שאלה כללית בנושא רדיאטור

Thread: שאלה כללית בנושא רדיאטור

  1. גיל51 said:

    Default שאלה כללית בנושא רדיאטור

    יש לי בעייה בהבנת תיפקוד הרדיאטור.
    הרי שהמאורר מעיף את האויר קדימה לכיוון הרדיאטור ואילו בזמן נסיעה האויר מגיע אל הרדיאטור מהכיוון השני (מלפנים) מכאן שעל הרדיאטור נוצר המפגש ועקב כיווני אויר מנוגדים הרי שמהירות האוויר על הרדיאטור היא הנמוכה ביותר.

    אז בכל זאת מה קורה?
    למה לא מרכיבים את המאורר לפני הרדיאטור ושיעיף את האויר אל הרדיאטור?

    מכיוון שהמערכת עובדת אז משהו לא בסדר בהבנתי. :?: :?: :oops:
    מה חסר לי?
     
  2. חנן-ג'יפולוג said:

    Default

    המאוורר (כזה שמותקן מאחורי המצנן) מושך אוויר מהמצנן ולא דוחף אליו.
    4A6565706F6C6F672C2062657374206F6666726F 6164206D6167617A696E652073696E6365203230 3031
     
  3. השועל's Avatar

    השועל said:

    Default

    גיל שלום ..
    תפקוד נורמלי של מאוורר יהיה להעביר את האוויר דרך המצנן (רדיאטור) עם כיוון הנסיעה .
    זאת אומרת ,שלא משנה עם המאוורר יהיה בצד החיצוני של המצנן או הפנימי כל עוד הוא שומר על זרימת אוויר לכיוון הנכון ,דהיינו ,לכיוון המנוע .

    במידה ומורכב לך מאוורר בחלקו הפנימי של המצנן ,והוא מוציא אוויר לכיוון החזית של הרכב ,אז הוא לא עובד נכון.. פשוט ,הפוך את החוטים של המאוורר ובדוק שכיוון האוויר השתנה לכיוון הנכון (לעבר המנוע) .

    ** ישנם מאווררים שמקומם הטבעי והנכון יהיה מצוי בחלקו החיצוני של המצנן ,כי הלהבים יתנו מקסימום תפוקה עם כיוון הסיבוב לעבר המנוע ,החלפת חיבורי החוטים למאוורר כזה יגרום לזרימת אוויר הפוכה בהחלט ,אך בתפוקה קטנה יותר .. להבים לא שוות בצידיהם לדוגמא .

    ** מאוור פנימי כדוגמת מאוורר מזגן ברכבים פרטיים שואבים אוויר לכיוון המנוע דרך המצנן מזגן ומצנן המים של המנוע . (בד'כ מתווסף למאוורר המקורי של המנוע ) .

    אני מקווה שההסבר יצא ברור ככל שאפשר .
    אם לא ,אני אנסה שנית .

    השועל
    .. Jeep - Drive it like you stole it
     
  4. גיל51 said:

    Default

    פשששששששששששש וואלה

    כל החיים בית ספר

    תודה