Close
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 52 of 52
    חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

בהתחשב בזה שב2009 האגרת\קנס הדיזל אמור להתבטל ובזה שרכבי שטח מונעי בנזין עדיין יהיו בפיגור של 3-4ק"מ לליטר דלק זה עדיין יהיה שיקול כלכלי,אולי במידה פחותה מאשר היום אבל עדיין בעל משקל.

מנהל נמרוד's Avatar

נכון דורון. זה שמנוע דיזל יותר יעיל ויותר חסכוני, זה נשאר. אבל ברגע שההבדלים המלאכותיים יעלמו - זה באמת כבר עניין של שיקולים פרטניים.

אני לא בחרתי בסיקס בגלל מנוע הבנזין, וגם לא קניתי היילקס בגלל נושא הדיזל (אם כבר, אז את ההילקס קונים למרות המנוע... :twisted: ). אלא בגלל שאלה כלי רכב שראוי להתכבד בהם. צ'רוקי XJ הוא גם רכב שראוי להתכבד בו, בהחלט הייתי רוצה אחד. גראנד-צ'רוקי - לא ממש, מצטער... :wink:

אם לא הייתי נוסע 45K~ בשנה הייתי כנראה על רכב אחר עם 2 סרנים חיים.

חבר רשום tsvikac's Avatar

דורון ונימרוד אתם הופכים דיון של JEEP קפיצים הגבהות שאקלים
    לדיון פרטי שלכם על סולר בעד ונגד מה קורה לכם זה לא JEEPTRIP
    קצת קצת בושה גם לך שכני לדרום
    צביקה.
    לשעבר WJ,XJ,ZJ,לנד קרוזר select 2010 היום WK

מנהל נמרוד's Avatar

צודק צביקה. חזרה לדיון המקורי.

8)
    אגב אני ממליץ לך לכתת גלגליך עד למרכז למתלם.
    יש לי הרבה הערכה לחנן על המאמצים שהוא עשה כדי לסדר את הקפיצים של ההיילקס אבל אחרי הנסיון השלישי וצניחה של קפיץ חדש לגובה של קפיץ האולדמן העייף שהיה מקדימה תוך פחות משבועיים הבנתי שלא שם תהייה הישועה ונסעתי לאיתי ב"מתלם".
    הגעתי לחנן לפי המלצה של גבי ואכן האיש נחמד מאוד ועושה באמת מאמץ כדי שתצא מרוצה אבל..אבל בהיילקס זה לא עבד,קפיץ קידמי חדש שנבנה מעלה ראשי+קונטרה של טויוטה+עלים חדשים של חנן צנחו לגובה של האולדמן העייף שהוסר מהרכב.
    אגב האולדמן החזיק מעמד כמעט 6 שנים לפני שהגיע למצב שכל באמפ קטן סגר אותו עד לבאמפסטופ וזה עוד משהו שכיוון אותי ללכת על סט חדש-אם זה החזיק ככה בפעם הראשונה כנראה שזה הפתרון הנכון,יותר יקר אבל אם אני מסתכל על כמה זמן זה מחזיק אז זה משתלם.

גם איתי וגם חנן וגם דעות רבות כאן באתר גורסות שמשחק עם חלק מעלים ישנים+חלק חדש דינו להכשל אחרי זמן קצר יחסית לסט חדש.

נכון ללפני 3 שבועות יש לגמל קפיצים של המתלם ולי יש רכב שחזר לנסוע כמו שצריך+ממש קצת יותר גובה ביחס לאולדמן כשהוא היה חדש וקפיץ אחורי שבנוי נכון כך שעלי העומס נכנסים לעבודה בצורה מדורגת ולא כולם ביחד.

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן
    8)
    קפיץ קידמי חדש שנבנה מעלה ראשי+קונטרה של טויוטה+עלים חדשים של חנן צנחו לגובה של האולדמן העייף שהוסר מהרכב.
    אם לא היה ברור המאיה+קונטרה של הטויוטה היו חדשים-הוסרו מהרכב קצת אחרי הקנייה ושכבו במחסן מאז.

חבר רשום tsvikac's Avatar

דורון
    תודה שהערת את עיני
    וראוי שאשים לב יותר לפרטים
    בכל מקרה הקפיץ שלי במצב מצויין ובסה"כ אני רוצה לקבל עוד 5 ס"מ
    מיבלי להקשות ומבלי לקצר מהלך מתלה השינוי אמור להיות קטן ולא משמעותי אני מקווה שחנן יעמוד בכך ולא יאכזב.
    במקרה שלך אני מניח שקפיץ האולדמן נותן הרבה הרבה יותר מהקפיץ המקורי
    מיבחינת הגובה ואולי זה היה קצת יומרני להרכיב מימנו משהוא שמגיע להגבהה בסדר גודל של של כ- 10 ס"מ.
    לשעבר WJ,XJ,ZJ,לנד קרוזר select 2010 היום WK

Quote Originally Posted by tsvikac
    דורון
    תודה שהערת את עיני
    וראוי שאשים לב יותר לפרטים
    בכל מקרה הקפיץ שלי במצב מצויין ובסה"כ אני רוצה לקבל עוד 5 ס"מ זה גם מה שאני רציתי
    מיבלי להקשות ומבלי לקצר מהלך מתלה השינוי אמור להיות קטן ולא משמעותי אני מקווה שחנן יעמוד בכך ולא יאכזב.
    במקרה שלך אני מניח שקפיץ האולדמן נותן הרבה הרבה יותר מהקפיץ המקורי
    מיבחינת הגובה ואולי זה היה קצת יומרני להרכיב מימנו משהוא שמגיע להגבהה בסדר גודל של של כ- 10 ס"מ.
    האולדמן מגביה במוצהר רק 2.5 אינצ' שזה גם הכי קרוב למקס' החוקי בארץ שאפשר לשנות גובה-50מ"מ, ממש לא קרוב ל 10 ס"מ.

מעבר לזה,
    כשפרקנו את האולדמן מהרכב התברר שהמאיה+הקונטרה של האולדמן זהים באורך לאלו של טויוטה-חנן,שלא מכיר אולדמן טען שזה קפיץ של טויוטה שמישהו שיחק איתו,דירג והוסיף עלים אחרים..
    עלה קידמי "משופר" חדש להיילקס בנוי באותה הצורה אצל חנן ואצל המתלם אבל אצל המתלם זה גם מחזיק,לפחות בחודש~ שעבר מאז ההתקנה.
    כך או כך עלים תוצרת ישראל נותנים מהלך זהה לאולדמן עד כמה שזה נשמע מפתיע ואותי זה הפתיע אחרי כל ההוההאא של אולדמן, ימים יגידו אם זה גם מחזיק מעמד כמו אולדמן.

כנ"ל מאחור,
    המאיה של האולדמן היתה קצרה ב3ס"מ מהמאיה של המתלם והם טוענים שהם משתמשים בגודל הסטנדרטי של טויוטה :roll:
    ביטוי יפה לזה קיבלנו כשחזרנו להרכיב את הבולמים של אולדמן שהגיעו עם הקפיצים במקור-לא נשאר מהלך פתיחה לבולם עם הקפיץ החדש של המתלם והיה צורך להחליף בולמים מאחור לארוכים יותר.
    חנן הכין מאיה חדשה ארוכה ב3 ס"מ מזו של אולדמן וכבר אז הבחנו (אצל חנן)שהבולם קצר והחלפת הבולמים היתה עניין של זמן(בינתיים הספקתי להגיע למתלם) מה שמצליב את מה שנמדד במתלם לגבי אורך המאיה.
    חנן התקין את הנ"ל ברכב מאחור אבל הסידור של הרכב החזיק בדיוק יומיים שאחריהם חזרתי אליו-עירגל וסידר שוב אבל בפועל זה לא החזיק והרכב חזר למה שהיה.

אם לא היה ברור,
    אני ביקשתי מחנן להרים את הרכב לגובה שהיה לו עם אולדמן חדש ע"י קפיץ חדש ולא ע"י עירגול שאפשר לצפות שירד(בטח לא אחרי יומיים),יש לי נקודת יחוס מאד ברורה ברכב לגבי היכן היה האולדמן במצבו החדש ע"י קו המגן הקידמי שלפיו גם נמדדה הירידה במשך הזמן.

בקיצור,
    למרות קפיץ חדש מקדימה זה לא ענה לציפיות ולכן הגעתי למתלם אחרי עבודת תחקיר מעמיקה כאן ובג'יפטריפ לגבי מי ומה עם קפיצים חדשים.

חבר רשום ארז's Avatar

דורון החלפת גם בולמים?
    אם לא אז למה שהקפיצים יתנו עוד מהלך? בהחלט יכול להיות שהבולם עוצר אותם.

בקשר לדיון על הRE ,מצטער אני לא מצליח לקבל את זה שחברה ברמה הזו מצהירה על גובה של 3.5" ואתה מקבל 5.5".
    במידה ויש הפרש בדגמים הם אמורים לידע אותך.
    רמי 5.5" הגבהה זה אומר שהדרייבשפטים שלך לא עובדים נכון עכשיו, לא מבחינת סגירה/פתיחה ולא מבחינת זווית העבודה של הצלבים.
    גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
    הטלפון החדש שלי: 0544897064

Quote Originally Posted by ארז
    דורון החלפת גם בולמים?
    אם לא אז למה שהקפיצים יתנו עוד מהלך? בהחלט יכול להיות שהבולם עוצר אותם.
    זה היה החיזוק לכך שהקפיץ של אולדמן באמת קצר יותר,זה שהבולמים שהגיעו איתו היו מספיקים בשבילו אבל קצרים בשביל הקפיץ החדש.

חבר רשום grand's Avatar

ארז.
    אתה 100% צודק לגבי הגבהה כזו בצ'רוקי XJ וברנגלר TJ, כיוון שבסיס הגלגלים שלהם קצר יותר, ומותקן טרנספר 231 שקטן וגבוה יותר מ 242\249, זוויות הדרישאפט הופכות לבלתי נסבלות ומחייבות ב 3.5" ומעלה שימוש ב SYE וב CVO דריישאפט.
    בגראנד המצב קצת שונה. אם מותקן טרנספר 231 - מעל 3.5" רצוי SYE.
    ב242\249 - הנמכת טרנספר מספקת, בגובה רב יותר - 7-8", כמובן שינויי דרישאפט ו SYE. אצלי בינתיים טפו טפו כבר שנה הקיט מותקן, עדיין לא החלפתי צלבים, ואין רעידות.

Page 3 of 3 FirstFirst 123