע , המתאם יתוכנן בשירטוט ממחשב, וייוצר בחיתוך לייזר וכרסום (בקרוב!)
3 הזזת מיקומו של הסטארטר
זה בגדול תהליך ההתאמה ,
חוץ מזה נמשכה בניית הכלוב בחלקו האחורי
היי מורן 2 ממ באמפסטיר לכל אורך המהלך זה יפה מאוד , האם אתה יודע כמה שוקלים המנוע והגיר ?
היי דני
אני כרגע מנסה להשיג משקל תלייה ( לא כול כך מצליך) כדאי לדעת כמה הם שוקלים (המנוע והגיר) ושאר המכלולים , שילדה,מיתלים גלגלים וכו....
המהלך כרגע מקדימה , לאחר קיזוז של 10 מ"מ מהפתיחה ו 10מ"מ מהסגירה עומד על 38 ס"מ , הבולם ככול הנראה היה " Coil Over 10
זה השירטוט של הפלאנצ' המתאם בין המנוע והגיר , בשל ראשון יבנה דגם מעץ לבדיקה!
מהלך של 38 ס"מ מכובד מאוד (דרך אגב התקנון מאפשר 25 ס"מ בלבד), אתה בטוח שהפעמונים ידעו להתמודד עם זוויות המהלך ?
בהצלחה עם המתאם נראה יפה
שלום דני (מצטער קצת באיחור, לוקח לי זמן )
אתה צודק בקשר למהלך המתלה, זו הבעיה הקטנה בישבילי כדאי להיכנס לקטגוריה T1
הבעיה הגדולה היא הרוחב 2.20 (המתלה הארוך,איפשר מהלך גדול וזווית ציריות קטנה) כרגע אני שם בצד את עניין קטגוריה
בשבועות האחרונים נבנו 2 מתאמים מחומר (NDF ) על מכונת CNC , הראשון בודק את התאמת חלוקת החורים ושני את מירכוז הציר
חוץ מזה תוכנן מיכל דלק שהיה ביצור עצמי מפח אלומיניום 3 מ"מ .
המיכל ימוקם בחלקו האחורי של הרכב מעל הדפרנציאל נמוך ככול הניתן (בניסיון ליצור מרכז כובד נמוך)
אה שכחתי, במיכל יכנסו בערך 75 ליטר
מורן - תגיד לא הגיע הזמן למקם את הבולמים במודל היפה שלך ?, איך אתה מתכוון להאריך את ציריות ההנעה ?
יופי של מיכל דלק ונראה לי אחלה מיקום
baga תודה רבה !
דני שלום
בהחלט הגיע הזמן למקם בולמים ולא רק במודל אלה גם על הרכב,
אחרי התחרות האחרונה קפצתי להגיד שלום ברוק סוליד ,ארנון כבר דאגו להתגרות בי בזוג Fox 2.5 Coil Over shocks נוצצי חדשים שרק רצו שאקח אותם!
אבל אני סבלני ! הבולמים נמצאים הרחק בקצה הרשימה של הדברים הדחופים
כרגע התוכנית לשבועיים הקרובים
1.להעמיד את הרכב על הרגלים ( או לפחות על רגליים עם קביים)
2. למצוא פתרון לנושא ההתאמה
זה הקונספט של הארכת הציריות , תותב עם חורי מדוייקים לציריות ,וחורי ריתוך
שמרו על קשר