Close
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13
    חבר רשום IlanHadar's Avatar

ברירת מחדל סוגי הנעה 4X4 גרנד צ'ירוקי 2005-2010 WK

בהמשך ליבוא הסדיר וליבוא האישי יש מבחר דגמים, כדי לעשות קצת סדר במערכות ההנעה ברכב פתחתי את השרשור, לי לקח קצת זמן לפצח מה כלול באפשרויות ומה לא, אז כדי לעזור להלן הפירוט:

מנוע 3.7L בדרך כלל רמת גימור Laredo
    תמיד מגיע עם מערכת הנעה Quadra-Trac 1, תיבת העברה NV140. לא כולל הילוך נמוך.
    חלוקת מומנט קדימה אחורה 48/52 עם אפשרות להעביר עד 100% לציר אחורי או קדמי, אין שליטה כלשהי של הנהג.
    במנוע זה אין אפשרות לתיבת העברה אחרת, חובבי השטח ימנעו.

רמת Limited - מנוע 4.7L
    כמעט תמיד עם מערכת הנעה Quadra-Trac 2, תיבת העברת NV 245, כולל הילוך נמוך.
    חלוקת מומנט קדימה אחורה 48/52 עם אפשרות להעביר עד 100% לציר. קיימת מערכת ה TCS, שליטה של הנהג בהילוך גבוה / נמוך בלבד.
    מערכת ה TCS - מדמה דיפרנציאל מוגבל החלקה, ציר קדמי ואחורי, עובדת גם בהילוך נמוך.

יש אפשרות ברמת Laredo למצוא רכבים עם מנוע 4.7L, זה לא אומר שיש הילוך נמוך, אבל יתכן כאופציה.

מערכת הנעה Quadra - Drive II
    מגיעה בדרך כלל ברמת גימור Overland, כולל דיפרנציאלים קדמי ואחורי מוגבלי החלקה, ונעילה דיפרנציאל אלקטרונית מלאה בשליטת נהג. אפשרי כאופציה במנועי 3.0 דיזל, 4.7 ו 5.7. אם קיים יהיה כתוב ליד ידית ההילוכים. נדיר למצוא.

מנוע 6.1 - קימת תיבת העברה NV146, אין אפשרות להילוך נמוך.
    מנוע הדיזל - תמיד יהיה הילוך נמוך עם אחת משיטות ההנעה או Quadra-Trac II או Quadra - Drive II, בדרך כלל הראשונה.

חובבי השטח - ברכישת רכב כזה יש לשים לב שיש ידית לבחירת הילוך נמוך בצד ימין של ידית ההילוכים, אם יש אז כמו שנאמר זה בד"כ Quadra-Trac 2, אלא אם יש כיתוב אחר. רוב הרכבים בארץ עם תיבת ההעברה הזו, חוץ מדגמי ה 3.7L שם אין ולא יכולה להיות תיבת העברה עם הילוך נמוך.

אשמח להערות עידכונים.
    היה BMW עכשיו הרפתקה חדשה

חבר רשום gmb's Avatar

ברירת מחדל תגובה: סוגי הנעה 4X4 גרנד צ'ירוקי 2005-2010 WK

אילן
    טוב שכתבת
    גם לי לקח לא מעט לילות להבין מה קורה עם מערכות ההנעה ברכב הזה...
    אבל תיקון קל, למיטב ידיעתי מרבית הרכבים ברמת הגימור LIMITED בארץ (לא נתקלתי עדיין ברמת גימור OVERLAND כאן בדגמי ה WK) מגיעים עם ה QUADRA DRIVE II
    שזה גם מה שלי יש במקרה...
    לא נתקלתי הרבה ב QUADRA TRAC II בדגמי ה WK
    בדר"כ מה שראיתי זה שהם מגיעים עם מערכת ה QUADRA TRAC 1

רמי
    אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

רמי,

אכן רוב הרכבים שהובאו ביבוא אישי הם 3.7L ברמת Laredo עם מערכת ה QUADRA TRAC 1.

הרכבים שנמכרו בארץ ע"י היבואן ברמת לימיטד להבנתי היו עם QUADRA DRIVE II, למרות שרכב שאני ראיתי דרך היבואן היה עם QUADRA TRAC II. אני מניח שבתחילה בחרו מכשירי תנועה להביא את דגם הלימיטד עם המערכת היקרה כדי לגזור קופון גבוה יותר, בדגם הלימיטד זו אופציה לבחירה ולא ברירת המחדל. (עוד החלטה גאונית שדחפה יבוא אישי). רוב רכבי הלימיטד ביבוא אישי (אני מניח על סמך שניים שראיתי...) הגיעו עם QUADRA TRAC II שזו ברירת המחדל בארה"ב.

אין הרבה היגיון לשים את מערכת ההנעה היקרה ביותר (בקיצור נקרא לה QD2) ברכב לימיטד סטנדרטי, הפלסטיקים ותחתית הרכב יכנעו הרבה לפני מערכת ההנעה ברכב כזה. המערכת הזו מותאמת לרכבים המשופרים בקיצוניות בארה"ב (קיטים הגבהה של 6", צמיגי ענק וכו'). למכור לרוכשי הרכב הזה, שרובם לא יסעו בשטח, QD2 זה רק משיקולי תמחיר הזויים.

אני רק יכול לקנא בך שיש לך QD2 למרות שאחרי שאתקין הגבהה ומיגון אין לי כוונה לכבוש את הזיק, בטיולים שלנו אני בטוח שה- QT2 יותר ממספיק.

אילן

האם יש מישהו שאתם מכירים שהגביה 4 אינץ בארץ?

הגבהה של 4" בארצנו חסרת הצדק היא לא הגיונית. הגבהה של 4" עושים כדי להכניס צמיגים גדולים, כאן אי אפשר לעשות כלום בעניין הזה. לכן אתה תגביה 4" ותקבל מפלץ על 4 קיסמים.

אני חושב שכמות ה WK שהוגבהה בינתיים אפשר לספור על פחות משתי ידיים. אני ראיתי רק 2".

הכל טוב ויפה..... רק לא הבנתי את הקטע של הימים והלילות... יש הכל מסודר באתר WKJEEPS

הסברים לגבי סוגי תיבות ההעברה: http://www.wkjeeps.com/wk_4x4.htm

מפרט כללי לג'יפ הזה: http://www.wkjeeps.com/wk_specs.htm

אופציות בהזמנת הג'יפ לפי שנים: http://www.wkjeeps.com/wk_0509_compare.htm

בקיצור.... הכל יש שם. www.wkjeeps.com

איל
    JK ארוך 2008 עם חיישני רוורס ועץ ריח.
    ואפילו במצבו הסטנדרטי הוא הפך למחליף ראוי ל-WJ..

ציטוט נכתב במקור על ידי eysham צפיה בהודעה
    הכל טוב ויפה..... רק לא הבנתי את הקטע של הימים והלילות... יש הכל מסודר באתר WKJEEPS

איל
    איל - האתר שאתה מציין הוא אכן האתר הטוב ביותר לרכב ומכיל את כל המידע. הבעיה שכתבתי היא בזיהוי מערכת ההנעה ב WK.

אם אין ידית להילוך נמוך אז זה QT1, אין בעיה.

אם יש ידית אז עולה השאלה אם זה QT2 או QD2, ברכבים עם QD2 אמור להיות כתוב מתחת לידית ההילוכים וזהו. זה לא מצויין בשום מקום גם לא ב VIN של הרכב.

כלל האצבע היה שכל הרכבים שהגיעו דרך היבואן באו עם QD2 והרכבים ביבוא אישי עם QT2 אבל גם זה לא לגמרי מדוייק, יש רכבים שהביא היבואן עם QT2 ולהיפך. לכן מי שהולך לקנות רכב כזה יד 2 וחשוב לו מאוד QD2 השרשור הזה נועד לעזור לו לזהות.

אילן
    אני מבין שמנועי ה 4.7 הגיעו בשני הספקים. החדשים יותר עם 303 כח סוס? באיזשהו אתר קראתי שהם צורכים פחות דלק? מה הצריכה של הרכב הזה עם המנוע חזק? הישן זה אותו מנוע כמו בWJ.

ציטוט נכתב במקור על ידי ori abr צפיה בהודעה
    אילן
    אני מבין שמנועי ה 4.7 הגיעו בשני הספקים. החדשים יותר עם 303 כח סוס? באיזשהו אתר קראתי שהם צורכים פחות דלק? מה הצריכה של הרכב הזה עם המנוע חזק? הישן זה אותו מנוע כמו בWJ.
    אורי,
    אכן בשנת 2008 הוחלף מנוע ה 4.7 למנוע משופר (16 מצתים), ההספק עלה מ 260 ל 303 כ"ס. המנוע הישן זה אותו מנוע מה WJ. צריכת הדלק אכן שופרה, אבל קלות. צריכת הדלק של הרכב שלי בעיר 1:5 מחוץ לעיר 1:7. הממוצע קרוב ל 1:5, האישה שאיתי נוהגת עליו כל השבוע והרגל שלה לא קלה על הגז.

אילן

תשמע שותה בערך כמו הגרנד 6 צילנדר שנת 98 שלי....אני נוסע על גז. כך שלפחות אני מצליח להחזיק אותו. הגרנד הבא ( בן אדם צריך לשאוף לא?) יהיה מעל שנת 2005
    אני אוהב את הצורה. למרות מה שאמרת בעמק מסתובב גרנד עם הגבהה של 3.5 או משהו כזה. הוא 8 צילנדר שנת 2008
    מה אני אגיד לך מדהים!

חבר רשום gmb's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי IlanHadar צפיה בהודעה
    אורי,
    אכן בשנת 2008 הוחלף מנוע ה 4.7 למנוע משופר (16 מצתים), ההספק עלה מ 260 ל 303 כ"ס. המנוע הישן זה אותו מנוע מה WJ. צריכת הדלק אכן שופרה, אבל קלות. צריכת הדלק של הרכב שלי בעיר 1:5 מחוץ לעיר 1:7. הממוצע קרוב ל 1:5, האישה שאיתי נוהגת עליו כל השבוע והרגל שלה לא קלה על הגז.

אילן
    רק שתדעו, הWK שוקל בסביבות 200 ק"ג יותר מה WJ... אמנם המנוע הוא אותו מנוע בשני הרכבים, אבל על ה WK תוספת המשקל גורמת לו להיות עצלן יותר ושתיין יותר...
    אצלי הממוצע של צריכת הדלק נע בין 1:4 ל1:6, בעיר ומחוצה לה בהתאם... ככה שבנושא הזה הרכב הזה לא מבריק...
    זה מדהים איך גם בזה האמריקאים מצליחים לפשל.... עם כל הפיתוחים, הטכנולוגיה והידע, לעשות מנוע כל כך ענק, שהוא כל כך "עצל" יחסית לגודל המנוע ועם צריכת דלק של משאית קלה....

רמי
    אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

ציטוט נכתב במקור על ידי ori abr צפיה בהודעה
    למרות מה שאמרת בעמק מסתובב גרנד עם הגבהה של 3.5 או משהו כזה. הוא 8 צילנדר שנת 2008
    מה אני אגיד לך מדהים!
    עשה טובה, פעם הבאה שתראה אותו אם תוכל תבדוק גודל צמיגים...

נאני אבדוק אבל דיי בטוח שזה 265.70

נושאים דומים

1. בולמים וקפיצים מקוריים של גרנד צ'ירוקי 2005
    על ידי gmb בפורום לוח מודעות חלקים וציוד שטח משומש למכירה
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 01-04-11, 10:33
  2. תופעות לאחר הגבהה גרנד ויטארה קצר 2005
    על ידי yonibh בפורום פורום סוזוקי Suzuki
    תגובות: 4
    עדכון אחרון: 13-11-10, 20:48