Close
Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 40 of 93

Default תגובה להודעה: מעלה מרזבה - שיפור פשוט אך חשוב !!

דורון, בתור בעל מקצוע, דבר עם מי שצריך ברשות, לא יזיק להם ייעוץ (בהתנדבות כמובן). זה עדיף על הדרך הרגילה שלהם, של לשלוח שופליסט שיעשה מה שנראה לו - ובד"כ מחזיק מעמד לא יותר מעונה אחת.
    כאמור, את הנגב צריך להשאיר כמו שהוא, אבל את המעבר החשוב הזה - טוב אם יכשירו.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

בתור אחד שחזר משם ממש אתמול.
    למרות האזהרות כאן, שעל כולן אני מודה ובצדק המעלה מסוכן. החבר'ה שלי רצו לנסות...
    מה יכולתי לומר !!!
    אגב, זה באמת מה שקוראים "מעבר הכרחי" החיוני בטיולים באזור.
    אז באנו מכוון הירידה. אכן מורד תלול שעיקר הבעיה שלו היא בשיפוע צד במדרגה האחרונה [כאשר באים מלמעלה]
    אבל עם קצת בנייה [כי כבר יש שם די הרבה אבן שטרחו אחרים] ומכוון טוב , זו לא בעיה מיוחדת
    לדעתי הדגש הוא על מכוון טוב.
    לעלות זה כבר סיפור אחר כיון שהלחץ של הגלגל על האבנים יפרק את כל הבנייה.
    אם אכן יסדרו שם , מה טוב . אם לא, אז לפי הבנתי אין צורך ביתד בסלע ממול אלא דווקא בשניים שלשה יתדות למטה מן הצד שימנעו מן האבנים לברוח הצידה , זה הכל.
    זה יאפשר למלא אבן גדולה ובינונית וליצור את השיפוע למדרגה.
    הבעיה היא לתקוע שם יתד יכול להיות שיש סלע מתחת.
    תודות לכל המזהירים ובעיקר לשחר SOS4U , שטרח לטלפן אלי. ותודות לכל החברה שהשקיעו בבנייה כל אחד בתורו.
    בועז

לעניות דעתי, לא צריך כלים כבדים.
    כל מה שצריך זה לסדר את האבנים הנוכחיות פלוס קצת אבנים נוספות ושני שקי מלט.
    האתגר היחידי, שכל הגוש הזה לא יחליק - הרעיון של יתדות הכי פשוט, אבל גם מצריך זהירות ע"מ שבשום מקרה, אם חלק מהאבנים \ בטון מתגלה, היתדות לא יחשפו ויגמרו את הצמיג.

אני מכיר את אחד האנשים שעושים לרשות את הפרויקטים של השבילים הרגליים בכל הנקיקים והמעלות (אותן ידיות ומדרגות פלדה שמעוגנות בסלע), וניתן להתיעץ איתו.*

בכל מקרה ההערה של איש הרשות לגבי העובדה שזה לא שטח שמורה, אומרת גם דבר נוסף - לא צריך רשות לבצע את העובודה לבד.

אם רוצים להתארגן ליום עבודה - אני בפנים.

דרך אגב, האתגר הגדול ביותר שאני רואה- איך חוסמים את המעלה ל 24 שעות עד שהבטון יתייבש?

חבר רשום sos4u's Avatar

אני יכול לחסוך לכם את כל ההתארגנויות.
    יצרנו קשר עם רשות שמורות הטבע, ולמרות שהמקום אינו מוגדר כשמורת טבע, תיבחן האפשרות לטפל בו [ מתוך ההבנה שהמעבר חיוני להרבה מאד טיולים שעוברים באיזור] ובמהירות האפשרית.
    אין לי עדיין לוחות זמנים אבל, אני מבטיח לעדכן בכל התקדמות שתהיה.

אני מאמין שעבודה יסודית / מקצועית, ע"י גורם שמוסמך לכך, תחזיק קצת יותר זמן מאשר "קצת אבנים, ושני שקי מלט"...

מקווה שכבר בשבועות הקרובים יהיה אפשר לעבור במקום [ לפחות בירידה] בביטחון יחסי ...

חבר רשום omri_t's Avatar

בועז-
    גם בירידה יש סכנה- שהבניה תתפרק לך במהלך הירידה- ותמצא את עצמך הפוך בצד.
    הצרה כמו שראית שחלק הוא סלע יציב וחלק בנייה רעורה שלא מחזיקה.

לדעתי,בהחלט עדיף שגוף כמו הרשות יקח על זה אחריות.
    התארגנות לעיגון המקום בהחלט מבורכת.
    גם אנחנו חשבנו בעבר לרדת לשם עם ציוד ולסדר את המקום. (ציוד מתאים יש, ידיים עובדות יש ורצון לתרום- תמיד יש)
    אבל אני לא רוצה לחשוב על מצב שאיזה ג'יפ שיעלה שם יתהפך כתוצאה מהתפרקות הבניה -
    ואז מישהו עוד עלול לתבוע אותך על העבודה הרשלנית או השם יודע על מה...

ואם גורם ממוסד כלשהו לוקח אחריות אבל צריך זוג ידיים או טפהל'ה - אני כאן.
    כאב עובר ושב ...

החשיבה צריכה להיות הפוכה
    לא לבנות משהו שיכול לההרס
    אלא ליישר את המדרגה והשיפוע
    המסלולים האלה לא נוצרו ע"י הטבע הם נפרצו בעבר בעיקר בעבודת ידיים ,ואפשר לשפר אותם בצורה מקצועית
    במקומות המסוכנים.

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

ליישר את המדרגה לא יעזור לאורך זמן, זה נעשה בעבר ולא החזיק מסיבה פשוטה, יחידת הסלע במקום, המהווה את המדרגה ומשתרעת בזוית ביחס לכיוון העליה, לכיוון צפון לערוץ שפרץ וחתר בנקודת החולשה של הסלע.
    המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה.

זה או ליצוק מגלש בטון מאסיבי שיבטל את המדרגה, שצריך לכלול בתוכו עיגונים ליחידת הסלע מלמטה וחיזוק משמעותי לצד המפל, למניעת התחתרות בשטפון הבא, או לסדר את המפל בצד הצפוני, שם הבלייה אולי תיצור מדרגה קשה לעלייה אבל לא אלכסונית.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

חבר רשום יונתןמצפה's Avatar

ירדתי שם ביום ראשון.
    המדרגה נראית כרגיל. אני חולק על זה שהיא מהווה סיכון ממשי בירידה. הסטטיסטיקה כאן לא משקרת. מישהו מכיר מישהו שהתהפך בירידה? בעליה כולם מכירים...
    זה לא שהיא לא בעייתית בירידה, אבל לא יותר מהרבה מקומות אחרים. אם בונים נכון ויורדים חכם אין סכנה.
    לא כך בעלייה, שם גם בנייה נכונה ומאסיבית, רכבים טובים, נהגים מנוסים, שיקול דעת ולמרות זאת רבים וטובים עדיין מגיעים יותר מדי למצב של כמעט או חמור מזה.

מה שלא יעשו שם, אני רק מקווה שזה לא יהיה מאסיבי ובלתי הפיך. אני לא רוצה לראות את המעבר הזה סלול עם בטון ומלט. אם זו הדרך היחידה אז מבחינתי עדיף שיישאר כמו שהוא.
    קח מקל קח תרמיל..., הי הג'יפ הי הג'יפ...

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

אף אחד לא רוצה לראות את המעבר הזה "סלול".
    אבל המעלה הוא חלק מציר פעיל מאוד, שנוסעים בו לא רק פריקים של עבירות וסכנות, אלא גם ובעיקר - מטיילים עם משפחות וילדים. ואף אחד לא רוצה לראות ובוודאי לחוות - רכבים מתהפכים ואנשים שנפגעים.

אם מעלה עוזי הוא דוגמא מצויינת לשיטוח פראי שלא לצורך, מעלה המרזבה/שלוחת צלמון הוא דוגמא לא פחות טובה למקום שזועק שישטחו אותו - רק קצת, מספיק כדי למנוע/להקטין סיכון. לפני שיקרה אסון.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

יונתן,
    זה לא רציני להגיד על מעלה/מעבר זה או אחר שהוא לא מסוכן רק בכיוון אחד.
    אתה באמת יכול לשלוט או בכלל רוצה לשלוט באיזה כיוון עוברים בו?
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
    ליישר את המדרגה לא יעזור לאורך זמן, זה נעשה בעבר ולא החזיק מסיבה פשוטה, יחידת הסלע במקום, המהווה את המדרגה ומשתרעת בזוית ביחס לכיוון העליה, לכיוון צפון לערוץ שפרץ וחתר בנקודת החולשה של הסלע.
    המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה.

זה או ליצוק מגלש בטון מאסיבי שיבטל את המדרגה, שצריך לכלול בתוכו עיגונים ליחידת הסלע מלמטה וחיזוק משמעותי לצד המפל, למניעת התחתרות בשטפון הבא, או לסדר את המפל בצד הצפוני, שם הבלייה אולי תיצור מדרגה קשה לעלייה אבל לא אלכסונית.
    בליה משמעותית של מים לוקחת מאות שנים

חבר רשום יונתןמצפה's Avatar

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
    יונתן,
    זה לא רציני להגיד על מעלה/מעבר זה או אחר שהוא לא מסוכן רק בכיוון אחד.
    אתה באמת יכול לשלוט או בכלל רוצה לשלוט באיזה כיוון עוברים בו?
    מסכים איתך.
    כתבתי את זה רק כתגובה לאלו שטענו שהוא מסוכן גם בירידה. בתור מעבר הכרחי, בכיוון ירידה אין סיבה לוותר עליו.

דרור- לא אומר שאין מקום לשפר אותו. אבל אני מאד מפחד שאם זו תהיה איזו רשות כזו או אחרת, פעם הבאה שנבוא לשם לא נצטרך לשלב...
    קח מקל קח תרמיל..., הי הג'יפ הי הג'יפ...

Quote Originally Posted by moshik999 View Post
    בליה משמעותית של מים לוקחת מאות שנים
    אני לא יודע כמה שנים אתה מטייל בנגב אם בכלל.. כי אחרי חורף אחד של השטפונות הכל נראה אחרת לגמרי וזה כולל החלקה\כיסוח של מעלות אי אפשר לדעת למה לצפות אחרי שיטפון גדול...
    בגלל זה הכי כיף ללכת לטייל ישר אחרי

Quote Originally Posted by יונתןמצפה View Post
    דרור- לא אומר שאין מקום לשפר אותו. אבל אני מאד מפחד שאם זו תהיה איזו רשות כזו או אחרת, פעם הבאה שנבוא לשם לא נצטרך לשלב...
    ואני מפחד שאנשים ייפגעו, ואז אותן רשויות בדיוק יעדיפו לסגור את השביל במקום לשפץ אותו...
    בנקודה הספציפית הזו, שיש בה אלמנט של סיכון מיותר, אז מצדי שלא נצטרך לשלב. יש מספיק אתגרים בהמשך גם בלי להסתכן.
    לא עונה בפורום

מנהל נמרוד's Avatar

לא שמעתי על מישהו שהתהפך שם בירידה. גם לא שמעתי על פגיעה משמעותית בגוף. וגם סיכוי קטן שתהיה. כי עם כל הכבוד, אין שם הרבה לאן להתגלגל - מידת הנזק הגופני האפשרית מועטה למי שיושב חגור בתור רכב סגור/עם קשת התהפכות סבירה. ולכן אני לא מקבל את הטיעון שלך דרור, לא מדובר בסכנת נפשות ולא בשום דבר דחוף.

מעדיף שלא יגעו. בוודאי שלא יוזמות פרטיות של "שני שקי מלט".
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

בירידה אף אחד לא עוד התהפך.

בעליה מתהפכים שניים-שלושה בשנה. כל שנה. תבדוק.

אני לא יודע כמה SUV יפניים הפוכים ראית, אבל אני יכול לרמוז לך שאין להם כלוב התהפכות, שהקורות שלהם לא מחזיקות את משקל הרכב בנפילה של 2-3 מטרים שיש במרזבה ושזכוכיות שבורות חותכות בני אדם יופי-יופי.
    בכל פעם שאני מגיע ויש לפני שיירה שעולה, תמיד יש רכב אחד או שניים שמרימים גלגלים באוויר וכמעט מתהפכים. לפעמים יש כאלה שמספיק טיפשים כדי לא להוציא מהרכב ילדים וכו' וכאן יש לי בעיה. זה שבנאדם מסוים לא רק נהג מחורבן אלא גם שחצן ואידיוט, לא אומר שהילדים שלו צריכים להיפגע.

חוץ מזה, כולנו יודעים איך זה עובד במדינה הזו - אם וכאשר מישהו חס וחלילה ייפגע, יסגרו לנו את המעבר הזה אם נרצה ואם לא.
    לא עונה בפורום

Quote Originally Posted by איתמר_DRZ View Post
    אני לא יודע כמה שנים אתה מטייל בנגב אם בכלל.. כי אחרי חורף אחד של השטפונות הכל נראה אחרת לגמרי וזה כולל החלקה\כיסוח של מעלות אי אפשר לדעת למה לצפות אחרי שיטפון גדול...
    בגלל זה הכי כיף ללכת לטייל ישר אחרי
    התגובה שלי התייחסה למשפט : "המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה"

בלי קשר לכמה אני מטייל בנגב אם בכלל..
    בשטפון זזים אבנים נשטף חול אבל בליה של הסלע הקבוע במקום לא תהיה בטווח הקרוב.
    ההמלצות פה היו בניה וההשגות היו על כמה הבניה תחזיק בשטפון, אני טוען שצריך לסתת
    את הסלע לשיפועים סבירים ואין סכנה שיקרה לזה משהו בטח לא כתוצאה מבליה לא ע"י רוח ולא ע"י מים.

מנהל נמרוד's Avatar

Quote Originally Posted by דרור ברלי View Post

חוץ מזה, כולנו יודעים איך זה עובד במדינה הזו - אם וכאשר מישהו חס וחלילה ייפגע, יסגרו לנו את המעבר הזה אם נרצה ואם לא.
    אני לא יודע את מה שכולם יודעים. גם כשמת מישהו בתאונה בשטח (וזה קורה מדי פעם, ולרוב לא במקומות שהיינו חושבים עליהם) אין לזה שום משמעות מעבר לכותרת ביום ראשון בבוקר.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

מה שאתה רוצה.
    לטעמי אין אתגר וסתם מסוכן ללא הצדקה.

זה לא אומר שלא אמצא את עצמי נוסע לשם שוב ושוב...
    לא עונה בפורום

Quote Originally Posted by moshik999 View Post
    התגובה שלי התייחסה למשפט : "המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה"

בלי קשר לכמה אני מטייל בנגב אם בכלל..
    בשטפון זזים אבנים נשטף חול אבל בליה של הסלע הקבוע במקום לא תהיה בטווח הקרוב.
    ההמלצות פה היו בניה וההשגות היו על כמה הבניה תחזיק בשטפון, אני טוען שצריך לסתת
    את הסלע לשיפועים סבירים ואין סכנה שיקרה לזה משהו בטח לא כתוצאה מבליה לא ע"י רוח ולא ע"י מים.
    "בלייה" היא מושג הכולל בתוכו גורמים רבים מאד, כולל שילוב של כמה יחד ליצירת כוח הרסני למדי.
    לא התייחסתי למים או רוח כגורם בלייה יחיד, וגם במקרה זה טעות עימך, מים הם לא רק מדיום המסה אלא חשוב מכך, מדיום המסיע חומר אברזיבי ובמידה גם חומר המבצע בלייה מכנית של הפצצת המשטח עליו הם זורמים עם מה שהם מסיעים.
    תחשוב על זרימה מהירה (אני בכוונה לא מציין מספרים) שבתוכה נעים סלעים במשקל של ק"ג בודדים, עם התאוצה של המים, ותקבל הפצצה מאסיבית של הסיביבה עליה הם נעים.
    יש לזה ה-מ-ו-ן כוח, וכן, זה מפרק הרים..

צדק מי שאמר לך שמבט קטן על הנגב אחרי החורף האחרון ממחיש יותר מהכל את מידת ההרסניות וההתחדשות של הכוח הזה.

לעניין המדרגה,
    אופן הבלייה שלה וכיוון הבליה תלוי במידה רבה בתכונות שלה (שיכוב, נטייה וכיוון), ולכן היא תתבלה באלכסון לנתיב העליה במקרה הפרטי הזה.
    הבלייה יכולה להיות מגלגלי הרכבים שמפרקים אותה לאט לאט או בבת-אחת משטפון חזק (ראה שוב את ההסבר למעלה).
    גם זרימה מתונה לאורך שנים, שממיסה ושוטפת את החומר הדק שממלא את הסדקים ומחזיק את המדרגה במקום יוצרת החלשה לא מבוטלת כלל, תוסיף לזה תעבורה לא קטנה והעסק מתפורר לאיטו.
    הסיתות לא יעזור כי הסידוק כבר קיים, מתהליכי קימוט טבעיים עתיקים, זה לא גוש אחיד של סלע, גם אם לך, בעין לא "מקצועית",זה נראה אחרת.
    ההנאה שבאיטיות..

Hary Wagner

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast