נכתב במקור על ידי
hadtomer
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]
...אני חייב לציין שלא מדובר ברכב אמין...
ואני חייב לציין שדעתי -ולא רק- סותרת לחלוטין :
בשמונה וחצי השנים שהרכב ברשותי הוכחה אמינותו שוב ושוב ושוב , לא רק יחסית לג'יפים אחרים של חברים - אלא באופן אבסולוטי...
...קשה לי לחשוב, מאז שקניתי אותו לפני כשנתיים, על 3חודשים שחלפו בלי שהוא יבקר בקיה יפו (דרך אגב, המקום היחיד שנוגע לי ברכב...
גם אני מבקר שם המון... ברוב המקרים בעקבות מה שנשמע לי כרעש חריג ו/או משהו שנראה לי לא בסדר . הם מפשפשים , בודקים , מסתכלים -
ובד"כ אומרים "סע לשלום"...
(וואללה , אם היתה לי לירה על כל פעם שהעלו אותי על הליפט כי נדנדתי להם , בדקו , הורידו ושלחו אותי לדרכי - הייתי במצב כלכלי מבוסס יותר כיום...)
...פאן קלאצ'. רדיאטור...
גם לי - פעם אחת בשמונה וחצי שנים... סביר בעיני .
גם ציריה הצלחתי לשבור פעם אחת - אבל זה היה לפני 8 שנים כשהתפרעתי איתו בחורשן...
...נזילות מסתוריות מהגיר, ממחזירי שמן, מאטם חיישן קמשפט. זיוף מסתורי שגרם לרכב להינעל על 3000 סל"ד תוך כדי נסיעה (!!) שהתברר כ"בעיה מוכרת" בצמת חוטים. זיופים. מד זרימת אוויר. שני סטרטרים (אחד נסתם בירקון בבוץ....אשמתי) ומה לא...
משום מה לא יצא לי להכיר את הבעיות האלה...
...למזלי תקלת ראש המנוע המפורסמת, שעולה 7000 שקל לתקן, כבר קרתה אצל הבעלים הקודם...
לצערי , אצלי הלך ראש . הסיבה : התעלמות שלי מבריחת-מים מצינור ומתזוזה בשעון החום .
רגישותו של הספורטאג' לחום ידועה ומוכרת . הפתרון : תחזוקה נכונה של הרכב הכוללת שימוש בנוזל-קירור מקורי ובדיקה תכופה של צנרת המים לאיתור נזילות , ואם יש צורך - "תחזוקה מונעת" , קרי= החלפת צינורות יזומה .
...בטיול הספורטאז'ים הקודם, לדוגמה, כרבע מהרכבים סבלו התחממות...
אצל לפחות שניים מהם הסתבר שלא טרחו לכבות את המזגן כאשר הרכב התאמץ . אצל אחד נוסף מיכל העודפים היה סדוק (וזה לא משהו ש-"נולד" באותו רגע) . ממישהו נוסף שמעתי שהוא מכניס מי-ברז לרדיאטור , ולא מבין מה לא בסדר בכך .
אני לא רוצה לנדנד , אבל כבר ציינתי את המושג "תחזוקה נכונה"...
...לטעון שספורטאז' היא אמינה זו שטות. כולנו נורא אוהבים לומר שהאוטו שלנו אמין. אז שלי לא...
בניגוד לדעתך , איני חושב שזו שטות . אני כן חושב שהספורטאג' (שלי , לפחות) הוא רכב אמין - כל עוד הוא מתוחזק כראוי ונוהגים בו כראוי , ולא מנסים לעשות ממנו מה שהוא לא...
...זה האוטו, הוא נוסע, הוא מטייל והוא סבבה...
ועל זה אני חותם בשתי ידי...
אבל שהבחור שרוצה לקנות לא יכנס לשאננות כי "ספורטאז' אמין" על סמך זה שפעם היתה לך קיה ריו או משהו כזה, שלא התקלקלה.
זאת , לטעמי , האמירה הכי נכונה בכל התגובה : לא קונים רכב על סמך הכרות עם רכב אחר...
שמרו על קשר